Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

kamila-dog napisał(a):
No to kto jest jeszcze chetny na spacerek? :cool3: Ustalmy ze napewno bedzie w lutym,ok? :cool3: I ze w Hyde Parku...Gasnik,dasz rade z transportem?Bo jak dobrze pamietam to ty w pn Londku bedziesz mieszkala,tak?

Luty jest krótki, więc raczej na początku marca jak coś, ale szczerze mówiąc nie wiem jak z transportem. Ale jeszcze jest kawał czasu. No chyba że u nas. Naprawdę mamy superaśny Hainault Forest :cool3: Nie wiem skąd mają być osoby, z jakich okolic. Czy wszyscy z Londynu? Z jakich części?

• Replies 7.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

lemonsky napisał(a):
Ło rany! Do Londynu to może i my się jakoś dociągniemy, o ile to będzie niedziela :p i o ile więcej będzie psich dziewczynek niż chłopaków, bo moja szalona bulwa to mały dominator... czasem z zadziornym chłopakiem to wiecie, nie teges...:razz:
chociaż dzisiaj szalał ze springielkiem i było ok...

Bylo by super gdybyscie wpadli :multi:

Gasnik napisał(a):
Luty jest krótki, więc raczej na początku marca jak coś, ale szczerze mówiąc nie wiem jak z transportem. Ale jeszcze jest kawał czasu. No chyba że u nas. Naprawdę mamy superaśny Hainault Forest :cool3: Nie wiem skąd mają być osoby, z jakich okolic. Czy wszyscy z Londynu? Z jakich części?

Moze byc poczatek marca ;) Ja mieszkam na pd Londka wiec do was mam daleko :placz: Dlatego chcialam w Hyde Parku zeby bylo sprawiedliwie :cool3: Moze do tego czasu wykombinujesz jakis transport? :lol:

Ktos jeszcze by mial ochote na spacerek?Nie wierze ze to juz wszyscy...:cool3:

Posted

kamila-dog napisał(a):
Bylo by super gdybyscie wpadli :multi:

Moze byc poczatek marca ;) Ja mieszkam na pd Londka wiec do was mam daleko :placz: Dlatego chcialam w Hyde Parku zeby bylo sprawiedliwie :cool3: Moze do tego czasu wykombinujesz jakis transport? :lol:

Ktos jeszcze by mial ochote na spacerek?Nie wierze ze to juz wszyscy...:cool3:

Rozmawiałam z Lubym. Podjedziemy do Hyde Parku. Tylko musimy się zorientować gdzie się płaci za wjazd do Londynu i jak z parkowaniem i w ogóle. Póki co jeździliśmy tam tylko metrem.

Posted

Gasnik napisał(a):
Rozmawiałam z Lubym. Podjedziemy do Hyde Parku. Tylko musimy się zorientować gdzie się płaci za wjazd do Londynu i jak z parkowaniem i w ogóle. Póki co jeździliśmy tam tylko metrem.

Z tego co wiem to placic mozna przez neta i masz na to czas do konca tygodnia.Ale jesli spotkamy soe w nd to za nic nie placisz,poza parkingiem ;) Jesli sie myle to niech mnie ktos z bledu wyprowadzi :cool1:

Posted

lemonsky napisał(a):
Co do bazy danych - ja tam po prostu napisałam, z pytaniem, dlaczego nas nie ma skoro taki a taki weterynarz nas powienien zgłosić 4 miesiące wcześniej. Dostałam szybko odpowiedz, że ta lecznica nie ma z nimi podpisanej umowy, więc niemożliwe, żeby nas mój wet prowadzący mógł zgłosić. Więc sama sie u nich wpisałam (jakieś 35 zł to kosztuje, późniejsze ewentualne zmiany adresu i danych też mailowo - bardzo szybciutko i fachowo) i jesteśmy w bazie danych. A może ten mój wet w jakiejś innej bazie - tajnej! - nas zgłosił??? Tego nie wiem...:eviltong:

Czy to znaczy ze musialas placic jeszcze raz za wpisanie do bazy :question: ???
Ja mam oryginal dowodu rejestracji ze wszystkimi danymi, pieczatkami i podpisem weta i jest napisane ze nasze dane beda umieszczone w lokalnej ewidencji wlascicieli zwierzat prowadzonejprzez klinike oraz w ,,Ogolnopolskim Rejestrze Zwierzat". Czy Wy tez tak macie? :roll:

Na spacerek tez chetnie pojdziemy :p

Posted

Na taki dogomaniacki spacerek tez sie pisze, do 2 lutego jestem w Ladku a potem w kent, pasuje raczej weekend, ze wzgledu na te 8 funtow na wjazd do Ladka..... same parkingi jakies 4 za godzine, no poza tym znalezienie takiego parkingu to juz problem...i nie przepadam za jazda po centrum...Wiem ze centralny punkt, moze jednak gdzies poza ladkiem , no 4-6 zona, gdzie parki sa przyjazniejsze, ja zawsze moge przywiezdz i zawiezdz 3 osoby z malymi siersciuchami, lub dwie z duzymi, albo sama Kamile z jej malenstwem:evil_lol:. Jak zostawie Tz to jeszcze wejdzie jedna osoba z podlogowcem:lol:. Bagaznika ani przyczepy niestety nie posiadam.
Moze spiszmy kto dokladnie z jakiego kierunku mialby jechac........no i ewentualne daty, miejsca, ilosci siersciuchow, moje toleruja wszystko, Bohor troche dominacyjny ale potrafi sie powstrzymac po wrzasku panci. Guiness nie jest psem...ona uwaza sie za czlowieka ewentualnie kota.
Pozdrowienia
Malutka

Posted

To ja sie czaje na fotorelacje z dogomaniackiego spotkanka.
Gryf sobie wlasnie wybral moment na biegunke. Jest na scislej diecie, dostaje lekarstwa- i ma bardzo zgryzliwy humor....a musimy dojsc do kondycji przed 15 stym- zeby sie zaszczepic i nie stracic Serologii i kwarantanny:roll: .

Ale jedno co musze napisac- ze jest zakochany w Border Collie.Nareszcie psy ktore jego zamieranie i koci krok kumaja bez tlumaczen i nieporozumien:lol: . Inne rasy szczegolnie nieprzyzwyczajone do Gryskowo/ Borderkowego zachowania sa przez Gryska traktowane juz bardziej restrykcyjnie.

Natomiast niezaleznie od plci i rasy - kazda jakakolwiek proba zdominowania neutralnego Gryska wyzwala potfora.I jest niestety pamietliwy...Na tapecie mamy czekoladowego labradora. Grysiek teraz jest na etapie prowokowania awantury- nie daruje 3 letniemu w pelni sil mlokosowi...:roll:

Posted

malutka napisał(a):
Na taki dogomaniacki spacerek tez sie pisze, do 2 lutego jestem w Ladku a potem w kent, pasuje raczej weekend, ze wzgledu na te 8 funtow na wjazd do Ladka..... same parkingi jakies 4 za godzine, no poza tym znalezienie takiego parkingu to juz problem...i nie przepadam za jazda po centrum...Wiem ze centralny punkt, moze jednak gdzies poza ladkiem , no 4-6 zona, gdzie parki sa przyjazniejsze, ja zawsze moge przywiezdz i zawiezdz 3 osoby z malymi siersciuchami, lub dwie z duzymi, albo sama Kamile z jej malenstwem:evil_lol:. Jak zostawie Tz to jeszcze wejdzie jedna osoba z podlogowcem:lol:. Bagaznika ani przyczepy niestety nie posiadam.
Moze spiszmy kto dokladnie z jakiego kierunku mialby jechac........no i ewentualne daty, miejsca, ilosci siersciuchow, moje toleruja wszystko, Bohor troche dominacyjny ale potrafi sie powstrzymac po wrzasku panci. Guiness nie jest psem...ona uwaza sie za czlowieka ewentualnie kota.
Pozdrowienia
Malutka

Ja jestem (będę) jechać z 5 zony (koncówka Central Line- Grange Hill, Chigwell, Hainault,Epping itp.) i jeszcze raz nieśmiało proponuję teren niedaleko nas. Naprawdę super jest. Ale nie będę się upierać, jeśli większość miałaby tutaj zasuwać niezbyt chetnie. Dostosuję się. Hainault Forest to taka moja propozycja :)
I jak już wyżej pisałam, początek marca byłby dobry.

Posted

W Epping Forest się nie zapuszczałam narazie. Ale są tam jakieś większe tereny, czy głównie alejki między drzewami?? Bo odniosłam wrażenie, że raczej to drugie.

Posted

mimo ze bez psa to ja tez jestem chetna!
dajcie mi znac jak robimy z Cruftem, kiedy rezerwujecie bilety i w jakie dni sie wybieracie? ja chce byc w piatek i obejrzec bordery, a takze wszystko co mozliwe dotyczace szkolenia! ewentualnie czekam na jakies propozycje z kim moglabym sie zabrac, oczywiscie z podzialem kosztow:cool3:

Posted

malutka napisał(a):
Pozdrowienia
Malutka

No to widze ze w moje urodzinki opuszczasz Londek :cool3:
Ja bym sie bardzo cieszyla jakby ktos po mnie przyjechal i potem odwiozl(w takim wypadku miejsce spotkania nie mialo by dla mnie znaczenia)ale nie licze ze ktos po mnie z pn londka przyjedzie skoro ja na pd mieszkam :roll: Ten kierowca o ktorym pisalam ze go wynajme to tez by mnie mogl zawiezc gdzie tam chcecie ale im dalej tym wieksze koszta :cool1: Dlatego mi Hyde Park pasuje :roll:

UTAAP napisał(a):
Na spacerek tez chetnie pojdziemy :p

Utaap,a tobie gdzie najbardziej pasi?

Gasnik napisał(a):
Ja jestem (będę) jechać z 5 zony (koncówka Central Line- Grange Hill, Chigwell, Hainault,Epping itp.) i jeszcze raz nieśmiało proponuję teren niedaleko nas. Naprawdę super jest. Ale nie będę się upierać, jeśli większość miałaby tutaj zasuwać niezbyt chetnie. Dostosuję się. Hainault Forest to taka moja propozycja :)
I jak już wyżej pisałam, początek marca byłby dobry.

No ja tez sie nie bede upierac przy Hade Parku jesli sie okaze ze was wszystkich na pn wywialo :eviltong:

Devis&Marta napisał(a):
mimo ze bez psa to ja tez jestem chetna!
dajcie mi znac jak robimy z Cruftem, kiedy rezerwujecie bilety i w jakie dni sie wybieracie? ja chce byc w piatek i obejrzec bordery, a takze wszystko co mozliwe dotyczace szkolenia! ewentualnie czekam na jakies propozycje z kim moglabym sie zabrac, oczywiscie z podzialem kosztow:cool3:

Ja wiem ze jade z Furciaczkiem jesli Furciaczek pojedzie :cool3: I nie znam daty ani nic :shake: Czekam na wiadomosci od Furciaczka :lol:

Posted

My na spacerek bysmy jechaly z Croydon, wiec poludnie. Jeszcze w Hyde Parku nie bylysmy, wiec mozemy sie przejechac, ale jesli uzgodnione bedzie inne miejsce, to tez sie jakos dostosujemy ;)

Na Cruft's ja chce jechac na sobote na teriery. Nie wiem jeszcze kiedy sie zbiore z biletami, ani jak z dojazdem(moze pojade dzien wczesniej do Coventry i stamtad dopiero w sobote rano na Birmingham):hmmmm: ...
Czy ktos wie co to jest Student Union card - czy to zwykla legitymacja z uczelni czy jakas specjalna?

Posted

UTAAP, ja będę w sobotę podziwiać terriery na Crufcie. Mam już bilet do Londynu i zarezerwowany hotel. Na wystawę najlepiej jechać z Londynu z dworca Euston na stację National Exhibition Center w Birningham. I jest się prosto niemal z pociągu na Crufcie. Pociąg jedzie ok godziny i kwadransa. Czy ty się moze orientujesz czy bilety wstępu trzeba duzo wczesniej rezerwować ?

Posted

[quote name='UTAAP']My na spacerek bysmy jechaly z Croydon, wiec poludnie. Jeszcze w Hyde Parku nie bylysmy, wiec mozemy sie przejechac, ale jesli uzgodnione bedzie inne miejsce, to tez sie jakos dostosujemy ;)

O,to ty calkiem niedaleko mnie mieszkasz :cool3: Tzn w porownaniu z innymi :eviltong: Czym ty bys jechala na ten spacerek?Twoj psiak jezdzi srodkami lokomocji?

Posted

Kamila, my bedziemy jechac napewno autobusem bo samochodem to jednak klopot z parkowaniem i musialabym urabiac tate zeby mnie przywiozl a dla niego psie spacerki to zadna frajda :evil_lol: .

Sirion, jesli bede wczesniej w Coventry to przespie sie u siostry. A jesli pojade prosto z Ladka to tak jak napisalas z Euston. Z tego co sie orientuje to obowiazuje zasad ,,kto pierwsy ten lepszy" wiec im wczesniej sie za to zabrac tym wieksza pewnosc ze jeszcze beda bilety :cool3: . Wczoraj na stronie Kennel Clubu byly jeszcze na wszystkie dni, ale nie bylo juz tych osobnych na pokazy Obedience. Wiem ze mizna jeszcze kupic osobiscie w Kennel Clubie i chyba na stronie internetowej gazety Our Dogs.

Posted

UTAAP, napisz mi jak to dokładnie jest z biletami. Mnie najbardziej interesują konkurencje w ringu (no oczywiście skye terriery !), finał grupy terrierów (potencjalnie) i część sklepowa. Pokazy małao mnie obchodzą. Czy na samo wejście na teren NEC w czasie trwania Cruft's trzeba też wcześniej rezerwować bilety ?

Posted

Nie wiem, czy mozna bedzie kupic bilety na miejscu :roll: . Ja jesli sie wybiore(nadal nie wiem na 100%) to bede starala sie kupic przez internet. Bilet mozna kupic na jeden dzien alo tez na wszystkie 4 dni i te bilety uprawniaja do wejscia na wystawe(czyli ringi, sklepy a takze ring glowny) przez caly dzien. O 16 w niedziele(albo 16:30 dokladnie nie pamietam ale jest na stronie Kennel Clubu) zaczynaja sie finaly na ringu glownym i na finaly sa osobne bilety, wiec jesli ktos chce ogladac to co dzieje sie na ringu glownym po 16 to musi kupic oddzielny bilet. Bilety na obedience byly sprzedawane oddzielnie, bo one chyba beda sie obdywac w innej czesci NEC.

Posted

JESTESMY!!! Hurraaa, udalo nam sie. Dojechalismy dzis do Anglii, o 11 bylismy w domu. W sumie z Gizycka do Shaftesbury jechalismy 26 godzin. Jechalismy tunelem, mielismy bilet kupiony na 10, ale przyjechalismy po 7 rano i udalo nam sie zalapac, bez dodatkowych oplat na 8. Czyli oszczedzilismy 2 godziny. Psy bardzo grzeczne, ale cala droge na prochach. Mielismy tabletki o nazwie Sedalin. Psy dostaly dwie przed wyjazdem z domu i dwie nad ranem przed odprawa w Calais. Wszystko przebieglo pomyslnie, nie naszczekaly na nikogo, zachowywaly sie bardzo przyzwoicie (biorac pod uwage fakt, ze ostatni rok byly rozpuszczane przez moja mame na wsi). Cieszymy sie bardzo. Wreszcie rodzina w komplecie. Na razie sie aklimatyzujemy. Jutro idziemy na poszukiwanie laki na dlugie spacery.

Posted

kurcze ja chcialam sie zalapac na pokazy i zawody! na pewno nie ma juz biletow?
musze to w tym tygodniu pozalatwiac bo widze ze nie ma co czekac!
a jaka jest cena biletu na pociag?
Malutka -jedziesz moze w piatek?

Posted

Hej Marta, nie ma juz na obedience od piatku do niedzieli, sa jeszcze tylko na czwartek :roll: ...
Link do strony z biletami jest tutaj , ale to jest sprzedaz przez internet. Nie wiem, moze jakby sie pojechalo bezposrednio do Kennel Clubu to tam moze jeszcze maja.

Cen biletow kolejowych jeszcze nie sprawdzalam...
A wie ktos co to jest ta Student Union card - czy to moze byc kazda karta ID z uczelni?

Posted

Jadę dopiero za miesiąc ale już świruje i mam pytanie w związku z tym.
Ozzy był tego samego dnia czipowany i szczepiony na wściekliznę-już gdzieś tutaj npisano, że to ok. Jednak paszport odebrałam dopiero z wynikiem z Puław i w związku z tym to szczepienie na wściekliznę nie jest w nim wpisane, na 6-tej stronie. Mam zaświadczenie o szczepieniu, ale nie w paszporcie. Czy to jest ok?