Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Chciałabym sie dowiedzieć czy dajecie coś swoim psiakom na święta? :lol:
Wiem, że niektórzy (zwłaszcza Ci którzy psów nie posiadają) puknęli by się w głowę gdyby to usłyszeli, ale Wy? Jak to jest u Was?
Ja słyszałam już różne historie, jak to pies sam sprawdza czy pod choinką nie lezy jeszcze coś dla niego :loveu:, albo jak się obraża że nie dostał prezentu :p.
Uważam, że to dobry pomysł na temat, bo miło sie poczyta, czy psiaki dostają prezenty, co dostają i jak się z tego cieszą. :lol:
Moja Lilu przeżyła w swoim życiu na razie jedna Wigilię, a dostała piszczącą myszke- z prawdziwego futerka :D- niestety myszka nie przeżyła nawet następnego dnia- została zagryziona przez takiego małego szczeniaczka :loveu:

• Replies 145
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Hihihi przyjemny temat :)

W zeszłym roku mój buldożek dostał szelki, smycz i pluszaka, którego rozwalił jeszcze tego samego dnia. Nie dawno stadko się powiększyło więc buldożek dostanie kubraczek i szelki do kompletu, shih tzu - kokardki i może jakiś sweterek, a na wspólny prezent dwojnik ;)

Posted

Moja sunia dostała w tamtym roku tylko piłeczkę, ale jaka radocha była - musiała sobie sama otworzyć paczuszkę :) Ile zabawy przy tym było!

W tym roku jeszcze nie wiem co jej kupię. Może szeleczki i jakąś zabawkę?

Posted

A mi jak moja kotka wylazła na czubek choinki która się przewróciła! Ja szybko łape za Skarpetką czy jej się nic nie stało a choinka leży :D Od tej pory musiałam ją zamykać w pokoju na święta (czyli niedługo bo jakieś 5 dni żeby7 kotki nie stresować)

Posted

Mój dostaje :) coś pysznego w stylu wędzona kość czy ucho ;) Szuka swojego pod choinką i jest tak delikatnie zapakowane, żeby sam sobie otworzył :)

[a jak był małym szczylkiem, to latał sobie wokół pokoju i dla zabawy szarpnął sobie z całej siły sznur lampek choinkowych... nie muszę chyba mówić, że igły i szkło były wszędzie...]

Posted

Mój pies nic nie dostaje :) Kocham go bardzo,ale nie widzę potrzeby kupowania mu czegoś akurat w ten dzień. ;) Jak już to zawozimy coś przed świętami dla psów ze schroniska ( w szkole też mamy zbiórkę 'gwiazdka dla zwierzaka") Kości, uszy i inne przysmaki dostaje bardzo często, można powiedzieć, że to dla niego nic niezwykłego. Zresztą on i tak nie jest łakomy i pyszna kość może leżeć i jej nie tknie :lol: I w święta dostaje przysmak tak samo jak zwykle... :p

Posted

Moja Czika dostaje różniaste smakołyki :P . Najczęściej coś co ciężko zdobyć w naszym zoologu i co rzadko dostaje a lubi, np. świńskie ucho (tego u nas nie ma...). Po za tym dwa lata temu postanowiłam że będziemy zawsze 25 grudnia (jeśli będziemy jak zwykle u dziadka) wspólnie szły do lasu, gdzieś gdzie Czika wcześniej nie była ^^.

Posted

Moja psica na ogół dostaje na gwiazdke tylko smakołyki. Ją nie cieszy nic, czego nie mogłaby umieścić w swoim żołądku :lol: No, może jeszcze patyki i piłki.
Kiedy była mała, spędzałyśmy święta u ciotki, która miała królika miniaturkę [*]. W wigilijny wieczór w czasie jednej z zabaw w berka zwierzaki zaplątały się w kabel od lampek i choinka poległa :cool1:

Posted

Ja nie mam jeszcze pomysłu na prezent, więc może coś mi doradzicie? :razz:
Myślałam że może jakąś ładną obróżkę Blakiemu kupić (widziałam w temacie o obrożach jakąś w bałwanki czy coś takiego :lol:).
Sama nie wiem, macie jakieś pomysły?

Posted

Ja osobiście nie kupuję psu prezentów typu obroże, smycze, miski, bo myślę, że dla niego to bez różnicy z czego je i jakiego koloru jest to, co ma na szyi. To bardziej prezenty dla mnie ;) Obróżkę, szczotkę czy inne gadżety to ja mogę chcieć od rodzinki :evil_lol:
Najlepiej kup coś, co psiakowi sprawi radość - jakieś smakołyki, zabawki..

Posted

Ja w tamtym roku kupiłam dla Foxiego zestaw 3 zabawek w psim raju /kostka pluszowa,piłeczka i kosteczka-prezent z gumy/. Psiak bardzo się cieszył :) W tym roku dostanie jakiegoś pluszaka, bo lubi się nimi bawić, a nie ma już :evil_lol: Myślałam nad przywieszką do obroży z karuska, ale za drogi biznes za takie male gooffienko :roll: Ogólnie to będą nasze 2 wspólne święta, bo dostałam go po świętach. Foxi czasem coś skubnie ze świątecznego stołu, ale nie za dużo i nie wszystko, bo się weźmie rozchoruje. Jak myję podłogę to zawsze lata za szmatą. Fajnie jest przed świętami ;)

Posted

Ja też lubie święta, szczególnie ten dzień wigilli kiedy wszyscy są tacy zabiegani, żeby później móc w spokoju zjeść kolację ;) Szkoda, ze to tylko raz w roku, ale przynajmniej radość jest podwójna:loveu:
No więc może mi też coś doradzicie co kupić mojemu psiaczkowi pod choinkę? ;-) Tak jak mówilam myślałam o legowisku, ale w sumie hmm... może jakiś mega zestaw smakołyków?:lol:
Edit: ooo i na to takie cuś:
http://allegro.pl/item271964067_ekskluzywny_ceramiczny_pojemnik_na_smakolyki_1_2l.html#photo
hehe :evil_lol:

Posted

Uwielbiam Święta, bardzo tez lubię czas przed świętami, tak początek grudnia, w szkole luźniej, taka fajna atmosfera się robi, w mieście coraz więcej lampek i ozdóbek rozwieszonych :) i się tak miło robi mimo że ludzie zabiegani.

A co do zabawki na święta to chyba brzdącowi starcza cała skrzynka :lol:
Smakołyki dostaje co jakiś czas, a chcę żeby to było coś wyjątkowego :) chociaż dla niego najlepsze co mogę dać to wspólnie spędzony czas, bo przyznam się bez bicia że jednak w roku szkolnym nie mogę zbyt dużej ilości czasu mu poświęcić :/ a on uwielbia ze mną przebywać tak samo jak wykonywać sztuczki :cool3: :)
A Cezar...hm, on uwielbia smakowite ciasteczka i różne inne psie żarełka :lol:

Posted

Ja kocham święta, rolfiś także. Wtedy jest taka wyjątkowa rodzinna atmosfera :loveu: Bombas najprawdopodobniej dostanie ode mnie nowy kocyk, skarpetę pełną słodyczy, no i myślałam o nowej obroży ;)

Posted

Martens napisał(a):
Ja osobiście nie kupuję psu prezentów typu obroże, smycze, miski, bo myślę, że dla niego to bez różnicy z czego je i jakiego koloru jest to, co ma na szyi. To bardziej prezenty dla mnie ;) Obróżkę, szczotkę czy inne gadżety to ja mogę chcieć od rodzinki :evil_lol:
Najlepiej kup coś, co psiakowi sprawi radość - jakieś smakołyki, zabawki..

Zgadzam się kupić psu obrożę to tak jak my byśmy od rodziców dostali podręcznik do fizyki :evil_lol:

Posted

Chefrenek napisał(a):
Goldenka bardzo fajny ten pojemnik. Sama miałam to kupić tylko stwierdziłam, że wyglada jak...urna na prochy. :roll:

Hehe no nie miałaś już z czym skojarzyć ;-)
Ja my chyba kupie wielkie pudło smakołyków, bo schodzą nam baardzo szybko :)

Posted

Zgadzam się kupić psu obrożę to tak jak my byśmy od rodziców dostali podręcznik do fizyki :evil_lol:
Z tym, że jest okazja aby nie mieć wyrzutów sumienia (bo w końcu są święta), że kupuje się kolejną obrożę, chociaż ma się ich już i tak za dużo ;). A psa i tak to nie obchodzi ;)

Ja moim zawsze kupuje coś extra do jedzenia i jakąś zabawkę :)

Posted

rok temu dostał piszczącą zabawkę i duuużą kość :) w tym roku pewnie to samo :)

a co do obróżek itp. prezentów . też jestem na 'nie', bo MÓJ pies by się z teog nie ucieszył ;)