BIANKA1 Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 Super :evil_lol: I tak skubana wie , że robią jej zdjęcie :lol: Quote
malagos Posted March 16, 2009 Author Posted March 16, 2009 to niewiarygodne, ale jak stoją w kuchni wszystkie, czekaja na obiad i tylko sie powie "pójdę po aparat", Zulki już nie ma. Skąd ona wie? :crazyeye: Quote
malagos Posted March 16, 2009 Author Posted March 16, 2009 Proszę, zaglądajcie na watek tej sierotki, ona zginie marnie na tej wsi http://www.dogomania.pl/forum/f28/linka-ratlerkowata-sunia-z-wiejskiej-ulicy-trzeba-ja-zabrac-133613/#post11967530 :shake: :shake: Quote
malagos Posted April 30, 2009 Author Posted April 30, 2009 Pozdrowienia od Zulki :multi: Okazuje sie, ze to ona najwiecej szczeka na wszystko, co sie ruszy za płotem. A że wzdłuż ogrodzenia jest wiejska droga, ma na co szczekać :diabloti: Zulinka jest świetnym psem. Nie wyobrażam sobie, jak jej u nas nie było :crazyeye: Quote
Tola Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 malagos napisał(a):Pozdrowienia od Zulki :multi: Okazuje sie, ze to ona najwiecej szczeka na wszystko, co sie ruszy za płotem. A że wzdłuż ogrodzenia jest wiejska droga, ma na co szczekać :diabloti: Zulinka jest świetnym psem. Nie wyobrażam sobie, jak jej u nas nie było :crazyeye: Wszystkie Zulinki tak mają:evil_lol: Myslę podobnie o swojej Zulince:p Quote
malagos Posted May 5, 2009 Author Posted May 5, 2009 To zdjęcie zrobione przez szybę zamkniętych drzwi tarasowych. Zulka wraca ze spacerku. a to, jak otworzyłam drzwi i Zulka zobaczyła aparat :crazyeye: Quote
BIANKA1 Posted May 9, 2009 Posted May 9, 2009 Kochana bidulka . Jak to dobrze , że ma Was :loveu: Quote
malagos Posted May 9, 2009 Author Posted May 9, 2009 To Zulinka w "siebie"w domku - starej zniszczonej budce, ale nie mam serca jej wyrzucić, bo nową okupuje czasem Dalia.... Quote
malagos Posted May 23, 2009 Author Posted May 23, 2009 Przykucnełam w drwiach tarasowych, by zrobić zdjecie kotu Boryskowi. Dziewczęta własnie wracały ze spacerku i do Zulki nie docierało, co mam w reku... aż dotarło.... Quote
malagos Posted May 24, 2009 Author Posted May 24, 2009 Ta druga to Zulka z worka. dlatego na niektórych watkach jest napisane "klony" u malagos, bo mam szczęście do takich czarnych małych suczek. Quote
malagos Posted May 26, 2009 Author Posted May 26, 2009 Dzis mijaja 2 lata, odkąd Jo37 przywiozła Zulkę do nas. :multi: :multi: Piłysmy kawę w kuchni, Zulka leżała na posłanku jak spralizowana tak, jak ją połozyłysmy. Niech poleży, zaraz sie oswoi - mówiłyśmy. Zulka wstawała tylko wtedy, gdy nikogo nie było w promieniu kilku metrów, czyli w nocy i w czasie naszej pracy. Załatwiała się na podłogę, bo wyniesienie jej na trawę konczyło sie jakimś paraliżujacym znieruchomieniem, jakby skamienienim. Oj, Zulka, Zulka, narobiłaś babo zamieszania w naszym domu.... Że niby każdego wycofańca da sie oswoić, ze tylko czas i miłość. A to jest przykład na to, ze nie każdy pies moze wrócić do normalnosci. Pies dorosły, po przejscich moze mieć takie zmiany w psychice, że będzie chory do końca życia. Ale u nas ma swój dom na zawsze! :loveu: Quote
Jo37 Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 Jak ten czas leci . Zulka to powinna grać w Totka . Quote
BIANKA1 Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 To już 2 lata . Jak ten czas leci :roll: Wszystkiego dobrego :lol: Quote
malagos Posted May 26, 2009 Author Posted May 26, 2009 Asiu, pamiętasz tę akcję przywozu Zulki? :evil_lol: Jak sie popatrzy na zdjęcie powyzej, to na tarasie, to sie nie chce wierzyć, że od tamtego dnia Zulka nie przechodzi tymi drzwiami :crazyeye: Muszę ja wypuszczać tylko wejsciowymi :roll: Jakaś kolejna trauma. W ogóle w domu się mówi, że "Zulka trumuje sie u siebie w budce", jak nie wychodzi po kilka godzin .... Czy to z powodu burzy, czy zrobienia zdjecia, czy wizyty sąsiada, czy jakiegoś poruszenia (np. nowy pies na dt). Quote
Tola Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 Ode mnie równiez serdeczne zyczenia; i taki pyszny tort jak od Bianki:lol: Czas leci przerazajaco szybko:roll: Pamietam jak pierwszy raz zobaczyłam zdjęcie Zulki i te jej przerazone oczy:-( Dobrze ze jest bezpieczna juz na zawsze. Quote
malagos Posted May 27, 2009 Author Posted May 27, 2009 Dziękujemy za torcik i życzenia :p Zulka dzis naszczekała na robotnika, który przyszedł wymieniać płytki na balkonie - chyba po raz pierwszy widziałam ją szczekajacą na kogoś w domu, bo na podwórku to najwieksza bohaterka :evil_lol: Jeszcze kilka lat, to moze da mi sie pogłasakć? :diabloti: Quote
malagos Posted June 4, 2009 Author Posted June 4, 2009 Zulka robi wielkie postępy, zwłaszcza w szczekaniu na robotnika :diabloti: Gotowa jest sie rzucuć na niego jak wchodzi do domu :crazyeye: :roll: Quote
Jo37 Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 Jak znalazła taki dom to nie dziwota ,że go pilnuje . Widocznie robotnik źle pracuje i trzeba go pogonić. Quote
BIANKA1 Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 Jo37 napisał(a):Jak znalazła taki dom to nie dziwota ,że go pilnuje . Widocznie robotnik źle pracuje i trzeba go pogonić. Zgadzam się z tym :evil_lol: Miałam kiedyś pudla , który ugryzł kominiarza akurat w momencie kiedy kończyłam zdanie " niech się Pan nie boi , ona nie gryzie ":diabloti: Quote
Tola Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 Te Zulki to szczekliwe psice. I niebezpieczne. Moją Zulkę, z racji wielkosci, wiekszosc napotkanych osób na spacerze chce brac na rece i przytulac. Dodam, ze diabliczka wysyła bardzo pozytywne sygnały. A gdy jej pyszczek jest juz na wysokosci czyjejs twarzy - Zulka capie zębami. Całe szczęscie ze ma starte i uszczerbek na urodzie i zdrowiu niewielki. TZ mówi, ze będzie zaznaczał kreski na ławce, na której najczęsciej się to odbywa, zeby pamiętac ilosc bardziej przestarszonych niz pogryzionych osób:evil_lol: Quote
malagos Posted June 5, 2009 Author Posted June 5, 2009 Robotnik to równy gość, mimo tego, ze ma robotę na 2 dni, a robi już 10 :mad: Za to miłośnik zwierzat i sobie czasem gadamy o znalezionych kotach i pieskach ;) Muszę go namówić na Kumpla :cool3: Quote
Recommended Posts