weihaiwej Posted July 19, 2006 Posted July 19, 2006 Ja jeszcze zostanę, ale na razie głównie czytam, bo nie wiem jeszcze kiedy, dokąd i czy na pewno... Jak bym jechała, to sama, TZ ma dobrą pracę i słaby angielski, więc nie chce wyjeżdżać :-( Stąd moje wahania, bo gdzie ja będę mieszkać sama z psem, przecież nie w mieszkaniu dzielonym z grupą obcych ludzi... W każdym razie pies będzie gotowy pod koniec października :D A ja... muszę napisać magisterkę i ją obronić:lol: Quote
karjo1 Posted July 19, 2006 Posted July 19, 2006 Fajnie czyta sie, jak powoli, spokojnie docieracie TAM :multi: No nie wyglupiajcie sie ze znikaniem topiku, my czekamy do czerwca, buuuuuuuuu :placz:. I piszemy sie na spotkanko, na razie bez wilka, pod koniec pazdziernika, bo wybieram sie z mloda na jakies 2 tygodnie. PS. Weihaiwej, dokwaterujesz sie do nas, najwyzej 3 bedroom domek wynajmiemy ;). Quote
weihaiwej Posted July 19, 2006 Posted July 19, 2006 karjo1 napisał(a):PS. Weihaiwej, dokwaterujesz sie do nas, najwyzej 3 bedroom domek wynajmiemy ;). :multi: :multi: :multi: Quote
UTAAP Posted July 19, 2006 Posted July 19, 2006 Tez mi sie morda smieje, jak czytam, ze jedna juz wyjechala, drugi tez i wszystko jak po nitce do klebka :biggrina:. Az sama bym chciala "Juz!" i "Teraz!" bo stres topnieje jak sie czyta Wasze posty, choc znajac zycie i tak pewnie podroz bede przezywac :eviltong:. Co do przetrwania watku po exodusie wszystkich, ktorzy maja to w planach, to ze swojej strony moge zapewnic, ze ja nie zamierzam go opuszczac:razz: . Tak jak Katcherine bede Wam wszystkim trula co trzeba, a czego nie, do podrozy na trasie UK-->PL, bo choc jeszcze jestem TU, to juz planuje jazde STAMTĄD, z czworonogiem u boku ma sie rozumiec :painting: Pozdro :diabloti: P.S. Tez mnie wkurzaja te reklamy :splat:... Quote
Matuchowa Frajda Posted July 20, 2006 Posted July 20, 2006 No widzicie i tą metodą ja nie muszę wyjeżdżać .... (będą relacje prosto z gorącego Lądka). Choć widzę, że trza bedzie tytuł wątka zmienić :evil_lol: wkrótce ..?? Czyli wyjazdy i powroty ....:evil_lol: A tak nawiasem mówiąc to cos mi się wydaje, iż w prasie wnet będą pisać, że nie dosyć, że młode pokolenie wyjeżdża to na dodatek ich psiury też (hmm... ale one chyba za kasą :cool1: ). Ja raczej stąd nie mam szans się ruszyć, ale mały wypad w przyszłym roku na Crufta .... kto wie? A w międzyczasie polukam jak to polacy budują GB :evil_lol: :evil_lol: tutaj na forum Quote
Katcherine Posted July 20, 2006 Posted July 20, 2006 apropos budowania GB....zapomnialam poruszyc dosc frapujacy temat a mianowicie bankowosc brytyjska:diabloti: Zeby zaoszczedzic wam niepotrzebnych stresow tylko napisze ze jest jeden bank ktorego nalzey omijac zeby sobie spokojnie zyc....no chyba ze ktos uwielbia miec co miesiac...ba- co tydzien rozrywki:diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: i czuc sie gorzej niz w dawnym PRL-u . na priva moge podac jaki to bank. a poniewaz jestem slowna kobieta wiec wedle tego co zapowiedzialam bankowi- bede antyreklamowac gdzie sie da ten bank. Jako niezadowolony niedlugo byly konsument. Quote
weihaiwej Posted July 20, 2006 Posted July 20, 2006 Katcherine, to ja poproszę na pw, z ciekawości :) Jak pracowałam w Lądku 5 lat temu, miałam konto w Barcleys i byłam bardzo zadowolona. Quote
Katcherine Posted July 20, 2006 Posted July 20, 2006 wlasnie sie do Barcleysa przenosze. Troszke mi ulzylo ze bylas zadowolona:loveu: mam uraz:cool1: Quote
Katcherine Posted July 20, 2006 Posted July 20, 2006 wyslalam na sama nazwe dostaje wrogiego dreszczu....moja szefowa nawet powiedziala na sama wiadomosc ze zmieniam go jedno zdanie:# ''..they are useless doesn't they?''....rodowita angielka... nie bede pisac co nam sie z nim przytrafilo ale po prostu ostrzegam. Quote
Kamila Posted July 20, 2006 Posted July 20, 2006 Katcherine napisał(a):wyslalam na sama nazwe dostaje wrogiego dreszczu....moja szefowa nawet powiedziala na sama wiadomosc ze zmieniam go jedno zdanie:# ''..they are useless doesn't they?''....rodowita angielka... nie bede pisac co nam sie z nim przytrafilo ale po prostu ostrzegam. No ale to bylo az tak zle ze nie chcesz napisac co sie dokladnie stalo?:-o Quote
Katcherine Posted July 20, 2006 Posted July 20, 2006 kamillo- mam dowody na to co sie dzialo- ale zrozum to sa prywatne finansowe sprawy. jedno tylko napisze- bank ktory zostawia konsumenta 2000 km od domu bez mozliwosci skorzystania z wlasnych- podkreslam wlasnych!!!! pieniedzy na powrot bez wczesniejszego zawiadomienia, lub uprzedzenia o ograniczeniach nie jest chyba dobrym bankiem;) . a to Tylko jedno z wielu zagran tego banku.taka malutka kropeczka nad i. Quote
Kamila Posted July 20, 2006 Posted July 20, 2006 Katcherine napisał(a):kamillo- mam dowody na to co sie dzialo- ale zrozum to sa prywatne finansowe sprawy. jedno tylko napisze- bank ktory zostawia konsumenta 2000 km od domu bez mozliwosci skorzystania z wlasnych- podkreslam wlasnych!!!! pieniedzy na powrot bez wczesniejszego zawiadomienia, lub uprzedzenia o ograniczeniach nie jest chyba dobrym bankiem;) . a to Tylko jedno z wielu zagran tego banku.taka malutka kropeczka nad i. Ok,rozumiem.:roll: Quote
Katcherine Posted July 20, 2006 Posted July 20, 2006 kamila-dog napisał(a):Ok,rozumiem.:roll: jak ciekawosc nie daje spokoju mozesz przeciez poeksperymentowac...wedle zasady ze wlasne dosiadczenia lepsze niz wysluchanie ostrzezenia bez doswiadczenia na wlasnej skorze;) . moze ja juz ciut za stara jestem ze zaczynam doceniac nudne poczucie bezpieczenstwa...a nie przygody ech.... Quote
Sylwia-Kora Posted July 20, 2006 Posted July 20, 2006 Katcherine złotko dawaj mi tu szybciutko PW :razz: Quote
Devis&Marta Posted July 20, 2006 Posted July 20, 2006 ja polecam Barcleys - moj TZ ma tam konto i jest baaaaardzo zadowolony:lol: , ja swoje pewnie tez tam zaloze Quote
Katcherine Posted July 20, 2006 Posted July 20, 2006 no prosze druga pozytywna opinia o Barcleysie:multi: Quote
shrek-osito Posted July 20, 2006 Posted July 20, 2006 to moze tak w duzym skrocie Barclays jest bankiem ktory otwiera konta wszystkim i jest ogolnie... bezproblematyczny ale nie ludzcie sie ze cos zalatwicie po pracy bo kolejki masakryczne, daja wielu karty ktore do niczego nie sluza jak TYLKO WYPLACENIE W BANKOMACIE, nie da sie nie placic w sklepie itd, ogolnie nie jest najgorzej ale to "smietnikowy" bank Znacznie trudniej zalozyc konto HSCB dlatego ze jest to juz znacznie powazniejszy bank, i calkiem inne podejscie do klienta. Ja niedlugo przetestuje wszystkie :) Co do UK > PL ? o co ten krzyk ? tylko jezeli wyjedziecie z UK i wjedziecie do kraju ktory jest na liscie zagrozonych wtedy musicie od nowa bawic sie w kwarantane (badanie krwi) a tak poprostu wyjezdzacie i wjezdzacie spowrotem. Pozdrawiam Piotrek & Shrek Quote
UTAAP Posted July 20, 2006 Posted July 20, 2006 Niby masz racje Piotrek, ale zaloze sie, ze nie raz bedziemy sie "upewniac" czy aby napewno wszystko dobrze robimy :evil_lol: Quote
Katcherine Posted July 20, 2006 Posted July 20, 2006 shrek-osito napisał(a): Znacznie trudniej zalozyc konto HSCB dlatego ze jest to juz znacznie powazniejszy bank, i calkiem inne podejscie do klienta. :lol: HSBC - chyba ze o innym banku mowimy.... tak tylko z ciekawosci zapytam- jestes w tym banku czy dopiero sie starasz?;) Quote
Katcherine Posted July 20, 2006 Posted July 20, 2006 shrek-osito napisał(a):Co do UK > PL ? o co ten krzyk ? tylko jezeli wyjedziecie z UK i wjedziecie do kraju ktory jest na liscie zagrozonych wtedy musicie od nowa bawic sie w kwarantane (badanie krwi) a tak poprostu wyjezdzacie i wjezdzacie spowrotem. Piotrku Polska jest na liscie u Panstw Europejskich jako Panstwo w ktorym wystepuje wscieklizna w miastach a to oznacza....ze wlasnie jestesmy tym ''zagrozonym'' Panstwem... Zycze Ci powodzenia w powtarzaniu kwarantanny:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Ja napewno dopilnuje ''tylko'' dat szczepien...i mam w nosie powtarzanie kwarantann:diabloti: Quote
karjo1 Posted July 20, 2006 Posted July 20, 2006 To ja tez prosze priva o banku, z ktorego nie nalezy korzystac (czyzby znow NatWest :evil_lol:). Co do Barclays'a, moj TZ ma tam konto, na razie jest ok. PS. poprawki bo ten upal, pies ruszyl z zebami na sunie na dworzu i wlasnie wyszla Straz Miejska, bo ponoc skatowalam na smierc tego "agresora" (mojego zreszta) Quote
Kamila Posted July 20, 2006 Posted July 20, 2006 karjo1 napisał(a):To ja tez prosze priva o banku, z ktorego nie nalezy korzystac (czyzby znow NatWest :evil_lol:). Co do Barkleya, moj TZ ma tam konto, na razie jest ok. Nie,to nie Nat West:shake: Ja mam w Nat West'cie i jest ok,tzn zadnych problemow a nie przenosze sie gdzie indziej tylko z czystego lenistwa i nie znajomosci innych bankow:oops: Slyszalyscie pewnie nowine ze znosza podwojne opodatkowanie od przyszlego roku?:p Quote
karjo1 Posted July 20, 2006 Posted July 20, 2006 Kamila, a widzialas dopisek malymi literami, ze nie mozna miec dochodu w Polsce.Czyli odpada wlasne, wynajete mieszkanko itp. :shake: Quote
Kamila Posted July 20, 2006 Posted July 20, 2006 karjo1 napisał(a):Kamila, a widzialas dopisek malymi literami, ze nie mozna miec dochodu w Polsce.Czyli odpada wlasne, wynajete mieszkanko itp. :shake: No nie widzialam bo ja tylko w wiadomosciach slyszlalam a nie czytalam.Dobrze wiedziec.Ja wprawdzie nie mam dochodu w pl ale planowalismy z tz kupic jakies mieszkanko tam i dalej byc tu i widze ze nic z tego...:-( Quote
Recommended Posts