Magija Posted November 26, 2007 Author Posted November 26, 2007 Saskio, koty mają ja w głębokim poważaniu:evil_lol: Quote
Matusz Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 ale śliczna mała !!:loveu: ile ona ma? EDIT: już doczytałem...:) Quote
saskia Posted November 27, 2007 Posted November 27, 2007 Magija napisał(a):Saskio, koty mają ja w głębokim poważaniu:evil_lol: Biedna Julka:roll::lol: A jakieś potencjalne domki na horyzoncie się pojawiają?:cool1: Quote
GrubbaRybba Posted November 27, 2007 Posted November 27, 2007 Juleczko, jak dziś zdrówko? Mam nadzieję, że lepiej. Quote
katarzyna kuczewska Posted November 27, 2007 Posted November 27, 2007 Julciu zdrowiej trzymam kciuki Quote
GrubbaRybba Posted November 28, 2007 Posted November 28, 2007 Jak się dziś czuje Julcia? :loveu: Quote
Magija Posted December 1, 2007 Author Posted December 1, 2007 No to odżyła jamnicza dupka. Nadal kaszlemy. Wczoraj byliśmy na kontroli i jamnicza dupka znów została potraktowana igłą, co się samemu jamnikowi bardzo nie spodobało, toteż zaraz po wizycie zrobiła kupkę i siku na środku gabinetu Nadeszły mrozy, więc jamnicza dupka marznie i odmawia wychodzenia na dwór, a jeśli już wychodzi to patrzy z takim wyrzutem, jakbyśmy psa na stracenie prowadzili. Spacerek? Nie ma mowy, szybkie sio i do domu, biegiem! No i kochamy pobyty u babci Zosi. Bo babcia Zosia daje jamnikowi to, co jamniki cenią najbardziej. Ciepły kocyk i kotleta no i jescze "plasterek szyneczki tylko, malutki". No więc jeśli tylko wychodzimy z domu, to Julka biegnie co sił w nogach do bloku babci Zosi. Aha, zrobiliśmy ubranko, ze starego swetra babci, w kolorze indygo Dzięki temu ubranku jamnicza dupka tak bardzo nie marznie, więc może zrobić 3 kroki więcej na spacerku Quote
eurydyka Posted December 1, 2007 Posted December 1, 2007 skad ja znam te jamnicze oczy co w zimno tylko patrza kiedy juz uciec do domku pod kocyk :), dzis to trenowalismy na 2 godzinnym spacerze w ocieplanym polarku z kanady, a i tak bylo zle (+3 stopnie) :) Quote
saskia Posted December 2, 2007 Posted December 2, 2007 Biedne jamolki. Jak byście miały gołe brzuszki tak blisko przy ziemi, to też byście tak patrzyły, o! Okrutne Ciotki, znęcają się nad jamniczymi dupkami :evil_lol: Quote
malagos Posted December 2, 2007 Posted December 2, 2007 saskia napisał(a):Biedne jamolki. Jak byście miały gołe brzuszki tak blisko przy ziemi, to też byście tak patrzyły, o! Okrutne Ciotki, znęcają się nad jamniczymi dupkami :evil_lol: Moja Pelasia już jak ją wolam na spacer, trzęsie sie i potrzy tak rozdzierajaco smutno... Wiec tylko na rece, przed dom, siusiu w biegu do schodków i pod kołdrę. Taaa, jamniki to specyficzne pieski :p Quote
Kar0la Posted December 2, 2007 Posted December 2, 2007 Mój jamniś robił tak samo. Szybkie siku pod bukszpana i odwrót do łóżka.:evil_lol: Paróweczki są specyficzne. No, ale jak ich nie kochać. Quote
eurydyka Posted December 2, 2007 Posted December 2, 2007 najgorzej jest jak pada, wtedy siku trwa kilka sekund i juz pod drzwiami, snieg przynajmniej interesuje, ale deszcz to straszna rzecz :) Quote
AnetaW Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 Boże... Jaka cudna!!! Lepiej nie będę pokazywać jej mojej mamie :lol: Quote
Magija Posted December 7, 2007 Author Posted December 7, 2007 AnetaW, to może lepiej pokazać?:cool3: Kończymy brać antybiotyk, niedługo kontrola, ale już widzimy, ze jest o niebo lepiej i Julka już nie kicha, trochę jeszcze natomiast kaszle, ale to niebo do ziemi. Zaczęła jeść beta glukan. A w ogóle to Julka je za 10! No i kiedy idzie do babci Zosi to ja już jej wcześniej śniadania nie daję. Ostatnio dostała u babci zupkę ryżową z mięsem, smakowała jej bardzo, więc babcia jej dokładek nie żałowała:roll: Jeszcze kilka pobytów u babci i będziemy mieć gruba parówę;) Pogoda sie poprawiła, więc Julka na spacerach szaleje aż miło. Wczoraj urządziła sobie bieg galopujący po całym osiedlowym ogrodzie. Widziałam tylko przemykający czarny cień i słyszałam drapanie pazurków. Po tym szaleństwie wciąż było jej za mało, więc w domu przez pół godziny męczyła pluszowego Kubusia Puchatka i w końcu oderwała mu kawałek ubrania:lol: Koty patrzyły na nią ze współczuciem, w końcu najmłodszy Dzidek nie wytrzymał i upolował Julki ogon! Ale była panika! Trzeba było psa ratować!:lol: Quote
katarzyna kuczewska Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 :lol::lol::lol: biedny ogon Julki ;) Quote
AMIŚKA Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 Czy JULKA dalej szuka domku:lol::lol: Bardzo wazne ,bo miałabym domek dla JULKI:lol::lol: Quote
Magija Posted December 8, 2007 Author Posted December 8, 2007 tak szuka, dostałam kilka ofert domków ale teraz milczą Quote
AMIŚKA Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 Magija napisał(a):tak szuka, dostałam kilka ofert domków ale teraz milczą zgłosili się do mnie Państwo zainteresowani rudy, wychudzonym który jest u Hanki:lol: poslałm im JULKĘ;) Quote
halbina Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9049775#post9049775 wstawiłam Quote
czia Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 magija, domek ode mnie się zdecydował na 1000%, Julka może mieć dom już od jutra. To domek z ogrodem, dwójka dzieci dorastających. Julka będzie kochana i rozpieszczana, już grzeją jej łóżko. poprzednia jamniczka odeszła w marcu, miała 18 lat. Jesli się zdecydujesz zadzwoń, tel, na priv wysłałam, ja mam net w pracy tylko, teraz piszę od nich. koleżanka mi mówi, że musisz się zdecydować bo żyć mi nie dadzą. julka by była moją sąsiadką więc obiecuję informacje na bieżąco. umowa adopcyjna będzie podpisana. ja będę jutro w Poznaniu i w kolejną sobotę, jeśli ktoś ją by przywiózł do poznania to ja dalej do domu. Czekam na telefon. Quote
czia Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 halo, halo jest tu kto? Czekamy z niecierpliwością i chętni nie śpią już dwie noce, bo nie znają odpowiedzi, czy zostaną zaakceptowani. Chcieliby porozmawiać i się przedstawić. jak Julka się miewa? Quote
Magija Posted December 10, 2007 Author Posted December 10, 2007 witaj czia, napisałam pw, przepraszam za ciszę, miałam problemy z dogomanią Quote
Recommended Posts