Kamila Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 Haha jakie zielone woreczki? :eviltong: Ps.Jak tam szczeniaczki?Cos juz wiadomo? Quote
dahme Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 Nie Kamila, jeszcze nie wiadomo - dopiero kolo 25 ... w zasadzie to juz niedlugo ... :) a co do zdjec to jakies przygotuje i ci podesle poprostu .... Quote
dahme Posted April 23, 2009 Posted April 23, 2009 Tak niby 2 dni ale czytałam ostatnio ze jedna suczka urodziła dopiero w 72 dniu ciąży czyli o 10 dni później niż był wyznaczony termin. Quote
Kamila Posted April 23, 2009 Posted April 23, 2009 Trzymam kciuki Marta! :multi::multi::multi: A jak wyglada sprawa z samochodem?Dostaliscie papiery? Quote
dahme Posted April 23, 2009 Posted April 23, 2009 psss daj spokój ... papierów ani widu ani słychu ... ubezpiczylismy na kolejne 6 dni - co kosztowało bagatela 60 fontów. i czekmy na papiery - juz tomek dzwonił o nie do DVLA. Quote
Kamila Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 A co tu taka cisza? :mad: My w niedziele mielismy super spacerek na Streatham,znow odwiedzil nas Baster :loveu: Dominika z Bastkiem Adam z Lulu Michasia z Basterem I w drodze do domu ;) Pozniej bylo zapoznanie Bastka z Lala ale z tego momentu nie mam zdjec :shake: Za to w ta nd znow mamy spacerek wiec zapraszamy jak ktos ma ochote :p Quote
miska Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 Witajcie!Mam nadzieje ze sie nie powiele....,a jesli to prosze o wybaczenie ,ale nie sposob przejrzec 500stronek.:) Za kilka miesiecy jade do pracy (UK)oczywiscie z moja sunia.Mala juz ma chipa paszport,teraz czekamy na badania krwi ,kwarantanna i jazda...,znaczy tak myslalam ,ze jazda:angryy::crazyeye:Otoz okazuje sie ze nikt z przewoznikow autokarowych i lotniczych nie chca nas zabrac.Jestem nieco zaskoczona bowiem mala na czas wyjazdu bedzie lzejsza od bagazu podrecznego(ok4kg).Byc moze nie sprawdzilam wszystkich linii,bo o nich nie wiem...Prosze ,jesli cosik Wam do makowki przychodzi ,to naskrobcie:):):) Druga sprawa,zauwazylam ,ze kilka osob z tej stronki jest z Londynu,zatem pozwole sobi ena pytanie ,czy ktosik z Was chadza gdzies na treningi agility????Jesli tak to takze o ile to mozliwe poprosze o jakis link:):):):) Quote
UTAAP Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 Czy ktos z was zna zaufanego dentyste w Londynie? :placz: Przedwczoraj wypadla mi plomba i musze cos z tym zrobic na cito. Zab nie boli (jeszcze) ale dlugo tak raczej nie bedzie :shake:... miska, tak na szybko to autokarem chyba moze byc problem, bo chyba nikt z przewoznikow autokarowych nie ma zezwolenia na przewoz zwierzat - poprostu. Jesli przewioza to raczej nielegalnie... Droga lotnicza z tego co pamietam zawsze bylo cos z PL, ale to musisz jeszcze raz sprawdzic na stronie Defra. Co do agility w Londynie - ja nie chodze, ale bardzo bym chciala. W mojej okolicy (Orpington) znalazlam tylko jedna szkole, ale nie przyjmuja nowych bo nie ma miejsc od dluzszego czasu. Te ktore znalazlam dalej z kolei to juz spory kawal ode mnie i problem dojezdzac (brak auta). Ale jesli ktos inny zna jakas fajna szkole i ma namiary to chetnie tez sie dowiem. Pozdr. Quote
karjo2 Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 Do przejazdu, w gre wchodza tylko busy, albo "normalne" linie lotnicze, LOT/BA/Lufthansa itp. No bodajze Wizzair kiedys zabieral male zwierzaki. Zawsze zostaje wlasny samochod. Moze odezwie sie ktos, kto niedawno korzystal, bo ja to raczej odradzic moge, taki ten bus byl :evil_lol:. No i polecam jednak watek (i tak mam wrazenie, ze ciety, bo cos 500 stron to malo). Utaap, pare namiarow, moze cos akurat bedzie... MojaWyspa.co.uk: Forum - Polski dentysta - Londyn PS. Miska, nie wiem jak to napisac, ale manie psa w UK, to dosc droga impreza ;)). Quote
Aga & Amber Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 Utaap Private dentist in Croydon cosmetic dentists | Dental Solutions obsługa polsko angiekska chodze tam od 7 lat a moja kolezanka jest tam asystentka :) Quote
UTAAP Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 Karjo2, dzieki za link cos tam poszukalam i chyba znalazlam :D . Aga & Amber, wlasnie znalazlam link do tej kliniki na forum 'Mojej Wyspy' ;). Rozumiem ze oni tam lecza tylko prywatnie. Czy mozesz orientacyjnie podac mi ile kosztuje u nich wypelnienie (nie wiem na ile mam sie szykowac), czy 'wypada' do nich gadac po polsku czy lepiej po angielsku? Ja i tak tam bede dzwonic, bo na stronie choc maja dzial na ceny to nic tam nie ma, spytac o godziny przyjec itd... Quote
osho Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 nie wiem jak jest teraz ale ileś tam miesięcy temu to defra pozwalała na przywiezienie psa tylko dwoma liniami lotniczymi, o ile pamiętam? ba, i lot cargo czy cos takiego ? jeśli chodzi o północny londyn to klub agility jest też w trent park. Quote
miska Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 Bardzo dziekuje za odp.... Karjo2,jak tylko bede miec chwilke ,to obiecuje ze przyczytam caly topik:):):)) Quote
Aga & Amber Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 i prywatnie i na nhs ,mozesz mówic jak chcesz albo jak ci wygodnie :) Quote
UTAAP Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 Ok dzieki, napisalam juz do nich po ang.(nie zdazylam zadzwonic). Fajnie by bylo jakby mogli mnie przyjac jeszcze w ten weekend (jesli pracuja :roll: ...). A ty sie leczysz u konkretnego dentysty czy u roznych w tej klinice (chyba kwalifikacje wszyscy maja podobne...)? Quote
Aga & Amber Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 u Krystyny Walker ,kilkoro znajomych tez u jej brata ,jeszcze inni u angielsko jezycznych dentystów Ogólnie ten gabinet jest bardzo polecany pocztą pantoflowa :) Quote
dahme Posted May 1, 2009 Posted May 1, 2009 skoro jesteśmy w temacie to próbowaliśmy się wczoraj przerejestrować do tutejszej przychodni, babka - polka no na bank i wie że my polacy też, ale nawija do nas ostro po angielsku, niestety nie wiedziałam nazwy jednego badania - to powiedziala mi po polsku a ptem dawaj dalej po angielsku... śmieszne - ale rozumiem ją - może nie lubi przy anglikach mówić po polsku (może to jest niegrzeczne według niej) choć o nadal dziwne bo typowo rozmowa miała charakter bardziej poufny niż otwarty... Quote
Kamila Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 [quote name='dahme']odważny :-o :) A czego tu sie bac? :eviltong: Przeciez Lulu to chodzaca lagodnosc ;) Wczorajsza ekipa :p Quote
karjo2 Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 No pieknie wygladaja na majowce. Lala jakas taka subtelna i drobniutka przy stalowym :evil_lol:. Quote
Kamila Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 No bo Lala to taka kruszynka przy Basterze :evil_lol: Quote
nykea Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 czesc, chcialam przejrzec caly watek, ale odpadlam kolo 200 strony... Z tego co czytalam to bardzo duzo Was mieszka w okolicach Londynu. A inne miasta? Szkocja moze? Ja mieszkam w Edynburgu i jakos tak brak mi towarzystwa na spacery i majowki... Jezeli ktos sie wybiera na polnoc to zapraszam :cool3: Quote
drapieznik Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 karjo2 napisał(a): PS. Miska, nie wiem jak to napisac, ale manie psa w UK, to dosc droga impreza ;)). Czesc , moge Cie podpytac dlaczego tak uwazasz? przywoze psa w przyszlym miesiącu i tak mnie zaintrygowalas :))) Quote
Aga & Amber Posted May 9, 2009 Posted May 9, 2009 ogólny koszt podstawowego utrzymania psa nie jest duzy ,ale jesli psu cos sie stanie a nie mamy ubezpieczenia lub ubezpieczyciel nie chce uznac naszej racji to koszta veterynaryjne sa bardzo wysokie , podobnie ma sie sytuacja jesli nasz pies wyrządzi komus szkode ,czy to fizyczna czy materialna . Quote
Recommended Posts