Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Za pomocą tego ogłoszenia poszukuję domu dla ślicznej, rocznej suczki. Moi rodzice nazwali ją Gacuchna, ze względu na sterczące uszolki :-) Sunia została później przemianowana na Minię. To "robota" mojej bratanicy :-)

Sunia została znaleziona przeze mnie w piątek 16 listopada 2007 r. ok. godz. 16:30 w Zgierzu w okolicach POLO Marketu na ul. Parzęczewskiej.

Mimo tego, że była zmarznięta i wystraszona, bez wahania zareagowała na gwizdanie, cmokanie i wołanie jej. Co miałam zrobić? Zaprowadziłam ją do moich rodziców do mieszkania. Sunia pięknie szła przy nodze, jakby robiła to od zawsze.

Weszła po schodach na III piętro, jakby szła do siebie ;-) Od razu podbiegła do mojego taty, położyła się na dywanie i prosiła łapkami o pieszczoty.

I wtedy to zauważyłam... Sunia była w zaawansowanej ciąży :-( Prawdopodobnie ktoś wyrzucił ją z tego powodu z domu.

Decyzję o sterylizacji aborcyjnej podjęłam natychmiastowo. Wystarczy, że sunia znalazła się na ulicy, jej dzieci nie będą musiały tego przeżywać. Wiem, że część osób na pewno zlinczowałaby mnie za zabójstwo szczeniaków przed ich urodzeniem, ale wybrałam po prostu mniejsze zło.

Gacuchna już po sterylizacji przebywa w domu tymczasowym u moich rodziców. Ma tam dobrą opiekę i dochodzi do siebie. Niestety, lecz nie może tam zostać na stałe. Moi rodzice mają zbyt wiele obowiązków i często nie ma ich w domu. Są osobami rozsądnymi i wiedzą, że nie mogą pozwolić sobie na psa.

Gacuchna jest bardzo przyjaźnie nastawioną psinką, zarówno do ludzi, jaki i do innych psów. Uwielbia się przytulać i być głaskana. Śpi oczywiście w łóżku ;-) Widać, że bardzo potrzebuje miłości i czułości. Ktoś wyrzucił ją z domu ze szczeniakami w brzuszku, a mimo to kocha człowieka i pragnie jego bliskości.

Czy ktoś z Was pokocha tę niewielką, młodą sunię?... Wierzę, że tak...

--
W sprawie suczki proszę o bezpośredni kontakt ze mną:

Magdalena Alicja Urbaniak
urbaniak.magdalena@wp.pl
GG: 2210694
Tlen: madziorna
tel. kom. 0 602 33 92 91

• Replies 129
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='katya']Madzia, ona wygląda jakby była w ciąży...

Kasiu, w poniedziałek rano sunia miała sterylizację aborcyjną... To była już prawie końcówka ciąży. Mam wyrzuty sumienia, ale wiem, że musiałam tak postąpić.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...