Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kri ala musze Cie zmartwic... nie jestes jedynym facetem na forum:diabloti: (nie mam na mysli siebie:lol:)

Dziwisz sie naszemu obuzeniu?? I tak mysle ze zostales potraktowany... hmmm delikatnie:diabloti: Moze wejdz na PWP, jest tam maaasa psow ktore sa wlasnie psami za 500zl...kupujac psa z pseudohodowli popierasz ten proceder i przyczyniasz sie do smierci i cierpienia wielu wielu psow... nie twierdze ze Ty osobiscie skrzywdzilbys psa...ale im wiecej oni maja chetnych tym wiecej "produkuja" szczeniakow...
ale nie o tym tu mowa...

Moze podzwon po ang hodowlach (nie pseudohodowlach) i dowiedz sie czy nie urodzil sie jakis niewystawowy szczeniak. Z reguly za takiego szczeniora nie wolaja takiej samej ceny jak za psa wystawowego;)
A moze uratujesz jakiegos z rozbitych "pupy mills"??

• Replies 7.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Gdzie jak nie na allegro i na gratce?

W prasie kynologicznej, w zwiazku kynologicznym, a przede wszystkich na wlasnej w miare profesjonalnej stronie. No ale ja caly czas mowie o w profesjonalnej hodowli, czyli nie tym czego Ty szukasz...

No to powiedz mi jeszcze kri_ala dlaczego dobre angielski hodowlenie nie reklamuje sie np. na gumtree? Przeciez, szydko, za darmo, duzo osob tam zaglada....

Moze po prostu dobrej hodowli nie zalezy na ilosci sprzedancyh szczeniat tylko na czym innym.....

Posted

Ja się zastanawiam czy gdybyś chciał kupić samochód i dowiedział się, że kosztuje np. 12 000 $ to czy szukałbyś za 1/3 wartości?
Czy znajdując za 4 000$ czułbyś od razu, że to jakiś przekręt?
Czy gdybyś zadzwonił pod takie ogłoszenie i okazało się oszustwem dalej szukałbyś "okazji-66% taniej"?

Wiesz już, że buldożek w UK kosztuje 1500Ł, że za 500Ł to oszuści i dalej szukasz :shake:

Nie znam cen buldożków w PL, ale średnia cena beagle na allegro są 30-40% mniejsza niż rzeczywista, bo dobrzy hodowcy się tam nie reklamują.

Posted

Wiatm Panie :)

Po kolei:

UTAAP : Jesli Ty NIC NIE MUSISZ to chyba fajnie ale do czasu... Lepiej miec jakies obowiazki w zyciu.... Pewnie ze umiesz czytac-nie watpie, slowa tez sa jasne ale niestety nie umiesz wyciagnac pradziwego sensu zdania...wrecz go przekrecasz, popatrz :
Ja napisalem:

wszystko pieknie ladnie kaza przelac czesc kwoty na konto a oni pieska wysla......1 probowalem

Ty napislas ze ja napisalem(rozwarzylem):
,,wysle panu czesc pieniedzy, a pan mi wysle szczeniaka" to przykro mi bardzo ale chyba nie mamy o czym rozmawiac...

Poprostu raz znalazlem ogloszenie gdzie byl tylko kontakt meilowy, odpowiedzialem na nie i otrzymalem odpowiedz ze wysla mi pieska jak wysle ja wczesniej pieniadze.....wiadomo ze to oszustwo tak wiec tego nie rozwarzalem. Zanim otrzymalem ta odpowiedz myslalem ze jest to uczciwe ogloszenie i sie pozniej spotkam ze sprzedawca. Tak wiec nie ja ale ktos rozwarzyl ze zanajdzie frajera ktory mu przesle pieniadze a on niby pozniej pieska.....czy rozumiesz to ? nie krzycze na Ciebie...

kasiah72 : masz racje w prasie kynologicznej, w zwiazku kynologicznym tez ale przecietny Kowalski moze tego nie wiedziec i dlatego szuka na najwiekszych i najbardziej znanych serwisach ogloszeniowych typu GRATKA czasem ALLEGRO...tam tez znajduje ogloszenie profesjonalnych hodowli- sprawdz i ocen na ile sa one profesjonalne dla Ciebie: http://www.stellanova.waw.pl/ ; http://krolarlekin.com.pl/ daja znac o sobie na gratce, no moze dla Ciebie nie sa profesjonalne....
Dlaczego dobre angielskie hodowle nie reklamuja sie np. na gumtree: bo nie musza, dlaczego - banalna odpowiedz: bo jest w anglii b. bardzo mala podaz a stosunkowo wysoki popyt na pieski.... W polsce trzeba wlaczyc i jest trudniej utrzymac sie na rynku dlatego warto reklamowac sie tez na gratce ...
Kazdej hodowli profesjonalnej zalezy na sprzedazy bo z tego zyja ale ze jest to profesjonalana to robi to w scisle okreslonych warunkach.....

jefa : dobry przyklad :) W miare wolnego czasu zajmuje sie handlowaniem samochodami...... Tak, w anglii sa super okazje z kupnem aut ...uwiez mi i naprawde mozna kupic np. BMW 320d 2005 najnowszy model juz od 10000 f jak takie same kosztuje min. 14 tys :).....nie bede pisal o szsczegolach.....chyba nie ma sensu
Czasem przegladam w nadzieji ze ktos nie okaze sie oszustem i naprade ma na sprzedaz Buldozka.....ale to ogloszenie musi miec normalny numer stacjonarny lub kom.......

Pozdrawiam Was Panie i apeluje o dokladne czytanie i pisaniu jak najbardziej sprawdzonych informacji itd.......... :)

Posted

Ah... kri_ala nie wiem w koncu po co tu przyszedles.. Po rade? Dostales kilka i sie oburzasz.

Tak jak pisalam wczesniej, zle trafiles bo tu NIKT Ci nie poleci chodoffffli gdzie sprzedaja psy po okazyjnych cenach, bez metryki bo Tobie nie potrzebna do niczego.

Konczmy ta bezsensowna dyzkusje, bo zrobilismy offa na 2 strony przez jednego.... kri_ale.

Posted

[quote name='kri_ala']UTAAP : Jesli Ty NIC NIE MUSISZ to chyba fajnie ale do czasu... Lepiej miec jakies obowiazki w zyciu....

nie sądzisz, że trochę sie zagolopowałeś jak na osobę która pojawiła się przed chwilą i nie zdążyła się nawet zadomowić ?

[quote name='kri_ala'].....wiadomo ze to oszustwo tak wiec tego nie rozwarzalem. Zanim otrzymalem ta odpowiedz myslalem ze jest to uczciwe ogloszenie i sie pozniej spotkam ze sprzedawca. Tak wiec nie ja ale ktos rozwarzyl ze zanajdzie frajera ktory mu przesle pieniadze a on niby pozniej pieska....

widzisz, chyba nie rozumiesz gdzie leży problem. to nie jest miejsce gdzie ktoś powie ci "w mieście x w sobotę pod stadionem gościu sprzedaje zajebiste buldożki z zielonego kartonu". nie popieramy pseudohodowli, nie chcemy nakręcać im biznesu, bo większość z tych psów ma duże szanse na skończenie w schronisku bądź przywiązane w lesie. rozumiem, że nie potrzebujesz psa z rodowodem, mój pies bynajmniej też nie jest rasowy, tyle że mam go od znajomego bo wtedy jeszcze wierzyliśmy w mit, że suka musi mieć raz szczeniaki ... nigdy nie zapłaciłbym cwaniaczkowi na bazarze bo wiem do czego to prowadzi.

tu nikt nie rozważa psa jako towaru, inwestycji czy rynkowej okazji. tu spotykają się ludzie dla których pies jest przyjacielem, członkiem rodziny i twoje podejście do tematu kupna psa w zrozumiały sposób powoduje, że się jeżą ... ja również ... chciałbyś zadzwonić, zapłacić i dostać przesyłkę, jak ze sklepu internetowego, szybko i bez stresu. liczysz, że ktoś ma znajomego, który ma szczeniaki. uwierz mi, ja osobiście po tym co przeczytałem raczej nie oddałbym ci swojego szczeniaka.

a my piszemy: poszukaj hodowli, pojedź tu, pojedź tam, patrz, pytaj, decyduj ... zrobisz co zechcesz

Posted

[quote name='kasiah72']Kir_ala

I wez pod uwage,ze ostatni post napisal facet, czyli to nie nasze babskie "widzi-mi-sie" :evil_lol:

kasiah72, czasami sam mam spore wątpliwości :diabloti:.

Posted

Byliśmy dziś zaszczepić Roninka , co sie okazało....
W mieście liczącym ok.50tys mieszkańców 2 kliniki weterynaryjne czynne jedna godzine dziennie, oczywiście przyjmują pacjentów tylko na zapisy, ilość miejsc ograniczona. Cena szczepienia p/wściekliźnie 90 euro :-o

Posted

Habibi, też byłam hmmm, no zdziwiona ceną szczepienia - nie chcesz wiedzieć ile kosztuje specjalistyczne leczenie paskuda...

Zwykła wizyta + boczne prześwietlenie - £90 - nic to nie dało, kolejne dwie wizty po £50, też niewiele wyjaśniły. Solidne badania przed operacją zaczęły się od £500. Całość leczenia (operacja, szpital, zabiegi i opieka w trakcie) może dojść do £4000 - mam nadzieję, że ubezpieczenie to pokryje...

Z tym zapisywaniem na wizytę to standard - tu na wyspie u nas nie wpada się na wizytę bez umówienia. Taki kraj...

Posted

[quote name='kasiah72']A to dlaczego? :crazyeye:

nie kręcą mnie bryki, bicie alkoholowych rekordów, zamiast iść na piwo do zadymionej knajpy albo na mecz wolę poczytać jonathana carrolla albo pojechać w góry. od ośmiu lat zakochany w tej samej kobiecie, żadnych uprzedzeń wobec homoseksualistów .... to co ze mnie za facet :diabloti: ?

ale dobra, bo się offtopic z tego robi, w końcu nie jestem jeszcze w uk :diabloti:.

Posted

pod koniec lutego krowie kończy się kwarantanna :diabloti:. właśnie piszę sobie stronkę w celach promocyjnych i niedługo biorę się za szukanie pracy, bo chcę to załatwić będąc jeszcze tutaj ... co potem, zobaczymy ...

Posted

[quote name='lemonsky']bardzo rozsądnie :) - piszesz stronki?

zawodowo ? - nie. ale kiedyś chciałem, więc postanowiłem nauczyć się xhtml'a i css, potem były dalsze plany ale pójście do pracy spowodowało, że nie ma na nie czasu. efekt jest taki, że statyczną stronę zgodną z aktualnymi standardami stworzę, ale portalu już nie ... może jeszcze kiedyś ...

Posted

lemonsky, mam nadzieję, że psiak lepiej i trzymam tak jak wszyscy kciuki!

My szukamy obecnie mieszkania. Powiem krótko, z psem ciężko coś niedrogiego znaleźć, no i wchodzi w rachubę tylko domek:razz:

Posted

[quote name='pusia2405']Powiem krótko, z psem ciężko coś niedrogiego znaleźć, no i wchodzi w rachubę tylko domek:razz:

znowu reklamę zrobię ale mi się wydaje, że na spareroom.co.uk nawet z zaznaczoną opcją "pets allowed" znajdowałem i pokoje w mieszkaniach, i mieszkania i domki :

http://www.spareroom.co.uk/flatshare/search.pl?&rand=302961197063136&urlsession_id=&urlsession_key=&tid=1197063022426033480&tle=1197063136

Posted

No tak tylko, ze Pusia szuka mieszkania a watpie, czy bylaby zainteresowana flat share.

Ja mieszkalam tak przez jakis czas i powiem jedno -nigdy wiecej!

Teraz mam mieszkanko ciasne, ale "wlasne". Dla mnie, TZta i Norka (fretki) wystarczy.

Posted

[quote name='kasiah72']No tak tylko, ze Pusia szuka mieszkania a watpie, czy bylaby zainteresowana flat share.

większość ogłoszeń to flat share właśnie, ale jak pisałem, są również całe mieszkania czy domy - zwykle zresztą alternatywnie do wynajęcia jako całość lub na pokoje

też wolałbym znaleźć jakieś małe studio tylko dla nas, ale zobaczymy jak będzie z finansami. na razie zaglądam tam regularnie dla orientacji :diabloti:.

mieszkanie z kimś też ma zalety tyle tylko że to rosyjska ruletka - nie wiesz na kogo trafisz a zostawiasz w domu psa ....