Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 339
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Miło mi, oto parę słow o maluchu zwanym Vaskusiem, Vasiem, Gamosiem, Gapciem, ostatnio powiedziałam do niego Kiciuś :)ups. Urodził się 14 sierpnia w tym roku, jest więc spod znaku lwa i to zobowiązuje :razz:, kto interesuje się astrologią będzie wiedział o co chodzi :p. Jest słodki!!! Dzięki niemu zaczepiają nas ludzie na ulicy i chcą rozmawiać o tej rasie. Z dokonań mądrali jesteśmy dumni (hehe.... pies każdego właściciela jest najlepszy i z tym nie należy dyskutować ;) ) ma 3 miesiące i potrafi wykonywać podstawowe komendy czym powoduje opad szczęki u niektórych wątpiących. Uczy się błyskawicznie oczywiście przy wsparciu "magicznych kulek" (sucha karma bo staramy się nie eksperymentować z tzw. psimi przysmakami np. o smaku czekolady). Jak każdy briard uwielbia snieg o czym już mieliśmy okazję się przekonać. To tyle. Co do zdjęć to muszę się "naumieć" to zn. poczytać jak to zrobić, żeby je tu wkleić.
Pozdrawiamy gorąco
Irena i Vasiek

Posted

Irenko! Czy myślałaś o klikerze? Tak tylko pytam, bo my stosujemy i bardzo sobie chwalimy....

Jednocześnie chylimy czoła ... jak pięknie Vasco pojmuje komendy. Widać to na zdjęciach. Taki młody, a tyle umie!:loveu::loveu::loveu:

Ja trochę żałuję, że tak oszczędzałam mojego Spago jak był mały, pewnie dlatego, że jorki szczeniaczki są takie tyci, że nam się wydaje, że tylko trzeba na nie chuchać i dmuchać.

Jak kupię sobię drgiego jorka to na pewno zacznę z nim ćwiczyć jak tylko w domku się pojawi :multi: a co!

Posted

Marysiu, mamy klikier ale go nie używamy, jakoś tak wychodzi, że mały łapie polecenia intuicyjnie. Wczoraj np. nauczyłam go komendy "daj głos" w ten sposób, że szczeknęłam pokazując o co mi chodzi, a jak mały szczeknął to został nagrodzony smakołykiem, pare powtórek i Pańcio Jarek jak wrócił z pracy to miał niespodziankę. Ogólnie mały jest wynagradzany za wszystko co zrobi dobrze w domu i na spacerze. Poza tym bardzo lubi takie zajęcia, czasami to nawet nas przymusza do ćwiczeń np. jak siedzimy wieczorkiem w fotelach, a wygląda to komicznie bo sam od siebie robi "siad" i "waruj". Wiadomo, ze chodzi mu o smakołyki :cool3:. Staramy się wtedy zrobić to tak, że dajemy mu do zrozumienia, że to my decydujemy o tym kiedy ćwiczymy. Myślę, że szkolenie szczeniaków jest dobrym pomysłem.
Pozdrowionka
Irena

ps.
foty ze spacerku

Posted

chester07 napisał(a):
jaki boski braid !!
od jakiegoś czasu podobają mi sie takie duże kudłacze, a Twój wyjątkowo boski :loveu:
wymiziaj go ode mnie :eviltong:
jak to wyjatkowy tenmaluch? KAzdybriard jest wyjatkowy! Tylko potem takie ogromniaste potfffory z nichwyrastaja!

natija napisał(a):
Witamy cieszymy sie,ze dolaczyl kolejny briardzik:):):):):)
sludziutki jest:):):):):)
za niedlugo to ciezko bedzie zliczyc: Zuza, Agent, Ten, Gaja, Vasco, Gutek, hmmm - juz mam problemy z liczeniem - w briardachsila!!!!

Posted

Dzieki kochani :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:
Wymiziałam, ucałowałam, robię foty !!!

Do swojego legowiska znoszę wszystko co mi się podoba! Dzisiejszym hiciorem jest .......

Pozostał mi tylko zapach złocistego płynu z którym skutecznie rozprawił się Pańcio :roll:
Ale pozwolicie, ze poniucham chociaż za Wasze zdrówko:multi:

Irena ;)

Posted

[quote name='sota36']Witajcie!!! Dogo jest bardziej zyczliwa niz... ( wiadmomo...) . Piszcie, wklejajcie foty i w ogole - kochani jestescie!!!!! I zapraszamy do nas!!!

Zawsze mówię, że miejsce tworzą ludzie.
Buziaczki
Irena

Posted

[quote name='sota36']Witajcie!!! Dogo jest bardziej zyczliwa niz... ( wiadmomo...) . Piszcie, wklejajcie foty i w ogole - kochani jestescie!!!!! I zapraszamy do nas!!!
haha niż kto ? :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

jeszcze trochę i Vasco nie będzie musiał stać na tylnych łapach żeby sięgnąć do zlewu :evil_lol: