Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 7.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

matko, dziewczyny ja od dwóch tygodni ostro wysyłam maile szukając lokum i liczę się z wydatkiem ok 500 miesięcznie za dwójkę w mieszkaniu z ludźmi których nie znam a wy mi tu takie bajeczne oferty cytujecie :diabloti:

podawanie numeru karty przy kupowaniu w sieci to bardzo niemądry pomysł - jeśli chcecie robić zakupy w necie załóżcie sobie konto PayPal, taka rada

... ja tam nie wiem czy ten karny był niezasłużony, jakby nie było wywrócenie przeciwnika na glebę w polu karnym kwalifikuje się na karny ...

Posted

Aga & Amber napisał(a):
Angielski sedzie w 91 minucie przyznał niezasłuzonego karnego Austryjakom i szczelili nam bramke mecz skonczył sie 1-1 i jedziemy do domu :-(
normalnie nie ogladam ale mnie dzisiaj wciagneło

No coz, zapracowali sobie na to uczciwie ;)
Ale znow bedzie, ze sedzia beee, ze Chorwaci wredni, trawka za wysoka, a pilka za okragla .... Jak to bylo, zlej baletnicy....:razz:

Posted

Aga, a jak oni ta karte skopiowali, to musieli ja zabrac, nie mam pojecia jak to sie robi ... skoro juz 5 razy zostalas okradziona to moze masz dla nas jakies rady, czego unikac ...
dzieki z gory :)

Posted

rad to ja nie mam :evil_lol: ,bo jak widac jacys pechowi jestesmy
To konto ktore teraz nam okradli wydawało sie bezpieczne . Do tego konta mamy jedynie cashcard ,mozna ja uzywac jedynie w bankomatach i w banku, nie zapłacisz nia w internecie ani w zadnym sklepie .Prawdopodobnie w bankomacie zostało zamontowane urzadzenie do kopiowania kart ale tak naprawde to cholera go wie .Tak jak juz pisałam pieniadze gineły mi z trzech roznych kont w trzech roznych bankach i pieniadze były tez wyprowadzane roznymi sposobami
a w internecie uzywam tylko jednej karty kredytowej z limitem 200 funtow
co by za duzo nie ukradli :cool3: i jakos z tej karty nigdy nie znikneły mi zadne pieniadze

Posted

tak się temat zrobil raczej mała z psami związany.
To ja ma o pieskach w UK pytanie . Jakie kliniki weterynaryjne polecacie?
Czy wyrabiał ktoś z Was ostatnio paszport dla psa w UK? Jakie koszty? I gdzie macie ubezpieczone psy?
Niestety, ale ta moja Pani weterynarz miła, ale jakos w niczym niezorientowana :(

Posted

ups :oops: przepraszam za pomyłke
co do paszportu to Amber własnie konczy sie kwarantanna ,za całosc zapłaciłam 142 funty ale juz poza Londynem. W Ladku wacha sie cena od 200 do 250 z tego co sprawdzałam w pazdzierniku
A ten watek jak sie pewnie niedługo przekonasz , jest o wszystkim.TAk sie jakos przyjeło ze poruszamy tu wiele aspektow zycia na wyspach:razz:

Posted

Aga & Amber napisał(a):
ups :oops: przepraszam za pomyłke
co do paszportu to Amber własnie konczy sie kwarantanna ,za całosc zapłaciłam 142 funty ale juz poza Londynem. W Ladku wacha sie cena od 200 do 250 z tego co sprawdzałam w pazdzierniku
A ten watek jak sie pewnie niedługo przekonasz , jest o wszystkim.TAk sie jakos przyjeło ze poruszamy tu wiele aspektow zycia na wyspach:razz:

no my tez tutaj wyrabialismy paszport teraz jestesmy podczas kwarantanny placilismy 150 £ plus badanie krwi (a wyrabialismy go jakies dwa miesiace temu )

piekny ten wasz psiak :loveu:

Posted

Aga & Amber napisał(a):
tak kase wroca -14 pracujacych dni po uzupełnieniu dokumentacji czyli realnie za jakis miesiac :angryy:
za pierwszym razem znikneło mi z konta 1500 funtow .to było w 2004 roku kiedy jeszcze zadko w sklepach posługiwano sie pinem ,podpisywało sie taki wydruk z kasy.Ktos przeja moja karte przy wymianie, podpisał sie swoim harakterem pisma i mogł robic zakupy do woli
na kase czekałam około 2 miesiecy -dostałam jak Marek zrobił im awanture w banku ze stresuja ciężarna
2,3 i 4 raz to kradzieze elektroniczne przez internet i nieduzych kwot
no i teraz 5 raz
trzy rozne konta w trzech roznyh bankach i tylko raz sami zorietowali sie ze cos jest nie tak i zablokowali mi konto
A jak jade do Polski i kozystam z karty to dzwonia do mnie po piec razy upewnic sie ze to na pewno Ja

matko jedyna ale jak oni mogli wam te pieniadze wyplacic przeciez nie znali pinu :roll: o kurcze trzymam kciuki zeby bank wam wszystko zwrocil

Posted

dzięki , dzięki w imieniu Fibi -szkoda tylko, ze taka jest charakterna :))
co do stron jest i bardzo duzo, caly wykaz jest na dogo. w dziele adopocji. Jak znajdę to wkleje wątek.

a co do paszportow to jestem w szoku, ze są rozne ceny :-o. Tak się składa, ze jednego psa mam w PL i własnie czeka na to , by minęły wymagane 6 miesięcy i mogl wjechać do UK. To w PL paszport obojętnie w jakim miescie 50 zl + krew ok400zł. A tu widzę, ze zalezy od miasta :(. To wy dziewczyny, gdzie robilłyście te paszporty - w jakim miejscu w UK
Chcę , zeby Fibi tez miała paszport i mi wstępnie vetka mowila, ze chyba 250F + krew. Ale wlasnie ta weterynarz nie zbyt przekonywująca.
A za samo badanie krwi ile płaciłyście?

Posted

[quote name='GoskaGoska']dzięki , dzięki w imieniu Fibi -szkoda tylko, ze taka jest charakterna :))
co do stron jest i bardzo duzo, caly wykaz jest na dogo. w dziele adopocji. Jak znajdę to wkleje wątek.

Dzięki, poszukam sama;).

Ja wyrabiałam psiakom paszporty w Polsce. Koszt badania krwi zależy od tego, czy krew jest wysyłana do Puław czy do Niemiec.

Posted

[quote name='dahme']przesliczna sunia, polska czy angielska?

hehe chyba angielka bo skoro nie ma paszportu to chyba nie mogla wjechac do uk ale nie wiem czy sie nie myle :eviltong:

my robilismy paszport w southampton czyli polodnie angli ..w sumie dosc drogie miasto jak widze jakie sa ceny mieszkan :shake: i tak jak pisalam sam paszport kosztowal nas 150 £ (chyba w tym byly wliczone dwa szczepienia przeciwko wsciekliznie) potem koszt pobrania krwi cos ok 40 £ ale jeszcze pozniej sprawdze na rachunku .

pusia darmowe ogloszenia mozna dawac tutaj to jest ten watek z
stronami
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=9859

Posted

Pusia, zalezy od ogloszenia, jak czegos szukasz lub chcesz oddac, to freecycle sie przydaje.
Goska, z tego co pytalam, to cena paszportu jest jedna, roznice dotycza kosztow badan krwi i szczepien. Standartowo poza Londkiem jest troche taniej.
Osho, nie sposob czasem nie podawac numeru karty, chocby przy zakupach internetowych.
Natomiast pewnie wszyscy wiedza, ale taka ciekawostka o oszustwach:
http://www.mojawyspa.co.uk/forum/51/9414/Uwaga-oszust

Posted

Ja 3 miesiace temu dawalam ogloszenia ze szukam mieszkania do wynajecia i wlasnie pelno osob odpisalo ze nie mieszka w Londynie i chce bym wplacila kase na Western Union :mad:Niedoczekanie :eviltong:

Posted

[quote name='kamila-dog']Moze ja sie myle ale mi sie wydaje ze Pusia pyta o strony www w uk :oops:

[quote name='Aaliyah1981']no chyba sie nie mylisz :p to my jakies zakrecone jestesmy :evil_lol: :oops::oops::oops:

Noo, raczej angielskie:lol:!

[quote name='karjo2']Pusia, zalezy od ogloszenia, jak czegos szukasz lub chcesz oddac, to freecycle sie przydaje.

dzięki!

Posted

Fibi zgadza się jest z UK, teoretycznie ma tez drugiego pieska :-o, pojechałam do PL na tydzien, a juz pierwszego dnia znałazlam bezdomnego szczeniaka. Nie mialam sumienia i zabrałam go ze sobą. Obecnie zajmuje się nim bratowa, do czasu formalnosci i w pazdzierniku będzie mogl juz wjechac do UK. To będę miala 2 pieski :lol:. Wczeniej pokazałam Fibi, to teraz moja znajda w pierwszy dzien i teraz juz podrośnięty.
Co do ogloszen to własnie napisz o jakie ogloszenia ci chodzi , bo faktycznie o psach pomyslalam , a Tobie moze chodzi o co innego :).
jak ktos jest ciekawy to proszę kliknąć na zdjęcie to się powiększy:))