GameBoy Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 obawiam sie , ze moze byc ciezko jest problem z transportem... Quote
basia2202 Posted December 12, 2007 Author Posted December 12, 2007 GameBoy napisał(a):obawiam sie , ze moze byc ciezko jest problem z transportem... ech... co ustaliłaś z właścicielką? Quote
Rybka_39 Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 GameBoy napisał(a):obawiam sie , ze moze byc ciezko jest problem z transportem... Może na mapie dogo poszukaj pomocy..transport pewnie się znajdzie...:roll: Quote
basia2202 Posted December 13, 2007 Author Posted December 13, 2007 ogłoszenie już dałam o transporcie... popytam też u siebie w pracy - może znajdzie się ktoś z autem na gaz (to jednak dużo taniej) generalnie powstał problem - przyszła właścicielka nie ma auta, nie ma jak odebrać suni... a obecnych właścicielek nie stać już niestety na transport - sporo zapłaciły za transport tej puchatej suni... no i jest problem... bo mała miałaby dobry domek... tylko trzeba ją jakoś przewieźć... mam nadzieję, że znajdzie się ktoś, kto będzie jechał do W-wy... pociąg niestety raczej odpada, bo te 2 ostatnie sunie (puchata, co właśnie dom znalazła, no i ta gładka, co teraz ma szansę na domek) zachowują się dość nieswojo w nowym otoczeniu... nie były do tej pory przyzwyczajone:roll: tylko z mamą swoją były (najdłużej ze wszystkich szczeniaków)... więc nie wiadomo, jak będzie w pociągu... mała może się bać i bardzo stresować przez całą podróż:roll: Quote
Erazm Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 Przywiozę, nie martwcie się. Basiu czekam na kontakt Quote
GrubbaRybba Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 Beata, zawsze wiedziałam, że mogę na ciebie liczyć :calus: dziękuję słońce :loveu:. Quote
basia2202 Posted December 13, 2007 Author Posted December 13, 2007 Beata B napisał(a):Już macie transport dzięęęki!! wielka jesteś!! dostałam Twój numer od Marzenki:) czy ja go mogę dać właścicielce, żeby się z Tobą sama skontaktowała? sunię jeszcze trzeba zaszczepić przed wyjazdem - mam nadzieję, że dziś to będzie załatwione:) i mała może jechać... gameboy wspominała o transporcie na sobotę - czy będzie taka możliwość?? bo trzeba by jakiś dzień ustalić... Quote
GrubbaRybba Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 basia2202 napisał(a):. gameboy wspominała o transporcie na sobotę - czy będzie taka możliwość?? bo trzeba by jakiś dzień ustalić... Rozmawiałam z Beatą i mówiła, że może małą zabrać we wtorek lub środę. Najlepiej jednak napiszcie do niej i ona się wypowie. Quote
basia2202 Posted December 13, 2007 Author Posted December 13, 2007 wtorek - środa po weekendzie, tak? kuurcze.... to kiepsko... bo psa będzie gameboy odbierać, a ona mi pisała, że w poniedz. na 3 dni chyba do szpitala idzie...:roll: musimy nad innym terminem pomyśleć... gameboy na razie chyba nie ma, bo nie mogę jej złapać na gg... no ale czekam na wieści... najważniejsze to dogadać Beatę z gameboy - obecna i przyszła właścicielka myślę, że jakoś się dostosują;) a może TZ gameboy będzie mógł odebrać sunię:) na pewno coś się uda ustalić:) Quote
basia2202 Posted December 13, 2007 Author Posted December 13, 2007 najlepiej to ja jednak zadzwonię do Beaty... Quote
Erazm Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 Dziewczyny najpierw wioze towarzystwo na południe, potem jadę do Łodzi wtorek lub środa jest realna Quote
basia2202 Posted December 13, 2007 Author Posted December 13, 2007 Beata B napisał(a):Dziewczyny najpierw wioze towarzystwo na południe, potem jadę do Łodzi wtorek lub środa jest realna do właścicielki już dzwoniłam - jej każdy termin odpowiada teraz trzeba się dogadać z gameboy.... bo jeśli ona będzie w tym szpitalu, to może Ty byś mogła załatwić tą adopcję? albo może właście TZ gameboy odbierze psa... no to już jest kwestia dogadania... szkoda by było zmarnować ten transport umówmy się na wieczór - jak tylko będę wiedziała konkrety, to zaraz się odzywam i wszystko dokładnie ustalimy:) i dzięki raz jeszcze:) Quote
Rybka_39 Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 Beata B napisał(a):Przywiozę, nie martwcie się. Basiu czekam na kontakt :loveu::loveu::loveu:wybawco!:evil_lol: Quote
GameBoy Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 hej jestem a wczesniej sie nie da? to ta sroda po weekendzie? jak mnie nie bedzie, psa odbierze TZ lub moja siostra u mnie w domu, zaden problem Quote
Erazm Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 Mogę juz zagwarantować wtorek, bo w sobotę jadę pod Kraków (być może, aż z dwoma szczęśliwcami), a potem pod ŁÓdź do mamy:razz:, w poniedziałek mam do załatwienia parę spraw i wracam do Warszawy we wtorek, wtedy mogę zabrać psiaka. Mogłabym wracać dopiero późnym wieczorem do Warszawy, ale to chyba niewiele zmieni... Basiu oczywiście,że możesz dać mój numer Quote
GameBoy Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 ok super w takim razie ktos odemnie odbierze ja we wtorek a w srode osobiscie wydam ja do adopcji Quote
Erazm Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 Tylko co z nią w nocy wtorek na środę? Jeżeli to sprawdzony domek to nie było by zdrowiej dla psa przewieźć bezpośrednio do nowego właściciela? Nie wiem jakie macie zwyczaje to tylko moje zdanie. Quote
basia2202 Posted December 13, 2007 Author Posted December 13, 2007 Beata B napisał(a):Tylko co z nią w nocy wtorek na środę? Jeżeli to sprawdzony domek to nie było by zdrowiej dla psa przewieźć bezpośrednio do nowego właściciela? Nie wiem jakie macie zwyczaje to tylko moje zdanie. Beatko, gameboy chyba ma rację... lepiej, żeby sunia z 1 dzień oswoiła się u niej... ta poprzednia sunia też nie była przyzwyczajona do mieszkania, do nowych warunków, do nowych ludzi... no wiesz... żeby przyszła właścicielka nie spanikowała... poza tym... gameboy już z tą babeczką się umówiła - ona chciała wiedzieć, jak małą najlepiej karmić... pogadać, poradzić się... no i gameboy spisze umowę adopcyjną Beatko, powiedz mi tylko, o której będziesz w Łodzi jak właścicielka będzie dłużej w pracy - to nie ma problemu - psiaka wyda jej babcia, ona jest cały czas - tylko muszę wiedzieć, o której godzinie... acha... i sunia jest w Zgierzu (tam mieszka z właścicielką) - dasz radę tam po nią podjechać? lepiej by chyba było nie ciągnąć małej autobusem... i tak będzie bardzo spłoszona w nowym środowisku... (ona do tej pory była tylko ze swoją mamą i siostrzyczkami/braćmi - tam jest ogrodzony domek i szopa i psiaki tam w szopie mają ocieplaną budę) ta poprzednia sunia, której gameboy załatwiła domek, była b. spłoszona:roll: więc może lepiej oszczędzić małej stresu? byłabym Ci bardzo wdzięczna, gdyby udało się podjechać do Zgierza... a z właścicielką rozmawiałam - mówiłam, że fajnie by było, gdyby w ramach wdzięczności za ten transport wpłaciły coś na potrzebujące psiaki... może jakąś cegiełkę czy coś;) powiedziała, że nie ma sprawy:) Quote
GameBoy Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 ja chce suczke wykapac na sucho - tamta strasznie smierdziala polac frontline'em i w ogole pokazac wetowi - tamta miala maly problem z uszami i Pani chce obejrzec moja kotke na tymczasie, wiec jezeli to nie problem zapraszam z sunia do mnie Quote
Erazm Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 W takim razie oczywiście nie ma problemu Quote
basia2202 Posted December 13, 2007 Author Posted December 13, 2007 cieszę się, że wszystko ustalone:) dziękuję Wam obu:) Beata - daj tylko znać, o której godzinie odbierzesz sunię i czy możesz do Zgierza podjechać, żebym wiedziała, co właścicielce powiedzieć Quote
Erazm Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 Oczywiście, że podjadę po psiaka, tylko męczy mnie jedno pytanko jeśli ktoś czeka na psiaka to czemu go nie wykąpie i sam o niego nie zadba, żaden z tych które do mnie trafiły na stałe, nie pachniało, ba, nie miało szczepień, a wszystkie miały mniejsze czy większe dolegliwości. GB czy uważasz, że tak nie powinno być? To nie to, że jestem ciekawa, ale lubię wiedzieć. Może mogę dostać bezpośredni numer do osoby, która opiekuje się psiaczkiem, albo proszę przekazać jej mój numer. Quote
basia2202 Posted December 13, 2007 Author Posted December 13, 2007 Beata, dziś już późno i nie będę już dzwonić do właścicielki... ale jutro dam jej numer do Ciebie i powiem, żeby się skontaktowała wytłumaczy jak tam do nich dojechać, no i... uzgodnicie godzinę, jaka Tobie będzie pasowała... na PW napisałam Ci adres i tel. do nich i jeszcze raz dzięki za pomoc:) Quote
Recommended Posts