olenka_f Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 waldi481 napisał(a):Bo jak się wpisze w wyszukiwarkę objawy polidypsji i poliurii-to wyrażnie są informacje,że to wskazuje na cukrzycę.Stąd moje pytanie. Jak piszecie,że poziom cukru jest właściwy to ok ---------------------------------------------------- Czy ona czesto się załatwia?Trzyma mocz? Ela ona siusia normalnie, w domu trzyma az ją wypuścisz ale wody wczoraj na raz wypiła spokojnie 3 litry i za jakiś czas znów poszła do miski Quote
szajbus Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 Ja się nie wymądrzam, ale badanie moczu wiele by powiedziało np. czy zagęszcza mocz, czy jest w nim białko, jaki osad moczu itp. W Łodzi ona mogła nie mieć objawów klinicznych nerek. Quote
olenka_f Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 powiem jutro o moczu , nie wiem co wet zadecyduje ale powiem Quote
Szyszka Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 Ja myślę, że to podstępne działanie encortonu, najpierw pomógł, a gwałtowne odstwienie mogło spowodować drastyczny nawrót choroby i przerzuty. Z tego co się orientuję, encorton powinien być odstwiany poprzez zmniejszanie dawki. Nie jestem lekarzem,a le takie są moje doświadczenie po chorobie mojego psa.... Quote
quasimodo Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 No własnie... Czy wszystko w porządku (na tyle, ile może być)? Quote
olenka_f Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 entorcon Szyszce zaszkodził a nie pomógł, przy chorych nerkach, które są chore przez kilka miesięcy i przy powiększonym sercu nie wolno podawać sterydów dostaliśmy kroplówki do niedzieli, leki to już wczoraj pisałam i od dziś zastrzyki niestety bardzo bolesne co 8 godz zaraz wracamy do wet bo Szyszka wygryzła kolejny wenflon, niestety kaganiec musi być dieta : pierś z kurczaka i trochę ryżu, ryba z ryżem, ryba z ziemniakami, żadnych warzyw , nic tłustego ,wszystko gotowane, to suche co ma niech ma i jak chce niech chrupie ale ona nie bardzo chce więc suchego zapas będzie, jej ta karma nie pomaga bo ona nie jest dla niej ale wiadomo że nie zaszkodzi Quote
hanka456 Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 Czyżby lekarz w Łodzi aż tak się pomylił? To bardzo przykre. Quote
andzia69 Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 hanka456 napisał(a):Czyżby lekarz w Łodzi aż tak się pomylił? To bardzo przykre. no właśnie - o tyle przykre, że mogła byc juz odpowiednio leczona, a tak ... Quote
olenka_f Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 czy jest taka karma jak na wątrobę to na nerki? Quote
andzia69 Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 Jest Olenko! wiesz - podam ci też wątek Altera(chory na nerki) - pies był z...Łodzi i był zabrany chyba w ostatnim momencie z tego schronu: http://www.amstaff-pitbull.cyberdusk.pl/viewtopic.php?t=11520 Quote
kaj-ka Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 Ola porozmawiaj z Z.Zalewskim on powie Ci co Szyszka powinna jeść. Karma dla nerkowców jest ale to karma weterynaryjna. Z tego co wiem on takie karmy sprowadza. Wiesz że to najlepszy lekarz u nas w Gdańsku. Prawdziwy fachowiec o wielkim sercu. Tacy sa tam wszyscy lekarze. I nie jest to reklama Amicisa. Quote
maggiejan Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 hanka456 napisał(a):Czyżby lekarz w Łodzi aż tak się pomylił? To bardzo przykre. Brak mi słów i nie wiem jak to tłumaczyć... Karma na nerki jest, dostaje ją ostatnio chory na nerki Fred, nie wiem czy kojarzycie...? A zanim poda się sterydy trzeba psa przebadać wzdłuż i wszerz...:-( Quote
Neris Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=2009&page=255 to wątek dla tych co mają chore na nerki psy. Quote
Niewiasta_21 Posted January 11, 2008 Author Posted January 11, 2008 Olenko,zapytaj weta o tą karme dla psów chorychj na nerki,jaka najlepiej kupic. Puszki czy karma sucha,napewno nie bedzie to tani,wiec jesli powie ze moze to jesc to zamówimy. Quote
olenka_f Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 kaj-ka napisał(a):Ola porozmawiaj z Z.Zalewskim on powie Ci co Szyszka powinna jeść. Karma dla nerkowców jest ale to karma weterynaryjna. Z tego co wiem on takie karmy sprowadza. Wiesz że to najlepszy lekarz u nas w Gdańsku. Prawdziwy fachowiec o wielkim sercu. Tacy sa tam wszyscy lekarze. I nie jest to reklama Amicisa. przecież Szyszka tylko tam chodzi do lekarza i Zalewski i Ulewicz i dwie panie się nią zajmują dietę podałam jaką mi podyktowali suchy ponieważ ma ten na wątrobę mogę dawać jak chcę i jak Szyszka będzie go chciała ale nie bardzo chce, taki na nerki byłby ok ale na tych wątkach są rodzaje tych karm to skąd mam niby wiedzieć którą Szyszka będzie lubić, puszki ok ale te na nerki Quote
olenka_f Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 Niewiasta_21 napisał(a):Olenko,zapytaj weta o tą karme dla psów chorychj na nerki,jaka najlepiej kupic. Puszki czy karma sucha,napewno nie bedzie to tani,wiec jesli powie ze moze to jesc to zamówimy. najlepsza to ta która jest w gabinecie :shake: Quote
andzia69 Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 a moze spytaj weta czy nie ma próbek karmy na nerki - producenci i dystrybutorzy często dają - wtedy bys sobie wzięła i spróbowała... Quote
Niewiasta_21 Posted January 11, 2008 Author Posted January 11, 2008 Ja moge zamówic z krakvetu puszki. To sa karmy takie weterynaryjne dla chorych psów na narki. Tylko niewiem jakiej firmy. Mysle ze Royala albo Hillsa. Quote
olenka_f Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 andzia69 napisał(a):a moze spytaj weta czy nie ma próbek karmy na nerki - producenci i dystrybutorzy często dają - wtedy bys sobie wzięła i spróbowała... tam jest tylko royal Quote
Niewiasta_21 Posted January 11, 2008 Author Posted January 11, 2008 Olenko czy zamówic w takim razie jakies puszki dla Szyszki? http://www.krakvet.pl/chore-karmy-weterynaryjne-niewydolnosc-nerek-c-23_201_203_265_274.html Quote
olenka_f Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 [quote name='Niewiasta_21']Ja moge zamówic z krakvetu puszki. To sa karmy takie weterynaryjne dla chorych psów na narki. Tylko niewiem jakiej firmy. Mysle ze Royala albo Hillsa. http://www.krakvet.pl/chore-karmy-weterynaryjne-niewydolnosc-nerek-c-23_201_203_265_274.html puszki Szyszka lubi i z tym nie ma chyba problemu ale nie lubi suchego tego co ma teraz trzeba panne pilnowac no bo jak nie wyciąga wenflon to łapkę podkurcza i kroplówka nie leci miło tak widzieć jak pies nawet po jednym dniu takiej strasznej wariacji, zasuwa ogonkiem w te i na zad , interesuje się wszyskim, kombinuje jak wyciągnąć kota wetów z półki na której siedzi, wspina się łapkami żeby się przytulić i szczeka na każdego kto wejdzie po kebab Quote
Niewiasta_21 Posted January 11, 2008 Author Posted January 11, 2008 Olenka to ty masz teraz prawdziwego obrońce kebaba :-) To ile zamówic tych puszek? Myslisz ze nie bedzie po nich wymiotowac? Quote
olenka_f Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 dziś zjadła kanapki z pasztetową, na obiad rybę z ryżem gotowaną, teraz gotuję wątróbkę kurzą z ryżem po niczym nie zwracała , raz rano wodą, te wymioty były spowodowane zatrutym organizmem przez chore nerki ale mam nadzieję że czasu załatwionego całego pokoju, łóżka kocy i pościeli już minęły Quote
Aga - Czakra Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 Royal Canin: Urinary - dla psów z chorymi nerkami, np.zapalenie - ja podaję tą karmę psu z przewlekłym zapaleniem nerek a właściwie jednej nerki Renal - dla psów z niewydolnością nerek, mocznicą wg lekarza prowadzącego psa. Kilka moich psów w pracy dostawało Urinary sporadycznie przy zapaleniach właśnie, ten z jedna nerką dostaje stale. Żaden nie dostawał Renala, podobno dla nich za silne Quote
Recommended Posts