karjo2 Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 Dzieki piekne :)! To co z ta kawa forumowa? Nie musi byc kawa ;) Quote
UTAAP Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 Masz na mysli kawe na Crufts? No ja chetnie, o ile czas pozwoli (w tym roku oprocz softow ide na wilczarze) i tak jak pisalam z TZtem bedziemy w piatek. Ja jeszcze wracam do tematu gumiaczkow - moze ktos ma doswiadczenie z takimi ?: http://www.dunlopboots.com/agri/index.php?docid=48&key=23&equal=22,20,24,25,46,40,52,48 Quote
AniaCz. Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 UTAAP co do tych gumiakow to nie pomoge, ale wygladaja solidnie. Quote
UTAAP Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 AniaCz. napisał(a):UTAAP co do tych gumiakow to nie pomoge, ale wygladaja solidnie. Natrafilam na nie jakos przypadkiem, podobalo mi sie ze nie sa za szerokie w lydce i zaczelam szukac info (to co podaja w opisach mi pasuje jak najbardziej); dzisiaj bylam na jakims forum dla angielskich rolnikow i wiele osob je chwalilo. Chyba je kupie, bo znalazlam za ok.L26 (na wiekszosci stron sa sporo drozsze). Quote
AniaCz. Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 UTAAP to jak je kupisz i okażą się godne polecenia, to może i ja sprawię sobie drugą parę. :) Właśnie ja muszę mieć wąskie w łydce bo inaczej będą mi spadały. Quote
Kamila Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 Karjo a ty w czwartek sie wybierasz? Ps.Ja to myslalam u ciebie przenocowac ze srody na czwartek jak sie da.... Quote
Emigrantka Posted March 4, 2010 Posted March 4, 2010 UWAGA UWAGA _ DARMOWY PRZEGLAD DENTYSTYCZNY DLA PSOW W MARCU http://uk.pedigree.com/freevetcheck moze sie komu sprzyda :) Quote
nykea Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 A ja po raz kolejny omine Cruft's. Nie mam z kim dziecka (psiatka) zostawic. A co najlepsze to on moglby sie wybrac, mamy odpowiednie kwalifikacje, ale ma futro w tak koszmarnym stanie, ze nie ma w ogole co o tym marzyc :((( PS. Ale gdybyscie kiedys organizowaly jakas kawke w weekend to chetnie sie przylacze. Musze tylko wiedziec odpowiednio wczesniej, mieszkam jakies 2.5h jazdy od Londynu. Quote
sloneczko76 Posted March 6, 2010 Posted March 6, 2010 Dziewczyny ,mam pytanie,czym zabezpieczacie swoje pociechy przed pchłami,kleszczami i innymi choróbskami?Stosowałam Frontline,teraz vetka poleciła mi Advocate,niby lepszy ale nie skuteczny na kleszcze?!!!Czy w uk sa wogóle kleszcze?Nie mam pojecia co robic,a lato coraz blizej,jesli cos wiecie o jakims skuteczniejszym spot-on,to prosze dajcie znac. Quote
Kamila Posted March 6, 2010 Posted March 6, 2010 nykea napisał(a):A ja po raz kolejny omine Cruft's. Nie mam z kim dziecka (psiatka) zostawic. A co najlepsze to on moglby sie wybrac, mamy odpowiednie kwalifikacje, ale ma futro w tak koszmarnym stanie, ze nie ma w ogole co o tym marzyc :((( PS. Ale gdybyscie kiedys organizowaly jakas kawke w weekend to chetnie sie przylacze. Musze tylko wiedziec odpowiednio wczesniej, mieszkam jakies 2.5h jazdy od Londynu. Ja jak najbardziej zapraszam :cool3: Gdzie ty dokladnie mieszkasz i jakiego masz psiaka? sloneczko76 napisał(a):Dziewczyny ,mam pytanie,czym zabezpieczacie swoje pociechy przed pchłami,kleszczami i innymi choróbskami?Stosowałam Frontline,teraz vetka poleciła mi Advocate,niby lepszy ale nie skuteczny na kleszcze?!!!Czy w uk sa wogóle kleszcze?Nie mam pojecia co robic,a lato coraz blizej,jesli cos wiecie o jakims skuteczniejszym spot-on,to prosze dajcie znac. Ja uzywam Frontline i nigdy nie mialam problemu z kleszczami.Przewija sie u mnie w domu sporo psow i nigdy nie mialam stycznosci z pchlami czy kleszczami.Mysle ze kleszcze w Londynie sa zadko spotykane. Quote
kasia_1982 Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 dziewczyny, czy ktoras z was karmi swojego psa (ale szczeniaka) Eukanuba - mam do oddania kupon znizkowy ( 5f znizki) na ta karme dla szczeniaka lub junoira. Dostalam poczta ale ja karmie mojego inna wiec moze komus z was sie przyda, wiadomosc na PW Quote
zakla Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 Ale u Was słonecznie, kumpel na moje 'u nas znowu śnieg' w ramach pocieszenia powiedział 'a u nas słoneczko i +16' :lol: A tak skoro już o karmieniu, to może ktoś z Was karmi barfem w uk? Wiecie jak to wychodzi pod względem kosztów? I dostępności różnych surowizn mięsnych? Quote
kasia_1982 Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 a u nas w dzień ani jednej chmurki na niebie Quote
Kamila Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 Dzieki.Dzis byla piekna sloneczna pogoda ale zimno jak choler...:cool1: Ania Cz kiedy do nas wpadniesz? :cool3: Kto bedzie na Cruftsie w czwartek bo ja bede :p Quote
Emigrantka Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 Zare karmilam surowym jakich czas, zerknijcie tutaj: http://www.ukbarfclub.co.uk/index.php?_a=viewMainCat Ale .. przerzucilam na Orijen teraz... z dodatkiem suowego od czasu do czasu Na Crufts nie chodze, tutejsi to bojkutuja z lekka i.. maja racje :) Quote
karjo2 Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 Zawsze mozna pokibicowac polskim psom :). Fotki cudne, pogoda rewelacja, w dzien juz wiosna pachnie. Co do surowizny, od dluzszego czasu jestesmy, srednio wychodzi ok. 1L dziennie, da sie przezyc.Dosc duzy wybor roznych ryb, podrobow i resztek z koz, owiec, wolowiny,drobiu roznego, dziczyzna tez sie trafia. Quote
nykea Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 [quote name='Kamila']Ja jak najbardziej zapraszam :cool3: Gdzie ty dokladnie mieszkasz i jakiego masz psiaka? [/QUOTE] Mieszkam w Lincolnshire, LN8 3NP, mam czarnego teriera, 17 miesiecy. Bardzo elegancki gentleman jesli chodzi o suczki, jesli chodzi o psy (samce) stara sie dominowac, ale ma dobry "psi jezyk", jak go ktos raz ustawi to sie pozniej juz nie stawia :) Zapraszam tez do siebie, mieszkam sama w 2-pokojowym domu i szczerze mowiac troche mi sie nudzi w weekendy, a z kasa jeszcze nie ma na tyle dobrze zeby pojezdzic. Wiec jesli ktos ma ochote sie pobabrac w blocku na brytyjskiej wsi to prosze o PW :) Quote
Kamila Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 [quote name='nykea']Mieszkam w Lincolnshire, LN8 3NP, mam czarnego teriera, 17 miesiecy. Bardzo elegancki gentleman jesli chodzi o suczki, jesli chodzi o psy (samce) stara sie dominowac, ale ma dobry "psi jezyk", jak go ktos raz ustawi to sie pozniej juz nie stawia :) Zapraszam tez do siebie, mieszkam sama w 2-pokojowym domu i szczerze mowiac troche mi sie nudzi w weekendy, a z kasa jeszcze nie ma na tyle dobrze zeby pojezdzic. Wiec jesli ktos ma ochote sie pobabrac w blocku na brytyjskiej wsi to prosze o PW :)[/QUOTE] Ja bym wpadla bardzo chetnie ale jestem nie zmotoryzowana a pociagiem nie pojade z kilkoma psami(zadko sie zdarza ze mam tylko 1).Twojego psiaka teraz kojaze zdaje sie ze z watku na temat strzyzenia psiakow ... Quote
AniaCz. Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 Kamila teraz pogoda juz coraz lepsza to na 100% przyjade na jakis spacerek. W marcu wybieram sie do Polski, ale jak tylko wroce to dam znac. Ja w okolicy zadnych znajomych psiarzy nie mam wiec dlatego bardzo chetnie przyjade. Quote
AniaCz. Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 Ja jade na Cruftsa w niedziele. Szkoda, ze sie nie zobaczymy. Kamila jak bylo na wystepie Cesara Millana? Quote
Recommended Posts