Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[LEFT]Waldi jutro pojedzie do nowego domu:)
Zgłosił się do mnie bardzo sympatyczny pan,miał już teriera walijskiego,wie co to za rasa i "czym to się je":evil_lol:
Jutro ma go odebrać ze schroniska. Pan mieszka w domku,na wsi.
[/LEFT]

• Replies 797
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

truskawa144 napisał(a):
Waldi jutro pojedzie do nowego domu:)
Zgłosił się do mnie bardzo sympatyczny pan,miał już teriera walijskiego,wie co to za rasa i "czym to się je":evil_lol:
Jutro ma go odebrać ze schroniska. Pan mieszka w domku,na wsi.

:multi::multi::multi:cioteczko samoglow:klacz:

Posted

A wlasnie mialam napisac, ze Waldi ma 5 obserwatorow, a Burek 2. :razz::lol:Wczoraj dostalam tez obszerne pytania mailem na temat Waldiego. Odeslalam pytajacych do telefonu podanego na aukcji. Moze dzwonili, moze nie, ale zawsze wtedy mozna podrzucic innego szorsciaka. Zaraz sprawdze jaki maja nick na Allegro i mozna samemu tez sie z nimi skontaktowac :lol:

Posted

W sprawie Burka nikt się nie odezwał.

Kazan: http://www.schronisko.klomnice.pl/gallery.php?img=YWRvcHR1al9wc2EvNjcxLw==#_self
Ma 2 lata,numer 671.

Duży,kochany psiak. Będzie świetny zarówno jako przyjaciel jak i obrońca rodziny. Inne psy go interesują ale mu nie przeszkadzają,myślę,że chętnie się z innym psem zaprzyjaźni. Uwielbia głaskanie,chce się też bawić - jest w końcu młodym,energicznym psem.

Posted

[LEFT]Już Ci pisałam,że reakcji na dzieci nie ma jak sprawdzić. Ale sama widziałaś jaki on jest łagodny więc nie sądzę,żeby był problem z dziećmi. Z kotami może być różnie,to też będzie zależało od zachowania kota. Ale myślę,że do "swojego" kota się przekona.
[/LEFT]

Posted

Tak się zastanawiam skąd się bierze w wielu osobach pomysł, że w warunkach schroniskowych można sprawdzić stosunek psa do dziecka.
Ja oczywiście rozumiem, ze to jest bardzo ważne w sytuacji, kiedy w domu jest dziecko, nikt nie będzie ryzykował, ale z drugiej strony nikt chyba nie sądzi, że ktos da swoje dziecko jako tester. No chyba, że byłoby wiadomo, że np. pies wcześniej przebywał w domu z dziećmi i było ok.

Posted

[LEFT]Jeśli to wiemy to super ale psów oddanych "z domu" to mamy tak naprawdę kilka,o reszcie nic nie wiemy. Czasem też się tak układa,że po pracownika przyjedzie żona/mąż z dzieckiem akurat jak się zajmujemy jakimś psem i wtedy widać jak pies na dziecko reaguje itd. Tak się już zdarzyło kilka razy,że córka pracownika kilkuletnia i 12 letnia córka pracownicy (brzydkie słowo:evil_lol:) były w schronisku kilka razy i bawiły się z niektórymi psami i wtedy to był pewnego rodzaju "test na dziecko". Oczywiście z tymi łagodnymi psami bo nikt by nie pozwolił psu agresywnemu na zabawę ze swoim dzieckiem.
Test "na kota" tez nie jest prosty,bo jak to tak na prawdę przetestować? Wpuścić kota do boksu czy psa do kociarni? Niemożliwe. Jedyne co mogę zrobić w takiej sytuacji to wziąć psa na spacer koło kociarni żeby popatrzył na koty przez siatkę i obserwować jak reaguje. Ale to jest test niewymierny bo kot "za siatką" to co innego niż kot "na wolności". No i nie ukrywajmy,że dużo też zależy od zachowania i podejścia kota.
[/LEFT]