Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 301
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='czarna_zaba']Chwytak? a co to jest? I czy Fiona potrafi tego użyc?
To jest taki długi drag z pętlą na koncu. Zarzuca sie go jak lasso, i sciagasz. Tak by pies nie mogl uciec, a przytym nie zrobi sobie i łapiącej go osobie krzywdy. Nie ma możliwości ugryzienia osoby, ktora go złapie co najwyrzej moze ugrysc chwytak. Myslę,że Fiona potrafi go uzyć, bo z tego co wiem łapie na niego koty.

Kontakt do Fiony fiona.22@wp.pl

Posted

czarna_zaba napisał(a):
My z Fiona w sąsiednich blokach mieszkamy, choć już kupę czasu sie nie widziałyśmy :diabloti:. Spróbuję ją namówić na wspólne łowy:evil_lol:

Oby udało się złapać suczyska;)

Posted

[quote name='kika22']To jest taki długi drag z pętlą na koncu. Zarzuca sie go jak lasso, i sciagasz. Tak by pies nie mogl uciec, a przytym nie zrobi sobie i łapiącej go osobie krzywdy. Nie ma możliwości ugryzienia osoby, ktora go złapie co najwyrzej moze ugrysc chwytak. Myslę,że Fiona potrafi go uzyć, bo z tego co wiem łapie na niego koty.

Kontakt do Fiony fiona.22@wp.pl

Chwytak w tej chwili wozi się u Miśki w samochodzie ale niedługo ma do mnie dotrzeć :)
A koty w żadnym wypadku nie są łapne za pomocą chwytaka. Do odławiania kocistych używamy klatki łapki, rąk i transporterów ;)

A jeśli chodzi o łapanie suń to z checi mogę spróbować pomóc...

Posted

Fiona, byłabym strasznie wdzięczna. W życiu nie łapałam nic.... Jak nie podchodziło to dawałam spokój, ale są takie sytuacje kiedy inaczej sie nie da:(
Myślę, ze w kwietniu trzeba będzie sie tym zająć, może jakaś sobota? Napisz orientacyjnie kiedy by Ci pasowało, a jak zajmę sie wstępnym ustalaniem miejsca po sterylizacji i miejsca gdzie będzie wykonywana.

Posted

Właśnie się boje czy zdążymy. Podobno weterynarza w Kielcach nie chcą sterylizować suk w zaawansowanych ciążach? Z orientacyjnych obliczeń wychodzi mi, ze rozwiązanie około 15 kwietnia, obym sie myliła

Posted

moze ja sie na cos przydam:oops: to moje okolice no moze nie tak moje ale czesto tam bywam a w czasie pobytu na mojej dzialce Morawica to centrum:eviltong:
jak tylko tak to prosze pisac ;)

PS. Czarna_Zabo ty mieszkasz w Morawicy??:cool3:

Posted

dorrick napisał(a):
moze ja sie na cos przydam:oops: to moje okolice no moze nie tak moje ale czesto tam bywam a w czasie pobytu na mojej dzialce Morawica to centrum:eviltong:
jak tylko tak to prosze pisac ;)

PS. Czarna_Zabo ty mieszkasz w Morawicy??:cool3:

Czarna żaba mieszka na barwinku nie daleko Fiony ;)

uważam że trzeba sunie złapać jak najszybciej :roll: tylko w razie czego gdzie je przechować po sterylce?

Erka coś chyba pisała kiedyś, że nie wykonują sterylek aborcyjnych, ale dokładniej trzeba by ją pytać :roll:

Posted

Zapraszam na NOWY KSIĄŻKOWY BAZAREK dla jędrzejowskich psiaków, PONAD 40 TYTUŁÓW KSIĄŻEK :)
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9707806#post9707806

Pozostałe bazareczki:

A tutaj znajdziecie skórzaną torebkę, super karafkę i inne nowe rzeczy:)
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=107387

Drewniane rękodzieło:)
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=107390

Piękne hafty krzyżykowe:)
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=107365

Posted

Dorrick, ja pracuje w szpitalu w Morawicy, stąd problem tych psów jest mi szczególnie bliski. Dam Ci znać jak tylko ustalimy termin łapania. Coś mi mówi, że każda pomoc się przyda...

Posted

oj, nie mialam nawet pojecia, ze jest taki watek

Potrzebuje kogos do sprawdzenia domku dla malamuta w Morawicy wlasnie. Wiem, ze to dodatkowy klopot dla Was i pewnie czasu nie macie ale moze choc chwileczke by ktoras na wizyte i rozmowe znalazla? Mam chetnego do sprawdzenia z Bezdomnych Szpicow ale az z Piotrkowa tryb. a to 100km i on tylko w razie bardzo wielkiego "W" moglby podjechac
Chlopak chetny na adopcje wydaje sie jak najbardziej w porzadku ale jednak wolalabym aby ktos zobaczyl warunki. Bylabym wdzieczna dozgonnie;)