maggiejan Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 Olenko, ja Ci i tak miałam przysłać w lutym 25zł na Szyszkę, to dużo nie jest ale na parę dni starczy, może Ci wcześniej przysłać? Przez internet, byłoby jutro, pojutrze? Quote
olenka_f Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 ja nie znam cen karm bo mnie szlak trafił jak na tą stronę weszłam i już nie wchodzę z Szyszką jedziemy na suchym i rybie ale to nie jest karma dla niej a cenowo no to chyba tak samo wychodzi ryby są drogie Quote
maggiejan Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 Może przysłać Ci pieniadze te na Szyszke i Atoska na luty, to by było 50zł, zawsze coś...Ja się nie dziwię, że masz doła - choroby zwierzaków poważne i brak kasy, inny dawno by na zawał zszedł... Quote
kaj-ka Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 Ola a wet mówił że przy nerkach można tą rybe podawać? A czy Ty masz czas stac nad garami i gotowac te ryby? Jeżeli masz mozliwośc karmienia karma specjalistyczną-weterynaryjna odpowiednio zbilansowana to sie nie zastanawiaj. Wejdź na dogo na na strone choroby psów i poczytaj o nerkach. Tam wiele rzeczy się dowiesz. Wiem cos o nerach bo sama przesiedziałam u Zaleskiego z psem chorym na nerki. Była kroplówa za kroplółwą a potem juz zyły nie wytrzymywały wkuć. Jedzenie jest bardzo ważne. Mozna wiele spieprzyc niewłaściwą karmą. Quote
olenka_f Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 rybe może i pierś z krczaka ale po piersi jest biegunka po rybie nic sie nie dzieje karma ta jest cholernie droga i chciałam zaoszczędzić bo skąd te dziewczyny maja brac , tyle ze ta ryba no i leki wyportkowały nas totalnie i juz nic nie wiem Quote
Niewiasta_21 Posted January 22, 2008 Author Posted January 22, 2008 Krakvet ma ceny takie jak wszędzie. My mamy narazie tylko 10% zniżki,ale za ta wpadke teraz bedziemy miec przy nastepnym zamówieniu 20% zniżki. 7 kg royal renal czyli suchy pokarm dla nerkowców kosztuje 139,90 zł. Do tego wzięłam 4 puszki royal renal dla nerkowców za 39,60 zł. Pytałam jakis czas temu czy zamawiac karme,dostałam odpowiedź ze nie zamawiac,stąd niestety to tak wszystko długo trwa. I do tego jeszcze ta wtopa z krakvetu. Przypominam za na pierwszej stronie aktualizuje na bierząco ile mam pieniędzy z bazarków na szyszke i co juz przelałam,a co jeszcze nie. Tylko te pieniadze mozemy przelewac Olence na jej prywatne konto bez faktur. Reszta,czyli karma weterynaryjna + weterynarz musimy miec na to faktury bo inaczej pieniędzy nie mozemy przelac. Quote
maggiejan Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 Wyślę Ci zaraz 50 zł. Może troche rozreklamować sytuacje Szyszki na wątkach, ludzie zrzucaja sie w potrzebie, a sytuacja jest ciężka, może o bazarkach pisać...? Quote
Niewiasta_21 Posted January 22, 2008 Author Posted January 22, 2008 Olenko,pamietaj ze leki wykupując je w aptece,równiez mozesz brac na nie faktury. To nam bardzo ułatwi sprawe. Quote
katya Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 Allegro, 18.01 - 50zł na Szyszkę z aukcji cegiełkowej. Quote
maggiejan Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 7 kg royala za 139,90zł, a ta dziewczyna z Olsztyna 14 kg za 199zł. (też chyba royal). Dlaczego nie chcecie jej zapytać, może pomoże, to duża oszczędność? Quote
olenka_f Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 fakture mam od weta ale na poczte nie mam czasu jechać i Wam wysłać:shake: karme wole jak wy zamawiacie jednak bo ja mam na tym łbie strasznie dużo z lekami to jest tak że często tzn 2 razy i dziś też tak będzie kupuję w nocnej aptece, ja mam czas trochę przestawiony przez moją pracę dla mnie rano to 13 i bardzo często nigdzie nie zdążam Quote
Niewiasta_21 Posted January 22, 2008 Author Posted January 22, 2008 Maggiejan daj mi jakis namiar na tą dziewczyne. Ona z dogo jest? Quote
maggiejan Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 Niewiasta_21 napisał(a):Maggiejan daj mi jakis namiar na tą dziewczyne. Ona z dogo jest? Tak, ja dałam link do wątku o Fredziu chorym na nerki, gdzie to było pisane. Kilkanaście postów wcześniej. Zaraz znajdę. Quote
olenka_f Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 maggiejan napisał(a):Poszło 50zł...;) bardzo dziękujemy :loveu: Quote
maggiejan Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 [quote name='maggiejan']Na wątku Fredzia z Olsztyna jest dziewczyna, która mówiła, że może załatwić karme dla nerkowców za 190zł, gdyby mogła pomóc Szyszce, byłaby to duża oszczędność... A tu wątek, str.62 post 620: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=38783&page=62 To ten post. Quote
olenka_f Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 ja mam jej ten wenflon wyjąć? leży z głową do kata i cierpi nie chce wyciągac bo gdzie jej sie wkują jutro to trwało dziś kilkanaście minut i dwie walczyły, mi kroplówka wcale nie leciała ale ona cierpi cholera jasna co robić Quote
Niewiasta_21 Posted January 22, 2008 Author Posted January 22, 2008 Czy ją boli ta łapka od welfronu czy cierpi z innego powodu? Szyszuniu,kochanie,nie poddawaj sie. Boże,ulżyj jej choć troszke :-( Quote
szajbus Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 jak nie ma zapalenia żyły to wenflon jej na pewno nie boli. Quote
kaj-ka Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 Wkucie nie jest bolesne, moze ja bolec wtedy kiedy zrobi się stan zapalny i łapka jej spuchnie, nie wyciągaj jej wenflonu. Przyczyna jej cierpienia tkwi gdzie indziej. To biedny schorowany piesek. Jak wyjmiesz wenflon to jak podasz jej leki? Ola trzymajcie się. Quote
maggiejan Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 Niewiasto, dałam namiary na tą dziewczynę, post 767. Quote
olenka_f Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 wyjełam trudno, pod tym zabezpieczeniem pełno krwi, żyła musiała znowu peknąć ona ma same zrosty i guzy na żyłach, wenflon w kształcie litery s to chyba żle, zresztą nie mogłam podac jej kroplówki przez ten wenflon teraz nic nie leciało, odetkać strzykawką nie mogłam a używałam sporej siły mysle że jutro i tak nowy by zakładali a teraz lezy juz inaczej choc tyle że boleć przez noc łapka nie bedzie Quote
katya Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 Jeśli miała stan zapalny, to chyba będzie jeszcze boleć łapeczka. Ma tam górkę? Quote
olenka_f Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 ma górkę, Boże jaki to biedny piesio jest noooooooooooooo, już dość tych chorób jej i Atoskowi no kurcze no Quote
katya Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 Jak jest górka to poboli ze 3 dni. Wiem z autopsji... Quote
Recommended Posts