ARKA Posted November 20, 2007 Posted November 20, 2007 [quote name='Bzikowa']No dobrze , moze przesadziłam trochę z tą 'zaawansowaną' ciążą ale na Boga - to było 10 szczeniaków! I chyba jak do schronu trafia nowy pies to się go obserwuje przez jakiś czas prawda? Trochę bardziej niż inne psy które są tam od dawna, zeby sie czegos o nowym zwierzaku dowiedzieć. Juz ktos tu pisal. Polskie schroniska to nie hotel 5*****. Wiesz ile jeden opiekun ma pod opieką psow? Czy np. bywalas w schronisku w Jozefowie k/Legionowa?:razz: A ciąża to chyba istotny problem - i nie objawia sie przecież samym wyglądem ale też zachowaniem... Jasne to mozesz powiedziec o SWOIM psie,w SWOIM domu, a nie o psie, ktory zestresowany znalazl sie w nowym oteczeniu, w otoczeniu kilkuset innych psow! Quote
ARKA Posted November 20, 2007 Posted November 20, 2007 basia2202 napisał(a):ech... obawiam się, że maluchy miały za dużo złej reklamy... ale trzymam kciuki za dobre domki i ich szczęście:) Myslisz, ze ludzie czekają w kolejce, ze sa zapisy na szczenieta?:shake: Bez zdjec sczeniakow marna szansa na ich adopcje, bez duzej ilosc ogloszen tez. Quote
ARKA Posted November 20, 2007 Posted November 20, 2007 Bzikowa napisał(a): Nie sądzicie, ze gdyby właścicielki wiedziały ze jest mozliwość takich i takich działań (tansza sterylka albo aborcja) toby je podjęły. To logiczne. Dla Ciebie moze logiczne ale zapewniam, ze nie dla wszystkich to jest logiczne, nie mowie ze tak napewno bylo odnosnie wlascielki suni. Widzisz, gdybym to ja adoptowala sunie to po pierwsze zapytala bym sama, jaka jest mozliwosc sterylizacji suczki przez schronisko i tak tez wielu SWIADOMYCH, przyszlych opiekunow suk pyta, gdy schronisko o sterylce nic nie wspomina. Wtedy wiem "na czym stoję". Quote
Bzikowa Posted November 21, 2007 Posted November 21, 2007 Tak, bywałam w tym schronisku kiedyś. Jako dziecko robiłam akcje na jego rzecz i czesto tam jezdzilam, teraz niestety brak czasu i mozliwości... Ja wiem, ze schronisko to nie hotel, chodzi mi tylko o to, że jak przybywa nowe zwierze (sunia byla tam od 2 tyg. tak?) to chyba bardziej sie ją obserwuje niz inne psy... Dopuszczam to, ze moze oni naprawdę nie wiedzieli, ze suka jest w ciąży. Ale schronisko chyba powinno bardziej interesowac sie losem podopiecznych a nie tylko wydać i juz. Nikt nie powiedział właścicielkom suni o mozliwych zabiegach... Myśle, ze same nie zapytały bo były w stanie zrobić to same, u weterynarza innego niz w schronisku, gdzie, jak wszyscy pisza, po pierwsze wet jest kiepski a poza tym schronisko jest bardzo biedne. Ale jak pojawiła sie opcja 10 szczeniaków to juz chyba trochę trudniej je utrzymać + sterylka. Szczeniaczki, hopamy, hopamy :lol: Quote
agbar Posted November 21, 2007 Posted November 21, 2007 hop sa sa hop sa sa...Basiu jako rzeklam tako jestem....:diabloti: ale pozwolisz ze tylko hopne ...bo wiesz co?:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Alicja Posted November 21, 2007 Posted November 21, 2007 .................tysz podniose................ Quote
basia2202 Posted November 21, 2007 Author Posted November 21, 2007 ARKA napisał(a):Myslisz, ze ludzie czekają w kolejce, ze sa zapisy na szczenieta?:shake: Bez zdjec sczeniakow marna szansa na ich adopcje, bez duzej ilosc ogloszen tez. Arka... no nie traktuj mnie, jakbym jakaś zacofana była:-? przecież wiem, że mnóstwo psów szuka domów... i szczeniaków i nie szczeniaków... wiem, że ludzie nie biorą psów, bo nie chcą dodatkowych obowiązków... albo wyrzucają psy, bo im się te obowiązki znudziły... naprawdę - znam realia ale to nie zmienia faktu, że zależy mi na domku dla tych szczeniorów... i wiem, że mniejsze szanse bez zdjęć - tylko to już nie ode mnie zależne:( czekam nadal na te fotki... jak będą, to od razu wstawię... i ktoś również założy ogłoszenie na allegro... już to załatwiłam wstępnie Quote
basia2202 Posted November 21, 2007 Author Posted November 21, 2007 ARKA napisał(a):Widzisz, gdybym to ja adoptowala sunie to po pierwsze zapytala bym sama, jaka jest mozliwosc sterylizacji suczki przez schronisko i tak tez wielu SWIADOMYCH, przyszlych opiekunow suk pyta, gdy schronisko o sterylce nic nie wspomina. Wtedy wiem "na czym stoję". po pierwsze - tu różnica jest taka, że właścicielki były przekonane, że suka jest wysterylizowana - nikt im nie mówił, że nie jest po drugie - nie mów, że właścicielki były nieświadome, że można zapytać... - jak się dowiedziały, że suka szczenna, to były w schronisku po raz kolejny, żeby dowiedzieć się o sterylkę - a co usłyszały i jaką pomoc uzyskały - to już pisałam wcześniej Quote
basia2202 Posted November 21, 2007 Author Posted November 21, 2007 agbar napisał(a):hop sa sa hop sa sa...Basiu jako rzeklam tako jestem....:diabloti: ale pozwolisz ze tylko hopne ...bo wiesz co?:evil_lol::evil_lol::evil_lol: wiem wiem;) ale dzięki, że zajrzałaś:) maluszki - biegnijcie szukać nowych domeczków:) Quote
Nicka* Posted November 21, 2007 Posted November 21, 2007 Przeczytałam, cały temat i załamuje mnie rozumowanie niektórych... Wg mnie 100 zł, to nie jest majątek, a należy się za zajmowanie się taką niespodzianką, która na dodatek pochłania jeszcze więcej. Szczenięta śliczne i rzeczywiście bardzo Onkowate ( gdybym nie miała Satuśki, to bym się skusiła :P ) Mam nadzieje, że i te 2 suczki znajdą dobre domki. Czekamy na fotki :) Quote
modliszka84 Posted November 21, 2007 Posted November 21, 2007 [quote name='basia2202']po pierwsze - tu różnica jest taka, że właścicielki były przekonane, że suka jest wysterylizowana - nikt im nie mówił, że nie jest ale nikt tez nie mówił że jest. Zresztą kazdy zabieg jest odnotowywany w książeczce zdrowia (czy tez tak jak tutaj w karcie psa), więc chyba brak takiego wpisu jest jednoznaczny po drugie - nie mów, że właścicielki były nieświadome, że można zapytać... - jak się dowiedziały, że suka szczenna, to były w schronisku po raz kolejny, żeby dowiedzieć się o sterylkę - a co usłyszały i jaką pomoc uzyskały - to już pisałam wcześniej chciałam jeszcze dowiedzieć z kim panie rozmawiały w schronisku na temat sterylizacji, kiedy juz dowiedziały się że suka jest w ciąży? i czy zapytały w ogóle czy jest mozliwa sterylizacja w schronisku w związku z zaistniała sytuacja? Quote
Marzena&Gusti Posted November 21, 2007 Posted November 21, 2007 Maluszki szukają domku...Słodziaki dwa:) Quote
ada_1994 Posted November 21, 2007 Posted November 21, 2007 Jakie te szczeniaczki śliczne:loveu:. Quote
basia2202 Posted November 21, 2007 Author Posted November 21, 2007 modliszka84 napisał(a):chciałam jeszcze dowiedzieć z kim panie rozmawiały w schronisku na temat sterylizacji, kiedy juz dowiedziały się że suka jest w ciąży? i czy zapytały w ogóle czy jest mozliwa sterylizacja w schronisku w związku z zaistniała sytuacja? z kim rozmawiały - nie wiem... zapytam... no raczej... a niby gdzie miały o to zapytać... maluchy - brykajcie!! Quote
ewka i haker Posted November 21, 2007 Posted November 21, 2007 brac te szceniaki do domu ludzie pomozcie im Quote
modliszka84 Posted November 21, 2007 Posted November 21, 2007 [quote name='basia2202']z kim rozmawiały - nie wiem... zapytam... no raczej... a niby gdzie miały o to zapytać... nie pytam sie "gdzie" ale "czy" i jaką dostały odpowiedź Quote
basia2202 Posted November 21, 2007 Author Posted November 21, 2007 modliszka84 napisał(a):nie pytam sie "gdzie" ale "czy" i jaką dostały odpowiedź no może źle się wyraziłam... a o całej sytuacji ze schroniskiem pisałam już przecież kilka razy modliszka, czytałaś w ogóle moje wcześniejsze posty? Quote
modliszka84 Posted November 21, 2007 Posted November 21, 2007 basia2202 napisał(a):no może źle się wyraziłam... a o całej sytuacji ze schroniskiem pisałam już przecież kilka razy modliszka, czytałaś w ogóle moje wcześniejsze posty? potrafie czytać, nawet ze zrozumieniem. ale pisałaś tylko że schronisko odmówiło pomocy. Ja sie tylko pytam czy panie poszukiwały w schronisku konkretnej pomocy czy tylko przyszły z informacja ze suka szczenna? Chyba pytanie zadałam jasno. Czy gdy dowiedziały sie że suka jest w ciazy to czy przyszły do schroniska i zapytały o mozliwosc usunięcia ciąży w schronisku? Quote
Recommended Posts