Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Guest Elżbieta481
Posted

Podaj mi prosze konto i wpłacimy coś na kastrację małego kolegi.To będzie początek.Jak Ania zmieni watek to zobaczymy czy ktoś się dorzuci.
Ela

• Replies 158
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Poczekajmy, aż się zrobi trochę cieplej albo inny DT się znajdzie.
W tych garażowych warunkach po takim zabiegu może się jeszcze przeziębić...:shake:

Szukam, pytam o jakiś domowy DT, wtedy od razu można by było go wykastrować, ale wszędzie nic...:placz:

Posted

Martwię się, nikt się Zenkiem nie interesuje...:shake: Pytamy już wszystkich możliwych, chyba całe osiedle wie o Zenku, a do mnie do firmy zaczynają ludzie przychodzić i prosić o kontrole i zabieranie psiaków ze złych warunków...
Co ja mam robić...:shake:

Gallegro a na allegro chociaż ktoś pytał o Zenka???

Posted

Trzymajcie kciuki mocno, prawdopodobnie Zenuś trafi do domowego, ciepłego DT...:)
Może jutro, najdalej do środy, wszystko zależy od tego, kiedy będę mogła odebrać auto z warsztatu i zawieść Zenusia ;)

Posted

Z przyczyn technicznych (nadal nie mam auta) niestety dopiero w piątek Zenuś trafi do domowego DT.
W warsztacie obiecali, że w piątek na 150% będzie auto gotowe, więc mam nadzieję, że nic się już nie zmieni...:roll:
Poza tym już wszystko ustalone...;)
Zatem teraz proszę Was o wsparcie finansowe...
Jestem totalnie bez grosza, a musimy Zenka zaszczepić i wykastrować. Przede wszystkim dla kastracji udało mi się załatwić ten DT.
Poza tym potrzebna jest drobna wyprawka, bo obroża i smycz, z którymi przyjechał są do wymiany... Obroża jest za ciasna, a smycz przerwał.
Oczywiście wszelkie rozliczenia będę na wątku przedstawiać ;)

Guest Elżbieta481
Posted

Podaj adres,wyślemy smycz nie ma problemu.
A co do kastracji tak jak obiecaliśmy wpłacimy,,małe conieco,,tylko poprosimy o konto.
Trzeba klienta odrobaczyć-w piątek będę u weta po tabletki dla Gucia to może wziąłbym i dla Zenka?Daj znać czy to dobry pomysł.
Jaka wielkość obrozy byłaaby potrzebna?
Waldek

Posted

Kochana Elu...:loveu:i Waldku...:loveu:
Obrożą i smyczą się nie przejmujcie ;) W piątek przed zawiezieniem do DT, pojadę z Zenkiem do sklepu, dopasujemy obrożę i kupimy smycz. To chyba nie jest aż taki duży wydatek? :oops: Ja po prostu już nie pamiętam co, ile kosztuje...:shake: Tyle tych spraw...

Rozmawiałam z moją Wetką i powiedziała, że trzeba na początek go odrobaczyć, zaszczepić, a po 2 tygodniach kastracja. Oczywiście można przed szczepieniem wykastrować, ale lepiej zachować porządek, czyli szczepienie, później kastracja...

A cenowo wygląda wszystko tak...
Odrobaczenie: 1 tabletka na 5 kg - 5 zł (dla Zenka wystarczą 2), czyli 10 zł
Szczepienie: najnowsze 65 zł, starsze 60 zł
Kastracja: 170 zł
Suma sumarum potrzeba:
240 - 245 zł

Za chwilkę wyślę Wam na pw mój numer konta i adres, a Wy sami uznacie, co potrzebne, a co nie ;)

Swoją drogą DT również chce pomóc troszkę finansowo Zenkowi, a i moja Przyjaciółka, która wzięła do siebie na stałe ode mnie Kotecka trójłapka powiedziała, że nam pomoże...:loveu:

Guest Elżbieta481
Posted

Taak jak pisałem Tobie na maila to powiedz czy brac dla chłopaka tez tę książeczkę?Chciałbym wiedzzieć do piątku.
Pozdrawiam
Waldek

Posted

Pewnie, ze pomoże!!!
I nawet z transportem jakby był potrzebny dziś to NO PROBLEM, po 17.00!:lol:

Swoją drogą DT również chce pomóc troszkę finansowo Zenkowi, a i moja Przyjaciółka, która wzięła do siebie na stałe ode mnie Kotecka trójłapka powiedziała, że nam pomoże...:loveu:[/quote]

Posted

Brysia napisał(a):
Pewnie, ze pomoże!!!
I nawet z transportem jakby był potrzebny dziś to NO PROBLEM, po 17.00!:lol:

Kochana Ty moja, dziękuję Ci bardzo Aniele...:loveu::loveu::loveu:
Wiem jednak, żeś Złociutka chora, więc do łóżka, a nie na eskapady...:shake:

Umówmy się tak, że jeśli jutro nadal nie będę miała autka (ale wtedy to bym się wściekła...:mad:), to poproszę Ciebie o pomoc, żeby już nie przeciągać wszystkiego...
Natomiast Ty się Kochana kuruj i jak czegoś będziesz potrzebowała, to wiesz gdzie pisać lub dzwonić ;)

Posted

Dziękuję Kochana...:loveu: Jutro dam znać w razie czego ;)

A teraz piszę co następuje...;)
Załatwiłam, że wykastrujemy Zenka częściowo z naszego TOZ-u, czyli kastracja będzie kosztowała 60 zł + koszty dojazdu: prawie 35 km w jedną stronę.
Zakładam, że paliwo wyniesie ok. 30, max 40 zł, zatem i tak taniej niż kastracja w lecznicy - 170 zł.
Może uda mi się jeszcze załatwić, że Zenek pojedzie na kastrację w sobotę i może dzięki temu transport byłby za darmo, ale to jutro będę wiedzieć.
Moja kochana Wetka powiedziała, że możemy go ewentualnie najpierw wykastrować, a po 2 tygodniach szczepienia.
Zatem jutro będę znać szczegóły. Jeżeli transport z zabiegiem będą możliwe w sobotę, to Zenek pojedzie do DT dopiero w sobotę.
Uznałam, że tak będzie lepiej, niż co kilka godzin zmiana miejsca i Zenek prosto po zabiegu trafi do domowego DT.
Jeżeli natomiast nie będzie to możliwe, to jutro robimy szczepienia i trafia do DT, a kastracja za 2-3 tygodnie, wtedy tylko dojdą koszty transportu.

Wiem, że moja Pani Prezes podczytuje różne wątki ;), dlatego bardzo serdecznie chciałam jej podziękować za umożliwienie kastracji po kosztach... Dziękuję Ci Olu...:loveu::loveu::loveu:

Guest Elżbieta481
Posted

Zgodnie z obietnicą wpłacone.
Podrap po bródką Zenka od ciotki i wujka.Nasz psiak uwielbia takie drapanko to może i Zeni też?
Wyślemy jeszcze tabletki na odrobaczenie dla naszego ulubieńca,bo nawet gdyby jemu się nie przydały to bedą dla innego biedaka z Twoich Hakita okolic.
Waldek

Posted

Dziękuję Wam Kochani...:loveu::loveu::loveu:
Oczywiście Zenusia podrapię i wymiziam od Was...:loveu:

Niestety jutro kastracja nie wypali, bo jedzie jeden dominant i gdyby Zenuś do niego dołączył, to byłaby niezła afera...:roll:

Dlatego dziś będzie zaszczepiony i pojedzie do DT, a za 2-3 tygodnie będziemy ciachać...;)

Guest Elżbieta481
Posted

Pamietaj,że jeśli będziemy mogli to zawsze pomożemy.Nie jesteś sama z nim.bo Zenek jest nam szczególnie bliski.Jak go wykastrują to się młodzieniec uspokoi.
Elżbieta

Posted

Kochani melduję się i piszę przebieg dnia dzisiejszego...:cool3:

Oczywiście auta nie odebrałam, ale wybłagałam Tatinę mego by użyczył swego autka i z pomocą kochanej Brysi, która tuliła podczas podróży Zenusia do siebie, zawiozłyśmy Chłopaka do lecznicy.
Anitka oddawała Zenusia ze łzami w oczach...:-(
DT zapłacił za pakiet szczepień - 60 zł, ale sam chciał zasponsorować :), a Zenek to ogółem okaz zdrowia :)
Jedynie ma delikatny wyciek z siusiaczka i będzie miał robione płukanki, ale to nic takiego ;)
Poza tym w lecznicy był bardzo grzeczny, nie rzucał się na inne psy, jedynie dał popis swoich wokalnych możliwości...:lol:
Ciocia Hakita zakupiła w prezencie tylko smycz, gdyż DT się przygotował i szeleczki i jedzonko już miał zakupione :)
W domu Zenuś poczuł się jak w raju i przewracał się z boku na bok, miziając do wszystkich i dopraszając się pieszczotek...:loveu:
Szepnęłam kilka ciepłych słów od Was, pomiziałam i pognałam dalej do swoich obowiązków :roll:
Oczywiście sierota - zapomniałam aparatu, ale po weekendzie jadę w odwiedziny, m.in. z tabletkami na odrobacznie i porobię Pięknemu fotencje...
Przed chwilą dostałam sms-a, że Zenuś ogląda film, oczywiście na kolankach...:lol:
Za 2 tygodnie ciachamy, jak wspomniałam będzie to 60 zł + ewentualnie benzyna - niewiele.
Po dzisiejszych obserwacjach uważam, że w jego przypadku to wręcz konieczność, ponieważ w większości przebywa w stanie podniecenia i lgnie do panien jak szalony...:roll:
To chyba tyle na dziś...;)

Brysiu dziękuję Kochana za pomoc...:Rose:

Guest Elżbieta481
Posted

Wysłaliśmy dziś tabletki na odrobaczenie.Daj znać jak dojdą i skrobnij parę słów jak Wam się wiedzie.
Elżbieta