Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W zyciu mężczyzny przychodzi taki moment, gdy musi podjąć prawdziwie męską decyzję 8)

Przyszedł czas na kolejnego psiaka, a raczej suczkę. Oczywiście SH :D

Może ktos z Was wie o miocie , gdzie szczeniaki byłyby do wydania pod koniec czerwca?

Interesuje mnie suczka najlepiej po biegajacych rodzicach, ( a teraz nie smiejcie się bo to ma być jednocześnie prezent dla mojej córki ) w kolorach szaro-białych lub czarno-białych, o niebieskich oczach.

Oczywiscie tylko rodowodowa.

Jeżeli moglibiscie mi kogos polecić.... :roll:

(najlepiej na priv) 8)

• Replies 77
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To może i mi podsuniecie pomysł co gdzie i jak. W sierpniu moja siostrzyczka chce mi kupić malamutka (jako prezent ślubny :wink: ). Bardzo bym chciała suczkę biegającą wystawową z dobrej hodowli w okolicach Warszawy.

Powiedzcie jak poznać u szczeniaczka że będzie np miał niezbyt ciemny pyszczek? Doradzcie co mam sprawdzić żeby wszystko było oki o co pytać (wiem że trochę o tym juz gdzieś było ale chodzi mi o takie najbardziej konkretne rzeczy). Miałam już kilka piesków różnych ras i wiem że pora na malamuta. A ponieważ mija tydzień od momentu jak odszedł mój piesek to najlepszy moment żeby sie rozejrzeć (żeby trochę zapomnieć).

Ile teraz może kosztować rodowodowy malamut? POMÓŻCIE :) (możecie wysyłać info na banjo@long.pl).

Posted

Rodowodowy malamutek może kosztować od 600PLN dooooooooooooooooooooooooooooooooooooo - ho ho - nawet 4 tys lub więcej oczywiście 4 tys zł a nie groszy

Posted

Podał tylko orientacyjne ceny,za 600 zł może być tzw pet,ma rodowód,ale ma wpisane niehodowlany,to zależy też od hodowli,jaką daje karmę,ile poświeca czasu na opiekę

Posted
To może i mi podsuniecie pomysł co gdzie i jak. W sierpniu moja siostrzyczka chce mi kupić malamutka (jako prezent ślubny :wink: ). Bardzo bym chciała suczkę biegającą wystawową z dobrej hodowli w okolicach Warszawy.

Powiedzcie jak poznać u szczeniaczka że będzie np miał niezbyt ciemny pyszczek? Doradzcie co mam sprawdzić żeby wszystko było oki o co pytać (wiem że trochę o tym juz gdzieś było ale chodzi mi o takie najbardziej konkretne rzeczy). Miałam już kilka piesków różnych ras i wiem że pora na malamuta. A ponieważ mija tydzień od momentu jak odszedł mój piesek to najlepszy moment żeby sie rozejrzeć (żeby trochę zapomnieć).

Ile teraz może kosztować rodowodowy malamut? POMÓŻCIE :) (możecie wysyłać info na banjo@long.pl).

Miałaś już kilka piesków i ma to być prezent na Twój ślub. :hmmmm:

To, który to już będzie Twój mąż? :wink:

A może psy tak długo nie żyją?

Posted

banjo. U nas w klubie urodziły się niedawno małe mamutki. Pięć sztuk, i z tego co wiem do wydania będą w czerwcu, ale może własciciele bedą mogli go chwilę przetrzymać. Urodziło się pięć, trzy są już zajęte. W każdym razie kontaktuj się z Novą z tego forum czyli mejl: aneta-jarek@wp.pl

Szczeniaki są po psach "Wrockowych" czyli Huk Amarok, ale całkiem nieźle radzą sobie w zaprzegu.

Mike, to cudowna nowina!!!

Wiedziałam, że do niej dojrzejesz ;-) Wyślę ci wieczorem list od Basi R. bo poprosiłam ją , żeby mi napisała jakie planują mioty. WIesz, już chyba, że drugi białas - Dusza, został u nas, i musimy szczeniaka odkupić koledze, to też się zaczynamy rozglądać ;-)

Posted

Grześ!!! to będzie mój pierwszy mąż aż taka stara nie jestem :lol: pieska teraz mam w domku jednego (bulka mojej siostry) ale niedługo mam nadzieję mieć swojego psiaczka (męża też- jednego) :D :wink:

Ewaka Dzięki za namiar na pewno się odezwe i zobaczymy co się uda zrobić

Posted
Grześ!!! to będzie mój pierwszy mąż aż taka stara nie jestem :lol: pieska teraz mam w domku jednego (bulka mojej siostry) ale niedługo mam nadzieję mieć swojego psiaczka (męża też- jednego) :D :wink:

:wink:

Posted

Ewa 8)

Jeżeli chodzi o Basię z Hodowli B - to już z nią rozmawiałem.... :roll:

Wybierzemy sie tam prawdopodobnie za dwa tygodnie....

Pogadamy w Kucobach 8)

Posted
WIesz, już chyba, że drugi białas - Dusza, został u nas, i musimy szczeniaka odkupić koledze, to też się zaczynamy rozglądać ;-)

Ewaka, masz 2 białaski po Ciapku? W takim razie 3 białaski z tego miotu są w Łodzi i okolicach?

Posted

Szamanko, no jasne! Wiem, że jakaś kobitka przed nami wzięła białasa do Łodzi, ale Basia nie dała mi na nią namiaru. Podobno chciała go do agility, czy jakichś tam innych psich zabaw ;-) Swoją drogą ciekawe, jak wygląda, bo na żywo go nie widziałam, ale z chęcią zrobiłabym konfrontację, bo moje maluchy (hm..... już są większe do moich suk) siętak szybko zmieniają... Raz są do siebie podobne, raz to diametralnie różne. Kilka fotek białasów jest na naszej watahowej stronie w galerii z Kubalonki, Cisnej i Jakuszyc. Moje już powoli przyuczamy do biegnania. Mają tyle zapału, że aż się boję myśleć co będzie dalej. genralnie Gaspar jest nieco cięższy, bardziej miśkowaty z ruchów i pyszczka, natomiast Gejzer - czyli Dusza - wyciągnięty i liskowaty, z baaardzo długim ryjkiem... Także Gaspara jest bardziej Ciapkowaty, a może Fakirowaty, a Dusza wdał się raczej w Alabamę, czy Dereka. Nawet na charaktery bozia nie szczedziła, boGaspar jest przylizuch i pieszczoch, chcoiaż zadziora, a Dusza stroni od ludzi, nie lubi obcych, ale w kojcu u dorosłymi psamii poddaje się zawsze przed waleczką ;-)

Posted

Tajruś, przeca Mike wystosował specjalną prośbę o polecenie mu hodowli... :roll: Więc w takiej sytuacji podanie mu namiarów nie jest ogłoszeniem reklamującym, tylko podaniem odpowiedzi na wyraźne zapytanie. Toż to jest napisane wyraźnie... 8) :D

Posted
Szamanko, no jasne! Wiem, że jakaś kobitka przed nami wzięła białasa do Łodzi, ale Basia nie dała mi na nią namiaru. Podobno chciała go do agility, czy jakichś tam innych psich zabaw ;-)

Myślę, że ten "maluszek" właśnie do aglility jest przyuczany, tak jak i poprzedni Husky tych właścicieli. Nie mam niestety konkretnych namiarów na niego, ale muszę się w końcu wybrać tam, gdzie trenuje i zobaczyć jak wyrósł.

Powiem właścicielce o braciszkach z Watahy, na pewno oboje będą ciekawi :D

Posted

Ciekaw jestem czy przy drugim psie - ktory w pewien sposob zmienia nas ze zwyklego przyjaciela-posiadacza psow w psiarza - tez tuz przed sama decyzja ze tak to ten i juz zaklepujecie mieliscie schize czy wogole jest sens sie w to - za przeproszeniem - ladowac ?

Bo ja wlasnie mam tzw. dola morlaniaka...

Posted

No pieseczke jest przepiekny ...wiem by byłam i widziałam go na własne oczy....no co ja gadam ja go nawet na rekach trzymałam...

Mike niech maleństwo zdrowo rośnie... :D