truskawa144 Posted February 28, 2008 Posted February 28, 2008 [LEFT]Waldi jutro pojedzie do nowego domu:) Zgłosił się do mnie bardzo sympatyczny pan,miał już teriera walijskiego,wie co to za rasa i "czym to się je":evil_lol: Jutro ma go odebrać ze schroniska. Pan mieszka w domku,na wsi. [/LEFT] Quote
Zuza i Noddy Posted February 28, 2008 Posted February 28, 2008 No to super, że mu się poszczęściło. Quote
rita60 Posted February 28, 2008 Posted February 28, 2008 truskawa144 napisał(a):Waldi jutro pojedzie do nowego domu:) Zgłosił się do mnie bardzo sympatyczny pan,miał już teriera walijskiego,wie co to za rasa i "czym to się je":evil_lol: Jutro ma go odebrać ze schroniska. Pan mieszka w domku,na wsi. :multi::multi::multi:cioteczko samoglow:klacz: Quote
fizia Posted February 28, 2008 Author Posted February 28, 2008 No to cudownie!!!!!:multi::multi::multi: Quote
samoglow Posted February 29, 2008 Posted February 29, 2008 A wlasnie mialam napisac, ze Waldi ma 5 obserwatorow, a Burek 2. :razz::lol:Wczoraj dostalam tez obszerne pytania mailem na temat Waldiego. Odeslalam pytajacych do telefonu podanego na aukcji. Moze dzwonili, moze nie, ale zawsze wtedy mozna podrzucic innego szorsciaka. Zaraz sprawdze jaki maja nick na Allegro i mozna samemu tez sie z nimi skontaktowac :lol: Quote
samoglow Posted February 29, 2008 Posted February 29, 2008 Truskawa, przesylam Ci na pw tresc maila do mnie, nick tej osoby, imie i nazwisko :lol: Daj znac jak Waldi pojedzie, to zamkne aukcje. Quote
samoglow Posted February 29, 2008 Posted February 29, 2008 A dzis mamy 29 lutego! Trzeba zrobic cos superowego! :razz: Quote
rita60 Posted February 29, 2008 Posted February 29, 2008 samoglow napisał(a):A dzis mamy 29 lutego! Trzeba zrobic cos superowego! :razz: Czyli:cool3:masz pomysł:lol: Quote
samoglow Posted February 29, 2008 Posted February 29, 2008 rita60 napisał(a):Czyli:cool3:masz pomysł:lol: Co by tu wystawic nowego na Allegro? :evil_lol: Quote
rita60 Posted February 29, 2008 Posted February 29, 2008 A mnie sie dzisiaj sniło,ze jestem nad morzem:lol:ale to był tylko sen:placz: Quote
samoglow Posted February 29, 2008 Posted February 29, 2008 nad morze slicznie przyjechac w maju. Lata od dawna juz u nas nie ma, woda albo zimna, albo brudna, a w maju jest super :) Quote
truskawa144 Posted February 29, 2008 Posted February 29, 2008 [LEFT]Oooo właśnie,może Kazana,masz dobrą rękę do aukcji wiec musi się udać. [/LEFT] Quote
Zuza i Noddy Posted February 29, 2008 Posted February 29, 2008 Ja tez go jeszcze poogłaszam, ale na allegro nie mam konta. Quote
truskawa144 Posted February 29, 2008 Posted February 29, 2008 [LEFT]Okazało się,że pan po Waldiego nie przyjechał ale jest inna osoba zainteresowana. [/LEFT] Quote
samoglow Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 Aukcja Burka sie skonczyla. jakis odzew, bo byli obserwatorzy? Waldi ma 6 obserwatorow i jeszcze wiele dni aukcji :lol: Prosze link do Kazana :lol: Quote
fizia Posted March 1, 2008 Author Posted March 1, 2008 Kazan nie ma wątku, ale tu są Jego zdjęcia http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1030470_kazan_piekny_duzy_kochany_psiak_prosi.html Quote
truskawa144 Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 W sprawie Burka nikt się nie odezwał. Kazan: http://www.schronisko.klomnice.pl/gallery.php?img=YWRvcHR1al9wc2EvNjcxLw==#_self Ma 2 lata,numer 671. Duży,kochany psiak. Będzie świetny zarówno jako przyjaciel jak i obrońca rodziny. Inne psy go interesują ale mu nie przeszkadzają,myślę,że chętnie się z innym psem zaprzyjaźni. Uwielbia głaskanie,chce się też bawić - jest w końcu młodym,energicznym psem. Quote
Zuza i Noddy Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 Mój ulubieniec już biorę sie za jego ogłaszanie. Jest tez zainteresowanie nim na innym wątku, ale chcą sie dowiedzieć jak reaguje na dzieci i koty. Quote
truskawa144 Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 [LEFT]Już Ci pisałam,że reakcji na dzieci nie ma jak sprawdzić. Ale sama widziałaś jaki on jest łagodny więc nie sądzę,żeby był problem z dziećmi. Z kotami może być różnie,to też będzie zależało od zachowania kota. Ale myślę,że do "swojego" kota się przekona. [/LEFT] Quote
Zuza i Noddy Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 Mi tez sie tak wydaje. bo on jest wyjątkowo spokojny. Quote
fizia Posted March 1, 2008 Author Posted March 1, 2008 Tak się zastanawiam skąd się bierze w wielu osobach pomysł, że w warunkach schroniskowych można sprawdzić stosunek psa do dziecka. Ja oczywiście rozumiem, ze to jest bardzo ważne w sytuacji, kiedy w domu jest dziecko, nikt nie będzie ryzykował, ale z drugiej strony nikt chyba nie sądzi, że ktos da swoje dziecko jako tester. No chyba, że byłoby wiadomo, że np. pies wcześniej przebywał w domu z dziećmi i było ok. Quote
truskawa144 Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 [LEFT]Jeśli to wiemy to super ale psów oddanych "z domu" to mamy tak naprawdę kilka,o reszcie nic nie wiemy. Czasem też się tak układa,że po pracownika przyjedzie żona/mąż z dzieckiem akurat jak się zajmujemy jakimś psem i wtedy widać jak pies na dziecko reaguje itd. Tak się już zdarzyło kilka razy,że córka pracownika kilkuletnia i 12 letnia córka pracownicy (brzydkie słowo:evil_lol:) były w schronisku kilka razy i bawiły się z niektórymi psami i wtedy to był pewnego rodzaju "test na dziecko". Oczywiście z tymi łagodnymi psami bo nikt by nie pozwolił psu agresywnemu na zabawę ze swoim dzieckiem. Test "na kota" tez nie jest prosty,bo jak to tak na prawdę przetestować? Wpuścić kota do boksu czy psa do kociarni? Niemożliwe. Jedyne co mogę zrobić w takiej sytuacji to wziąć psa na spacer koło kociarni żeby popatrzył na koty przez siatkę i obserwować jak reaguje. Ale to jest test niewymierny bo kot "za siatką" to co innego niż kot "na wolności". No i nie ukrywajmy,że dużo też zależy od zachowania i podejścia kota. [/LEFT] Quote
Recommended Posts