Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Julka ma dopiero rok i głowę pełną pomysłów i szaleństw. Ma w sobie tyle uroku i wdzięku, ze wystarczy spojrzeć w jej uśmiechnięte oczy by stracić dla niej głowę. Roziskrzone oczy, uśmiech na psim pyszczku i wiecznie merdający ogon. Taka jest od niedzieli, od kiedy zobaczyłam ją w schroniskowym boksie, zmarzniętą, trzęsącą się i samotną i zabrałam do siebie.
Dom, kanapa, swój Duży, swoja Duża, ciepły koc i mnóstwo zabawek. Bo Julka uwielbia pluszowe zabawki. I spać pod kołdrą. I wychodzić na spacerki. Ale krótkie, bo wciąż się boi, że ją zostawimy. I uwielbia kiedy przychodzi Pańcio i głaszcze Julkę po jej długim pyszczku. I mówi, że znajdzie się ktoś taki, kto Julkę pokocha na zawsze.
A Julka patrzy prosto w oczy i chce wierzyć, że znajdzie się ktoś, kto pokocha ją na zawsze, ktoś, komu odda całe swoje małe, jamnicze serduszko.

• Replies 87
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kar0la napisał(a):
Magija czy są w schronie jeszcze inne jamniczki?

jest, brązowy, ale nie wiem czy sunia czy pies, wiem, ze po operacji i ma chore nerki:placz:

Posted

Magija napisał(a):
jest, brązowy, ale nie wiem czy sunia czy pies, wiem, ze po operacji i ma chore nerki:placz:

niedobrze, dowiedzcie sie proszę o niego :shake:

Posted

Jakie cudo :loveu:. Ręce opadają, że takie przepiękne i rasowe psy trafiają do schronu :-(. Ludzie powinni ustawiać się po Juleczkę w kolejce.
Jak dobrze, że Julcia jest w ciepłym domku, a nie w zimnej budzie.
Juleczko, trzymam kciuki za twój nowy domek.

Posted

Jest też jamniczek w schronisku w Rudzie Ślaskiej. Jednego do mnie 2 tygodnie temu przywiozla Rybcia , dla tego niestety nie mam domu.
Jamiczka z tego wątku jest sliczna ,po prostu wystawowa !

Posted

dziewczyny, jestem już, przepraszam ale zaglądam tu tylko raz dziennie
Julka dostaje w tej chwili antybiotyk, oczywiście standardowo miała gila, kicha jeszcze i ma kaszelek. Dostała leki uodparniające i mamy kontrolę w poniedziałek.
Co do kontaktu to mac_magija(maupa)o2.pl, 0-792-944-515
Dzięki!

ps. Saskia, jak to?

Posted

Przepraszam:oops: źle się wyraziłam.

Chciałabym bardzo, ale niestety w mojej obecnej sytuacji to nie byłby dobry pomysł:shake: Gdyby coś się jednak wydarzyło i nie mogłaby być u Ciebie na tymczasie to jak najbardziej mogę się nią zająć do znalezienia domu, chociaż to całkiem nierealny scenariusz- na pewno za jakiś tydzień będzie już grzała dupcię pod swoją kołderką przytulona do swoich ludzi.

Posted

saskia napisał(a):
Przepraszam:oops: źle się wyraziłam.

Chciałabym bardzo, ale niestety w mojej obecnej sytuacji to nie byłby dobry pomysł:shake: Gdyby coś się jednak wydarzyło i nie mogłaby być u Ciebie na tymczasie to jak najbardziej mogę się nią zająć do znalezienia domu, chociaż to całkiem nierealny scenariusz- na pewno za jakiś tydzień będzie już grzała dupcię pod swoją kołderką przytulona do swoich ludzi.

no ładnie:lol:, na razie leczymy małą i uczymy zostawać samą w domu