Azir Posted February 19, 2007 Author Posted February 19, 2007 Biszkopt a la Rotti 3-4 jabłka, najlepiej typowe do pieczenia, np boskopy szklanka mąki szklanka cukru lub cukru pudru 5 jajek cynamon 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia ewentualnie: pół cukru waniliowego trochę cukru pudru do posłodzenia jabłek jak kto lubi tłuszcz do wysmarowania tortownicy tarta bułka Wysmarowaną blachę posypujemy tartą bułką i wstawiamy na trochę do lodówki. Ucieramy jajka z cukrem na puch, dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia (i ewentualnie z cukrem waniliowym). Odstawiamy i w tym czasie obieramy jabłka. Kroimy je wprost na tortownicę, posypujemy cynamonem (Rotti lubiła dużo cynamonu) i jeśli jabłka są bardzo kwaśne, możemy nieco posypać cukrem pudrem. Zalewamy owoce ciastem i wstawiamy do ciepłego piekarnika (nie gorącego) ustawionego na 160°C na jakąś godzinę. Wyjmujemy jak jest rumiane i boki trochę odstają od formy. Ciasto jest pyszne na gorąco. Można podawać z lodami lub bitą śmietaną. Jak jest za mało przesuszone, to lubi rozwalać się podczas nakładania. Quote
diabelkowa Posted February 28, 2007 Posted February 28, 2007 Gdziestam pisaliscie o dowcipie o pajaku... opowiedzcie moze i rotti sie znow posmieje Quote
ewelinka_m Posted March 8, 2007 Posted March 8, 2007 Rotti nie dane mi było Cie poznać ani wirtualnie ani osobiście.. Bóg zabrał Cie do siebie tak szybko, dlaczego pytam tak dobrą i wspaniałą osobę ? choć patrząc na Twoje zdjęcia mam wrażenie że widziałam Cię na jakiejś wystawie .. tak bardzo chciałaś żyć walczyłaś do końca... dogomaniacy jestem pod wrażeniem osoby które nawet Cię nie znaly potrafiły rzucić wszystko aby pomóc Tobie przy psiakach, to niesamowite tyle osob o Tobie pamięta tych nowych oraz i tych dłużej trwających tutaj, ale nie zależnie od tego w sercu każdego pozostaniesz na zawsze.. żałuje że nie zdążyłam zasięgnąć u Ciebie żadnej rady, porozmawiać cokolwiek..wierze, iż byłaś wspaniałą osobą widać to po twoich postach do końca wesołaa choć choroba już tak bardzo dała o sobie znać.. przeczytałam cały wątek, a nie znając Rotti płakałam jak niewiadomo kto.. Rotti odpoczywaj w spokoju proszę zaopiekuj się moim Kubusiem, przekaż mu że myśle o nim i tęsknie.. on również przekaże Ci, iż na zawsze pozostaniesz w moim sercu, na zawsze Cię zapamiętam... mam też ogromną prośbę do dogomaniaków poznańskich jeśli ktoś bedzie u Rotti proszę zapalcie świeczuszkę i ode mnie wrazie czego przekaże pieniążki przelewem... Rotti wszyscy o Tobie pamiętają nadal wszystkiego najlepszego z okazji dnia kobiet [SIZE=5] Quote
bea100 Posted March 8, 2007 Posted March 8, 2007 Tak, dzisiaj Dzień Kobiet i jeszcze mam imieniny- zawsze się ze mnie Elu nabijałas, że nie miałam kiedy sobie tych imienin obchodzić- Rotti-pamiętam, siedziałysmy zawsze do póżna w nocy w ten dzień na gg i było cudownie- Darz Bór kochana :loveu: Quote
diabelkowa Posted March 11, 2007 Posted March 11, 2007 pamietam.... ach te Twoje posty jeszcze na dogo... Quote
Tomo 2 Posted March 16, 2007 Posted March 16, 2007 Ciężko się czyta , to wszystko co o niej napisaliście musiały być wpsaniałą osobą której duch powinien nam przyświecać w naszych działaniach. szkoda że nie maięłm dane Cię poznać ale odwiedzę Cię napewno , jestem z tego samego miasta co Ty. Quote
*zaba* Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 Tomo,prosze zapal swiatelko tez ode mnie,ja raczej nie mam szans zeby samej to zrobic. Quote
Tomo 2 Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 Oczywiśie zawsze i chętnie Może jeszcze w czyimś imieniu Quote
bea100 Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 [quote name='Tomo 2']Oczywiśie zawsze i chętnie Może jeszcze w czyimś imieniu Tomo2: proszę podaj mi na pw numer swojego konta- wyślę kaskę na światełko ode mnie także. Już tu wczesniej prosiłam o to kogoś z Poznania-- ale bez skutecznie- a tak bardzo bym prosiła...tak bardzo... Quote
tufi Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 Beatko, ja zawsze pamiętam i choć nie piszę w tym wątku z wielu powodów, to bądź spokojna - światełko pojawia się regularnie u Eli. Quote
Tomo 2 Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 Bea 100 zapalę i w twoim imieniu , nie ma sprawy kasa nie potrzebna liczy się pamięć -będziemy to robili częściej . Tufi pozdrawiam . Zapalę w poniedziałek najpóźniej we wtorek . Quote
bea100 Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 Tufi: tak dobrze Cię tu widzieć :loveu: Ja czułam, że u Eli pojawiają się nasze światełka mimo, że nikt tu o tym nie pisze, czułam to z całą pewnością. Teraz- wiem (i za to Ci dziękuję). Tomo2:dzięki za serducho-ja sama nie mogę być w Poznaniu u Eli osobiście- tu chodzi o pomoc dla mnie w tym temacie- wiem, że kwota za światełko nie wielka ale nie o to chodzi- naprawdę Cię proszę/nalegam. Quote
Tomo 2 Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 BEA 100 nie ma tematu .Czuje się wyrózniony móc w Twoim imieniu zapalić swiatełko i tak zrobie. Kiedyś jak się spotkamy opowiesz mi o niej i to wystarczy . Pozdrowionka Quote
bea100 Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 [quote name='Tomo 2']BEA 100 nie ma tematu .Czuje się wyrózniony móc w Twoim imieniu zapalić swiatełko i tak zrobie. Kiedyś jak się spotkamy opowiesz mi o niej i to wystarczy . ... No i co ja mam począć z Tomo2 ? ;) Powiem tylko- dziękuję :loveu: .Oczywiście-wierzę, że się spotkamy i opowiem o Eli- opowiem Ci o dobrym i wrażliwym Człowieku. Quote
Agga Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 Bea w Poznaniu najprawdopodobniej bedę w sobotę. Zamierzam na chwilkę pójść na cmentarz i zapalić lampke od nas. Quote
bea100 Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 [quote name='Agga']Bea w Poznaniu najprawdopodobniej bedę w sobotę. Zamierzam na chwilkę pójść na cmentarz i zapalić lampke od nas. Aguś, będę tam w sobotę sercem i myślą z Tobą :loveu: Quote
Tomo 2 Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 Byłem dzisiaj ok.14.00 i zapaliłem znicze na grobie od BEA 100,Zaba i od siebie czyli w imieniuw szystkich pozostałych Was.Nawet słonko wyszło z chmur by poświecić też nad grobem gdy niebieskie znicze się paliły , tak jak by chciało Wam podziękować za pamięć w jej imieniu . Myślę żę trzeba by może pomyśleć o odnowieniu napisów na płycie bo co niektóre litery mocno wyblakły . Agga gdybyś potrzebowała jakiś tarnsport w Poznaniu to daj znać na PW /ustalili byśmy w tedy godz. i miesca / chętnie służę pomocą Quote
Agga Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 No to Elunia patrzy tam na nas i na pewno się uśmiecha. Quote
Linka Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 [quote name='Agga']No to Elunia patrzy tam na nas i na pewno się uśmiecha. Agguś odezwij sie jak będziesz jechała do Poznania.. Nie jestem pewna czy spotkamy się w sobotni wieczór, ale na cmentarz bardzo chętnie z Tobą pójdę, jak zawsze;) Quote
Agga Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 Linuś na cementarz to w niedziele. Wyśle ci sms co gdzie i jak. Może Tomo2 z nami pójdzie. Quote
bea100 Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 Tomo2:jesteś bardzo kochany...nie wiem co napisać...piszę i ryczę ze wzruszenia Quote
ewelinka_m Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 Rotti napewno jest szczęśliwa że ma tak wspaniałych przyjaciół którzy o niej zawsze pamiętają.. proszę i ode mnie zapalcie symboliczny znicz ... Quote
Agga Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 [quote name='Tomo 2'] Myślę żę trzeba by może pomyśleć o odnowieniu napisów na płycie bo co niektóre litery mocno wyblakły . Pewnie trzeba będzie o tym pomyślec i cos wykombinujemy Quote
Recommended Posts