Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

erka napisał(a):
Czyli udało się w ostatnim momencie, całe szczęście.

Teraz tylko trzeba szukać domku dla Falki! I oczywiście dla reszty psiaków morawickich:lol:.

Ładne mi "tylko"...

• Replies 301
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A ja chciałam poinformowac , że Violinek to łobuz na maxa...był wczoraj na drugim szczepieniu i o mało co nie zwiał od weta :evil_lol:, mają z nim wesoło, szukamy mu dobrego domku, mam nadzieję, że coś dobrego się znajdzie, bo jak na razie nie udało nam się wybrać odpowiednich opiekunów...

Posted

Dzwoniłam do nowego pana Gaby - Gabunia dogadała sie nareszcie z psem - rezydentem. Jak pan stwierdził - postał 2 tygodnie przy budzie i sie zastanowił. Nadał warczy na Gabe, ale jej nie atakuje. Gaba tez przestała podejmować próby zaprzyjaźnienia sie i żyją totalnie sie niedostrzegając. Właściciel jest też z Gaby zadowolony, bo zaczęła szczekać (on "szczekliwego" potrzebował) tylko sie pytał, czy ona coś z ząbkami ma, bo nie chciała jeść kaszanki na początku, wyraźnie wolała kiełbaskę :cool3: Podobno nadal jest wybredna (to taki przytyk do Ciebie Potter)

Dzwonił tez pan Pestki - wyobraźcie sobie, że ich wet policzył im odrobaczenie 50% taniej, bo to azylowy pies:p. 5 grudnia mają kolejną szczepionkę. A Pestka trochę popiskuje jak się nudzi i wtedy trzeba sie pieseczkiem zająć (skąd ja to znam) a poza tym, to podobno mały aniołek jest (akurat:diabloti:)

NA terenie wczoraj i dziś rano kręcił sie niewielki podpalany piesek, jeśli będzie nadal w poniedziałek postaram sie zrobić zdjęcia. Koleżanka próbowała go nakarmić, ale nie podszedł do niej.

Posted

czarna_zaba napisał(a):
) tylko sie pytał, czy ona coś z ząbkami ma, bo nie chciała jeść kaszanki na początku, wyraźnie wolała kiełbaskę :cool3: Podobno nadal jest wybredna (to taki przytyk do Ciebie Potter)

Nie rozumiem przytyku...:cool3:

Posted

czarna_zaba napisał(a):
Oczywiście, że nie rozumiesz:) podobnie jak uwag, że jak na schroniskowe bidy cudem uratowane przed śmiercią Twoje azylowe towarzystwo jest podejrzanie zapasione:evil_lol:

A tam od razu zapasione .... :)

Posted

ŁATEK nie mogłam sie zdecydować, czy go wklejać, ponieważ na Łatka podobno czeka dom...podobno, bo słychać o tym od ponad miesiąca i nic z tego nie wynika. Pierwotnie, zaraz po tym jak sie u nas zjawił, miał go przygarnąć jeden z ochroniarzy, podobno nawet to zrobił, ale jak twierdzi pies mu sie zerwał ze sznurka i uciekł. Pan nie zdecydował sie na drugą próbę i Łatek został pod portiernią. Kiedy kolejny raz spytałam o jego losy powiedziano mi, że czeka na niego dom w Suchedniowie (chyba) i tam bardzo na niego czekają, cudny dom, już jedna nasza suka do nich poszła. Akurat zbiegło sie to w czasie z zastrzykiem antykoncepcyjnym, który nasza pielęgniarka pojechała jej zrobić. Jak sie poszłam dopytać co z tym domkiem, to mi ta kobieta zaczęła z zachwytem opowiadać, jacy fajni ludzie, że następnego zastrzyku już nie chcą, bo chcą szczeniaczki i, że Łatka tez chcą, bo córeczka tej pani chce pieska z którym będzie w łóżku spać....a potem kontynuowała opowieść o tym jak żywiołowo ją ta suka przywitała, jak jej suchą karmę wyjadała i jak córeczka tej pani opowiadała, jak to jej mamusia krzyczy na pieska i ten piesek sie tak trzęsie....Z kolei inna osoba twierdzi, że zna tą rodzinę i wszystko jest ok, że ta córeczka strasznie tego pieska chce i żeby go szybko wieźć. Nie mam doświadczenia w adopcjach, ale strasznie mi sie to wszystko nie podoba. Dlatego zdecydowałam sie jednak wrzucić jego zdjęcie, może akurat będzie chętny na takiego pieska i nie będzie go trzeba wywozić do tej podejrzanej rodziny.

Posted

magda801 napisał(a):
Niestety dziś Violinek wraca z adopcji, nie wiem co z nim zrobimy bo tymczas mamy jeszcze na 5 dni.....osoba okazała się fatalnie nie odpowiedzialna...

:placz::placz: a już tak się cieszyłam

Posted

Violinek jest na tymczasie u znajomej, fakt, to wielki łobuz....ale przecież maluch, a maluchom się wybacza....
Będę cały czas mu szukać domku ale co z tego wyjdzie nie wiem, ponieważ przed świętami jest fatalny okres....

Posted

magda801 napisał(a):
Niestety dziś Violinek wraca z adopcji, nie wiem co z nim zrobimy bo tymczas mamy jeszcze na 5 dni.....osoba okazała się fatalnie nie odpowiedzialna...

:-(:-( Taki piekny a tak nie ma szczescia :-(

Posted

magda801 napisał(a):
Dziewczyny trzymajcie kciuki, w sobotę przyjeżdża osoba, która ma obejrzeć Violinka, możliwe że znalazł by domek, ale wolę póki co nie zapeszać...

bedziemy trzymac :cool3:
Oby sie psinie poszczescilo:roll:

Posted

Oby Violinek znalazł domek, bo zdaje sie, że Wam tam trochę życie zatruł, co?:oops:
W Morawicy spokojnie. Andzia zaprzyjaźniła sie z Łatkiem, ich sytuacja jest bardzo trudna, bo śpią na trawniku, nie mają sie gdzie schować. Andzia w czwartek dostała zastrzyk antykoncepcyjny. Dwie dzikie sunie i Staruszek mieszkają sobie w budzie na polu poza ogrodzeniem szpitala, mam nadzieję, ze wreszcie nikomu nie wadzą