furciaczek Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 [quote name='kasiah72']A wiecie moze jakie sa wymogi jesli chodzi o inne zwierzeta? Konkretnie chodzi mi o fretke. prosze bardzo http://www.defra.gov.uk/animalh/quarantine/pets/index.htm Quote
furciaczek Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 kasiah72 napisał(a):Furciaczek- wieeelkie dzieki :) nie ma za co :) Jestes juz na wyspach czy dopiero planujesz wyjazd:cool3: Quote
kasiah72 Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 Juz jestem i dopiero planuje kupno fretki. Quote
furciaczek Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 kasiah72 napisał(a):Juz jestem i dopiero planuje kupno fretki. Tez chcialam kiedys Fretke... ale moje psy raczej by z nia sie niezaprzyjaznily:roll: Ale sie ostatnio wscieklam na tych urzedasow z konsulatu:angryy: wrrrr gorzej jak w Polskich urzedach... w sumie to tez polski urzad:evil_lol: Quote
kasiah72 Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 W ktorej czesci Londynu mieszkasz? Ja niedawno sie przeprowadzilam i mieszkam 5 min od Hype Parku, zaraz przy stacji Lancater Gate. Jade jutro na Leyton ogladac freti, podobno maja slicznego srebrnego samczyka :loveu: Quote
furciaczek Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 kasiah72 napisał(a):W ktorej czesci Londynu mieszkasz? Ja niedawno sie przeprowadzilam i mieszkam 5 min od Hype Parku, zaraz przy stacji Lancater Gate. Jade jutro na Leyton ogladac freti, podobno maja slicznego srebrnego samczyka :loveu: Ja na Bethnal green, niedaleko Leyton wlasnie:) Daj znac jak bylo:) Zna ktos moze jakies fajne miejsce we francji gdzie mozna wyskoczyc na pare dni z piechami? Quote
jefta Posted September 8, 2007 Posted September 8, 2007 czy zna ktoś może dobry sklep z psimi gadżetami w Londynie? Obróżki, smyczki, ringówki, ubranka, kosmetyki... albo najlepiej profesjonalny sprzęt szkoleniowy... Generalnie chodzi mi o taki profesjonalny sklep. Quote
Gasnik Posted September 8, 2007 Posted September 8, 2007 furciaczek napisał(a):Ja na Bethnal green, niedaleko Leyton wlasnie:) Daj znac jak bylo:) Zna ktos moze jakies fajne miejsce we francji gdzie mozna wyskoczyc na pare dni z piechami? To mieszkamy na tej samej linii ;) Nasze Grange Hill, Chigwell to też Central Line (ta pętla pod koniec) Quote
Marlenaaa Posted September 8, 2007 Posted September 8, 2007 furciaczek napisał(a):Strasznie mi przykro... A czy niebylas czasem zalogowana na molosach? bo cos mi tam swita:roll: tak jestem na molosach rowniez Quote
furciaczek Posted September 8, 2007 Posted September 8, 2007 Gasnik napisał(a):To mieszkamy na tej samej linii ;) Nasze Grange Hill, Chigwell to też Central Line (ta pętla pod koniec) Ja nie mam znielonego pojecia o liniach metra, wszedzie samochodem jezdze...boje sie jezdzic Busami i metrem:oops: Marlenaaa napisał(a):tak jestem na molosach rowniez Nio juz pamietam :) Quote
kasiah72 Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 Bylam wczoraj a Leyton, widzialam mojego frecika: przesliczny! :loveu::loveu::loveu: Bialutki ze srebrnym nalotem, rozowy nosek, czarne oczka- cudo! Zaplacilam depozyt i odbiore go za 3 tyg bo wyjezdzam do Polski, juz nie moge sie doczekac :) Sklep nie wyglada na "profesjonalny". Prowadzi go malzenstwo, ktore kocha fretki (maja w domu 4 fretki i 2 yorki), a w sklepie sprzedaja prawie wszystko: od myszy i chomikow przez male gady, ryby, kroliki, koty po.... psy: beagle, yorki, onki, labki, bichony (ale szczeniaki chyba "na zamowienie" sprzedaja). Ogolnie moja fretka byla zadbana i byla w czysciutkiej klatce. Troche boje sie takich sklepow.... Quote
jefta Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 Habibi napisał(a):PSY w sklepie??? kur..... :angryy: w mojej okolicy to norma-szczeniaki, kociaki... mój idealistyczny obraz Wlk. Brytanii jako ojczyzny kynologii przyćmiła obserwacja, że niestety całej kynologii-od wspaniałych ras, pięknych psów po fabryki szczeniąt :angryy: Quote
kasiah72 Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 tzn jak bylam w sklepie to nie widzialam tam ani szczeniakow ani kociakow, wyczytalam to na ich stronie internetowej. Quote
furciaczek Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 kasiah72 napisał(a):Bylam wczoraj a Leyton, widzialam mojego frecika: przesliczny! :loveu::loveu::loveu: Bialutki ze srebrnym nalotem, rozowy nosek, czarne oczka- cudo! Zaplacilam depozyt i odbiore go za 3 tyg bo wyjezdzam do Polski, juz nie moge sie doczekac :) Sklep nie wyglada na "profesjonalny". Prowadzi go malzenstwo, ktore kocha fretki (maja w domu 4 fretki i 2 yorki), a w sklepie sprzedaja prawie wszystko: od myszy i chomikow przez male gady, ryby, kroliki, koty po.... psy: beagle, yorki, onki, labki, bichony (ale szczeniaki chyba "na zamowienie" sprzedaja). Ogolnie moja fretka byla zadbana i byla w czysciutkiej klatce. Troche boje sie takich sklepow.... Za te trzy tygodnie oczekuje fotaskow frecia:loveu: ehhh u mnie w "osiedlowym" zoologu szczeniorow nie ma naszczescie ale kociaki sa:-( sa w dosc ciasnej klatce, co z tego ze maja zawsze pelna miche?? chude, zamulone... az zal patrzec:placz: Pytalam sie czy ktos je wypuszcza, bawi sie...."A po co??":angryy: Zastanawiam sie czy cos mozna z tym zrobic... zglosic nieodpowiednie warunki czy cos... Quote
kasiah72 Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 Co prawda mam komputer tylko w pracy, ale zrobie co sie da :) Odliczam juz dni... Quote
furciaczek Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 kasiah72 napisał(a):Co prawda mam komputer tylko w pracy, ale zrobie co sie da :) Odliczam juz dni... heh ten watek w wielu sytuacjach wiaze sie z odliczaniem... Dzisiaj przychodzi Landlord i jesli nie przesadzi z podwyzka czynszu to zostajemy w tym mieszkanku:multi: Szkoda ze tak dlugo musze czekac na paszport tymczasowy bo moglabym duuuzo wczesniej do PL jechac... Quote
kasiah72 Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 skoro mowa o paszportach :D Ile kosztuje wyrobienie paszportu dla zwierzaka i jak dlugo sie na niego czeka? Quote
furciaczek Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 kasiah72 napisał(a):skoro mowa o paszportach :D Ile kosztuje wyrobienie paszportu dla zwierzaka i jak dlugo sie na niego czeka? Nio niestety tutaj Ci nie pomoge:shake: ja wszystko wyrabiam w PL Quote
Habibi Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 Paszport ok.60zł wypisuje wet od ręki. Quote
furciaczek Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 Habibi napisał(a):Paszport ok.60zł wypisuje wet od ręki. kasi chodzi chyba o ceny w UK... Quote
kasiah72 Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 Chodzi mi wlasnie o tutejsze ceny (UK). Mieszkam juz tutaj i tutaj kupuje fretke, ale chcialabym zabrac ja do Polski na Boze Narodzenie (samochodem) A skoro o tym mowa ;) Klimat angielski rozni sie troche od Polskiego, myslicie ze taka zimowa roznica temperatur/zmiana klimatu moze zaszkodzic zwierzakowi? Quote
osho Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 [quote name='furciaczek']Ja nie mam znielonego pojecia o liniach metra, wszedzie samochodem jezdze...boje sie jezdzic Busami i metrem:oops: furciaczek, tu to mnie zabiłaś normalnie ;) - nie wsiadasz do metra a nie boisz się prowadzić samochodu mimo przyzwyczajeń z polski ? czyżby zmiana kierunku jazdy to nie aż taki problem jak się wydaje ? Quote
Recommended Posts