Natussiaa Posted November 22, 2007 Posted November 22, 2007 Do schroniska w Chorzowie nie dawno trafił z Siemianowic taki psiak: Psiak jest w typie owczarka belgijskiego malinois. Ma może około 3 lat. W schronisku jest jeszcze na kwarantannie(kojec 124). Nie ma tatuażu. Czy komuś taki psiak czasami nie uciekł? A może jest ktoś chętny Go przygarnac do swojego domu? Wątek na PWP : http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=8958805#post8958805 I forum owczarka belgijskiego: http://www.belgi.com.pl/viewtopic.php?t=2228 http://www.chorzow.schronisko.com/ ADRES SCHRONISKA: SCHRONISKO DLA BEZDOMNYCH ZWIERZĄT W CHORZOWIE UL. OPOLSKA 36 41-500 CHORZÓW SKR.POCZT.85; TEL. /FAX: (0-32) 249 84 52 w sprawach związanych ze schroniskiem - prosimy pisać na: schroniskochorzow@wp.pl Quote
Pokahontas Posted November 22, 2007 Posted November 22, 2007 pies trafił do Schroniska z Siemianowic. Quote
Pokahontas Posted November 22, 2007 Posted November 22, 2007 jutro sprawdzę czy nie ma tatuażu czipa nie miał ale został teraz w schronisku zaczipowany Quote
Natussiaa Posted November 23, 2007 Author Posted November 23, 2007 Cimi napisał(a):Dalam na belgi.com.pl ;) dzięki:lol: Quote
Etna Posted November 23, 2007 Posted November 23, 2007 szkoda ze bez tatuazu.. hop do gory piekna malinko! Quote
Martens Posted November 24, 2007 Posted November 24, 2007 Taki piękny psiak.. Czyżby za malinki już się brali pseudohodowcy? Wiadomo coś o jego charakterze, jak się zachowuje? Ma wątek na PWP? Quote
Natussiaa Posted November 24, 2007 Author Posted November 24, 2007 Ja niestety nic więcej o psiaku nie wiem Psiak nie ma wątku na PWP ;) Quote
Martens Posted November 24, 2007 Posted November 24, 2007 Założyłam wątek na PWP. Tylko mała prośba - czy ktos mógłby zrobić dla psinki bannerek do podpisu? Ja jestem zielona w tej kwestii :p Link do wątku: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=8957993 Quote
Ambra Posted November 25, 2007 Posted November 25, 2007 słuchajcie mam dom dla owczarka malinois ! dzis znajomy szkoleniowiec sie do mnie zfłosił i spytał czy nie kojarze zeby taki psiak był w potrzebie bo super chetnego. juz mu przesyłam zdjęcia, aktualne nadal? Quote
Natussiaa Posted November 25, 2007 Author Posted November 25, 2007 świetnie:lol: na pewno aktualne ;) Quote
Pokahontas Posted November 25, 2007 Posted November 25, 2007 Ambra napisał(a):słuchajcie mam dom dla owczarka malinois ! dzis znajomy szkoleniowiec sie do mnie zfłosił i spytał czy nie kojarze zeby taki psiak był w potrzebie bo super chetnego. juz mu przesyłam zdjęcia, aktualne nadal? jasne że aktualne! Kiedy mógłby ktoś po niego przyjechać?:lol: Quote
Guest Mrzewinska Posted November 25, 2007 Posted November 25, 2007 Tak przy okazji - maliniaczka Gajka nadal nie ma domu i ciagle go szuka. Kiedy ten biedak ze schroniska trafi juz dobrze, pamietajcie i o niej, ona ciagle jest w domu tymczasowym, a zobaczyc ją mozna tu http://pl.youtube.com/watch?v=YtqmBIHF-_0 - na pierwszej lekcji ze mna. To bylo w miesiac po odlowieniu z lasu, gdzie błąkala sie z resztka lancucha na szyi i usilowala przetrwac na wlasna lape. Jest wysterylizowana, potrzebuje kogos, kto będzie kontynuowac szkolenie. Zofia PS jasne, ze on ma pierwszenstwo, bo jest w schronie, ona czeka w lepszych warunkach niz on... Quote
Ambra Posted November 25, 2007 Posted November 25, 2007 moi drodzy dopiero zdjecia przesłałam, Gajke tez wyslalm zobaczymy czy sie chłopak zdecyduje, w sumie zaprezentowałam 3 belgi, jak tylko coś bede wiedziec to dam znac, licze na to ze sie uda...ale ostateczna dec. nie do mnie niestety należy:roll: Quote
jefta Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 Natussiaa napisał(a):podnoszę psiaka a po co? :shake: przecież był pierwszy na stronie... Quote
Natussiaa Posted December 3, 2007 Author Posted December 3, 2007 Chyba coś mi się wydaje że psiak pojedzie do Niemiec:cool3::razz: I tam znajdzie nowy domek:lol: Quote
Martens Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 Natussiaa napisał(a):Chyba coś mi się wydaje że psiak pojedzie do Niemiec:cool3::razz: I tam znajdzie nowy domek:lol: Byłoby wspaniale! Czekamy na kolejne wieści... Quote
Guest Mrzewinska Posted December 4, 2007 Posted December 4, 2007 Swietnie, że temu psu może sie poprawić życie. A ja przypominam problem Gajki - nieco ponad rocznej maliniaczki, wysterylizowanej, znalezionej w maju w lesie z resztkami lancucha na szyi. Jest teraz w domu tymczasowym w Mszanie, tam gdzie została znaleziona, to jest jednak tylko dom tymczasowy. Do swoich opiekunek jest wiecej niz czarująca - pokazuje brzuch, bawi sie, przynosi pilki, konoiecznie chce cos robic. Zaczyna lekcewazyc odglosy z korytarza. Na zewnatrz pojedynczego obcego czlowieka mija obojetnie, lub burknie cos pod nosem. Dużej grupy boi sie, stara sie ominąc. Nadal szukamy kogos, kto zechce z nia pracowac, to warunek podstawowy, ona tego bardzo potrzebuje. Co potrafi jeszcze - zachowuje czystosc, umie zostac w ciszy i w domowym kennelu, idealnie jezdzi samochodem. Przez jakis czas nawet z jedna z opiekunek chodzila razem do pracy, drzemiąc pod biurkiem, ale komus przeszkadzal slad lap na podlodze. Nadal bardzo latwo akceptuje wszelkie wskazowki czlowieka, co można, czego nie. Prosze, rozpuście dalej wici. Zofia Quote
Pokahontas Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 niestety piesek na razie nie pojedzie...:shake: nadal czeka to naprawdę wspaniały psiak! Quote
Martens Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 Szkoda :-( Natussiaa Ty widziałaś psiaka osobiście - mogłabyś napisać coś o jego zachowaniu? Czy psiak może sprawiać jakieś problemy w domu? Wiadomo coś o nim? Quote
Recommended Posts