Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

przeciez to burek a nie burdel ;)- ja go tylko przygarnelam...no to mam klopsa...i to wielkiego na pol europy- dzieki za odpowiedz....ps.
za pol roku z hakiem bedzie jeszcze wyzel niemiecki ;);) tez z PL

• Replies 7.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

i jeszcze jedno wazne pytanie...mam wypelnione na poczatku rubryczki....ale po polsku- czy sie nie przyczepia ze jest tylko po polsku czy mam tez podyktowac wetowi do ktorego za chwileczke jedziemy na dokoptowanie waznych info, po angielsku??????????

Posted

Same kłody pod nogi.....
Wchodzi człowiek na stronę Eurotunelu i chce zarezerwować bilet i dostaje w łeb informacją, że samochody z instalacją gazową do tunelu wjechać nie mogą. Niby logiczne........ A my właśnie takowym będziemy się z Kaczogrodu ewakuować
No nic-- idę oglądać połączenia promowe. Malutka jakieś sugestie? Co jest tanie i dobre? Norfolkline (Dunkierka-Dover), czy Hoverspeed, P&O Ferries, Sea France (Calais-Dover). Wszyscy są na liście uprawnionych przewoźników-- przezornie sprawdziłam. Będę wdzięczna za opinie.

I pytanie mało dyskretne--- co robicie z zostawianymi tutaj mieszkaniami? Bo sprzedać na razie nie mogę i nie chcę, dopiero jak na wyspie uzyskamy z mężnym zdolność kredytową i kupimy swój dom tam to sprzedamy mieszkanie własnościowe w Polsce i tym samym unikniemy podatku od wzbogacenia (w naszym przypadku byłoby to około 15 000 PLN :crazyeye: ), jeśli udowodnimy że pieniądze ze sprzedaży przeznaczyliśmy na kupno nowego domu......... oj cała Polsza....... Tylko jak ja mam się wymeldować z mojego własnego mieszkania i złożyć do Urzędu Skarbowego oświadczenie o przeniesieniu ośrodka interesów życiowych do UK żeby im się nie zachciało podatku dochodowego ode mnie? Mężny wymeldowany a ja dalej figuruję. Nikt mi nie potrafi na to odpowiedzieć. Dobry radca prawny potrzebny od zaraz.......

I wiecie, ze ja też nie wiem co to jest ta "Legalizacja" w paszporcie?:oops:

Posted

My mieszkanie na razie tez zostawiamy, moja mama przyjezdza we wrzesniu i troche pobedzie, a potem to chcemy wynajac...na razie nie ma chetnych, bo moja dzielnica nie cieszy sie popularnoscia - wiekszosc ludzi szuka kawalerek, a takie wieksze mieszkanie to juz za drogie:roll: ...

Piotrek, czy mozesz mi podac info o tej firmie z ktora Ty jedziesz, moze byc na priva?

Piotrek & Katcherine - obyscie spokojnie i calo dojechali :happy1: !

Posted

My tez mieszkanko zostawiamy, wprowadzi sie ktos z rodziny (coby nie pilnowac placenia rachunkow, nie niszczenia itp.), moze za kilka lat mloda stwierdzi, ze chce studia tu robic :evil_lol:. Co do wymeldowania, nie ma problemu, mozesz sie wymeldowac i byc dalej wlascicielem mieszkania. Jedyne, co przychodzi mi do glowy, to w przypadku wynajmu, melduj ludzi (jesli w ogole) tylko na tymczasowke. W przypadku zameldowania na stale, jesli zechcesz kogos sie pozbyc, musisz miec jego zgode, jesli nie, trzeba mu zapewnic dach nad glowa :mad:, idiotyczne prawo.
Podrozowicze, powodzenia!!!

Posted

Ha! no to z linii frontu - dziś w moim wyniunianym, wyremontowanym, MOIM!!!! mieszkaniu zagnieździli się obcy! Znaczy wyjanęłam mieszkanie. Nie było rady - kredyt się musi spłacać, więc od dziś się tułam - z psem oczywiście (a dziś na dokładkę jeszcze z rańca zaliczyliśmy wystawę w Gdyni) - po Trójmieście. Za tydzień zląduję w rodzinnych pieleszach (powrót do rodziców po 14 latach?? hehe...), coby do września doczekać. Tymczasem podpisałam umowę na rok i niech tak będzie... Ech... Mieszkanie wynajęte, teraz czas na następny krok. Polecam solidną umowę i rejestrację w US (hehe, zobaczymy, jak ja na tym wyjde..., mam nadzieję, że wszystko będzie ok - trzymajcie kciuki please!!! bo umieram ze strachu tak naprawdę).

Posted

no i znowu sie rozpisaliscie!
panike siejecie ze hej! az sama dokumenty zaczelam sprawdzac!

Malutka czy popularne jest w Anglii dog frisbee czy nie bardzo? czy wogole gdzies sa jakies zawody lub cos (Devis wczoraj mial pierwsze miejsce w zawodach frisbee we Wroclawiu, nie ja rzucalam ale i tak sie ciesze:lol: )

Posted

Sylwia-Kora .... może ja "posugeruję" :evil_lol: :evil_lol: najtańszy norfolkline, dziś mój TZ właśnie o 6.00 miał prom. Cena biletu one-way 44 plus 5 za fuel charge. Jest to cena internetowa http://www.norfolkline-ferries.com/
Tu link :lol:

Najtaniej jest kupując bilet przez internet i minimum 24 godz. przed planowaną podróżą. Sprawdzone i przetestowane :lol: . Promy mają ostatni kurs o 2.00 w nocy, a zaczynają znowu o 6.00 rano. Nie wiem, czy nie należy wykupić miejsce w kennel klatce na promie. Musisz za tym podzwonić do ich biura, telefon w linku (polecam dzwonić od 10.00 naszego czasu, bo niektóre wew. - tam jest automat w centrali, pracują dopiero od 9.00). Mam nadzieję, że nie pozwolą trzymać psów w samochodach. P&O i Stena Sealink mieli dużo wyższe ceny na pokonanie małej wody ...
Lemonsky ... jestem pod wrażeniem tyle wydarzeń w jeden weekend ! No i zaliczona wystawa gratulacje :lol: :lol: A'propos tułania .... ja juz tyle lat się tułam, że pewnie jak kiedyś osiądę na własnym - to pewnie po jakimś czasie znowu będzie mnie nosić, a może ja jaki niespokojny duch :evil_lol: , a może kogoś postraszę :mad: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

Marta - gratulacje dla zdolniachy Devisa :multi: !!

Matuchowa, przepraszam ze sie nie odezwalam:oops: - skrzynka mailowa mi nawalila i przez kilka ostatnich dni wogole nie moglam otworzyc, dopiero dzisiaj; dzieki za pamiec:Rose:

Posted

firma przewozowa to interceptor express,Marcin, Tel: 07986834168, 02087666937, interceptorexpress@gmail.com a oni faktycznie w reklamach maja podane przejazd co 7dni, ale to roznie wychodzi w praktyce, no i tez dostosowuja sie jezeli zgraja kilka osob
mam tez polski nr jezeli komus bedzie potrzebny tylko ze to do kierowcy wiec raczej za wiele sie nie zalatwi

prom - pamiętam, jak czytałem tam na stronach to było powiedziane : pies który wjeżdża samochodem nie ma prawa opuścić auta podczas przeprawy

Marta - przepraszam, ale nie pogratulowałem bezpośrednio :roll: jak chyba widziałaś po mnie trochę, byłem nieprzytomny, pakowanie do 5 rano i pobudka na telefon :) gratuluję temu spryciażowi, w gazecie jakiejś czytałem artykul o Polce i jej psie który zdobywa nagrody w tej dziedzinie właśnie w Anglii, pamiętam że pies dwu języczny, i pewnie angielskie i polskie frisbee rozróżnia w locie :evil_lol: DZIĘKUJĘ za klikiera, książki nie znalazłem w sklepach :( będę musiał jakoś netem sobie to wykombinować tylko to może wyjść majątek :roll:

legalizacja - to trochę stary nr, a może raczej rzecz która ma się tylko do wyznaczonych krajów, jest to potwierdzenie iż zwierze opuszcza zdrowy teren, wystawiane przez (nie poprawnie to napiszę) okręgowy zarząd weterynarii, koszt 30zł, działa chyba tylko przez kilka dni, oni sami mi odradzili to zaświadczenie gdyż do Anglii drogą lądową przejeżdżam przez inne rejony więc nie ma to sensu, ale przy cargo (powierzem) jest to wymagane.

• i jak jest z tymi polskimi wpisami ? to bedzie OK czy zdublować coś ?

• czy wpis szczepienia przeciw wściekliźnie - mam tylko numer szczepionki, nie mam naklejki, czy tak będzie OK ? ktoś miał tak ?
[opiekun psa zgubił mi książeczkę w której to było, aż się zaczynam zastanawiać czy nie specjalnie :angryy:]

jak widac wybitnie dalej się pakuję ale JUŻ ze psem z boku :multi::multi:

Piotrek & Shrek

Posted

[quote name='shrek-osito']firma przewozowa to interceptor express,Marcin, Tel: 07986834168, 02087666937, interceptorexpress@gmail.com a oni faktycznie w reklamach maja podane przejazd co 7dni, ale to roznie wychodzi w praktyce, no i tez dostosowuja sie jezeli zgraja kilka osob
mam tez polski nr jezeli komus bedzie potrzebny tylko ze to do kierowcy wiec raczej za wiele sie nie zalatwi

Piotrek & Shrek

To ci sami:eviltong: - ja bardzo poprosze ten numer do kierowcy:razz:

Posted

A my mamy dziś studniówkę..........

Za równiutkie 100 dni będziemy już po drugiej stronie Kanału La Manche choćbyśmy miały go na tratwie przepłynąć...

Jak myślicie co zrobi pies, który swojego ukochanego pana nie widział pół roku? Bo ja się poważnie zastanawiam nad jakimś relanium w razie jakby co.
Przez pierwszy miesiąc chodziła i wszędzie go szukała i spała z jego skarpetką w pysku. Potem sie uspokoiła, ale zaczeła wściekle mnie pilnować bo się bała chyba, ze ja też zniknę. Jak ją zostawiałam samą w domu to przez kilka pierwszych dni wyła:crazyeye: , chociaż nigdy wcześniej tego nie robiła.
Chociaż tego relanium to chyba ja będę potrzebowała, bo jak ich zobaczę razem to się poryczę jak nic.:shake:

100 dni...........

Posted

Aż mi się letko oczy spociły, jak sobie zobaczyłam to Wasze spotkanie :loveu:
A nie pomyślałaś Ty niedobra dziewczyno o relanium dla pańcia? Jak Was będzie wreszcie miał w kupie na nowo - też się może wzruszyć! Tylko te psy i psy w głowie! ;)

To odliczamy prawie razem - u nas kwarantanna się kończy w połowie września, ale przerzut planowany na październik
A potem..... lallallalallallallaaaaaaaaa!!!!!!

GRATULACJE dla Devisa!

Posted

oj tak.... lllaaaaaaaalaalalalalalalaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!:cool3: :evil_lol: :loveu: :lol: :diabloti: :p :multi: :razz: :-D :megagrin: :evilbat: :scream_3: :biggrina: :shiny: :wink: :rolleyes: :klacz: :lilangel: :siara: :jumpie: :thumbs: :Cool!: :painting: :sweetCyb: :ylsuper: :calus: :bigcool: :cunao: :popcorn: :drink1:
ale tylko takie 2 dniowe bo 28 X będziemy na miejscu a 1 XI chyba już lecę do roboty........

Posted

Ciekawe jak tam shrek-osito - jak mu poszło przemieszczanie - odezwij się chłopie, jak Ci tam (jak już się odgruzujesz oczywiście) ??

A czy ja się pochwaliłam, że Torro srebrny medal zdobył na wystwie pierwszej w życiu?? w stawce dwóch psów :evil_lol: , no ale ocena doskonała, więc w sumie nie wiem czemu, ale się cieszę, bo jemu to chyba wszystko jedno w tym temacie (chociaż kosteczkę rostbefową dostał i zeżarł) !

Posted

lemonsky odkąd tu jestem to mówię, że Torrek to Mistrz Świata I Okolic.......... :p Jakaś foteczka na tę okoliczność???

A jak już mówimy o foteczkach to czy Pani karjo1 w końcu pokaże nam swojego zwierza???:cool3: Dlaczego u Ciebie avataru nie nada?