Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziewczyny, jak wygląda ta sprawa z transportem? Ja prawdobodobnie będę jechać do Krakowa z Radomska w sobotę, więc mogłabym go zabrać, jeżeli adopcja jest nadal aktualna. Mogę też zahaczyć o Kłomnice, to po drodze, bo rozumiem, że Waldi jest w tamtejszym schronisku. Tylko ktoś musiał by mi go przekazać. Mam nadzieję, że nie jest za późno i Paulaitomek się nie rozmyślili. Będę prawdobodobnie jechać ze swoim psem (też mix teriera, duży, ale uwielbia inne psy i łagody) i nie wiem, czy to nie będzie dla Waldiego stres. Dajcie znać, co o tym myślicie.

• Replies 797
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jeżeli będzie taka konieczność, to to zrobię, boję się tylko, że mogę się nie pozbierać po wizycie w schronisku, wiecie jak to jest. Ale jak nie ma innego wyjścia, to sobie poradzę. Strasznie się cieszę, że adopcja jest aktualna. Mały tak długo czeka na domek i taki piękniś z niego niesamowity. To co, umawiamy się na sobotę? Do której godziny mogę podjechać do schorniska?

Posted

Poczekajmy jeszcze na Paulaitomek :) Ale wczoraj pisała, że jest jak najbardziej zainteresowana Waldim . Nie wiem tylko jak u Niej z sobotą.
Ale najwyżej, jak będzie trzeba, Waldi może u mnie poczekać

Boksy psiaków są nieco oddalone od budynków pracowników i biura, może nie będzie konieczności, żebyś widziała inne psy, myślę, ze zawsze możesz poprosić, żeby Waldiego przyporwadzono.

Posted

Damy radę:) Czekam zatem na wieści od Paulaitomek. I trzymam kciuki, żeby się nie rozmyśliła. Jeżeli nie będzie pasować sobota, to też coś wymyślimy:)

Posted

Hurrrrrrrrraaaaaaaaaaa:multi::multi::multi:
Paulaitomek, odpisałam na PW.
Wygląda na to, że już w sobotę mój ulubiony aforyzm "Ratując jednego psa nie zmienisz świata, ale świat zmieni się dla tego jednego psa" stanie się rzeczywistością. :multi: Waldi, ktoś na ciebie już czeka:)

Truskawo144, pytanie do Ciebie, do której godziny muszę pojawić sie w schronisku, planuję wyjazd ok. godziny 16, jeżeli to za późno, to daj znać, wyjadę wcześniej.

A co ze Stefą, wiadomo już coś?

Posted

Ja też uwielbiam ten aforyzm :loveu:

Tak się cieszę!!!!:multi::multi::multi::multi::multi:

Te oczka Waldiego zza krat mnie prześladowały....

Truskawa pewnie jeszcze napisze, ale z tego, co wiem, to psy były wydawane w godzinach wieczornych, więc nie powinno byc problemu późnym popołudniem - ale pewna nie jestem.

Posted

Tak, te oczka naprawdę ściskały serce i te błagające łapki na kratach też. Teraz te oczka będą wlepione w nową Pańcię:):):)
Fizia, a co siostrą Waldiego, wiadomo coś o tym domku, czy jej też się uda wyrwać ze schornu?
Mieszkam niedaleko Kłomnic, wieć w miarę możliwości mogę pomóc w transporcie, gdyby tylko były chętne domki na psiaki z tego schroniska. Dajcie mi znać, jakby co.

Posted

Oj to z pewnością się bedziemy odzywać w razie czego, bo czasem jest faktycznie problem z transportem.

Truskawa jest źródłem informacji, bo to Ona jest wolontariuszką w schronisku. Od jakiegoś czasu wolontariuszką jest tez Zuza i Noddy.

Niestety nie wiem nic bliżej o domku dla Stefy, ale miejmy nadzieję, ze i Jej się uda juz niedługo.

Ja trzymam z całej siły kciuki za psiaki z Kłomnic, bo sama mam 2 sunie z tego schroniska - Śrubkę od 3 miesięcy i Pestkę od 1,5 roku

Posted

sie normalnie muszę pochwalić.. :bigcool::Cool!::bigcool::Cool!::bigcool::Cool!:

umówiłam się z Asią i jesteśmy umówione na sobotę.. czyli od soboty Waldi jest u mnie !! :angel:

ale fajnie..

Asiu, wielkie dzięki za pomoc !! :loveu::buzi:

Posted

Więc w razie czego piszcie. Pomogę, jak tylko będę mogła.
Z Paulaitomek jestem już umówiona na 100%:)
I trzymam kciuki za Stefę, jej też musi się udać.
Buziaki dla Was wszystkich

Posted

paulaitomek napisał(a):
sie normalnie muszę pochwalić.. :bigcool::Cool!::bigcool::Cool!::bigcool::Cool!:

umówiłam się z Asią i jesteśmy umówione na sobotę.. czyli od soboty Waldi jest u mnie !! :angel:

ale fajnie..

Asiu, wielkie dzięki za pomoc !! :loveu::buzi:

Fantastycznie!!!

A Tobie wielkie dzięki za Domek dla tego cuda :Rose::Rose:

Posted

a wiecie dostanę Waldiego jako prezent urodzinowy... :)
dziś mam urodzinki.. hihi fajny prezencik, co nie :razz:

aha a jak Waldi stoi ze szczepieniami?

i od razu uprzedzam, Waldi u mnie będzie się wabił FiFi :)
mam nadzieje że mu się spodoba i że nie jest przyzwyczajony za bardzo do Waldiego.. Waldek to mój tata i tak głupio troche.. :eviltong:

Posted

To wszystkiego najlepszego!!!!!

Waldi to takie robocze imię, na potrzeby ogłoszeń, prawdopodobnie Waldi nawet nie wie, że tak się nazywa:)

Fifi bardzo ładnie :loveu:

Prawdopodobnie jest zaszczepiony na wściekliznę

Posted

Ja również przyłączam się do życzeń. :BIG:
Mogłaś mówić wcześniej, to byśmy przyjechali dzisiaj.
Lepszego prezentu nie jestem w stanie sobie wyobrazić:)

A z imieniem faktycznie byłby problem, już widzę jak wołasz "Waldiiiii!", a tu pojawia się i pies i tata:loveu: FiFi jest super.

Jeszcze raz wszystkiego Najlepszego:multi:

Posted

asiaz napisał(a):

Truskawo144, pytanie do Ciebie, do której godziny muszę pojawić sie w schronisku, planuję wyjazd ok. godziny 16, jeżeli to za późno, to daj znać, wyjadę wcześniej.

A co ze Stefą, wiadomo już coś?

Nie ma problemu. Tylko napisz tak mniej więcej o której planujesz po niego podjechać. Właśnie wróciłam ze schroniska,kierownik już o wszystkim wie i dostaniesz Waldiego bez problemu.

paulaitomek napisał(a):
a wiecie dostanę Waldiego jako prezent urodzinowy... :)
dziś mam urodzinki.. hihi fajny prezencik, co nie :razz:

aha a jak Waldi stoi ze szczepieniami?

i od razu uprzedzam, Waldi u mnie będzie się wabił FiFi :)
mam nadzieje że mu się spodoba i że nie jest przyzwyczajony za bardzo do Waldiego.. Waldek to mój tata i tak głupio troche.. :eviltong:

Widzę,że wszystkie mamy urodzinowe zwierzaki,Ty psa ja fretke:evil_lol:

Nie jestem pewna na 100% bo zapomniałam zapytać. Powinien być zaszczepiony na wściekliznę. Dziś lub jutro dopytam i dam znać.

Imię możesz mu zmienić,te imiona są robocze i on nawet nie wie,że ma tak na imię:evil_lol:

Stefa zostanie jutro wysterylizowana i za tydzień pojedzie do nowego domu. Dom jest dosyć blisko schroniska więc nowi opiekunowie sami po nią przyjadą.

Terierka Balbina która wklajałam kilka stron wcześniej ma dom:multi:
Kiedy Waldi i Stefa pojadą do swoich domów to nie będzie już ani jednego teriera w schronisku.

Posted

truskawa144 napisał(a):
Nie ma problemu. Tylko napisz tak mniej więcej o której planujesz po niego podjechać. Właśnie wróciłam ze schroniska,kierownik już o wszystkim wie i dostaniesz Waldiego bez problemu.

To super. Będę między 16 a 17, gdybym miała mieć poślizg, to dam znać.

truskawa144 napisał(a):
Stefa zostanie jutro wysterylizowana i za tydzień pojedzie do nowego domu. Dom jest dosyć blisko schroniska więc nowi opiekunowie sami po nią przyjadą.

Terierka Balbina która wklajałam kilka stron wcześniej ma dom:multi:
Kiedy Waldi i Stefa pojadą do swoich domów to nie będzie już ani jednego teriera w schronisku.

Rany, a skąd Ty te wszystkie domy wytrzasnęłaś? Jesteś po prostu Wielka! Oby więcej takich wątków pojawiało się na dogo. Dziewczyny odwalacie po prostu kawał dobrej roboty:multi: