Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja jeszcze zostanę, ale na razie głównie czytam, bo nie wiem jeszcze kiedy, dokąd i czy na pewno... Jak bym jechała, to sama, TZ ma dobrą pracę i słaby angielski, więc nie chce wyjeżdżać :-( Stąd moje wahania, bo gdzie ja będę mieszkać sama z psem, przecież nie w mieszkaniu dzielonym z grupą obcych ludzi...
W każdym razie pies będzie gotowy pod koniec października :D A ja... muszę napisać magisterkę i ją obronić:lol:

• Replies 7.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Fajnie czyta sie, jak powoli, spokojnie docieracie TAM :multi:
No nie wyglupiajcie sie ze znikaniem topiku, my czekamy do czerwca, buuuuuuuuu :placz:.
I piszemy sie na spotkanko, na razie bez wilka, pod koniec pazdziernika, bo wybieram sie z mloda na jakies 2 tygodnie.
PS. Weihaiwej, dokwaterujesz sie do nas, najwyzej 3 bedroom domek wynajmiemy ;).

Posted

Tez mi sie morda smieje, jak czytam, ze jedna juz wyjechala, drugi tez i wszystko jak po nitce do klebka :biggrina:. Az sama bym chciala "Juz!" i "Teraz!" bo stres topnieje jak sie czyta Wasze posty, choc znajac zycie i tak pewnie podroz bede przezywac :eviltong:. Co do przetrwania watku po exodusie wszystkich, ktorzy maja to w planach, to ze swojej strony moge zapewnic, ze ja nie zamierzam go opuszczac:razz: . Tak jak Katcherine bede Wam wszystkim trula co trzeba, a czego nie, do podrozy na trasie UK-->PL, bo choc jeszcze jestem TU, to juz planuje jazde STAMTĄD, z czworonogiem u boku ma sie rozumiec :painting:

Pozdro :diabloti:

P.S. Tez mnie wkurzaja te reklamy :splat:...

Posted

No widzicie i tą metodą ja nie muszę wyjeżdżać .... (będą relacje prosto z gorącego Lądka). Choć widzę, że trza bedzie tytuł wątka zmienić :evil_lol: wkrótce ..?? Czyli wyjazdy i powroty ....:evil_lol:
A tak nawiasem mówiąc to cos mi się wydaje, iż w prasie wnet będą pisać, że nie dosyć, że młode pokolenie wyjeżdża to na dodatek ich psiury też (hmm... ale one chyba za kasą :cool1: ).

Ja raczej stąd nie mam szans się ruszyć, ale mały wypad w przyszłym roku na Crufta .... kto wie? A w międzyczasie polukam jak to polacy budują GB :evil_lol: :evil_lol: tutaj na forum

Posted

apropos budowania GB....zapomnialam poruszyc dosc frapujacy temat a mianowicie bankowosc brytyjska:diabloti:

Zeby zaoszczedzic wam niepotrzebnych stresow tylko napisze ze jest jeden bank ktorego nalzey omijac zeby sobie spokojnie zyc....no chyba ze ktos uwielbia miec co miesiac...ba- co tydzien rozrywki:diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: i czuc sie gorzej niz w dawnym PRL-u . na priva moge podac jaki to bank.

a poniewaz jestem slowna kobieta wiec wedle tego co zapowiedzialam bankowi- bede antyreklamowac gdzie sie da ten bank. Jako niezadowolony niedlugo byly konsument.

Posted

wyslalam

na sama nazwe dostaje wrogiego dreszczu....moja szefowa nawet powiedziala na sama wiadomosc ze zmieniam go jedno zdanie:#
''..they are useless doesn't they?''....rodowita angielka...

nie bede pisac co nam sie z nim przytrafilo ale po prostu ostrzegam.

Posted

Katcherine napisał(a):
wyslalam

na sama nazwe dostaje wrogiego dreszczu....moja szefowa nawet powiedziala na sama wiadomosc ze zmieniam go jedno zdanie:#
''..they are useless doesn't they?''....rodowita angielka...

nie bede pisac co nam sie z nim przytrafilo ale po prostu ostrzegam.

No ale to bylo az tak zle ze nie chcesz napisac co sie dokladnie stalo?:-o

Posted

kamillo- mam dowody na to co sie dzialo- ale zrozum to sa prywatne finansowe sprawy.
jedno tylko napisze- bank ktory zostawia konsumenta 2000 km od domu bez mozliwosci skorzystania z wlasnych- podkreslam wlasnych!!!! pieniedzy na powrot bez wczesniejszego zawiadomienia, lub uprzedzenia o ograniczeniach nie jest chyba dobrym bankiem;) .
a to Tylko jedno z wielu zagran tego banku.taka malutka kropeczka nad i.

Posted

Katcherine napisał(a):
kamillo- mam dowody na to co sie dzialo- ale zrozum to sa prywatne finansowe sprawy.
jedno tylko napisze- bank ktory zostawia konsumenta 2000 km od domu bez mozliwosci skorzystania z wlasnych- podkreslam wlasnych!!!! pieniedzy na powrot bez wczesniejszego zawiadomienia, lub uprzedzenia o ograniczeniach nie jest chyba dobrym bankiem;) .
a to Tylko jedno z wielu zagran tego banku.taka malutka kropeczka nad i.

Ok,rozumiem.:roll:

Posted

kamila-dog napisał(a):
Ok,rozumiem.:roll:

jak ciekawosc nie daje spokoju mozesz przeciez poeksperymentowac...wedle zasady ze wlasne dosiadczenia lepsze niz wysluchanie ostrzezenia bez doswiadczenia na wlasnej skorze;) .

moze ja juz ciut za stara jestem ze zaczynam doceniac nudne poczucie bezpieczenstwa...a nie przygody ech....

Posted

to moze tak w duzym skrocie

Barclays jest bankiem ktory otwiera konta wszystkim i jest ogolnie... bezproblematyczny ale nie ludzcie sie ze cos zalatwicie po pracy bo kolejki masakryczne, daja wielu karty ktore do niczego nie sluza jak TYLKO WYPLACENIE W BANKOMACIE, nie da sie nie placic w sklepie itd, ogolnie nie jest najgorzej ale to "smietnikowy" bank

Znacznie trudniej zalozyc konto HSCB dlatego ze jest to juz znacznie powazniejszy bank, i calkiem inne podejscie do klienta. Ja niedlugo przetestuje wszystkie :)

Co do UK > PL ?
o co ten krzyk ? tylko jezeli wyjedziecie z UK i wjedziecie do kraju ktory jest na liscie zagrozonych wtedy musicie od nowa bawic sie w kwarantane (badanie krwi) a tak poprostu wyjezdzacie i wjezdzacie spowrotem.

Pozdrawiam
Piotrek & Shrek

Posted

shrek-osito napisał(a):

Znacznie trudniej zalozyc konto HSCB dlatego ze jest to juz znacznie powazniejszy bank, i calkiem inne podejscie do klienta.

:lol: HSBC - chyba ze o innym banku mowimy....
tak tylko z ciekawosci zapytam- jestes w tym banku czy dopiero sie starasz?;)

Posted

shrek-osito napisał(a):
Co do UK > PL ?
o co ten krzyk ? tylko jezeli wyjedziecie z UK i wjedziecie do kraju ktory jest na liscie zagrozonych wtedy musicie od nowa bawic sie w kwarantane (badanie krwi) a tak poprostu wyjezdzacie i wjezdzacie spowrotem.

Piotrku Polska jest na liscie u Panstw Europejskich jako Panstwo w ktorym wystepuje wscieklizna w miastach a to oznacza....ze wlasnie jestesmy tym ''zagrozonym'' Panstwem...
Zycze Ci powodzenia w powtarzaniu kwarantanny:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ja napewno dopilnuje ''tylko'' dat szczepien...i mam w nosie powtarzanie kwarantann:diabloti:

Posted

To ja tez prosze priva o banku, z ktorego nie nalezy korzystac (czyzby znow NatWest :evil_lol:). Co do Barclays'a, moj TZ ma tam konto, na razie jest ok.
PS. poprawki bo ten upal, pies ruszyl z zebami na sunie na dworzu i wlasnie wyszla Straz Miejska, bo ponoc skatowalam na smierc tego "agresora" (mojego zreszta)

Posted

karjo1 napisał(a):
To ja tez prosze priva o banku, z ktorego nie nalezy korzystac (czyzby znow NatWest :evil_lol:). Co do Barkleya, moj TZ ma tam konto, na razie jest ok.

Nie,to nie Nat West:shake:
Ja mam w Nat West'cie i jest ok,tzn zadnych problemow a nie przenosze sie gdzie indziej tylko z czystego lenistwa i nie znajomosci innych bankow:oops:

Slyszalyscie pewnie nowine ze znosza podwojne opodatkowanie od przyszlego roku?:p

Posted

karjo1 napisał(a):
Kamila, a widzialas dopisek malymi literami, ze nie mozna miec dochodu w Polsce.Czyli odpada wlasne, wynajete mieszkanko itp. :shake:

No nie widzialam bo ja tylko w wiadomosciach slyszlalam a nie czytalam.Dobrze wiedziec.Ja wprawdzie nie mam dochodu w pl ale planowalismy z tz kupic jakies mieszkanko tam i dalej byc tu i widze ze nic z tego...:-(