Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam AMSTAFA wiek 6 miesięcy.Dostałem go kilka dni temu wieć nie miałem wpływu na jego szkolenie. Czy wiek 6 miesięcy dla takiego psa to zapóźno?

Posted

Z profesjonalnych szkoleń ominęło cię przedszkole. Ale możesz powoli zacząć rozglądać sie za kursem PT, no i samemu w domu uczyć, przede wszystkim konsekwentnie pokazywać co wolno a co nie.

Może fachowcy coś jeszcze ci podpowiedzą.

Posted

Nie martw się Gonzo, to młody piesek i wszystkiego się nauczy. Mojego poprzedniego psiaka przygarnęłam ze schroniska w wieku ok.1,5 roku i ona NIC nie umiała, nawet z utrzymaniem czystości było kiepsko, ale wszystko się da jak się chce. Jakoś uporałyśmy się z problemami. powodzenia :)

Posted

Gonzo,piszesz ze dostałeś go kilka dni temu,pies się do ciebie przyzwyczaja,ty też musisz zbudować znim więż,z czasem wszystko przyjdzie :)

Posted

Mam podobny problem - sunia 9 miesięcy, umie "siad", "chodź tu", "nie skacz" "nie rusz" "stój". Nigdy nie byłyśmy na żadnym szkoleniu....

1. Czy jest za późno?

2. Co jeszcze MUSI umieć?

3. Czy mogę zamiast normalnego szkolenia wybrać możliwość, w której "ktoś" przyjeżdża do domu i uczy pieska, czego trzeba? Jakie są wady takiej opcji? (najbliższe szkolenie "normalne" jest baaaardzo daleko od mojego domu)

Dodam, że na żadne wystawy nie będziemy jeżdzić - piesek bez rodowodu, zależy mi tylko, żeby była grzeczna itd.....

Posted

Katarynko,zastanów się nad sterylizacją,nie będziesz miała problemów z cieczką,z ciążami urojonymi,warto zrobić sterylizację,jeśli nie chce się rozmnażać suki,piszesz że jest bez rodowodu,czyli jest kundelkiem

Posted

Czesc katarynka! Ja mam juz duza Onke, ktora szkolil mi policjant. Ale wiesz co powiem ci ze jezeli masz troche wolnego czasu, jestes systematyczna i konsekwentana w postepowaniu a twoj piesek nie jest agresywny, ani strasznie bojazliwy to mozesz go wyszkolic sama. Zakup sobie jakas fajna ksiazke o szkoleniu psow (mozesz tez poszukac na forrum informacji w dziale szkolenia). Ja juz teraz wiem, ze sama bym wyszkolila mojego psiaka, bo to nie jest strasznie trudne, jesli pies nie jest klopotliwy (agresywny itp.)Wystarczy tylko regularnie cwiczyc i byc konsekwentnym. Powodzenia

• 3 weeks later...