maciaszek Posted November 24, 2007 Posted November 24, 2007 Rzeczona astka to sunia, która została wyciągnięta ze schroniska, bo miała jechać do nowego kochającego domku. Już po jej zabraniu ze schronu okazało się, że domek nie jest jednak najlepszy i odpowiedzialny... :shake: (pomijając to, że osoba, z którą byłam w kontakcie w spr. suni nagle przestała się odzywać). Sunia przebywa obecnie w hotelu, a my intensywnie zastanawiamy sie co zrobić :roll:. Nie byliśmy przygotowani na taki obrót sprawy, nie jesteśmy też przygotowani na jej długie w hotelu utrzymanie. Doba hotelikowa kosztuje 15 zł. Hotel może ją u siebie przetrzymać maksymalnie do połowy grudnia... POMOCY !!!! Już wiecie jak sunia wygląda, a teraz kilka słów o tym jaka jest. To, co wiemy z własnego doświadczenia: - ma około półtora roku, - jest bardzo wesoła i łagodnie nastawiona do ludzi, - do suk na pewno też, bo była z nimi w boksie i nie było żadnych konfliktów (sądzę, że z samcami też nie byłoby żadnego problemu), - ładnie jeździ samochodem, - jest przytulaśna i spragniona pieszczot :loveu:. Osoba, która prowadzi hotelik prowadzi też szkolenia dla psów, oglądnęła sunię i powiedziała, że: - sunia jest zrównoważona, - ma sporo energii, ale ukierunkowanej w dobrą stronę (na zabawę i naukę) - nie wykazuje agresji, - może mieszkać z dziećmi, istnieje duże prawdopodobieństwo, że się z nimi wychowywała. I jeszcze, z ważnych informacji, sunia ma nawracające stany zapalne uszu (teraz akurat nie dają się we znaki) - najprawdopodobniej nigdy nie były porządnie leczone. W chwili obecnej ma leczone hemoroidy (po wyleczeniu nie będzie problemu). 5.12.07. W piątek sunia jedzie do nowego domku :multi: :multi: :multi:. 7.12.07. Sunia jest już w nowym, wspaniałym domku!!! :multi: :multi: :multi: Quote
kako80 Posted November 24, 2007 Posted November 24, 2007 to ja dorzuce fotki przeslane z hotelu, w ktorym sunia jest: Quote
diana79 Posted November 24, 2007 Posted November 24, 2007 sunia jest naprawdę bardzo kochana, pozytywnie nastawiona do ludzi, nie boi sie obcych, jest bardzo żywa i skora do zabaw :lol: poza tym to typowy kanapowiec, jak tylko miała okazję to od razu wskoczyła na kanapę i fotele :evil_lol: Quote
maciaszek Posted November 24, 2007 Author Posted November 24, 2007 Są pewne rozbieżności co do wieku suni. W schronie powiedziano mi, że ma ok. półtora roku. Na zaświadczeniu o szczepieniu ma wpisane 2 lata 10 miesięcy. Prawda leży pewnie gdzieś po środku.... Quote
diana79 Posted November 24, 2007 Posted November 24, 2007 albo nawet bliżej 1,5 roku bo sunia zachowuje się jak duże szczenie, wszystko ja interesuje, cieszy się na widok ludzi i do zabawy jest pierwsza :loveu: Quote
agusiazet Posted November 25, 2007 Posted November 25, 2007 Jest śliczna, ja kocham czarno - białe pieski, ale niestety mogę tylko podnieść, żaden tymczas u mnie nie wchodzi teraz w grę, bo jedziemy do Anglii. Quote
kako80 Posted November 25, 2007 Posted November 25, 2007 trzeba oglosic sunie! moze jusstyna sie tym zajmie? rozmawialam z hotelikiem. sunia reaguje na polecenia, musiala byc szkolona. hotel zaproponowal, ze gdyby dom byl z okolic to daja 15 lekcji darmowych PT czyli pies towarzysz! Quote
magda222 Posted November 25, 2007 Posted November 25, 2007 Czy sunia ma allegro? Jeśli nie to ja mogę zrobić. Quote
maciaszek Posted November 25, 2007 Author Posted November 25, 2007 Allegro już ma, jak na razie wyświetleń mało... Hotelik opłacony do środy, a CO POTEM? :( Quote
maciaszek Posted November 25, 2007 Author Posted November 25, 2007 kako80 napisał(a):trzeba oglosic sunie! moze jusstyna sie tym zajmie? Im więcej ogłoszeń tym lepiej. Czas się kurczy... Quote
maciaszek Posted November 25, 2007 Author Posted November 25, 2007 diana79 napisał(a):suniu co z Tobą będzie? :-(Cienko to widzę, bo prawie nikt tu nie zagląda... Quote
zona Posted November 25, 2007 Posted November 25, 2007 Mogę jedynie podrzucić wątek i dodać banerek do podpisu... A nie da się przedłużyć pobytu w hoteliku? Quote
andzia69 Posted November 25, 2007 Posted November 25, 2007 maciaszek napisał(a):Cienko to widzę, bo prawie nikt tu nie zagląda... maciaszek....wiesz jak jest z astami - jeśli ktokolwiek zagląda to w większości są to osoby majace swoje potworki:-( ja już nie pamiętam kiedy ktoś z dogo( oprocz oczywiście stalych bywalcow bullowatych watkow) adoptował bullowatego! Tu na pewno domu nie znajdzie...trzeba oglaszac, oglaszać i oglaszać.... astow do adopcji jest po prostu na pęczki i tu jest caly dramat tych psow:shake: Quote
maciaszek Posted November 25, 2007 Author Posted November 25, 2007 zona napisał(a):A nie da się przedłużyć pobytu w hoteliku?Połowa grudnia to ostateczny termin odbioru. Żeby opłacić hotel na ten czas trzeba by wyłożyć 255 zł... Quote
magda222 Posted November 25, 2007 Posted November 25, 2007 Opłacę hotelik.Gdzie przelać pieniądze? Quote
maciaszek Posted November 25, 2007 Author Posted November 25, 2007 magda222 napisał(a):Opłacę hotelik.Gdzie przelać pieniądze? Dziękuję Ci bardzo !!!! :loveu: :loveu: :loveu: Przesłałam Ci priv. Nie wiem jak Ci dziękować :loveu:. Quote
diana79 Posted November 25, 2007 Posted November 25, 2007 magda222 napisał(a):Opłacę hotelik.Gdzie przelać pieniądze? magda222 jesteś WSPANIAŁA:multi: (ale to już wiedziałam;)) dziękujemy bardzo :laola: Quote
magda222 Posted November 25, 2007 Posted November 25, 2007 Nie ma za co dziękować.To Ty odwalasz najważniejszą robotę.Ja tylko wspomogę finansowo.Trzymam kciuki żeby ślicznotka znalazła dom!!!!! Popytam wśród znajomych.Może ktoś marzy o amstafie? :) Quote
maciaszek Posted November 25, 2007 Author Posted November 25, 2007 magda222 napisał(a):Popytam wśród znajomych.Może ktoś marzy o amstafie? :)No to jeszcze raz dzięki... Quote
Recommended Posts