basia2202 Posted November 19, 2007 Author Posted November 19, 2007 to nie ja zaczęłam najeżdżać na każdego, kto ma inne zdanie niż ty a "dziewczynko" możesz sobie do własnych dzieci mówić - nie jestem jakąś smarkulą, ani twoją rodziną czy koleżanką (na szczęście!), żebyś sobie pozwalała na takie teksty właśnie udowadniasz, jaki masz szacunek do ludzi - naprawdę... żałosne, że dorosła kobieta prezentuje tak żenujący poziom... dawno nie spotkałam kogoś tak bezczelnego! i daruj sobie pisanie dalej w tym wątku, bo więcej nie zamierzam reagować na chamstwo i durne zachowanie tym bardziej, że pisząc tutaj, swoimi postami podnosisz wątek do góry - a po co? skoro nie interesują cię te szczeniaki Quote
ARKA Posted November 19, 2007 Posted November 19, 2007 luzia napisał(a):Po trzecie: Chodzi mi tu o pieniądze za szczenięta! Właściciele mają w 100% prawo żadać pieniądze za szczeniaki nawet jeśli nie mieli by zamiaru sterylizować suki. Samo to jaki nakład finansowy wiązał się z odchowaniem szczeniąt upoważnia ich do tego! A czym jest głupie 100 złotych dla nowego właścicela! Jeśli nie stać go na taki wydatek to jak utrzyma psa!! Nawet w schroniskach zostawia sią "datki" za przygarniętego psa więc dlaczego właściciele nie mogą poprosić o marne 100 złotych. Zapewniam że na szczeniaki wydali co najmniej 3 razy tyle... Wrr nie będę się już dłużej denerwować... Pozdrawiam.. A jak ma sie to do tego: http://www.dogomania.pl/forum/showpost.php?p=8887776&postcount=25 Jak wiedze, "nauka" idzie szybko, chcialo by sie powiedziec. Jak rozumiem szkoda im bylo 100 zl na JUZ wykastrowana suke to maja to co chcieli, poprostu... Jak kogos nie stac na odchowanie szczeniat to ich nie odchowuje. Samo zarcie, sorry, to jest zamalo dla psa! Czy szczenaki sa odrobaczone, po pierwszych juz szczepieniach-co zawiera ten "pakiet' stu zlotowy? Ja bardzo bym chcial aby w Polsce oplaty byly takie jak W Niemczech-oplata za KAZDEGO adoptowanego psa. moze wtedy i beztroska rozmnazania i beztroska latwego wejscia w posiadania psa skonczylaby się. Quote
GameBoy Posted November 19, 2007 Posted November 19, 2007 basia2202 napisał(a):to nie ja zaczęłam najeżdżać na każdego, kto ma inne zdanie niż ty a "dziewczynko" możesz sobie do własnych dzieci mówić - nie jestem jakąś smarkulą, ani twoją rodziną czy koleżanką (na szczęście!), żebyś sobie pozwalała na takie teksty właśnie udowadniasz, jaki masz szacunek do ludzi - naprawdę... żałosne, że dorosła kobieta prezentuje tak żenujący poziom... dawno nie spotkałam kogoś tak bezczelnego! i daruj sobie pisanie dalej w tym wątku, bo więcej nie zamierzam reagować na chamstwo i durne zachowanie tym bardziej, że pisząc tutaj, swoimi postami podnosisz wątek do góry - a po co? skoro nie interesują cię te szczeniaki :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
ARKA Posted November 19, 2007 Posted November 19, 2007 basia2202 napisał(a): uciekła z domu, bo coś się stało... :razz: tak stalo, miala cieczke! Instynkt prokreacji jest najsilniejszym instynktem u zwierząt. Kazdy mowi, ze tak i owszem dopilnuje suke. Wlasnie tak pilnuja, ze suki w okresie cieczek uciekają,... Quote
ARKA Posted November 19, 2007 Posted November 19, 2007 basia2202 napisał(a):btw. dostałam namiar na sterylkę w akcji promocyjnej... ale niestety... okazało się, że nie będzie można z niej skorzystać... akcja jest pod koniec marca - suka prawdopodobniej będzie mieć jakoś w tym czasie cieczkę... a podobno sterylkę można robić minimum 2 m-ce po cieczce szkoda:( Basiu, Medar ma lekarza, ktory oferuje po przystepnej cenie sterylki. Ja Ci dalam namiar na weta z 'akcji' abys sie z nim skontaktowala i dowiedziala sie ile bierze poza akcja. Nie sadze aby to bylo powyzej 200zl. Powiedz jaka sytuacja, ze sunia schroniskowa i masz kontakt od Stow."ARKA", mysle,ze da sie zatwic 'dobrą' cene! Quote
ARKA Posted November 20, 2007 Posted November 20, 2007 [quote name='Bzikowa']A ja widzę wine schroniska i to bardzo wyraźną. Jak można nie zauważyć u suki tak zaawansowanej ciąży? :roll: :crazyeye:slucham?? Jakiej zaawansowanej ciazy, dwa tygodnie ciaza to zaawansowana ciaza u suki? :crazyeye: Quote
basia2202 Posted November 20, 2007 Author Posted November 20, 2007 ARKA napisał(a):A jak ma sie to do tego: http://www.dogomania.pl/forum/showpost.php?p=8887776&postcount=25 tłumaczyłam już sytuację z medorem... (czytacie w ogóle to, co się pisze?) i specjalnie też dowiadywałam się od właścicielek - nie byli w medorze! i nie oglądali tam żadnego psa! pisałam już... że wstępnie miał być wzięty starszy pies z medoru (i to ja się dowiadywałam o to przez gg, czy taki pies jest - a nie przyszłe właścicielki; skąd więc w medorze info, że od nich miała być wzięta suka? jest to taką samą bzdurą, jak i to, że proponowali potem załatwienie aborcji za 100zł... a medor miał kontakt tylko i wyłącznie ze mną - również po zaadoptowaniu suni z pabianic a może to jakiś żal medoru, że właścicielki nie zdecydowały się na psa od nich, tylko pojechały do pabianic? może poproszę Małgosię, żeby założyła sobie konto na dogo? - to ona załatwiała adopcję - gdyby ktoś miał ochotę dowiedzieć się o szczegóły... bo jak na razie - widzę, że tylko zdanie medoru jest brane pod uwagę, a zdanie drugiej strony jest nieistotne... właściciele zdecydowali się później na sukę ONkę - i taką znaleźli w pabianicach (przeglądając stronę medoru - która zresztą nie była aktualna - nie znalazły psa, który by im się spodobał) zresztą... to chyba do nich należał wybór, z którego schroniska wezmą psa - a to, że dostały sukę niewysterylizowaną z pabianic nie jest ich winą (tu już może wypowie się modliszka? pytałam wcześniej, czy była przy tej adopcji i czy jest na 100% pewna, że właściciele otrzymali odpowiednie informacje) Jak rozumiem szkoda im bylo 100 zl na JUZ wykastrowana suke to maja to co chcieli, poprostu... co do 100 zł za wysterylizowaną sukę - wyjasniłam powyżej... a pisząc, że mają to co chcieli, zakładasz z góry, że pabianice zawsze wydają niesterylizowane suki i każdy kto bierze stamtąd sukę powinien o tym wiedzieć? bo tak to wygląda... Samo zarcie, sorry, to jest zamalo dla psa! Czy szczenaki sa odrobaczone, po pierwszych juz szczepieniach-co zawiera ten "pakiet' stu zlotowy? nikt nie mówił o samym żarciu dla psa, ale o jego ogólnym utrzymaniu (z jednym szczeniakiem chodzili również na lasery - ale to chyba też nie zostało doczytane...) moze wtedy beztroska rozmnazania i beztroska latwego wejscia w posiadania psa skonczylaby się. to nie właścicielki dopuściły, że suka zaszła w ciążę a sukę wzięły ze schroniska z pełną odpowiedzialnością i świadomością - gdyby było inaczej, oddały by ją z powrotem do schronu po tym, jak dowiedziały się, że jest szczenna Quote
basia2202 Posted November 20, 2007 Author Posted November 20, 2007 ARKA napisał(a):Basiu, Medar ma lekarza, ktory oferuje po przystepnej cenie sterylki. Ja Ci dalam namiar na weta z 'akcji' abys sie z nim skontaktowala i dowiedziala sie ile bierze poza akcja. Nie sadze aby to bylo powyzej 200zl. Powiedz jaka sytuacja, ze sunia schroniskowa i masz kontakt od Stow."ARKA", mysle,ze da sie zatwic 'dobrą' cene! suka nie była brana z medoru - właściciele nawet tam nie byli! i nie musieli wiedzieć, że medor ma takiego lekarza tak wiem i za ten kontakt dziękuję - już mówilam o tym właścicielkom - resztę już one będą załatwiać mam też namiar od modliszki na tańsze sterylki - zobaczymy, który wet co za proponuje na pewno z którejś propozycji skorzystają Quote
basia2202 Posted November 20, 2007 Author Posted November 20, 2007 ARKA napisał(a)::razz: tak stalo, miala cieczke! Instynkt prokreacji jest najsilniejszym instynktem u zwierząt. Kazdy mowi, ze tak i owszem dopilnuje suke. Wlasnie tak pilnuja, ze suki w okresie cieczek uciekają,... :wallbash: cytujesz kawałek zdania wyrwanego z kontekstu, a chyba ewidentnie mnie nie zrozumiałaś... ja pisałam, że: 1. albo poprzedni właściciel chciał mieć szczeniaki i ciąża suki była zamierzona - a suka uciekła, bo coś się stało - w sensie że ktoś mógł ją wystraszyć... albo próbował ukraść, a potem porzucił albo suka sama mu zwiała i błąkała się gdzieś po mieście... 2. albo.... poprzedni właściciele jej nie dopilnowali, suka zaszła w ciążę i potem ją wyrzucili na ulicę i nie widzę w tym, co napisałam nic zabawnego - zakładałam, że takie mogą być przyczyny, że szczenna suka znalazła się w schronisku (choć oczywiście ta 2-ga jest zdecydowanie bardziej prawdopodobna) Quote
ARKA Posted November 20, 2007 Posted November 20, 2007 basia2202 napisał(a): (urodziły się 18.09.2007 . . . Sunia była przygarnięta 11.08.2007, No to pooliczylam: Czyli suka trafila do schroniska, jak rozumiem..28 lipca! Srednio, liczy sie dlugosc ciazy 63 dni(57-72dni). W nowym domu, w ciazy byla 38 dni czyli w schronisku byla od 11 do 25 dnia ciazy,teoretycznie. Quote
ARKA Posted November 20, 2007 Posted November 20, 2007 basia2202 napisał(a)::wallbash: cytujesz kawałek zdania wyrwanego z kontekstu, a chyba ewidentnie mnie nie zrozumiałaś... ja pisałam, że: 1. albo poprzedni właściciel chciał mieć szczeniaki i ciąża suki była zamierzona - a suka uciekła, bo coś się stało - w sensie że ktoś mógł ją wystraszyć... albo próbował ukraść, a potem porzucił albo suka sama mu zwiała i błąkała się gdzieś po mieście... 2. albo.... poprzedni właściciele jej nie dopilnowali, suka zaszła w ciążę i potem ją wyrzucili na ulicę i nie widzę w tym, co napisałam nic zabawnego - zakładałam, że takie mogą być przyczyny, że szczenna suka znalazła się w schronisku (choć oczywiście ta 2-ga jest zdecydowanie bardziej prawdopodobna) Owszem cytuje kawalek zdanie wyrwanego z kontekstu i pisze to, co jest NAJBARDZIEJ prawdopodobne!! :razz:tak stalo, miala cieczke! Instynkt prokreacji jest najsilniejszym instynktem u zwierząt. Kazdy mowi, ze tak i owszem dopilnuje suke. Wlasnie tak "pilnują", ze suki w okresie cieczek uciekają,... Quote
madziorna Posted November 20, 2007 Posted November 20, 2007 A ja napiszę tylko tyle, że sunie ON-eczki nadal szukają domku... Quote
basia2202 Posted November 20, 2007 Author Posted November 20, 2007 ARKA napisał(a):No to pooliczylam: Czyli suka trafila do schroniska, jak rozumiem..28 lipca! Srednio, liczy sie dlugosc ciazy 63 dni(57-72dni). W nowym domu, w ciazy byla 38 dni czyli w schronisku byla od 11 do 25 dnia ciazy,teoretycznie. no to w takim razie 25 dzień ciąży to nie są pierwsze 2 tygodnie... to już prawie połowa zaczęłam wierzyć, że schronisko faktycznie mogło nie wiedzieć o ciąży... ale około jej połowy - to chyba powinni poznać? Quote
Luzia Posted November 20, 2007 Posted November 20, 2007 To nawet jeśli schronisko na początku nie wiedziało to dlaczego w dniu wydania psa nic nie zauważyło :crazyeye: To nie był miot 4 szczeniąt w początkowym okresie siąży tylko 10 i to w połowie :crazyeye: Quote
madziorna Posted November 20, 2007 Posted November 20, 2007 Do góry szczeniorki prześliczne! :loveu: Quote
ARKA Posted November 20, 2007 Posted November 20, 2007 luzia napisał(a):To nawet jeśli schronisko na początku nie wiedziało to dlaczego w dniu wydania psa nic nie zauważyło :crazyeye: To nie był miot 4 szczeniąt w początkowym okresie siąży tylko 10 i to w połowie :crazyeye: Daj spokoj....czepiasz sie "jak rzep psiego ogona" 25 dzien to jeszcze nie plowa ciazy. To samo mozna by powiedziec, myslac jak Ty: co, nie widzieli ze biora szczenna sunie?! Napewno błedem schronisko bylo to, ze wydalo suke niewykastrowana i teraz nie poczuwa sie, tez, do wykonania jej kastracji, w ramach adopcji. I tylko o tej ciazy jest mowa ale nikt nie zwrocil uwagi na to, ze tak mlode szczenieta sa wydawane a powinny byc z matka do conajmniej 9 tygodnia zycia, ze to ma ogromny wpływ na ich przyszle zycie, socjalizacje. Quote
Szyszka Posted November 20, 2007 Posted November 20, 2007 I znów biegnijcie się pokazać, śliczności słodziutkie. Quote
Marzena&Gusti Posted November 20, 2007 Posted November 20, 2007 Słodkie pieski szukają domku.... Quote
agaciaaa Posted November 20, 2007 Posted November 20, 2007 Maluszki, niech was ktoś wypatrzy!!! Quote
Bzikowa Posted November 20, 2007 Posted November 20, 2007 No dobrze , moze przesadziłam trochę z tą 'zaawansowaną' ciążą ale na Boga - to było 10 szczeniaków! I chyba jak do schronu trafia nowy pies to się go obserwuje przez jakiś czas prawda? Trochę bardziej niż inne psy które są tam od dawna, zeby sie czegos o nowym zwierzaku dowiedzieć. A ciąża to chyba istotny problem - i nie objawia sie przecież samym wyglądem ale też zachowaniem... A to, ze jakiś debil nie potrafił upilnować suki w cieczce to nie jest Basi wina ani właścicielek suczki! Więc o to się chyba nie powinnyście czepiać.. Natomiast cała ta akcja z Medorem wydaje sie podejrzana. Nie sądzicie, ze gdyby właścicielki wiedziały ze jest mozliwość takich i takich działań (tansza sterylka albo aborcja) toby je podjęły. To logiczne. Więc po prostu ktoś ich niedoinfromowal a teraz zjeżdża... No ale cóż, po co drążyć temat. Czy ktoś się zainteresuje szczeniaczkami?? Quote
basia2202 Posted November 20, 2007 Author Posted November 20, 2007 ech... obawiam się, że maluchy miały za dużo złej reklamy... ale trzymam kciuki za dobre domki i ich szczęście:) Quote
natija Posted November 20, 2007 Posted November 20, 2007 ja mam nadzieje,ze szybciutko znajda kochajace domki,sa takie slodziutkie.... Quote
Recommended Posts