Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jesli chodzi o rottkowe rescue, to my rowniez swojego czasu zostalismy uznani za "niegodnych".
Ogrodka wtedy nie bylo, ja pracowalam part time. (zreszta nadal pracuje, tylko od ponad 2 miesiecy dyndam na zwolnieniu) i 2 rozne rescue uznaly, ze nie jestesmy w stanie zapewnic psu dobrych warunknow. Dobre sobie...
Wobec tego znalazlam Hannibala na Preloved. Chudy, pobity (zlamany ogon i zebro),pelno blizn i prawdopodobnie trzymany w piwnicy i wypuszczany tylko na ogrodek na siku--w maju mial grubasne futro i ani kawaleczka miesnia na ciele) i mamy swojeo chlopaka. Babka za darmo go oddala.(za kase bym nie wziela) Bylo cholernie trudno, bal sie doslownie wszystkiego, nic nie umial, ale teraz juz jest dobrze-- fajny z niego psiur. Nieskromnie moge powiedziec, ze bylibysmy super domem dla jakiegos psa z rescue (w gre wchodzily tylko rottki),nie balismy sie psa trudnego, z problemami ale rescue uznalo nas chyba za przybyszy z trzeciego swiata, ktorzy pewnie chca tego psa zezrec!

• Replies 7.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sylwia-Kora napisał(a):
rescue uznalo nas chyba za przybyszy z trzeciego swiata, ktorzy pewnie chca tego psa zezrec!

Zare kupilam od Chinczykow dla ktorych w wieku 16 tygodni byla "za duza", sprawdzilam ich piekranik, faktycznie maly byl... heheh

Posted

Emigrantka-mam nadzieje, że z psinką wszystko będzie dobrze i szybko wróci do siebie po tej operacji.
Ale wy macie fajnie w tym Londynie :) u mnie to stara dziura wręcz bo miasteczko zabytkowe...
Ja kiedyś wchodziła na jakieś strony z rescue dla fretek i też mieli jakieś dziwne wymagania no i kasy też sporo chcieli za freciaka zwłaszcza młodego...
Ehh, ten śnieg tu się trzyma strasznie długo, moja psina wariacji dostaje nie dość że dostała cieczkę z nowym rokiem, chłopak pojechał na tydzień do Polski to jeszcze te mrozy i Fiona na głowe dostaje...jeszcze nigdy nie robiła mi takiej demolki jak teraz i znowu wyje...dziś czeka mnie "naprawa okna" bo głupia wygryzła drewno z okna, pozrywała zasłony...całe szczęście mam teraz 3 dni wolnego...to może niunia się trochę odstresuje...

Posted

wczoraj jak przyszłam na lunch do domu była powtórka z dnia poprzedniego tyle że w dwóch pokojach a nie w jednym, do pracy musialam iśc z powrotem i podałam jej tabletkę na uspokojenie (dostałam dwie na podróż od wetki i jedną jeszcze miałam) ale za mocno na nią podziałała i wczoraj było mi jej tak żal że jej to wogóle podałam :( jeszcze jest taka osowiała...
poszłam do vetki tutejszej i dała mi zylken na przetrwanie cieczki i nieobecności chłopaka/bo wszystko wskazuje na to że ona zanim bardzo tęskni a że ma cieczkę to znosi to jeszcze gorzej...aż dziwne że po pół roku ona się tak z nim zżyła...
jutro zacznę jej podawać ten zylken-zobaczymy mam nadzieję, że się uspokoi...albo niech gryzie moje buty czy ciuchy ale nie okna czy drzwi...

Posted

Oj, to rzeczywiście masz niemały problem..może kennelówka by pomogła nieco...?
Sylwia-Kora Tobie psa nie chcieli dać na stałe, a ze mi nawet na tymczas! Byłam w różnych rescue, chiałam pomóc. Ale nie mam ogródka = koniec rozmowy. Nie ważne, że mieszkam przy takich terenach, że ogródek to tylko dla mojej wygody by był (jak chcesz to zajrzyj do Frytkowej galerii). Prędzej daliby komuś kto mieszka w centrum llondynu i ma metr na metr za domem ...pewnie jeszcze wylany betonem... i park zamykany po 16 :/ Ale w odpowiedniej rubryczce byłoby zaznaczone 'ogrod' ... Szkoda słów, naprwdę. Jedynie raz miałam białego owczarka u siebie, bo rescue było zdesperowane - musieli psa zabierac od faceta na już i wtedy zadwonili z pocałowaniem ręki. Jak psa wydalismy do domu, przestali odbierac ode mnie telefony :/ Smiech na sali. A my potem nie możemy nigdzie Bruna umieścić, bo brakuje miejsc, nie ma DT...szkoda słów ... Ech, ciśnienie mi się podnosi :angryy:
Emigrantka napisz proszę koniecznie po tej 13 jak Zara!! I w ogóle jaki oni mają plan zabezpieczniea tego jej łokcia, żeby się zrastał pożądnie??

Posted

heh choinka przewalona, zbite bobki i pogryzione lampki moja mama miała wczoraj- też ma huskiego...jak fiona była u mojej mamy to szkody były ciągle-przegryzione kable od telefonu i domofonu,wygryzione gniazdko-całkowicie!pozrywane tapety, zdarta tapicerka z drzwi, wygryziona dziura w łazience,pogryzione żelazko itp.
Tutaj nie miałam takich problemów przez pół roku,tylko rozwaliła klatkę zakupioną dla niej(ale to moja wina bo jej odpowiednio nie przyzwyczaiłam) i przegryziony pasek w jednych butach, czasem jak zostawiłam frecią paste na wierzchu to zjadła i nic więcej od tygodnia tragedia wyrwała mi z kozaków troczki a chłopakowi sznurówki z butów,wyrwała frędzelki w drzwiach od otworu na pocztę, przegryzła kabel od satelity,pozrywane i poszarpane zasłony, fotel wywalony do góry nogami ! no i wygryzione okno no i spacery z nią teraz to też mordęga...
1ego dostała cieczke a 3ego wyjechał chłopak i sunie roznosi...no cóż jak to wetka powiedziała trzeba to przetrwać a w razie co mam namiary na behawiorystę-wiecie ile kosztuje tutaj pomoc kogoś takiego?

Posted

Nie wiem, chociaż zakładam, że sporo ;P
Tylko Ty się upewnij, że dobrego behawiorystę wybrałaś i zaciągnij o nim/niej najpierw pożądnie języka, bo tutaj "specjalistów" jak grzybów po deszczu, a szkoda by było kasę wyrzucić na jakieś oczywistości albo absurdy...

Posted

Gos, nie mam w pracy dostepy do prywatnych maili (dogo jeszcze nie wyczaili inie zablokowali hehehehe) to rzuc tu tym mailem ktory Ci przeslala od tego behavioryty.. tam byla adres firmy/email chyba tez?

Posted

To były jedyne dane:
Andy Waterhouse
Bark Busters London SE
Tel: 020 8516 9332
Ale jeśli mogę się wtrącić, to nie podoba mi się, że koleś daje gwarację... Hm,ze zwierzętami...nie znając przypadku nie możesz dać gwarancji, a on mówi o tej srebrnej i złotej taryfie z gwarancją na rok albo dożywotnią czy coś takiego. Dla mnie to ściema... A życzy soobie rzeczywiście sporo

Posted

Emigrantka napisał(a):
NO wlasnie - jak mozesz to calego maila wklej bo mnie ubawilo ze za 265 gwarancja na rok a za 365 gwarancja na cale zycie hehehehe

A i jedno i drugie 3 godziny.....

Hmm wychodzi na to ze bardziej stara sie w 2 przypadku, ciekawe podejscie trzeba przyznac.

Posted

furciaczek napisał(a):
A wybieracie sie moze na Crufta w tym roku?? My chyba pojedziemy, jak cos to sa 3 miejsca w autku :)

To ja i Mloda - dziekuje bardzo.

Ja zajmuje 2 miejsca bo mam wielka duuuuuuuuuuuuuupe od siedzenia w pracy , nicnierobienia i wpierdzilania czekoladek....

:P

Posted

rzeczywiście to trochę podejrzane z tą gwarancją...
coś się suni już nie widzi, bo leży i co rusz spogląda się na mnie:roll: i na okna patrzy fafluch jeden...
O 9ej wróciłyśmy z 40 min spaceru gdzie zazwyczaj wychodze z nią o 7ej i na krócej bo tu kurna ciemno-to mnie najbardziej wkurza bo nie mam jak jej teraz spuszczać tylko niedziele zostają...bo tu oświetlenie jet tylko przy ulicy a w pseudo parkach brak!

Posted

Zara juz sie obudzila po operacji i morde drze jak ja przestaja glaskac pilegniarki....

Wszytko ok, odbieram psice po 5 wieczorem....i przez weekend bede myziac....

Teraz sie martwie jak Moda jutro wroci z Pololandu (Stansted) bo nie dosc ze ma angine tam i jest na antybiotykach to jeszcze w poniedzialek egzaminy na univerku, szlag by to....