Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Salmon&potato, podobał mi się gdy był jasny, cudownie pachniał ziemniaczkami sucza nie miała po nim żadnego problemu, aż przyszedł 3 worek z ciemniejszymi granulkami, zaczęły sie wysypki, wycieki z oczu, bąki sucza nie chciała jeść, widac było, że jej źle. Taka była różnica w wyglądzie granulek:

I tak jak te jasne ładnie pachniały to te ciemne już śmierdziały. Zmieniłam na Brit Care Activity Lamb&rice i jak narazie jest super, sucz przybrała lekko na masie, z kolei co najśmieszniejsze mały pies z nadwagą wogóle nie tyje na tej karmie, jedyny minus u suki to okropne bąki, a tak to wszystko super, mam tylko nadzieje, ze tak zostanie.

Posted

A myślałam że mi się coś zdawało odnośnie wersji z łososiem i koloru granulek...u mnie było podobnie tzn zmiana koloru sprawiła że u białej suki pojawiły się mocne wycieki z oczu i okrutne bąki...

Posted

Granulki Lamb&Rice też mają dwie różne wersje... W zoologu kupowałam płaskie, jaśniejsze, teraz przyszedł worek 12kg i granulki są grube, bardzo ciemne. Nie wiem o co chodzi :roll:

Posted

Moje są kolejny miesiąc na Brit Care i generalnie jestem zadowolona.

Na plus:

- małe kupy max 2x dziennie
- żadnych gazów
- miły zapach z pyska

Na minus:

- wysoka cena za jedynie 12 kg
- sierść matowa, łamliwa, sypka

Ponadto z moich obserwacji. Na RC obie suki tych samych gabarytów, w tej samej kondycji, mające tyle samo ruchu i utrzymywane w takich samych warunkach, miały podobną masę i były "nabite", ale nie muskularne. Dla przykładu na Orijenie Tanga mocno chudła i mizerniała, a Łapa chudła, ale nabierała muskulatury. A na Brit Care Tanga nie traci na wadze, wygląda ładnie, natomiast Łapa znów w oczach nabiera muskulatury. Ciekawe.

Posted

ja właśnie kupiłam wersję light z indykiem i ma granulki jasne, takie jak poprzednia wersja z jagnięciną.
i powiem wam, że jestem w szoku! moja niuńka, niezwykle wybredna, która jadła tylko maleńkie granulki, zjadła michę z dużym smakiem! wsuwała te spore jak dla niej granulki aż miło było posłuchać! :) i wybierała te nowe granulki sposród starych - wersji z jagnięciną dla małych ras :)
jeżeli tylko indyk nie uczuli Mai, to przechodzimy na stałe na ta wersję :)

Posted

aduska1212 napisał(a):
ja właśnie kupiłam wersję light z indykiem i ma granulki jasne, takie jak poprzednia wersja z jagnięciną.
i powiem wam, że jestem w szoku! moja niuńka, niezwykle wybredna, która jadła tylko maleńkie granulki, zjadła michę z dużym smakiem! wsuwała te spore jak dla niej granulki aż miło było posłuchać! :) i wybierała te nowe granulki sposród starych - wersji z jagnięciną dla małych ras :)
jeżeli tylko indyk nie uczuli Mai, to przechodzimy na stałe na ta wersję :)

Aduska, mam pytanko. Chcę kupić swojemu grubaskowi Brit Care Light, tyle że nigdzie nie mogę znaleźć ile % mięcha jest w karmie. Franuś jest obecnie na Acanie Light ale myślałam o jakiejś zmianie. Zanim jednak kupię Brit chciałabym się dowiedzieć ile tego mięska podają na opakowaniu. Czy mogłabyś to spradzić?

Posted

Ja też kiedyś szukałam zawartości mięsa w BC i nie znalazłam ;) Szkoda, warto to wiedzieć, a pewnie zaraz po Vitake wracamy do Brita Care (ze względów cenowych).

Posted

To jest chyba około 30%, ale też nie mogę znaleźć... Gdzieś był szczegółowy skład, na jakiejś stronie internetowego sklepu z karmą ale gdzie? :niewiem:

Posted

Niestety - u mojej suńki po indyku wystąpiła reakcja alergiczna :( Więc wracamy do jagnięciny...
Bardzo żałuję, bo tak jej smakowała ta karma :( mimo, iż ma dosyć spore granulki jak na nią a wcinała bez protestów...

Posted

Ja też już kończę z eksperymentami. Zostajemy przy Brit Care, bo Josera Miniwell ma większe, suche, jasne granulki.

Posted

Ja chciałam dalej karmić Nutrą Gold Breedersem, ale karma niedostępna :( I w pierwszej połowie lutego ma jej nie być :( Spróbujemy więc z Brit Care Adult Large Lamb&Rice, mam nadzieje że będzie dobrze :)