_Tosia_ Posted November 21, 2007 Posted November 21, 2007 Prześliczny około 4-5- letni pekińczyk przebywający obecnie w domu tymczasowym w Łodzi szuka domu stałego. Piesek jest po kastracji, szczepieniach, odrobaczeniach, odpchleniach itp. Cekinek (bo takie mu nadaliśmy robocze imię) został przywieziony do Hotelu dla Zwierząt na Kosodrzewiny w Łodzi. Nie wiemy, czy oddał go właciciel, prawdopodobnie była to jakaś przypadkowa osoba. Pies nie siedział tam długo. Został przekazany do dt i już pod jego opieką wykastrowany. Z relacji dt pies trzyma czystość w domu i jest bardzo grzeczny. Więcej zdjęć i informacji na wątku dt: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=77406&page=10 Quote
Ulka18 Posted November 21, 2007 Posted November 21, 2007 Tosia, pani Malgorzata chciala od nas z Mielca sunie pekinczyka, moze nadal szuka : m.plebanowicz@wp.pl, tel. 0791-322-791 Pani jest z Kobylki pod Warszawa. Quote
_Tosia_ Posted November 21, 2007 Author Posted November 21, 2007 ok, dzięki, zaraz się skontaktuję Quote
_Tosia_ Posted November 21, 2007 Author Posted November 21, 2007 do góry śliczny piesku, intensywnie szukamy domku :cool1: Quote
Ulka18 Posted November 21, 2007 Posted November 21, 2007 Tosiu, napisalam maila do Pani Malgorzaty, ze jest pekinek w Lodzi. Mam nadzieje, ze odczyta wiadomosc. Ja niestety w pracy nie mam jak porozmawiac o psich sprawach :oops: Quote
Kar0la Posted November 21, 2007 Posted November 21, 2007 Widziałam słodziaka u Buni, zaraz po kastracji. Rany jakie to cudeńko. :loveu: To skarb nie pies. Quote
piotrek_b Posted November 21, 2007 Posted November 21, 2007 no to ja sie przypomnę - ładnie mi z pucharkami ?? Quote
Klaudus__ Posted November 21, 2007 Posted November 21, 2007 Jaki Ty jesteś śliczny :D Pasowałbyś do mojej Fifuni ;) Popytam czy ktoś nie chce przystojniaka ;) Jak mi się uda to może jutro będę cosik wiedzieć :-P Bo kilka osób chciało mi podkraść mojego Czarka :D (samiec pekińczyka, którego "odkupiliśmy" od poprzedniego właściciela, który Go niemożliwie tłukł...) Jak kogoś fajnego znajdę to dam znać ;) Pozdrawiam Quote
_Tosia_ Posted November 21, 2007 Author Posted November 21, 2007 Ulka18 napisał(a):Tosiu, napisalam maila do Pani Malgorzaty, ze jest pekinek w Lodzi. Mam nadzieje, ze odczyta wiadomosc. Ja niestety w pracy nie mam jak porozmawiac o psich sprawach :oops: tez do niej napisałam dziś rano, ale nie mam na razie odpowiedzi Quote
_Tosia_ Posted November 21, 2007 Author Posted November 21, 2007 katya napisał(a):A robimy mu jakieś allegro? Czy nie? allegro by się przydało. postaram sie zrobic jak najszybciej Quote
_Tosia_ Posted November 21, 2007 Author Posted November 21, 2007 [quote name='piotrek_b']no to ja sie przypomnę - ładnie mi z pucharkami ?? Piotrek, napisz o nim coś więcej z obserwacji :cool3: Quote
piotrek_b Posted November 21, 2007 Posted November 21, 2007 jasne, Pitek jest dość aktywny ale jednocześnie zrównoważony , bardzo fajnie bawi sie z dziewczynami, jest mądry -wie co mu wolno - dobrze odczytuje opiekuna, można już zostawić go samego w domciu w pierwszym dniu pozostawiony na chwile samotnie, niepokoił sie i trochę napsocił,teraz jest OK. :p Fizycznie jest bardzo sprawny, tylne kończyny również. Piesek nie lubi gdy zbliża sie do niego osoba z papierosem, nie lubi również osób pod wpływem alko ale w obu przypadkach reaguje raczej spokojnie. :p Uwielbia spacery - jest nimi zafascynowany, podgryza zaczepnie dziewczyny i biega jak szalony - reaguje na imię Pekin i przybiega zawołany, lecz gdy trafi w parku jakiegoś fajnego koleżkę zapomina o posłuszeństwie. :p Problemów z jedzeniem nie ma, choć apetyt średni - dostaje jedzonko gotowane. :p nie ma z nim żadnych problemów i jest niesamowicie wdzięczny. Quote
oktawia6 Posted November 22, 2007 Posted November 22, 2007 [quote name='Ulka18'] Tosia, pani Malgorzata chciala od nas z Mielca sunie pekinczyka, moze nadal szuka : m.plebanowicz@wp.pl, tel. 0791-322-791 Pani jest z Kobylki pod Warszawa. pani Małgorzata już adoptowała Pekińczyka. Piotrek-ja się dziwię, że się w takim cudzie nie zakochałeś-Cekinek jest super!:loveu: Quote
Klaudus__ Posted November 22, 2007 Posted November 22, 2007 Dzisiaj wieczorem napiszę czy jest jakiś miły dodatek w postaci człowieka do tego przystojniaka ;) Quote
piotrek_b Posted November 22, 2007 Posted November 22, 2007 [quote name='oktawia6']pani Małgorzata już adoptowała Pekińczyka. Piotrek-ja się dziwię, że się w takim cudzie nie zakochałeś-Cekinek jest super!:loveu: że sie nie zakochałem ..... miłością nieodpowiedzialną na pewno nie. (po cichu przyznam, że sie zakochałem) Mam na łbie firmę, potem kursy, w weekendy jestem na uczelni, jeśli odpoczywam to jedynie przy s.aniu. :mad: Nie jeżdżę na wystawy, które są moją pasją, bo nie mam kiedy. :angryy: W przyszłym roku Zadra będzie miała miot, poza tym przyjedzie do nas Gryfonik z Finlandii i prawdopodobnie również z Kanady :razz: Nie wyobrażam sobie jak będzie funkcjonowała Nibylandia ... Gdybym siedział jedynie w domu ... Quote
Klaudus__ Posted November 22, 2007 Posted November 22, 2007 Piotrek prawdopodobnie znalazłam Mu domek ;) Jak dobrze pójdzie to zostanie odpowiedzialnym ojcem i mężem :D hahaha :D Znajoma ma suczkę pekińczyka ( którą przygarnęła po śmierci Jej Właścicielki... ) Daję głowę, że jakby się udało to będzie się miał jak pączek w maśle :eviltong: Quote
_Tosia_ Posted November 22, 2007 Author Posted November 22, 2007 gdyby sie nie udalo z tym domem, to zrobie mu allegro, tylko do kogo mam podac kontakt? Piotr, moze być do Ciebie? (ale czekam oczywiscie najpierw na wieści czy ten dom wypali) Quote
Klaudus__ Posted November 22, 2007 Posted November 22, 2007 Tosia trzymaj kciuki, ale na 95% wypali :Cool!: ( ale jeszcze te 5% ) No nie ma wyjścia trzeba kciuki trzymać :eviltong: Quote
_Tosia_ Posted November 22, 2007 Author Posted November 22, 2007 oto kciuki moje , zawsze gotowe: :thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs: Quote
zuziaM Posted November 22, 2007 Posted November 22, 2007 _Tosia_ napisał(a):oto kciuki moje , zawsze gotowe: :thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs: I ja trzymam mocno ! Mialam dawno, dawno temu pekinczyczka. To przeslodkie psinki :loveu: ! Quote
piotrek_b Posted November 22, 2007 Posted November 22, 2007 [quote name='_Tosia_']gdyby sie nie udalo z tym domem, to zrobie mu allegro, tylko do kogo mam podac kontakt? Piotr, moze być do Ciebie? (ale czekam oczywiscie najpierw na wieści czy ten dom wypali) jasne: tel. 042 2500000 w godz 10-16 nibylandia@vp.pl alfaformat@op.pl Quote
Recommended Posts