Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

hekate811 napisał(a):
a to znalazłam ostatnio na forum krakvetu

Ja znam jednak kilka przykładów z hodowli, gdzie psy są żywione jako dodatek mięsem wieprzowym - akurat w tym kraju jest ono baaaaaaaardzo tanie, i były przypadki ajuszkiego... Nie wiem jak to jest teraz.

Posted

A ja dalej poszukuje, czytam coraz to nowsze wątki i nic narazie...

Myślę nad ,Brit Care Puppy All Breed dla szczeniaka West Highland White Terriera... (ta rasa ma skłonności do uczulenia na kuraka :roll:, chociaż nie każdy). W składzie jest coś z kurczaka, ale czy pies będzie miał uczulenie to nie wiem... Gdyby była karma bez kuraka ogólnie to bomba, ale L&R to zawsze coś...

Posted

My właśnie zaczęliśmy drugi rodzaj Brit Care! Tym razem All Breed L&R. Bezik szamie tak samo chętnie jak salmon&potato. Tylko kulki są po prostu MALUTEŃKIE. Zrobię zdjęcie i wrzucę do topicu z fotkami granulek.

• 1 month later...
Posted

Witam,chcę zapytać o opinie dotyczące tej karmy i czy ktoś odchował na niej miot?.Moja westiczka w tej chwili karmiona TOTW z bizonem ,przygotowuje się do ciąży.Wet stwierdził że jest to tak dobra karma,że można ją stosować całą ciąże i karmić maluchy,ale nie dawno usłyszłam że ta karma nie nadaje się dla szczeniąt poniżej trzeciego miesiąca :roll: i zgłupiałam.Teraz usiłuje znaleść taką, żeby nie zmienić jej w ciąży diety z lepszej na gorszą. A może karmić suczkę dalej tak jak dotąd+witaminy,a dla szczeniąt kupić inną np Brita???Bardzo proszę o pomoc!.:oops:

Posted

Całego miotu nie karmiłam ;) ale jednego szczeniorka tak i byłam bardzo zadowolona, bo inne karmy nie za dobrze tolerował. Ogólnie podoba mi się cała linia Brit Care, Adult Salmon&Potato też jest fajny. Jak na tę cenę moim zdaniem niezła karma.

A tak poza tematem: mojego dorosłego psa też karmię TOTW, tylko rybnym :p

• 2 weeks later...
Posted

Dzięki za odpowiedź, zamówiłam kilogram na próbę jeśli będzie chciała jeść to nie będę dłużej szukać,myślę że jeśli chodzi o skład i cenę to karma wypada dobrze,zobaczymy jak ze smakowitością?

• 2 months later...
Posted

Mógłby mi ktoś powiedzieć jakie jest dawkowanie Brit Care Salmon&Potato dla psa ok. 26-27kg? Szukam i nigdzie znaleźć nie mogę.

Posted

Bzikowa napisał(a):
Sprawdzam na worku (Bezik od jakiegoś czasu je właśnie S&P) - dla psa o masie 25 kg dzienna dawka to 240 g, dla psa o masie 30 kg - 290 g :)
Dziękuje bardzo:loveu:
W sumie mamy jeszcze prawie cały kubeł Acany, ale ja już myślę czy na następny raz kupić Acane, czy Brit Care S&P lub Bento Kronen S&R.
W tym Bricie S&P podoba mi się to, ze jest dość kaloryczny, choć moja sunia ostatnio wcina karme bez zarzutu (oczywiście z odrobina paszteciku lub polane olejem z pestek winogron).
a jak zapaszek? Kuszacy? Interesuje mnie jeszcze wielkośc granulek. Są strasznie małe?

Posted

Wrzucałam kiedyś fotki granulek do wątku z fotkami ;) Nie są za małe, tzn nie wiem jakie dla Twojej suczy to małe, wg mnie są średniej wielkości i mają ciekawy kształt, taki owalny, nie wiem jak to nazwać. Co do smrodku to na szczęście nie jadą rybą :evil_lol: bo kiedyś kupiłam rybny eagle pack to waliło na całe mieszkanie, już nie mówiąc o pysku psa... a Brit owszem czuć rybą ale dopiero jak sie bezpośrednio powącha. Także zapach nie jest intensywny.

Ja się zastanawiam czy nie wziąć Bzikowi brit care activity teraz ale z drugiej ostatnio się zrobił jakby alergiczny , wolę nie ryzykować...

• 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

czy czyjś psiak miał problemy po bricie care? :roll: mój pies je ją jakieś dwa tygodnie w sumie, początkowe dni to przestawianie z gotowanego na tego brita, dopiero od 4 dni jadł samo suche, ale zaczęły się biegunki. wet twierdzi, że prawdopodobnie psiak ma zbyt wrażliwy przewód pokarmowy dla samego suchego i pewnie coś w tym jest - póki dostawał choć trochę gotowanego jeszcze to kupki jak marzenie :P
kupiłam adult medium l&r, więc niby dla wrażliwców, ale widocznie nie dość delikatna :-(

Posted

pauli_lodz napisał(a):
czy czyjś psiak miał problemy po bricie care? :roll: mój pies je ją jakieś dwa tygodnie w sumie, początkowe dni to przestawianie z gotowanego na tego brita, dopiero od 4 dni jadł samo suche, ale zaczęły się biegunki. wet twierdzi, że prawdopodobnie psiak ma zbyt wrażliwy przewód pokarmowy dla samego suchego i pewnie coś w tym jest - póki dostawał choć trochę gotowanego jeszcze to kupki jak marzenie :P
kupiłam adult medium l&r, więc niby dla wrażliwców, ale widocznie nie dość delikatna :-(

Mój pies żygał po tej karmie.

Posted

Ja wróciłam do tej karmy w akcie desperacji ( wersja z łososiem ) i niestety się znowu nie sprawdziła :shake: Makabryczne wypróżnienia i gazy nie spotykane po żadnej innej karmie no może prócz Acany na którą moje psy reagują okrutną biegunką :shake:

• 1 month later...
Posted

Jakis czas temu zamowiłam kilogram na probe. I odrazu odstawiłam bo pomimo podawania z poprzednia karma psy miały sraczunie :shake: nawet kot ktory podbiera psiakom miał rewolucje. Moim nie podpasowała ale pies ktory ja dostał miał sie swietnie.

• 1 month later...
Posted

No i jak tam reagują pieski na brita? Wszystko w porządku? Nadal nim karmicie, cz zmieniliście karmę? Pytam, bo właśnie zastanawiam się nad jej kupnem.

Posted

Moja sucz je...od dwoch tygodni gdzies - zalatwia sie bardzo dobrze, nie drapie, przyjela karme bez porblemu - zero sensacji, nie bylo gazow etc. Nie wiem jak z sierscia - musi zjesc worek, zebym mogla cos powiedziec.
Wielkosc granulek - calkiem niezla (wersja large breed), ale jest cos co mnie szokuje - suka, odkurzacz od 6 lat zje wszystko...a tu juz dwa razy zostawila kilka kulek karmy rano - co normalnie nigdy jej sie nie zdarza.
Dawkowanie male - na plus

Posted

mój pies przygodę z britem care zakończył zapaleniem trzustki, więc zareagował na tę karmę fatalnie. chociaż też nie obwiniam do końca karmy za wywołanie choroby, raczej za pogorszenie stanu trzustki czyli niejako - rozpętanie istniejącej od jakiegoś czasu cichej choroby.
psiaki, które dostały brita w spadku - o ile wiem są zadowolone ;)

• Upvote 1
  • 1 month later...
Posted

Przestawiłam swoje Pekiny na Brit Care Mini Adult Small i bardzo im służy.Chętnie ją jedzą, Karma ma bardzo małe granulki więc jeśli ktoś szuka bardzo drobnej , polecam.Żadnych problemów typu wymioty,biegunka itp.