asiaz Posted August 6, 2008 Posted August 6, 2008 Dziewczyny, jak wygląda ta sprawa z transportem? Ja prawdobodobnie będę jechać do Krakowa z Radomska w sobotę, więc mogłabym go zabrać, jeżeli adopcja jest nadal aktualna. Mogę też zahaczyć o Kłomnice, to po drodze, bo rozumiem, że Waldi jest w tamtejszym schronisku. Tylko ktoś musiał by mi go przekazać. Mam nadzieję, że nie jest za późno i Paulaitomek się nie rozmyślili. Będę prawdobodobnie jechać ze swoim psem (też mix teriera, duży, ale uwielbia inne psy i łagody) i nie wiem, czy to nie będzie dla Waldiego stres. Dajcie znać, co o tym myślicie. Quote
fizia Posted August 6, 2008 Author Posted August 6, 2008 Adopcja jest jak najbardziej aktualna. Zaraz napisze do Paulaitomek - dzięki serdeczne za propozycję! Quote
truskawa144 Posted August 6, 2008 Posted August 6, 2008 [LEFT]Asiaz jakbyś mogła po niego podjechać do schroniska to by było idealnie,poinformuje pracownika i dostaniesz psa w 3 minuty. [/LEFT] Quote
asiaz Posted August 6, 2008 Posted August 6, 2008 Jeżeli będzie taka konieczność, to to zrobię, boję się tylko, że mogę się nie pozbierać po wizycie w schronisku, wiecie jak to jest. Ale jak nie ma innego wyjścia, to sobie poradzę. Strasznie się cieszę, że adopcja jest aktualna. Mały tak długo czeka na domek i taki piękniś z niego niesamowity. To co, umawiamy się na sobotę? Do której godziny mogę podjechać do schorniska? Quote
fizia Posted August 6, 2008 Author Posted August 6, 2008 Poczekajmy jeszcze na Paulaitomek :) Ale wczoraj pisała, że jest jak najbardziej zainteresowana Waldim . Nie wiem tylko jak u Niej z sobotą. Ale najwyżej, jak będzie trzeba, Waldi może u mnie poczekać Boksy psiaków są nieco oddalone od budynków pracowników i biura, może nie będzie konieczności, żebyś widziała inne psy, myślę, ze zawsze możesz poprosić, żeby Waldiego przyporwadzono. Quote
asiaz Posted August 6, 2008 Posted August 6, 2008 Damy radę:) Czekam zatem na wieści od Paulaitomek. I trzymam kciuki, żeby się nie rozmyśliła. Jeżeli nie będzie pasować sobota, to też coś wymyślimy:) Quote
paulaitomek Posted August 7, 2008 Posted August 7, 2008 Asiu napisałam na PW :) Adopcja aktualna.. :loveu: Quote
rita60 Posted August 7, 2008 Posted August 7, 2008 paulaitomek napisał(a):Asiu napisałam na PW :) Adopcja aktualna.. :loveu: :multi::multi::multi: Quote
paulaitomek Posted August 7, 2008 Posted August 7, 2008 No to jesteśmy umówione.. :multi::multi: Quote
asiaz Posted August 7, 2008 Posted August 7, 2008 Hurrrrrrrrraaaaaaaaaaa:multi::multi::multi: Paulaitomek, odpisałam na PW. Wygląda na to, że już w sobotę mój ulubiony aforyzm "Ratując jednego psa nie zmienisz świata, ale świat zmieni się dla tego jednego psa" stanie się rzeczywistością. :multi: Waldi, ktoś na ciebie już czeka:) Truskawo144, pytanie do Ciebie, do której godziny muszę pojawić sie w schronisku, planuję wyjazd ok. godziny 16, jeżeli to za późno, to daj znać, wyjadę wcześniej. A co ze Stefą, wiadomo już coś? Quote
fizia Posted August 7, 2008 Author Posted August 7, 2008 Ja też uwielbiam ten aforyzm :loveu: Tak się cieszę!!!!:multi::multi::multi::multi::multi: Te oczka Waldiego zza krat mnie prześladowały.... Truskawa pewnie jeszcze napisze, ale z tego, co wiem, to psy były wydawane w godzinach wieczornych, więc nie powinno byc problemu późnym popołudniem - ale pewna nie jestem. Quote
asiaz Posted August 7, 2008 Posted August 7, 2008 Tak, te oczka naprawdę ściskały serce i te błagające łapki na kratach też. Teraz te oczka będą wlepione w nową Pańcię:):):) Fizia, a co siostrą Waldiego, wiadomo coś o tym domku, czy jej też się uda wyrwać ze schornu? Mieszkam niedaleko Kłomnic, wieć w miarę możliwości mogę pomóc w transporcie, gdyby tylko były chętne domki na psiaki z tego schroniska. Dajcie mi znać, jakby co. Quote
fizia Posted August 7, 2008 Author Posted August 7, 2008 Oj to z pewnością się bedziemy odzywać w razie czego, bo czasem jest faktycznie problem z transportem. Truskawa jest źródłem informacji, bo to Ona jest wolontariuszką w schronisku. Od jakiegoś czasu wolontariuszką jest tez Zuza i Noddy. Niestety nie wiem nic bliżej o domku dla Stefy, ale miejmy nadzieję, ze i Jej się uda juz niedługo. Ja trzymam z całej siły kciuki za psiaki z Kłomnic, bo sama mam 2 sunie z tego schroniska - Śrubkę od 3 miesięcy i Pestkę od 1,5 roku Quote
paulaitomek Posted August 7, 2008 Posted August 7, 2008 sie normalnie muszę pochwalić.. :bigcool::Cool!::bigcool::Cool!::bigcool::Cool!: umówiłam się z Asią i jesteśmy umówione na sobotę.. czyli od soboty Waldi jest u mnie !! :angel: ale fajnie.. Asiu, wielkie dzięki za pomoc !! :loveu::buzi: Quote
asiaz Posted August 7, 2008 Posted August 7, 2008 Więc w razie czego piszcie. Pomogę, jak tylko będę mogła. Z Paulaitomek jestem już umówiona na 100%:) I trzymam kciuki za Stefę, jej też musi się udać. Buziaki dla Was wszystkich Quote
fizia Posted August 7, 2008 Author Posted August 7, 2008 I buziaki dla Ciebie - dzięki serdeczne za pomoc!!!:Rose::Rose: Quote
fizia Posted August 7, 2008 Author Posted August 7, 2008 paulaitomek napisał(a):sie normalnie muszę pochwalić.. :bigcool::Cool!::bigcool::Cool!::bigcool::Cool!: umówiłam się z Asią i jesteśmy umówione na sobotę.. czyli od soboty Waldi jest u mnie !! :angel: ale fajnie.. Asiu, wielkie dzięki za pomoc !! :loveu::buzi: Fantastycznie!!! A Tobie wielkie dzięki za Domek dla tego cuda :Rose::Rose: Quote
paulaitomek Posted August 7, 2008 Posted August 7, 2008 a wiecie dostanę Waldiego jako prezent urodzinowy... :) dziś mam urodzinki.. hihi fajny prezencik, co nie :razz: aha a jak Waldi stoi ze szczepieniami? i od razu uprzedzam, Waldi u mnie będzie się wabił FiFi :) mam nadzieje że mu się spodoba i że nie jest przyzwyczajony za bardzo do Waldiego.. Waldek to mój tata i tak głupio troche.. :eviltong: Quote
fizia Posted August 7, 2008 Author Posted August 7, 2008 To wszystkiego najlepszego!!!!! Waldi to takie robocze imię, na potrzeby ogłoszeń, prawdopodobnie Waldi nawet nie wie, że tak się nazywa:) Fifi bardzo ładnie :loveu: Prawdopodobnie jest zaszczepiony na wściekliznę Quote
asiaz Posted August 7, 2008 Posted August 7, 2008 Ja również przyłączam się do życzeń. :BIG: Mogłaś mówić wcześniej, to byśmy przyjechali dzisiaj. Lepszego prezentu nie jestem w stanie sobie wyobrazić:) A z imieniem faktycznie byłby problem, już widzę jak wołasz "Waldiiiii!", a tu pojawia się i pies i tata:loveu: FiFi jest super. Jeszcze raz wszystkiego Najlepszego:multi: Quote
truskawa144 Posted August 7, 2008 Posted August 7, 2008 asiaz napisał(a): Truskawo144, pytanie do Ciebie, do której godziny muszę pojawić sie w schronisku, planuję wyjazd ok. godziny 16, jeżeli to za późno, to daj znać, wyjadę wcześniej. A co ze Stefą, wiadomo już coś? Nie ma problemu. Tylko napisz tak mniej więcej o której planujesz po niego podjechać. Właśnie wróciłam ze schroniska,kierownik już o wszystkim wie i dostaniesz Waldiego bez problemu. paulaitomek napisał(a):a wiecie dostanę Waldiego jako prezent urodzinowy... :) dziś mam urodzinki.. hihi fajny prezencik, co nie :razz: aha a jak Waldi stoi ze szczepieniami? i od razu uprzedzam, Waldi u mnie będzie się wabił FiFi :) mam nadzieje że mu się spodoba i że nie jest przyzwyczajony za bardzo do Waldiego.. Waldek to mój tata i tak głupio troche.. :eviltong: Widzę,że wszystkie mamy urodzinowe zwierzaki,Ty psa ja fretke:evil_lol: Nie jestem pewna na 100% bo zapomniałam zapytać. Powinien być zaszczepiony na wściekliznę. Dziś lub jutro dopytam i dam znać. Imię możesz mu zmienić,te imiona są robocze i on nawet nie wie,że ma tak na imię:evil_lol: Stefa zostanie jutro wysterylizowana i za tydzień pojedzie do nowego domu. Dom jest dosyć blisko schroniska więc nowi opiekunowie sami po nią przyjadą. Terierka Balbina która wklajałam kilka stron wcześniej ma dom:multi: Kiedy Waldi i Stefa pojadą do swoich domów to nie będzie już ani jednego teriera w schronisku. Quote
rita60 Posted August 7, 2008 Posted August 7, 2008 Tak sie ciesze,wszystkie szorstkie maja domki:multi::multi::multi: Dla Panci Waldiego vel Fifi wszystkiego najlepszego z okazji urodzin:new-bday::BIG: Quote
asiaz Posted August 7, 2008 Posted August 7, 2008 truskawa144 napisał(a):Nie ma problemu. Tylko napisz tak mniej więcej o której planujesz po niego podjechać. Właśnie wróciłam ze schroniska,kierownik już o wszystkim wie i dostaniesz Waldiego bez problemu. To super. Będę między 16 a 17, gdybym miała mieć poślizg, to dam znać. truskawa144 napisał(a):Stefa zostanie jutro wysterylizowana i za tydzień pojedzie do nowego domu. Dom jest dosyć blisko schroniska więc nowi opiekunowie sami po nią przyjadą. Terierka Balbina która wklajałam kilka stron wcześniej ma dom:multi: Kiedy Waldi i Stefa pojadą do swoich domów to nie będzie już ani jednego teriera w schronisku. Rany, a skąd Ty te wszystkie domy wytrzasnęłaś? Jesteś po prostu Wielka! Oby więcej takich wątków pojawiało się na dogo. Dziewczyny odwalacie po prostu kawał dobrej roboty:multi: Quote
truskawa144 Posted August 7, 2008 Posted August 7, 2008 [LEFT]Ja? Same się znalazły:evil_lol: Waldi jest szczepiony,nie zapomnij Asiu jego książeczki/zaświadczenia. Powinno być naszykowane ale jakby coś to się upomnij:lol: [/LEFT] Quote
Recommended Posts