karjo2 Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 Kochani jestescie :iloveyou:, dzieki wielkie i odezwiemy sie pewnie jak net "dojdzie", czyli na poczatku pazdziernika. Kate :new-bday::beerchug: Wszystkiego Najlepszego!!!!!1 Quote
Kate I Luka Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 karjo2 napisał(a):Kochani jestescie :iloveyou:, dzieki wielkie i odezwiemy sie pewnie jak net "dojdzie", czyli na poczatku pazdziernika. Kate :new-bday::beerchug: Wszystkiego Najlepszego!!!!!1 :loveu: thanks :) a piffko to koniecznie na wystawie zaliczymy :p :p :p Quote
furciaczek Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 wszystkiego co naj naj naj lepsze kate:loveu: jesli chodzi o zlot to ja tez sie pisze...jesli moje psiaki sie zbytnio nierozbestwily pod moja nieobecnosc:shake: a ztymi czubkami to baaardzo mozliwe:diabloti: nielubie zostawiac futer, tyle pracy poszlo chyba na marne... Furcia podobno zrobila sie nieco agresywna w stosunku do innych psiakow, ciagnie na smyczy...Preziuch ostatnio listonosza troche potarmosil... ehhh byle do pazdziernika Quote
brazowa1 Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 Furciaczku,ale jeden z Twoich pieskow to bullowaty? Jak ichnie przepisy maja sie do tej rasy? Quote
furciaczek Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 brazowa1 napisał(a):Furciaczku,ale jeden z Twoich pieskow to bullowaty? Jak ichnie przepisy maja sie do tej rasy? Furia do 1.5 roczny cane corso wiec niebedzie problemu, dzwonilam do DEFRY zeby sie upewnic i jest ok :) mam tylko nadzieje ze na granicy jej niepomyla z jakims "zakazanym" psiakiem:roll: Quote
Kate I Luka Posted August 24, 2007 Posted August 24, 2007 furciaczek napisał(a):wszystkiego co naj naj naj lepsze kate:loveu: dzięki :multi: Kurde dziś mija 8my dzień od zamówienia karmy i jeszcze jej nie ma. Od 3 dni dzwonie tam codzień, wczoraj powiedziałam ostatecznie, że jak dziś nie przyjadą - rezygnuję z zamówienia i już nigdy nie zamówię. Ciekawe czy się wystraszyli :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
pati Posted August 24, 2007 Posted August 24, 2007 furciaszku ty masz 2 psy jak ja nieco sie stresuje czy mi ktos mieszkanie wynajmie z 2 psami no ale nic zobaczymy bede sie martwic jak przyjdzie czas na to najwyzej dluzej poszukam a moze nie bedzie potrzeby i uciekne do polski szybciej niz psom sie skonczy kwarantanna :diabloti: Quote
Habibi Posted August 24, 2007 Posted August 24, 2007 pati wcale nie musisz sie przyznawać odrazu do 2 ogonów, jak sie zgodza na PSA to już luz ;)Ja tam mojego zawsze nazywam MINIATURA WYSTAWOWA :P:P:P Quote
pati Posted August 24, 2007 Posted August 24, 2007 [quote name='Habibi']pati wcale nie musisz sie przyznawać odrazu do 2 ogonów, jak sie zgodza na PSA to już luz ;)Ja tam mojego zawsze nazywam MINIATURA WYSTAWOWA :P:P:P hahaha ciezko bedzie ukryc drugi ogon :cool3: dalmatynczyka nie nazwe miniatura wystawowa ale nie pzrejume sie bedzie co ma byc to bedzie jak sie zdecyduje je tu pzrewozic znajde i mieszkanko dla nas... najgorsze ze ja mama bedzie chciala do nas dolaczyc a pewnie tak bedzie bo sama w PL zostala to ona tez ma psa :eviltong: wiec beda 3 ogony ale on malenki moze udawac kota :evil_lol: Quote
furciaczek Posted August 24, 2007 Posted August 24, 2007 pati napisał(a):furciaszku ty masz 2 psy jak ja nieco sie stresuje czy mi ktos mieszkanie wynajmie z 2 psami no ale nic zobaczymy bede sie martwic jak przyjdzie czas na to najwyzej dluzej poszukam a moze nie bedzie potrzeby i uciekne do polski szybciej niz psom sie skonczy kwarantanna :diabloti: ja o mieszkanie jestem jakos spokojna :) juz bylam ogladac chyba 3 mieszkania gdzie nierobili zadnego problemu z moich 2 futer... oczywiscie mowilam ze psiaki grzeczne, nie szczekajace, nic nie niszczace:evil_lol: bardziej sie martwie czy znajde jakiegos dobrego...zaznaczam dobrego weta w tym miescie:roll: Quote
osho Posted August 24, 2007 Posted August 24, 2007 [quote name='furciaczek']ja o mieszkanie jestem jakos spokojna :) juz bylam ogladac chyba 3 mieszkania gdzie nierobili zadnego problemu z moich 2 futer... oczywiscie mowilam ze psiaki grzeczne, nie szczekajace, nic nie niszczace:evil_lol: napiszesz coś więcej o szukaniu, rozmowach ? trzeba zbierać dane przed przyjazdem :diabloti: ... Quote
furciaczek Posted August 24, 2007 Posted August 24, 2007 po pierwsze to nie szukam przez agencje, nawet jesli mowia ze czegos poszukaja to nikt jeszcze nie oddzwonil:shake: na gumtree jest sporo ciekawych ogloszen, ostatnio bylo jedno baaardzo fajne z tekstem "large dogs welcome"... ale sie spoznilam:placz: o psach mowie od razu, niechce tracic energi na jakies *******y. czesto slysze po prostu "nie", czasami sie pytaja co to za psy itd. mialam jakas strone z ogloszeniami gdzie zaznaczalo sie opcje PETS... ale mi sie gdzies zapodziala:oops: troche cierpliwosci, umiejetnosc sciemniania ze pies jest aniolkiem i bedzie ok:) Quote
osho Posted August 24, 2007 Posted August 24, 2007 [quote name='furciaczek']troche cierpliwosci, umiejetnosc sciemniania ze pies jest aniolkiem i bedzie ok:) umiejętności ściemniania niestety nie posiadam. tyle, że w zasadzie mój pies jest aniołkiem, tylko czy łatwo będzie o tym przekonać wynajmującego jeśli aniołek ma 30 kg... :diabloti: Quote
furciaczek Posted August 24, 2007 Posted August 24, 2007 no ja zawsze na spotakania zabieram foty psow...bo co niektorzy niemaja pojecia jak wyglada sznaucer olbrzym czy cane corso... a nie chce miec pozniej sytuacji ze ktos powie ze myslal ze to mniejsze:p Quote
osho Posted August 24, 2007 Posted August 24, 2007 furciaczek, a dużo rozmów musiałaś odbyć zanim trafiłaś na miejsca gdzie psy nie stanowiły problemu ? Quote
furciaczek Posted August 24, 2007 Posted August 24, 2007 no dosyc sporo, ale myslalam ze bedzie duuuzo gorzej... co niezmienia faktu ze dalej niemam mieszkania w ktorym zamieszkam z piesami:evil_lol: jestem chyba za bardzo wybredna:roll: Quote
osho Posted August 24, 2007 Posted August 24, 2007 ja raczej, jeśli pojadę, to od razu z psem (przynajmniej tak to sobie wyobrażam) więc to trochę problem, wolałbym pozałatwiać wszystko jeszcze tu na miejscu (stąd te wszystkie pytania i pewnie jeszcze wiele kolejnych). no, ale mamy jeszcze sporo czasu, w niedzielę jedziemy na pobór krwi dopiero ;-) Quote
Katcherine Posted August 24, 2007 Posted August 24, 2007 [quote name='osho']ja raczej, jeśli pojadę, to od razu z psem (przynajmniej tak to sobie wyobrażam) więc to trochę problem, wolałbym pozałatwiać wszystko jeszcze tu na miejscu (stąd te wszystkie pytania i pewnie jeszcze wiele kolejnych). no, ale mamy jeszcze sporo czasu, w niedzielę jedziemy na pobór krwi dopiero ;-) ja juz bym sie zaprzyjazniala dokladnie z dogomaniakami w tym topicu zeby w razie czego sluzyli pomocna dlonia- jak wynajem nie wypali itp....nawet do b&b moga odmowic z psem- a raczej bardzo prawdopodobne ze nie przyjma z psem. Nie mowie juz o hotelach. mam pytanie- o co chodzi z tymi psimi spacerowiczami z wieksza iloscia psow? czy mi sie wydaje czy chca zakazac wychodzenia jednoczesnie z psem w wiekszej ilosci powyzej 3 sztuk? Quote
brazowa1 Posted August 24, 2007 Posted August 24, 2007 Tak czytam i mysle sobie-skad sie bierze legenda o milosci Anglikow do psow? Quote
Aaliyah1981 Posted August 24, 2007 Posted August 24, 2007 brazowa1 napisał(a):Tak czytam i mysle sobie-skad sie bierze legenda o milosci Anglikow do psow? nie wiem jak jest u was ale tutaj jeszcze nie znalezlismy domu gdzie mozna miec jakiekolwiek zwierze:-( w kazdym ogloszeniu ;no pets :razz: a spotkalam sie juz nawet z czyms takim :no pets , no children:crazyeye: szukamy wlasnie nowego mieszkania i wszedzie nie wolno miec psa ..juz nie wiem gdzie szukac Quote
furciaczek Posted August 24, 2007 Posted August 24, 2007 Aaliyah poszukaj moze na gumtree, ja mam szczescie do ogloszen z tej strony. w londynie to predzej sie chyba na psa zgodza niz na dziecko:roll: Quote
Habibi Posted August 25, 2007 Posted August 25, 2007 Aaliyah1981 napisał(a): a spotkalam sie juz nawet z czyms takim :no pets , no children no pets, no children, no smoking kur...... :angryy: Quote
Aaliyah1981 Posted August 25, 2007 Posted August 25, 2007 Habibi napisał(a):no pets, no children, no smoking kur...... :angryy: dokladnie i powiem wam ,ze to w kazdym ogloszeniu jest prawie u nas jest taka ulica ok 100 agencji jedna obok 2-giej doslownie jeszcze nie znlaezlismy choc jednej gdzie zgodza sie na psa :placz: a ja bez psa juz dluzej nie dam rady furciaczek a mozesz mi podac adres tej stronki ???czy wystarczy ,ze wpisze ta nazwe??? brazowa1 wlasnie ostatnio czytalam o tym artykul w gazecie ,ze to jest paranoja przeciez to jest kierowanie czyims zyciem niestety:shake: Quote
osho Posted August 25, 2007 Posted August 25, 2007 [quote name='Aaliyah1981']furciaczek a mozesz mi podac adres tej stronki ???czy wystarczy ,ze wpisze ta nazwe??? to nie było do mnie, ale jestem wcześniej ;-) : http://www.gumtree.com/other_gumtrees.html Quote
Recommended Posts