Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Fuga*** napisał(a):
Werka, a czemu on nie chciał schodzić po schodach? To Małe Diablątko niestety uwielbia i wchodzić i schodzić i tylko czeka, że się wykraść na schody, a ja się martwię o te stawy. A co do ząbeczków to pewnie pamiętasz, jakie są ostre...

Dla niego schody były bardzo wysokie. Wczęsniej go znosiliśmy, a że robił się już z niego prawdzimy box, nie obeszłoby się bez zamodzielnego schodzenia po schodach. Pamiętam te cyrki- a to z piłeczką, a to otwarte drzwi, albo smakolyki.... I tak kroczek po kroczku uczył się nie bać schodów :) Teraz to bardzo energiczny, pewny siebie pies, który wszystko pojmuje ;) A co do ząbeczków- oczywiście, że pamiętam :evilbat: Foteczki cudne :loveu: Jakie błyszczące oczęta :mdrmed:
http://img503.imageshack.us/img503/34/picture215jg7.jpg
Widzę Mała ma konga ;) My mieliśmy taką piłeczkę jaka jest za nią :D Właśnie....mieliśmy :eviltong: Wszystkie piłki rozerwane :evil_lol:

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witaj, Werka :-)
ja Małą też znosiłam i wnosiłam, tylko ona parę razy wyrwała się sama na te schody i radziła sobie znakomicie w tę i z powrotem. Teraz mamy takie bramki zabezpieczające, żeby nie łaziła, gdzie nie potrzeba i oszczędzała stawy. Czytałam, że psa trzeba nosić po schodach tak długo, jak damy radę. Mam nadzieję, że to jednak przesadyzm.
Jeśli chodzi o piłeczki, to ich czas jeszcze nie nadszedł i dlatego są w dobrym stanie. Najbardziej lubi swojego pluszowego pieska do szarpania, sznur do przeciągania i ucho suszone do ogryzania.
Pozdrawiam Ciebie i Twojego pieska.
PS. Już się nie mogę doczekać spacerów.... Tylko a) kwarantanna b) zima...
:glaszcze:

Posted

Fuga*** napisał(a):
ja Małą też znosiłam i wnosiłam, tylko ona parę razy wyrwała się sama na te schody i radziła sobie znakomicie w tę i z powrotem. Teraz mamy takie bramki zabezpieczające, żeby nie łaziła, gdzie nie potrzeba i oszczędzała stawy. Czytałam, że psa trzeba nosić po schodach tak długo, jak damy radę. Mam nadzieję, że to jednak przesadyzm.
Jeśli chodzi o piłeczki, to ich czas jeszcze nie nadszedł i dlatego są w dobrym stanie. Najbardziej lubi swojego pluszowego pieska do szarpania, sznur do przeciągania i ucho suszone do ogryzania.

Dzielna dziewczynka:) Hm, ja o niczym takim nie słyszałam..:roll: Z resztą, my nosiliśmy Vectora ile daliśmy radę....tzn. aż urósł tak, że ważył 15 kg :eviltong:
Eh, pluszak u Vecia to by nawet minuty nie przetrwał :lol: Najlepsze są dla niego kości i gumowe zabawki. Sznur....sznur nawet trochę przetrwał... Ale później roztał rozerwany :lol:
My również pozdrawiamy :)

Posted

Fuga*** napisał(a):

Cześć dziewczyny!!!!!!!
Zasypujecie dogo pięknymi fotkami:loveu::loveu::loveu:.Babcia bardzo,bardzo się cieszy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jeśli chodzi o stawy to nie przesadzałabym.Nikt mi nie mówił nigdy o noszeniu bokserów .Po kwarantannie miały tyle ruchu,ile tylko chciały.
POZDRAWIAMY CIEPLUTKO!!!

Posted

Sięgam brodą ponad krzesło....

Czy zauważyliście, że jeden pazur mam czarny, a pozostałe różowe?

Witaj Asiu :-)
Dzięki za pocieszenie z tymi schodami. Naczytałam się dzieł, w których tylko straszą i wyobraźnia mi pracuje.
Pozdrawiamy serdecznie!

Posted

Fuga*** napisał(a):
Sięgam brodą ponad krzesło....

Czy zauważyliście, że jeden pazur mam czarny, a pozostałe różowe?

Witaj Asiu :-)
Dzięki za pocieszenie z tymi schodami. Naczytałam się dzieł, w których tylko straszą i wyobraźnia mi pracuje.
Pozdrawiamy serdecznie!

Mamusiu-pazurki do obcięcia.

Posted

Mam nadzieję, że się znajdzie jakiś fajny psiak do towarzystwa, bo jak do tej pory delikatnie próbowałam, Maluch nie lubi wyłazić, w łapki mu zimno i mokro :-( a tak oddałby się wspólnemu szaleństwu dla przełamania lodów.

Posted

Fuga*** napisał(a):
Mam nadzieję, że się znajdzie jakiś fajny psiak do towarzystwa, bo jak do tej pory delikatnie próbowałam, Maluch nie lubi wyłazić, w łapki mu zimno i mokro :-( a tak oddałby się wspólnemu szaleństwu dla przełamania lodów.

Zapraszamy na pola:eviltong:
Nie martw się.Gassula na początku też tak reagowała,ale szybko jej przeszło i spacerki to teraz to co tygryski lubią najbardziej:eviltong:

Posted

Od dzisiaj wyraźnie włączyła sobie funkcję odkurzacza (je wszystko, co znajdzie na podłodze), poza tym przemeblowuje mieszkanie, jak może. Nieodmiennie jest słodka i kochana :-)

Oczka zaspane... A jak wytrę, to pies już nie chce pozować, tylko czuje się zaproszony do szaleństwa. A tu jeszcze w stylu retro:

Posted

drzalka napisał(a):
Hejo, sliczne foteczki pięknej Fugi. Oj pamietam jak moja Lenka byla taka pycia pycia :D I wszędzie zaglądała , drapała pazurkami i ząbkami - jak igiełkami :P:lol:

Hej, Drzalka :-) Dzięki za odwiedziny i zaraz pędzę obejrzeć Twoją Lenką :loveu:

Posted

A to jest zdjęcie sprzed tygodnia, a zwróciłam na nie uwagę teraz, bo od dwóch dni Mała skrada się, prawie czołga, robi koci grzbiet, jak zamierza znienacka wykonać na kogoś/coś tygrysi skok.

A tu niewiniątko, śpiący zajączek: