Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='jefta']Nasrobię jakiś liścik miłosny do pkpr-zobaczymy czy się zainteresują swoimi hodofcami. Mraulina, ty się znasz-można tam puszczać lewe mioty?

of
Akurat kariera biewerów w Polsce zaczęła się tak dziwnie, bo od hodoffców i jakiś dziwnych mieszanek, te rodowodowe tak pomalutku się pojawiają. Nawet jest conajmniej dwóch takich hodowffców na dgm (jedenego ciągle trzeba na nowo banować :angryy:).

Moja droga, ja napisalam do rzecznika - ha odpowiedź była bardzo zdumiewająca. Pan rzecznik sam am tam hodowle, powiedział, ze nie podejmie jakich kolwiek działań bo ma to gdzieś. Na wystawach jego suka nie wygrywa bo " podpłacone" jest i wygrywa suka jakiegos innego hodowcy .. rzecznik boji się też, ze go wywalą i psy stracą rodowody. To tak jakby w skrocie .. :shake:

Posted

Wystarczająco długo jestem w ZK żeby nie mieć złudzeń.
Przekręty są wszędzie. A cierpią na tym psy.

Miot na prawo, miot na lewo.
I nie można sprzedać szczeniaczków z rodowodem, zaszczepionych, odrobaczonych, zsocjalizowanych - bo producent znowu puścił lewy miot i sprzedaje tanio całe stadko zabiedzonych psiaczków.....

Posted

Axusia napisał(a):
Jezuuuu ten PKPR :angryy:

Tam znalazłam już 2 hodowle takie, a to 3 :shake:

Poszperaj w ZKwP :cool3: Zaręczam, że najdziesz duuużo wiecej takich hodowli :lol:

Posted

Karolajna napisał(a):
Moja suka (Monti), jest taka mała, a była brana z hodowli "Geslander". Nawet nie wiem kto był jej matką i ojcem. Hodowla nie interesuje się jak się powodzi psom. Mieliśmy dostać maila z rodowodem i zdjęciami rodziców (rodowód jej). Papierkowego rodowodu nie chcieliśmy.

Kolejny kffiatek do mojej kolekcji o tej hodowli. Aż dziw, bo kiedys ta hodowczyni wypowiadała sie na forum owczarkowym i mądrze prawiła. Aż wstyd :shake: