Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Prześliczny około 4-5- letni pekińczyk przebywający obecnie w domu tymczasowym w Łodzi szuka domu stałego. Piesek jest po kastracji, szczepieniach, odrobaczeniach, odpchleniach itp.
Cekinek (bo takie mu nadaliśmy robocze imię) został przywieziony do Hotelu dla Zwierząt na Kosodrzewiny w Łodzi. Nie wiemy, czy oddał go właciciel, prawdopodobnie była to jakaś przypadkowa osoba. Pies nie siedział tam długo. Został przekazany do dt i już pod jego opieką wykastrowany.
Z relacji dt pies trzyma czystość w domu i jest bardzo grzeczny.
Więcej zdjęć i informacji na wątku dt:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=77406&page=10

• Replies 83
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tosiu, napisalam maila do Pani Malgorzaty, ze jest pekinek w Lodzi.
Mam nadzieje, ze odczyta wiadomosc. Ja niestety w pracy nie mam jak porozmawiac o psich sprawach :oops:

Posted

Jaki Ty jesteś śliczny :D Pasowałbyś do mojej Fifuni ;) Popytam czy ktoś nie chce przystojniaka ;) Jak mi się uda to może jutro będę cosik wiedzieć :-P Bo kilka osób chciało mi podkraść mojego Czarka :D (samiec pekińczyka, którego "odkupiliśmy" od poprzedniego właściciela, który Go niemożliwie tłukł...) Jak kogoś fajnego znajdę to dam znać ;) Pozdrawiam

Posted

Ulka18 napisał(a):
Tosiu, napisalam maila do Pani Malgorzaty, ze jest pekinek w Lodzi.
Mam nadzieje, ze odczyta wiadomosc. Ja niestety w pracy nie mam jak porozmawiac o psich sprawach :oops:

tez do niej napisałam dziś rano, ale nie mam na razie odpowiedzi

Posted

jasne, Pitek jest dość aktywny ale jednocześnie zrównoważony , bardzo fajnie bawi sie z dziewczynami, jest mądry -wie co mu wolno - dobrze odczytuje opiekuna, można już zostawić go samego w domciu w pierwszym dniu pozostawiony na chwile samotnie, niepokoił sie i trochę napsocił,teraz jest OK.
:p
Fizycznie jest bardzo sprawny, tylne kończyny również.
Piesek nie lubi gdy zbliża sie do niego osoba z papierosem, nie lubi również osób pod wpływem alko ale w obu przypadkach reaguje raczej spokojnie.
Uwielbia spacery - jest nimi zafascynowany, podgryza zaczepnie dziewczyny i biega jak szalony - reaguje na imię Pekin i przybiega zawołany, lecz gdy trafi w parku jakiegoś fajnego koleżkę zapomina o posłuszeństwie.
Problemów z jedzeniem nie ma, choć apetyt średni - dostaje jedzonko gotowane.
nie ma z nim żadnych problemów i jest niesamowicie wdzięczny.

Posted

[quote name='Ulka18']
Tosia,
pani Malgorzata chciala od nas z Mielca sunie pekinczyka, moze nadal szuka : m.plebanowicz@wp.pl, tel. 0791-322-791
Pani jest z Kobylki pod Warszawa.

pani Małgorzata już adoptowała Pekińczyka.
Piotrek-ja się dziwię, że się w takim cudzie nie zakochałeś-Cekinek jest super!:loveu:

Posted

[quote name='oktawia6']pani Małgorzata już adoptowała Pekińczyka.
Piotrek-ja się dziwię, że się w takim cudzie nie zakochałeś-Cekinek jest super!:loveu:
że sie nie zakochałem ..... miłością nieodpowiedzialną na pewno nie.
(po cichu przyznam, że sie zakochałem)

Mam na łbie firmę, potem kursy, w weekendy jestem na uczelni, jeśli odpoczywam to jedynie przy s.aniu. :mad:
Nie jeżdżę na wystawy, które są moją pasją, bo nie mam kiedy. :angryy:
W przyszłym roku Zadra będzie miała miot, poza tym przyjedzie do nas Gryfonik z Finlandii i prawdopodobnie również z Kanady :razz:
Nie wyobrażam sobie jak będzie funkcjonowała Nibylandia ...

Gdybym siedział jedynie w domu ...

Posted

Piotrek prawdopodobnie znalazłam Mu domek ;) Jak dobrze pójdzie to zostanie odpowiedzialnym ojcem i mężem :D hahaha :D Znajoma ma suczkę pekińczyka ( którą przygarnęła po śmierci Jej Właścicielki... ) Daję głowę, że jakby się udało to będzie się miał jak pączek w maśle :eviltong:

Posted

gdyby sie nie udalo z tym domem, to zrobie mu allegro, tylko do kogo mam podac kontakt? Piotr, moze być do Ciebie? (ale czekam oczywiscie najpierw na wieści czy ten dom wypali)

Posted

_Tosia_ napisał(a):
oto kciuki moje , zawsze gotowe:
:thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs:

I ja trzymam mocno !
Mialam dawno, dawno temu pekinczyczka. To przeslodkie psinki :loveu: !