Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jak zaczynała się moja przygoda z dogomania to Rotti zaczynała walkę o życie...Niestety nie duało się jej wygrać. Teraz opiekuje się naszymi psiakami...Spoczywaj w pokoju Elu! (')

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Linka napisał(a):
Saint ja byłam kilka razy i myśle że dałabym rade trafić sama - także jakby coś to sms i idziemy razem, tym bardziej że też się wybieram:roll:

A zaprowadzisz innych dogomaniaków, w terminie wystaw???
Czy cmentarz jest daleko od Hal Wystawowych i jak można tam dotrzeć???

Posted

a propo planu to faktycznie.. joannap wstawiała kiedyś jeśli dobrze pamiętam:roll:
Ale oki oki.. możemy zorganizować jakąś dogomaniacką wyprawę do Rotti. Chętnie pomogę;) Cmentarz jest jakieś 15-20 minut (a może trochę mniej? przyznam szczerze ze nie jeżdżę zbyt często w tamte okolic..) tramwajem od MTP

Posted

ZNALAZŁAM TO:

http://mapapoznania.wlkp.com.pl/inde...81594f0c83cd02
to plan Poznania, Cmentarz jest dokładnie po przeciwnej stronie miasta (patrząc od wjazdu ze strony Gniezna)
Ogólnie i w skrócie - po wjeździe do Poznania na krzyżówce ze światłami skręcisz w prawo i cały czas prosto, miniesz MAKRO po prawej stronie i aż się skończy dwupasmówka (ul.Serbska) . Tam zjedziesz w lewo na ul.Niestachowską - też dwupasmówka, przebiega pod Serbską UWAGA - na niektórych planach jest to ul.Wincentego Witosa. . Pojedziesz aż do ronda (skrzyżowanie ul.Przybyszewskiego i Grunwaldzkiej - po prawej będzie szpital z czerwonej cegły). Na rondzie w prawo, w ul.Grunwaldzką i wzdłuż tramwaju, cały czas prosto, dojedziesz do cmentarza - po prawej stronie. Najpierw miniesz pierwszą pętlę tramwajową, ZA cmentarzem jest druga pętla tramwajowa. Musisz skręcić PRZED cmentarzem w prawo - ul.Cmentarna - i pojechać pod boczne wejście - jest tam parking i kioski z kwiatami. Na wprost tego wejścia jest kaplica. Masz do przejechania całe miasto, ale wydaje mi się, że podałam najłatwiejszy dojazd.

To dojazd od strony Gniezna!!!

Posted

Plan Poznania każdy chyba ma.. a jak nie ma to łatwo można wykombinować i zobaczyć którędy dojechać (od każdej strony), tym bardziej że cmentarz na Junikowie do najmniejszych nie należy ;) Głównie chodzi o to żeby wejść od ul. Cmentarnej i nie zgubić się już w środku...

Posted

Od targow z wystawy to jest kawaleczek jakies 15min tramwajem, wiem bo jezdze ta trasa codziennie.A jak zosrganizujecie taka wspolna wyprawe na cmentarz to chetnie sie wybiore rowniez

Posted

[quote name='PaYooK']ELO!!!

bylem dzis na Junikowie zapalilem znicz niebieski i najwiekszy jaki udalo mi sie dostac w imnieniu calej DoGoMani

Ja , jako dogomaniaczka, serdecznie dziekuję!!!
Czy możesz posłużyć jako przewodnik po cmentarzu w czasie wystawy??
U nas , w Krakowie, wpuszczali dziś na cmentarz ludzi z psami !!!