catie Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 mi kiedyś się pomylili i zamiast medium dostałam large i z tego co pamiętam były większe (chyba nawet z 2razy większe) od salmon&potato :) Quote
Talia Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 Dziękuje za pomoc. W takim razie jeszcze przemyślę którą z tych wziąć. Quote
Kiłi Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 Salmon&potato, podobał mi się gdy był jasny, cudownie pachniał ziemniaczkami sucza nie miała po nim żadnego problemu, aż przyszedł 3 worek z ciemniejszymi granulkami, zaczęły sie wysypki, wycieki z oczu, bąki sucza nie chciała jeść, widac było, że jej źle. Taka była różnica w wyglądzie granulek: I tak jak te jasne ładnie pachniały to te ciemne już śmierdziały. Zmieniłam na Brit Care Activity Lamb&rice i jak narazie jest super, sucz przybrała lekko na masie, z kolei co najśmieszniejsze mały pies z nadwagą wogóle nie tyje na tej karmie, jedyny minus u suki to okropne bąki, a tak to wszystko super, mam tylko nadzieje, ze tak zostanie. Quote
dzasta Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 A myślałam że mi się coś zdawało odnośnie wersji z łososiem i koloru granulek...u mnie było podobnie tzn zmiana koloru sprawiła że u białej suki pojawiły się mocne wycieki z oczu i okrutne bąki... Quote
evel Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 Granulki Lamb&Rice też mają dwie różne wersje... W zoologu kupowałam płaskie, jaśniejsze, teraz przyszedł worek 12kg i granulki są grube, bardzo ciemne. Nie wiem o co chodzi :roll: Quote
gayka Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 Mie znosze kiedy firma funduje takie niespodzianki ! Od razu odechciewa mi się podawania takiej karmy:( Quote
Greven Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 Moje są kolejny miesiąc na Brit Care i generalnie jestem zadowolona. Na plus: - małe kupy max 2x dziennie - żadnych gazów - miły zapach z pyska Na minus: - wysoka cena za jedynie 12 kg - sierść matowa, łamliwa, sypka Ponadto z moich obserwacji. Na RC obie suki tych samych gabarytów, w tej samej kondycji, mające tyle samo ruchu i utrzymywane w takich samych warunkach, miały podobną masę i były "nabite", ale nie muskularne. Dla przykładu na Orijenie Tanga mocno chudła i mizerniała, a Łapa chudła, ale nabierała muskulatury. A na Brit Care Tanga nie traci na wadze, wygląda ładnie, natomiast Łapa znów w oczach nabiera muskulatury. Ciekawe. Quote
aduska1212 Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 ja właśnie kupiłam wersję light z indykiem i ma granulki jasne, takie jak poprzednia wersja z jagnięciną. i powiem wam, że jestem w szoku! moja niuńka, niezwykle wybredna, która jadła tylko maleńkie granulki, zjadła michę z dużym smakiem! wsuwała te spore jak dla niej granulki aż miło było posłuchać! :) i wybierała te nowe granulki sposród starych - wersji z jagnięciną dla małych ras :) jeżeli tylko indyk nie uczuli Mai, to przechodzimy na stałe na ta wersję :) Quote
dziobasan Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 aduska1212 napisał(a):ja właśnie kupiłam wersję light z indykiem i ma granulki jasne, takie jak poprzednia wersja z jagnięciną. i powiem wam, że jestem w szoku! moja niuńka, niezwykle wybredna, która jadła tylko maleńkie granulki, zjadła michę z dużym smakiem! wsuwała te spore jak dla niej granulki aż miło było posłuchać! :) i wybierała te nowe granulki sposród starych - wersji z jagnięciną dla małych ras :) jeżeli tylko indyk nie uczuli Mai, to przechodzimy na stałe na ta wersję :) Aduska, mam pytanko. Chcę kupić swojemu grubaskowi Brit Care Light, tyle że nigdzie nie mogę znaleźć ile % mięcha jest w karmie. Franuś jest obecnie na Acanie Light ale myślałam o jakiejś zmianie. Zanim jednak kupię Brit chciałabym się dowiedzieć ile tego mięska podają na opakowaniu. Czy mogłabyś to spradzić? Quote
aduska1212 Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 ja niestety kupiłam w zoologu na wagę :( Pan mi mówił, ale zabij, nie pamiętam :( postaram się dowiedzieć i tutaj napisać :) Quote
*Monia* Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 Nigdzie nie widzę zawartości mięcha w BC z indykiem :niewiem: Quote
aduska1212 Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 hm.. ciekawe dlaczego.. ale mojej suni smakuje, to chyba nie jest tak źle... przynajmniej mam takową nadzieję. Quote
Asti Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 Ja też kiedyś szukałam zawartości mięsa w BC i nie znalazłam ;) Szkoda, warto to wiedzieć, a pewnie zaraz po Vitake wracamy do Brita Care (ze względów cenowych). Quote
evel Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 To jest chyba około 30%, ale też nie mogę znaleźć... Gdzieś był szczegółowy skład, na jakiejś stronie internetowego sklepu z karmą ale gdzie? :niewiem: Quote
Agnes Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 Nat - Mare napisał(a):Z tego co się orientuję, 26 % 26% maczki czy swiezego miesa? jak maczki to calkiem niezle. Skad ta informacja? Quote
Stevie Rae Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 Kurde, pomyliłam się, 26% białka. Krakvet. :) Quote
aduska1212 Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 Niestety - u mojej suńki po indyku wystąpiła reakcja alergiczna :( Więc wracamy do jagnięciny... Bardzo żałuję, bo tak jej smakowała ta karma :( mimo, iż ma dosyć spore granulki jak na nią a wcinała bez protestów... Quote
Guest Lotty Posted February 5, 2011 Posted February 5, 2011 Ja też już kończę z eksperymentami. Zostajemy przy Brit Care, bo Josera Miniwell ma większe, suche, jasne granulki. Quote
Talia Posted February 5, 2011 Posted February 5, 2011 Ja chciałam dalej karmić Nutrą Gold Breedersem, ale karma niedostępna :( I w pierwszej połowie lutego ma jej nie być :( Spróbujemy więc z Brit Care Adult Large Lamb&Rice, mam nadzieje że będzie dobrze :) Quote
aduska1212 Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 no mój mały uczuleniowiec na labm&rice wygląda świetnie. teraz troszke łupieżu jeszcze ma - oczywiście przez wymysły pani. ale z jagnięciny jestem naprawdę zadowolona! Quote
Talia Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 Cieszę się, że kolejna pozytywna opinia. :) Ja już niedługo będę zamawiać :) Quote
Avaloth Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 a widzieliście Britowe 'chipsy' dla psów ? :D kupiłam na spróbowanie, mój je pokochał ^^ Quote
Talia Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 Chodzi o to Brit Care Let's Bite? Które dokładnie próbowałaś? Quote
Recommended Posts