Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

witam was goraco mam do was pytanie jak wyglada wywoz zwierzeka z Uk do Polski czy potem kiedy chcemy wrocic do UK musi miec znowu kwarantanne???chodzi mi np o wyjazd 2-u tygodniowy
jestem zupelnie zielona w temacie

• Replies 7.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Aaliyah1981 napisał(a):
witam was goraco mam do was pytanie jak wyglada wywoz zwierzeka z Uk do Polski czy potem kiedy chcemy wrocic do UK musi miec znowu kwarantanne???chodzi mi np o wyjazd 2-u tygodniowy
jestem zupelnie zielona w temacie

rozumiem, że jeśli przywiozłaś psa do uk, to przeszedł on juz kwarantannę ? jeśli tak i jeśli pilnowałaś terminów szczepień to kwarantanna jest ważna do końca życia psa. jeśli kupiłaś psa w uk, chcesz z nim wyjechać do polski, wystarczy chip i paszport ale żeby wrócić do uk, pies musi być po kwarantannie - ale możesz zacząć ją już teraz - w uk, ale termin, niestety obowiązuje. więc jeśli pies nie przeszedł kwarantanny wcześniej, a ty chcesz wyjechać i wrócić np za 2 tygodnie, czy miesiąc - niestety...

Posted

osho napisał(a):
rozumiem, że jeśli przywiozłaś psa do uk, to przeszedł on juz kwarantannę ? jeśli tak i jeśli pilnowałaś terminów szczepień to kwarantanna jest ważna do końca życia psa. jeśli kupiłaś psa w uk, chcesz z nim wyjechać do polski, wystarczy chip i paszport ale żeby wrócić do uk, pies musi być po kwarantannie - ale możesz zacząć ją już teraz - w uk, ale termin, niestety obowiązuje. więc jeśli pies nie przeszedł kwarantanny wcześniej, a ty chcesz wyjechać i wrócić np za 2 tygodnie, czy miesiąc - niestety...

bardzo ci dziekuje za odpowiedz..zwierzak jest kuipony w UK nie byl jeszcze w Polsce zadalam pytanie bo nigdzie nie moglam znalezc odpowiedzi jak to wyglada z 2-giej strony :)

Posted

Aaliyah1981 napisał(a):
zadalam pytanie bo nigdzie nie moglam znalezc odpowiedzi jak to wyglada z 2-giej strony :)

ja poświęciłem dobę, żeby przeczytać cały wątek, gdzieś już się przewinęło takie pytanie, więc służę odpowiedzią... ale w zasadzie wszystko sprowadziło się do tego, że najlepszym miejscem do szukania odpowiedzi są strony defra... [ że tak powiem u źródeł ]

Posted

osho napisał(a):
ja poświęciłem dobę, żeby przeczytać cały wątek, gdzieś już się przewinęło takie pytanie, więc służę odpowiedzią... ale w zasadzie wszystko sprowadziło się do tego, że najlepszym miejscem do szukania odpowiedzi są strony defra... [ że tak powiem u źródeł ]

ja mam przekopiowana procedure ze stron defry na dysk:evil_lol: codziennie siedze i czytam to wkolko...obsesja jakas czy co...

Posted

wlasnie szukam na innych stronach tak jak radzicie czytam czytam zglebiam wiedze:cool3:
strasznie tutaj samotna jestem nikt ze znajomych nie ma zwierzaka wiec ciezko sie czego kolwiek dowiedziec ale nie poddaje sie;)

Posted

agusiazet napisał(a):
O, kurczę a ja właśnie wróciłam z Southampton!!!

no pieknie i ja nic o tym nie wiedzialam :placz: to sie nazywa pech a ja chetnie bym spotkala sie z jakimis dziewczynami z dogo strasznie mi tutaj smutno

Posted

Furciaczek, obledu mozna dostac z tym czytaniem :evil_lol:, ale cieplutko Wam bedzie w autku z taaaakimi futrami.
Witamy wszystkich pojawiajacych sie na watku ( wiecznie zywym).
Aaliyah 1981, tez cos, zobacz ilu masz znajomych polsko-angielskich i prosze tu nie narzekac....
I zestawienie, co kiedy na wystawie:
2007 Show:
Friday, August 31 (Hounds & Toydogs)
Saturday, September 1 (Working, Pastoral & Terrier)
Sunday, September 2 (Gundog & Utility)
My pewnie przejdziemy sie w sobote, ale dajcie znac, jak ktos sie wybiera w inne dni :hand:

Posted

agusiazet ale ladniej brzmi dziewczyny wszystkie dogomaniaczki wiecznie mlode;)

kajro2 moze jakis zlocik kiedys zrobimy kto wie:cool3:

brazowa1 jestem juz tutaj od lutego ten czas tak szybko zlecial:shake: dobrze ,ze mam in ternet bo bez dogo chyba bym tu nie wytrzymala:p

Posted

wszystkich, ktorym smutno, pozdrawiam:p mi tez bylo, ale czas szybko leci i sie czlowiek przyzwyczaja, ja jade na wakacje w czwartek i potem jeszcze do londynu przyjezdzam ,ale tylko na miesiac:cool1:

Posted

brazowa1 napisał(a):
widzisz,wiewiora1 od nas,tez juz prawie rok w Anglii i ma te same rozterki,co Ty.Brak zwierzat i brak ludzi,z ktorymi moze o nich pogadac.

o masz z nia jakis kontak???moze do niej napisze zawsze to razniej

Devis&Marta tutaj takie smutki przychodza czesto (moze to ta angielska pogoda - jak nieb pada to zaraz bedzie padac:eviltong: )

Habibi trzyma kciuki za was teraz to juz bedzie z gorki

Posted

wiewiora1 wraca do Londynu z poczatkiem wrzesnia.Przyznam,ze trudno mi uwierzyc,ze to juz rok,odkad wyjechala-blogosławie net.Wielka miłośnika psow i koni.Odkad wyjechala,nikt nie reklamuje w necie psow gdynskich :(
Moze kontakt przez PM? :)
i tak czytam teraz,ile Was tu jest-same bardzo zaangazowane osoby w ratowanie psow i mi sie mutno robi :(

Posted

brazowa1 napisał(a):
wiewiora1 wraca do Londynu z poczatkiem wrzesnia.Przyznam,ze trudno mi uwierzyc,ze to juz rok,odkad wyjechala-blogosławie net.Wielka miłośnika psow i koni.Odkad wyjechala,nikt nie reklamuje w necie psow gdynskich :(
Moze kontakt przez PM? :)
i tak czytam teraz,ile Was tu jest-same bardzo zaangazowane osoby w ratowanie psow i mi sie mutno robi :(

musze koniecznie sie z nia skontaktowac ..ehhhhhhhhhhh odkad wyjechalam strasznie mi brakuje tej dzialalnosci na dogo ...zgadzam sie dobrze ,ze jest internet bo na dosc dlugo nie mialam tu necika to odchodzilam od zmyslow ;)

Posted

kamila-dog napisał(a):
Marta kurcze to beznadzieja bo ja lece do pl z M. ;) 7 wrzesnia na tydzien i to wlasnie do Wrocka :evil_lol: A ciebie nie bedzie tam....:cool1:

ales sobie termin wybrala no:mad: ale za to i tak Cie nawiedze na obiecanego grilla we wrzesniu :diabloti: tylko,zeby pogoda byla no,bo ilez mozna:-o
Aaliyah1981 - bez neta to tu ani rusz, powiem szczerze,ze mi bedzie smutno wyjezdzac, mam tyle znajomych w parku i z wieloma psami sie zaprzyjaznilam (jakby ktos nie wiedzial to pracuje w hotelu dla psow), ale za to zabieram sie znow ostro za szkolenie mojego Deviska:lol:

Mi w ogole jest smutno,ze w Polsce jest taka kiepska sytuacja,ze wielu ludzi MUSI wyjezdzac, cale rodziny widuje na ulicach, ludzie w roznym wieku, wykonujacy rozne zawody, ale czytalam ,ze ta emigracja bedzie najlepsza w historii Polski jesli chodzi o zmiany jakie za soba musi pociagnac, wiec oby tak bylo!!!

Posted

Ja też mam doła...
W zeszłym tyg zaliczyłam pierwsze urodziny na obczyźnie, z dala od rodziny i przyjaciół, do tego od 3 tyg biegam za praca i nic nie ma. Trzeba czekać aż wyjadą Ci co zjechali na wakacje, może będzie lepiej.... Mam nerwy, bo ludzie z gorszym angielskim załapali się do pracy a ja chodze i się proszę i nic nie ma :shake:
I do tego pogoda do niczego :shake: