Katica Posted February 16, 2009 Posted February 16, 2009 hekate811 napisał(a):a to znalazłam ostatnio na forum krakvetu Ja znam jednak kilka przykładów z hodowli, gdzie psy są żywione jako dodatek mięsem wieprzowym - akurat w tym kraju jest ono baaaaaaaardzo tanie, i były przypadki ajuszkiego... Nie wiem jak to jest teraz. Quote
Kisses Posted February 20, 2009 Posted February 20, 2009 A ja dalej poszukuje, czytam coraz to nowsze wątki i nic narazie... Myślę nad ,Brit Care Puppy All Breed dla szczeniaka West Highland White Terriera... (ta rasa ma skłonności do uczulenia na kuraka :roll:, chociaż nie każdy). W składzie jest coś z kurczaka, ale czy pies będzie miał uczulenie to nie wiem... Gdyby była karma bez kuraka ogólnie to bomba, ale L&R to zawsze coś... Quote
Bzikowa Posted February 20, 2009 Posted February 20, 2009 My właśnie zaczęliśmy drugi rodzaj Brit Care! Tym razem All Breed L&R. Bezik szamie tak samo chętnie jak salmon&potato. Tylko kulki są po prostu MALUTEŃKIE. Zrobię zdjęcie i wrzucę do topicu z fotkami granulek. Quote
Kisses Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 O, to super. A karma jak wychodzi? Wrzuć, wrzuć Quote
Bzikowa Posted February 22, 2009 Posted February 22, 2009 Na wątek ze zdjęciami wrzuciłam zdjęcie granulek Brit Care Adult Small Breed Lamb&Rice. Quote
perfectly Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 Witam,chcę zapytać o opinie dotyczące tej karmy i czy ktoś odchował na niej miot?.Moja westiczka w tej chwili karmiona TOTW z bizonem ,przygotowuje się do ciąży.Wet stwierdził że jest to tak dobra karma,że można ją stosować całą ciąże i karmić maluchy,ale nie dawno usłyszłam że ta karma nie nadaje się dla szczeniąt poniżej trzeciego miesiąca :roll: i zgłupiałam.Teraz usiłuje znaleść taką, żeby nie zmienić jej w ciąży diety z lepszej na gorszą. A może karmić suczkę dalej tak jak dotąd+witaminy,a dla szczeniąt kupić inną np Brita???Bardzo proszę o pomoc!.:oops: Quote
Delph Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 Całego miotu nie karmiłam ;) ale jednego szczeniorka tak i byłam bardzo zadowolona, bo inne karmy nie za dobrze tolerował. Ogólnie podoba mi się cała linia Brit Care, Adult Salmon&Potato też jest fajny. Jak na tę cenę moim zdaniem niezła karma. A tak poza tematem: mojego dorosłego psa też karmię TOTW, tylko rybnym :p Quote
perfectly Posted May 1, 2009 Posted May 1, 2009 Dzięki za odpowiedź, zamówiłam kilogram na próbę jeśli będzie chciała jeść to nie będę dłużej szukać,myślę że jeśli chodzi o skład i cenę to karma wypada dobrze,zobaczymy jak ze smakowitością? Quote
Talia Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 Mógłby mi ktoś powiedzieć jakie jest dawkowanie Brit Care Salmon&Potato dla psa ok. 26-27kg? Szukam i nigdzie znaleźć nie mogę. Quote
Bzikowa Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 Sprawdzam na worku (Bezik od jakiegoś czasu je właśnie S&P) - dla psa o masie 25 kg dzienna dawka to 240 g, dla psa o masie 30 kg - 290 g :) Quote
Talia Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 Bzikowa napisał(a):Sprawdzam na worku (Bezik od jakiegoś czasu je właśnie S&P) - dla psa o masie 25 kg dzienna dawka to 240 g, dla psa o masie 30 kg - 290 g :) Dziękuje bardzo:loveu: W sumie mamy jeszcze prawie cały kubeł Acany, ale ja już myślę czy na następny raz kupić Acane, czy Brit Care S&P lub Bento Kronen S&R. W tym Bricie S&P podoba mi się to, ze jest dość kaloryczny, choć moja sunia ostatnio wcina karme bez zarzutu (oczywiście z odrobina paszteciku lub polane olejem z pestek winogron). a jak zapaszek? Kuszacy? Interesuje mnie jeszcze wielkośc granulek. Są strasznie małe? Quote
Bzikowa Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 Wrzucałam kiedyś fotki granulek do wątku z fotkami ;) Nie są za małe, tzn nie wiem jakie dla Twojej suczy to małe, wg mnie są średniej wielkości i mają ciekawy kształt, taki owalny, nie wiem jak to nazwać. Co do smrodku to na szczęście nie jadą rybą :evil_lol: bo kiedyś kupiłam rybny eagle pack to waliło na całe mieszkanie, już nie mówiąc o pysku psa... a Brit owszem czuć rybą ale dopiero jak sie bezpośrednio powącha. Także zapach nie jest intensywny. Ja się zastanawiam czy nie wziąć Bzikowi brit care activity teraz ale z drugiej ostatnio się zrobił jakby alergiczny , wolę nie ryzykować... Quote
Talia Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 A ma ktoś może zdjęcie Brit Care Adult Large Breed L&R? Byłabym wdzięczna za wstawienie zdjatka. Quote
tonacja Posted August 23, 2009 Posted August 23, 2009 Czy ktoś może wie, czy w Sosnowcu można w jakimś zoologu dostać karmę BRIT na wagę... lub w ogóle czy może ją gdzieś kupić, czy tylko przez neta? Quote
tonacja Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 ok... dzięki za odpowiedź :eviltong: dałam sobie radę sama. Quote
pauli_lodz Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 czy czyjś psiak miał problemy po bricie care? :roll: mój pies je ją jakieś dwa tygodnie w sumie, początkowe dni to przestawianie z gotowanego na tego brita, dopiero od 4 dni jadł samo suche, ale zaczęły się biegunki. wet twierdzi, że prawdopodobnie psiak ma zbyt wrażliwy przewód pokarmowy dla samego suchego i pewnie coś w tym jest - póki dostawał choć trochę gotowanego jeszcze to kupki jak marzenie :P kupiłam adult medium l&r, więc niby dla wrażliwców, ale widocznie nie dość delikatna :-( Quote
Chefrenek Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 pauli_lodz napisał(a):czy czyjś psiak miał problemy po bricie care? :roll: mój pies je ją jakieś dwa tygodnie w sumie, początkowe dni to przestawianie z gotowanego na tego brita, dopiero od 4 dni jadł samo suche, ale zaczęły się biegunki. wet twierdzi, że prawdopodobnie psiak ma zbyt wrażliwy przewód pokarmowy dla samego suchego i pewnie coś w tym jest - póki dostawał choć trochę gotowanego jeszcze to kupki jak marzenie :P kupiłam adult medium l&r, więc niby dla wrażliwców, ale widocznie nie dość delikatna :-( Mój pies żygał po tej karmie. Quote
dzasta Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 Ja wróciłam do tej karmy w akcie desperacji ( wersja z łososiem ) i niestety się znowu nie sprawdziła :shake: Makabryczne wypróżnienia i gazy nie spotykane po żadnej innej karmie no może prócz Acany na którą moje psy reagują okrutną biegunką :shake: Quote
Agnes Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 a ja chyba sprobuje brita care:cool1: jeszcze mam 2 tygodnie na myslenie:evil_lol: Quote
andromeda Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 Jakis czas temu zamowiłam kilogram na probe. I odrazu odstawiłam bo pomimo podawania z poprzednia karma psy miały sraczunie :shake: nawet kot ktory podbiera psiakom miał rewolucje. Moim nie podpasowała ale pies ktory ja dostał miał sie swietnie. Quote
ankael Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 No i jak tam reagują pieski na brita? Wszystko w porządku? Nadal nim karmicie, cz zmieniliście karmę? Pytam, bo właśnie zastanawiam się nad jej kupnem. Quote
dzasta Posted December 5, 2009 Posted December 5, 2009 Ja odstawiłam tą wersję z łososiem ale wróciliśmy do niej później i jest ok jedzą ją chętnie a kupki się ustabilizowały a sierść w porządku :) Quote
Agnes Posted December 5, 2009 Posted December 5, 2009 Moja sucz je...od dwoch tygodni gdzies - zalatwia sie bardzo dobrze, nie drapie, przyjela karme bez porblemu - zero sensacji, nie bylo gazow etc. Nie wiem jak z sierscia - musi zjesc worek, zebym mogla cos powiedziec. Wielkosc granulek - calkiem niezla (wersja large breed), ale jest cos co mnie szokuje - suka, odkurzacz od 6 lat zje wszystko...a tu juz dwa razy zostawila kilka kulek karmy rano - co normalnie nigdy jej sie nie zdarza. Dawkowanie male - na plus Quote
pauli_lodz Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 mój pies przygodę z britem care zakończył zapaleniem trzustki, więc zareagował na tę karmę fatalnie. chociaż też nie obwiniam do końca karmy za wywołanie choroby, raczej za pogorszenie stanu trzustki czyli niejako - rozpętanie istniejącej od jakiegoś czasu cichej choroby. psiaki, które dostały brita w spadku - o ile wiem są zadowolone ;) 1 Quote
Guest Lotty Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 Przestawiłam swoje Pekiny na Brit Care Mini Adult Small i bardzo im służy.Chętnie ją jedzą, Karma ma bardzo małe granulki więc jeśli ktoś szuka bardzo drobnej , polecam.Żadnych problemów typu wymioty,biegunka itp. Quote
Recommended Posts