Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

modlitwa bardzo potrzebna
stan Szyszki jest bardzo zły - nie wiem dlaczego ona merda ogonkiem, wita nas podskokami
wyniki są niby lepsze nie podam teraz nazwy bo pomylę ale w tym wskaźniku od nerek norma jest 20 - teraz Szyszka ma 72 - a było 78
Szyszka jest cholernie chora i niby można poradzic sobie z nerkami ale jakoś nam nie wychodzi , nie poradzimy sobie za śledzioną

• Replies 999
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dajmy jej więcej czasu.
Jest poprawa, a to już coś. Ja głęboko wierzę, ze powolutku zacznie do siebie dochodzić.
Ona teraz jest szczęśliwa i znajdzie motywacje do walki z choroba.

Posted

śledziona jest wielka za linię żeber - dokładnie powiem po wizycie za te dwa dni bo nie chcę pomylić - z wyników wynika że jest guz, potwierdziła to przed chwilą inna wet byłam u niej dosłownie przed chwilą bo nie mogłam podłączyć kroplówki Szyszce, kazała przynieść wyniki.
Szyszka ma takie zrosty na żyłach i guzy że ciężko wenfon założyć.

na "oko" to obolały pies który cieszy się nie wiem tylko z czego, na spacery chodzi chętnie i jak coś znajdzie to chętnie połknie, lubi być ze mną i Łukaszem , nie lubi być z psami, jazda autem polega na tym że Szyszka siedzi z tyłu a głowę wtula w Łukasza szyję, świat się wali kiedy on wychodzi
teraz jest ze mną w pracy, leży na podłodze i ma kroplówkę a pyszczek na butach trzyma to taki przytulak jest

Posted

olenka_f napisał(a):

na "oko" to obolały pies który cieszy się nie wiem tylko z czego,

Za to my, Olenko, wiemy z czego cieszy sie Szyszunia...:loveu:

Czy śledzionę można operować?

Posted

założenie było takie że pierw nerki, potem śledziona potem cała reszta
dziś jechałam ustalić dalsze leczenie w związku ze śledzioną, trzeba wykonać szereg badań w tym takie które moja lecznica wysyła do W-wy, na oko tzn na podstawie tych wyników i usg i rtg i tych z krwi lekarz nie kazał się nastawiać na cud - ale tych dokładnych nie mamy bo miały być wyleczone nerki a nam się nie udało
jak obniżymy mocznik wzrasta kreatynina i odwrotnie - jest poprawa ale maluśka i wyklucza wszystko
nie jestem jej w stanie podać kroplówki żyły pękają
jade rano niech podają w klinice - pytanie tylko gdzie tej biedaczce dadzą radę się wkuć
wiecie co mam takiego doła że wyć mi się chce

Posted

Leczę teraz belkę Olenko, bo antybiotyki uszkodziły jej nerki i wątrobę. Wet zaproponował karmę weterynaryjną Eukanuba Renal Phase1.
Podaję ja juz kilka dni i jest duża poprawa. Zniknęły wzdęcia, brzuch normalny, nie boli. Poszły precz wymioty i biegunka.
To jest karma dla psów cierpiących na schorzenia nerek.

Posted

Firma krakvet pomyliła adresy i karma przyszła dzis do Hani do Łodzi,jutro z rana najpuźniej ma po nia przyjechac kurier i zabrac do Gdańska. Jak na złosc same problemy.
Szyszuniu,zdrowiej,prosze cie :-(

Posted

Czyli nie jest dobrze, jeżeli ktoś miał psa chorego na nerki to wie, ze jednego dnia jest strasznie a na drugi dzień jest poprawa i wtedy człowiek cieszy się, że zdazył się cud. Ale przy nerkach cuda to marne szanse. W maju na nerki umarł nasz amstaf. Nie było szans. Były kroplówki i nadzieja do konca. Ale może w przypadku Szyszki będzie inaczej. Szyszka jest pod opieka wspaniałych lekarzy. Oni zrobia wszystko zeby jej pomóc.

Posted

Szyszka nigdy nie miała karmy na nerki pisałam gdzieś kiedyś
tą eukanubę wiem że jest ale z dwóch źródeł kupować i w dodatku to kasa a ta ryba też kosztuje i już nie mamy

Posted

Olenko, jeśli są problemy z kasą to musisz mówić, dziewczyny dały słowo, że kasa bedzie. Nie można Szyszki zostawić bez pomocy, ona nie może jeść zwykłej karmy! Ja czytałam, że karmy nie masz, ale to było chyba 2 tygodnie temu, pisałam, że dziewczyna z Olsztyna może załatwić karme dal nerkowców za 199zł 14kg, może byłoby szybciej i taniej. Kiedy ta karma z Krakvetu przyjdzie?