Niewiasta_21 Posted November 22, 2007 Posted November 22, 2007 Bajka W schronisku od stycznia 2007 roku. Ma ok 10 lat. Jej numer to 2812. Jest w schronisku taka sunia, sunia jakich wiele, cichutka skromniutka i prawie niewidoma. Cierpi na przewlekłe zapalenie rogówki, które przeszło w stan chroniczny. Dla jej oczu niewiele da się zrobić. Można je leczyc zachowawczo, zakrapiać antybiotykiem aby nie bolało i nie ropiało. Niewiele widzi i nie będzie juz nigdy dobrze widziała. Jest z tych co cierpia w milczeniu, niewiele wymagając od świata, jakby pogodzona z losem. Ale nie do konca, bo gdy wyszła poza swoja klatkę, to po pewnym czasie przez pycholek zaczął przewijać się niesmiały usmiech. Dla jej oczu nie mozna juz nic wiecej zrobic,ale dla niej samej jeszcze można zrobić bardzo dużo. Można podarować jej dom. O dom dla suni Ślepki prosimy, my wszyscy, którym stała się bliska, którym jej los nie jest obojętny. " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> Quote
Niewiasta_21 Posted November 22, 2007 Author Posted November 22, 2007 Prosze o banerek i pomoc w ogłoszeniach!! Quote
Moriaaa Posted November 22, 2007 Posted November 22, 2007 Sunieczka poza chorymi oczkami, ma zapalenie ucha. Z ucha wylewa się krwista maź. Oczywiście uszko również jest w trakcie leczenia. Sunieczka jest bardzo podobna do naszej Szarotki. Jest troszkę autystyczna, być może spowodowane jest to słabym widzeniem.:shake: Quote
szajbus Posted November 22, 2007 Posted November 22, 2007 Kto diagnozował jej oczka? Czy ona całkowicie nie widzi? I błagam zmieńcie jej imię. . Nie jestem przesądna, ale mieliśmy Ślepka i co? Quote
luka1 Posted November 22, 2007 Posted November 22, 2007 No właśnie jest taka ładna trzeba jej ładne imię. Może Kajka? Quote
irysek Posted November 22, 2007 Posted November 22, 2007 ślepka - to imie za bardzo odstrasza. a moze by tak bajka, pasuje do niej :) i podnosze od razu na gore ... Quote
oktawia6 Posted November 23, 2007 Posted November 23, 2007 praktycznie zerowe szanse na dopcje:shake: tak jest i będzie jak z innymi.....nielicznym się udaje: jak moja Viktoria czy Dyzio: staruszki, ślepaczki ale takich adopcji jest mało-nikt nie chce takich staruszków:shake::placz: Quote
Szyszka Posted November 23, 2007 Posted November 23, 2007 JA mam nadzieje, że ktoś się nią zainteresuje, Homer był niewidomy i też pojechał do domku. Oczywiście, do Niemiec, bo Polacy nie chcą kalekich psów. Ślepko żeby i tobie się udało. Quote
Niewiasta_21 Posted November 23, 2007 Author Posted November 23, 2007 Ślepka takie imie dostałą na stronie wiec zeby sie nie myliło to takie tez tutaj wpisałam. Ale juz zmieniłam na Bajka. Quote
ocelot Posted November 23, 2007 Posted November 23, 2007 To, że ślepaczek i staruszka nie znaczy przecież, że mniejsze psie serducho!!!!! Quote
irysek Posted November 23, 2007 Posted November 23, 2007 widze, ze spodobala sie moja propozycja imienia, oby w zyciu miala jak w bajce, to imie ma do niej przyciagnac dom (na zasadzie magnesu :)) moze i bajeczka pojedzie do niemiec. moja mama zawiozla do super domu w holandii, chyba psiunka bez nozki, wiec czemu bajeczka miala by nie pojechac. sama mialam przygarnieta sunke, ktora byla calkiem slepa, i super sobie radzila :) Quote
hanka456 Posted November 23, 2007 Posted November 23, 2007 Bajka jest bardzo łagodną sunią, kochaną,, podwójnie doświadczona przez los. Jest w ogromnej potrzebie, może wydarzy się cos pięknego dla niej, moze ktos da jej szansę na godne zycie. Może nie będzie musiała obijać się o kraty. Quote
szajbus Posted November 23, 2007 Posted November 23, 2007 Pokochaj Bajke i daj jej dom o jakim marzy Quote
szajbus Posted November 24, 2007 Posted November 24, 2007 Bajka, niekłopotliwa, choc niewidoma sunia czeka na kochający dom Quote
hanka456 Posted November 24, 2007 Posted November 24, 2007 Nie zostawiajmy Bajki samotnej i bez szans na odmianę losu. Ona nie sprawi nikomu klopotu a widziec usmiechniety pycholek to ogromna satysfakcja. Quote
szajbus Posted November 24, 2007 Posted November 24, 2007 Domku, proszę pokaz się. Ta psinka czeka na ciebie Quote
Szyszka Posted November 24, 2007 Posted November 24, 2007 Bajka czeka na najlepszy dom pod słońcem. Quote
kasia_r Posted November 24, 2007 Posted November 24, 2007 dziewczyny, ogłaszajcie sunieczkę gdzie się da, koniecznie. Quote
Recommended Posts