Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

westie_justa napisał(a):
Tylko że przesyłka kosztuje 20zł, gdzie mogę kupić z tańszą przesyłką?

gdzież ta przesyłka kosztuje 20 zł? :o
telekarma, 9,90 zł
animalia, na terenie Warszawy, 5 zł
w większości sklepów jest "dostawa gratis" kiedy zamówienie spełnia pewne wymagania, np. ma co najmniej określoną wagę lub zamówienie przekracza jakąś kwotę

Zamawianie w internecie jest o tyle dobre, że nie ma sytuacji jak w miejscowym zoologu, że nie ma tej karmy którą akurat chcemy ;)

Posted

Ja karmiłam Brit Adult large breed gdzie mięsa było 30% (na stronie krakvetu było podane 35%). Skład całkiem przyzwoity i cena bardzo przystępna. Musiałam jednak zmienić bo psu się przejadła. Teraz testujemy Bento kronen senior L&R, i widzę że pies znowu marudzi przy misce.

Posted

[quote name='Czarna_Owieczka']gdzież ta przesyłka kosztuje 20 zł? :o
telekarma, 9,90 zł
animalia, na terenie Warszawy, 5 zł
w większości sklepów jest "dostawa gratis" kiedy zamówienie spełnia pewne wymagania, np. ma co najmniej określoną wagę lub zamówienie przekracza jakąś kwotę

Zamawianie w internecie jest o tyle dobre, że nie ma sytuacji jak w miejscowym zoologu, że nie ma tej karmy którą akurat chcemy ;)
A tu kosztuje 20zł http://www.pl.brit-petfood.com/koszyk?xx=yy

Posted

chcesz zamówić duży worek, czy mały ? w innych internetowych z karmami przy dużym worku zwykle jest dostawa gratis :) ja zamawiam w telekarmie i mam gratis dostawe

Posted

[quote name='westie_justa']A tu kosztuje 20zł http://www.pl.brit-petfood.com/koszyk?xx=yy

Zamiast poszukać gdzie jest taniej, stawiasz od razu na pierwszą napotkaną stronę, w Twoim przypadku polecałabym Animalie, widzę, że jesteś z Józefowa, to dostawa do Ciebie będzie wynosić 10 zł, a jeżeli chcesz, to możesz nawet te kilo karmy odebrać osobiście w Wawie, nie ponąsząc kosztów dostawy. Wejdź na stronę sklepu i poczytaj o dostawie.

Posted

Westie_justa, też uważam, ze w Twoim przypadku Animalia to dobry pomysł.

Guest papillonek
Posted

A kto Cię przekonywał??Też polecam animalię ,co prawda nie mieszkam na terenie warszwy ,ale zawszę płacę 10 zl.

Guest papillonek
Posted

O nicku....
Ps.nie musisz się mścić ,tylko stwierdzam fakty ;)

Posted

Z moich psów obecnie wszystkie są na Bricie. 4 najbardziej wymagające żywieniowo na Brit Care. Wcześniej non stop RC, potem wpadka z Husse. Brit Care szybko unormował sytuację, kupy są nieduże i maksymalnie dwie dziennie, żadnych bąków, z pyszczków miło pachnie. Sierść ok, chociaż nieco matowa. Skoków wagi nie zanotowałam - nie widzę ani gwałtownego tycia, ani drastycznego chudnięcia. Dawkowanie "na oko", zbliżone do dawkowania na opakowaniu. Jako dodatki psy dostają mięso z kurczaka, oliwę, jajka, jogurty, tran. Dla najstarszej suki (12 lat) z tych "wymagających" zamówiłam Brit Care dla seniorów. Ona dodatkowo dostaje magnez, glukozaminę i chondrotoinę. Z psów "mniej wymagających" Koks (14-15 lat) jako dodatek dostaje luteinę.

Guest papillonek
Posted

Myślałam ,ze husse jest dobra i chcialam przestawić się na nią.A jaka to wpadka greven???

Posted

papillonek napisał(a):
Myślałam ,ze husse jest dobra i chcialam przestawić się na nią.A jaka to wpadka greven???

Możliwe, że dobra - ale ta "lepsza", bo na pewno nie "podstawowa".

Wpadka z mojej strony, bo nie doczytałam składu i ze strony dilera, bo nie zrozumiał moich intencji (to, że mam na utrzymaniu psy fundacyjne, nie oznacza, że karmię gównem - szczególnie, że podkreślałam, że chcę na Husse przejść z RC, a więc z karmy z tzw. wyższej półki). Tak się nie dogadaliśmy, że moje psy dostały szwedzkie czapi, waliły po PIĘĆ ogromnych kup dziennie, puszczały bąki, a najstarsza suka pochorowała się tak, że skończyło się na kroplówce. Diler za moje psy nie jest odpowiedzialny, więc mea culpa, mea maxima culpa.

RC jadły od dawna, ale szukałam czegoś bez pszenicy i trafiłam na Brit Care. Jedzą to od około miesiąca. Kupy mniejsze, niż na RC, żadnych brzydkich wyziewów, ale sierść mniej mi się podoba. Z drugiej strony najważniejsze, że psy są spokojne, ożywione i zadowolone z życia, masa mięśniowa ok. Będę testować Brit Care przez kilka miesięcy. Jeśli się nie sprawdzi, to wracam do RC.

Posted

Greven napisał(a):
Sierść ok, chociaż nieco matowa.

Moje mają sierść super,zwłaszcza Bingo.

Guest papillonek
Posted

no wlaśnie szukam czegos na sierść ,a taką super to po czym mają po brit care??

Posted

moje mają ładną, błyszcząca sierść po brit care (zwłaszcza na czarnym widać, bo drugi ma szorstką sierść to się tak nie rzuca w oczy ;p)

Posted

papillonek napisał(a):
no wlaśnie szukam czegos na sierść ,a taką super to po czym mają po brit care??

Moje super sierść miały po RC, a na Brit Care jakość okrywy spadła, ale wszystko zależy od tego, jak konkretny pies przyswaja daną karmę, więc po prostu musisz przetestować ;) Oprócz pogorszenia jakości włosa (ale np. suka z problemami skórnymi czuje się lepiej, ma mniejszy świąd), Brit Care jest jak na razie naprawdę na plus.

Guest papillonek
Posted

i cene ma dubrą,a ja szukam zastępstwa eukanuby...Więc rc polecasz na sierść,tam jest dużo kukurydzy i trzeba podawać mięso osobno to nie wiem czy to takie dobre,jadła to jak była juniorkiem ,ale nie jest warty swojej ceny.

Posted

Moja po BC wygląda tak: KLIK KLIK

Przyznaję, że do tego dostaje surowe gnaty, jajka i oliwę z oliwek, nabiał, no i suplement na stawy od czasu do czasu, ale suche jest podstawą ;) Ale sierść ma super, ostatnio sąsiadka mi powiedziała, że nas to z daleka widać, bo jak pies jest mały, czarny i się błyszczy to wiadomo, że to my :evil_lol:

Guest papillonek
Posted

A moja w słoncu ma srebrne refleksy po każdej karmie :)
Nie wiem ,bo eukanuba się znudziła juz i co jakiś czas muszę szukać nowej karmy..a nie każdą toleruje i mam problem.

Posted

Na mojej białej i szorstkiej połysku nie ma, ale jak niegdyś w upał ogolona była to trochę było widać, ale mało. A Eukanuby nie lubi, chociaż to zależy, jak miała 2kg (2 opakowania po 1kg), to z początku było: mniam, mniam, a już przy drugim kilogramie: bleee :evil_lol: to było jeszcze dla juniorów, później kupiłam jej 3kg adult w wersji light, b nie mieli tej dla westów, i już jej nie za bardzo smakowała, ale z czasem zjadła, jak się trafi okazja to jej kupie dla westów;) Mi też często nie toleruje każdej karmy, albo smakuje jej jednorazowo. Jak była mała wcinała junior Pediree, a później już jej się znudziła i kupiłam jej frieskies (nawet go bardziej lubi)

Bo mam nowinę: Już kończę z marketówkami :evil_lol: (1,5roku to raczej jej nie zaszkodziły, bo takich jakiś Pufi, doglandów nie jadła) teraz przerzucam się na Brita i od czasu do czasu może się kupi RC;)