Sonata78 Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 Iwop a pęcherz ona ma zdrowy? Znalazłaś ją w lesie, może przeziębiona? Ja tam nie wiem jak ją tego oduczyć. Pewnie wyprowadzałabym co godzinę żeby zapobiec "wypadkom". Ale Ty nie masz takiej możliwości... Tego kota co ostatnio znalazłam nauczyłam na kuwetę w jeden dzień. Myślałam że za mały i za głupi ale Jola mi powiedziała żeby uczyć i się nauczył. Nie wiem toroche to głupie ale może Figę też można by nauczyć na kuwetę, niektóre małe psy załatwiają się do kuwety... Quote
agusiazet Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 Ja słyszałam o tym preparacie, że odstrasza od sikania, ale tylko w popsikanym miejscu, ale sama nie testowałam. FIGUNIA BARDZO PROSI O DOMEK!!! Quote
sacred PIRANHA Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 kolezanka mi powiedziala, ze to jest dobry preparat jesli piesek zawziecie sika w jednym miejscu...tzn wymyslil sobie, ze jakies konkretne miejsce robi mu za taka kuwete...ale jak sika "pod siebie" gdzie popadnie to to raczej nie zda egzaminu, bo trzebaby psikac wszedzie gdzie sikal a on i tak pojdzie po prostu w inne miejsce... Quote
iwop Posted December 10, 2007 Author Posted December 10, 2007 Figa jest mądrym pieskiem :p Przez weekend kiedy byłam w domu i wychodziłam regularnie z z psami na dwór co 3 godziny (ostatni raz o 23.) Nie zabrudziła w domu ani razu :p A więc to tylko kwestia poświęcenia więcej uwagi zanim stanie się dorosłym pieskiem...:lol: Quote
Ulka18 Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 Figunia madry szczeniaczek szuka domu od zaraz :modla: Quote
iwop Posted December 10, 2007 Author Posted December 10, 2007 Nikt do Figi nie zagląda...:shake: Quote
Ulka18 Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 Zagladamy, zagladamy.... w ogole maly ruch na watkach...na nasze mieleckie tez 0 wejsc :shake: Quote
Kanzaj Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 Zaglądamy, tylko co tu pisać, że ani domek ani portfel nie chcą być z gumy...:shake: Quote
agusiazet Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 Iwonko, ja też zaglądam i rozputuję o domki, ale jakoś nie ma chętnych:( A namawiać nikogo nie chcę, bo potem to tylko kłopoty. Ja mam sporo rzeczy do wystawienia na bazarek, ale nie mam programu do obróbki zdjęć, jak tylko mąż mi zainsataluje powystawiam dla Figuni. Mam też fakturę z Krakvetu na AFN, ale na większą sumę niż jest do wzięcia. Myślę, że po bazarku się dozbiera. Prześlę Ci ją Iwonka, jak tylko nie wykasowałam adresu, inaczej poproszę o niego ponownie. I napisz koniecznie, co z Kaszmirem!!! Quote
iwop Posted December 10, 2007 Author Posted December 10, 2007 Kaszmir na rarzie ma się lepiej. Przez tydzień jeździłam z nim codziennie na zastrzyki. Teraz jest obserwowany pod kątem cukrzycy i kamieni nerkowych... Ten kot tyle przeszedł, że półakac się chce... Dowiedziałam się, że oprócz tego, że siedział w klatce przez 5 lat to byl do klatki przymocowany obręczą metalowa założona u nasady ogona (taka jak mocuje się na szczotkach) chyba po to żeby się nie poruszał... Sierć odpadała mu płatami.:placz: Netti z dogo go uratowała... W styczniu musi miec wuleczonego zęba bo ma wielką dziurę! wątek Kaszmira i Malwinki na persji: http://www.forum.e-wind.pl/viewtopic.php?t=2303&sid=9430108b19bc06110ee941867338ea6e Figa jest coraz lepiej ułozona - od piątku do dzisiaj nie zabrudziła ani razu! Ale moze dlatego, że jej tymczasowa mamusia więcej czasu jej w końcu poświęca :cool3: Biore takie leki, że jako skutek uboczny nie spie w nocy... to sobie chodzę :) Quote
Bonsai Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 iwop - jesteś dzielna! :) Figunia z pewnością jest Ci wdzięczna... Czekamy na domek dla małej! Quote
Ulka18 Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 Figunia bardzo prosi o domek.... Biedny Kaszmirek...czytam, czytam i uwierzyc trudno,ze ktos go tak traktowal...ale w naszym katolickim kraju zwierzeta zawsze sa na ostatnim miejscu :angryy: Quote
iwop Posted December 11, 2007 Author Posted December 11, 2007 Niestety coraz wiecej pseudohodowli i psów i kotów...:-( Figa szuka domu na zawsze! Quote
iwop Posted December 11, 2007 Author Posted December 11, 2007 Figa nadal idealnie zachowuje czystość - od soboty nigdzie nie zabrudziła :p No może pomijając błotko, które na łapkach wnosi:diabloti: Zawsze żałuje, ze w Polsce nie ma mody na to aby psy kalosze nosiły...:roll: Quote
agusiazet Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 Na pewno uda się Fidze znaleźć super domek, tylko cierpliwości, cierpliwości!!! Quote
iwop Posted December 12, 2007 Author Posted December 12, 2007 Mam nadzieję, że w końcu ktos ją pokocha...:-( Quote
Ulka18 Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 Niestety coraz wiecej pseudohodowli i psów i kotów To jest skaranie straszne :angryy: ostatnio odebrano przez TOZem 2 szczeniaki collie mieszkajace w chlewie ze swiniami, jadly to co swinie z koryta :mad: wystarczy na allegro wejsc i zobaczyc te zdjecia, warunki w jakich mieszkaja :-( Quote
iwop Posted December 12, 2007 Author Posted December 12, 2007 19 grudnia minie miesiąc jak Figa jest u mnie...:-( I nikt absolutnie NIKT o nia nie zapytał....:placz: Quote
mulinka Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 Figa jest piękna Iwonko,a może załóż małej wątek na miau na Koci-łapci ? nie zaszkodzi, a może ktoś się w niej zakocha Quote
iwop Posted December 13, 2007 Author Posted December 13, 2007 Na miau nie ma sensu wątku zakładać... Ostatnio gdy zrobiłam tam apel w sprawie kotów w Łodzi to powiedziano, żebym zajęła się ich sterylizacją:crazyeye: Bez obrazy (sama jestem miau) ale tamto forum jest mało przyjazne...:shake: Zreszta nie dam rady prowqadzić wątków na kilku forach...:oops: Quote
iwop Posted December 13, 2007 Author Posted December 13, 2007 Dlaczego nikt nie chce Figi...?:placz: Quote
Recommended Posts