Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

modliszka84 napisał(a):
potrafie czytać, nawet ze zrozumieniem.

ale pisałaś tylko że schronisko odmówiło pomocy. Ja sie tylko pytam czy panie poszukiwały w schronisku konkretnej pomocy czy tylko przyszły z informacja ze suka szczenna? Chyba pytanie zadałam jasno. Czy gdy dowiedziały sie że suka jest w ciazy to czy przyszły do schroniska i zapytały o mozliwosc usunięcia ciąży w schronisku?

modliszka... chyba jednak nie doczytałaś...
wydaje mi się, że również jasno pisałam o tym wcześniej (już chyba kilka razy)
tak... właścicielki szukały konkretnej pomocy!
nie poszły tam z pretensjami mówiąc "suka jest w ciąży" i nie oczekiwały, że dostaną odpowiedź, żeby ją oddać z powrotem do schronu...
(specjalnie dziś, po raz kolejny zapytałam o to właścicielki)
zapytały, co w takiej sytuacji schronisko jest w stanie dla suni zrobić, co proponują... (schronisko nie zaproponowało ani sterylki ani aborcji, ani lecznicy, gdzie można to zrobić taniej) - kobieta, która się nie przedstawiła, powiedziała, że jedyne co może zrobić schronisko, to dać ogłoszenie na stronie schroniska
mam nadzieję, że wyjaśniłam wystarczająco

• Replies 546
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='basia2202']modliszka... chyba jednak nie doczytałaś...
wydaje mi się, że również jasno pisałam o tym wcześniej (już chyba kilka razy)
tak... właścicielki szukały konkretnej pomocy!
nie poszły tam z pretensjami mówiąc "suka jest w ciąży" i nie oczekiwały, że dostaną odpowiedź, żeby ją oddać z powrotem do schronu...
(specjalnie dziś, po raz kolejny zapytałam o to właścicielki)
zapytały, co w takiej sytuacji schronisko jest w stanie dla suni zrobić, co proponują... (schronisko nie zaproponowało ani sterylki ani aborcji, ani lecznicy, gdzie można to zrobić taniej) - kobieta, która się nie przedstawiła, powiedziała,mam nadzieję, że wyjaśniłam wystarczająco[/quote że jedyne co może zrobić schronisko, to dać ogłoszenie na stronie schroniska ]

Basiu, z calym szacukiem dla Ciebie co robisz ale bez zadnego szacunku dla tych Pan. Te panie wychodza z zalozenia, od początku, ze im sie nalezy "cos" a to g....prawda!

I znow sie powtorze. Gdybym ja, adoptowala suke i lek.wet.stwierdzilby,ze suka jest ciezarna nie ogladalbym sie na schronisko tylko suka bylaby aborcyjnie wykastrowana!!!!!!!!Nie bede tu podawala powodow dlaczego, kazdy ODPOWIEDZIALNY opiekun o tym wie i powinien wiedziec,adoptujac psa. Nie robią łaski ,ze 'przygarniają' suke ze schroniska!!Sorry, ja bym tym Pania nie dala zadnego psa.

Posted

ARKA napisał(a):
Basiu, z calym szacukiem dla Ciebie co robisz ale bez zadnego szacunku dla tych Pan. Te panie wychodza z zalozenia, od początku, ze im sie nalezy "cos" a to g....prawda!

I znow sie powtorze. Gdybym ja, adoptowala suke i lek.wet.stwierdzilby,ze suka jest ciezarna nie ogladalbym sie na schronisko tylko suka bylaby aborcyjnie wykastrowana!!!!!!!!Nie bede tu podawala powodow dlaczego, kazdy ODPOWIEDZIALNY opiekun o tym wie i powinien wiedziec,adoptujac psa. Nie robią łaski ,ze 'przygarniają' suke ze schroniska!!Sorry, ja bym tym Pania nie dala zadnego psa.

Arka popieram w 100%, decydując się na adopcję trzeba brać 100% odpowiedzialności. No i handel niechcianymi szczeniakami, brrrrrrrrrrrrr.........
ps. przejrzałam cały wątek.

Posted

tesa napisał(a):
Arka popieram w 100%, decydując się na adopcję trzeba brać 100% odpowiedzialności. No i handel niechcianymi szczeniakami, brrrrrrrrrrrrr.........
ps. przejrzałam cały wątek.

aha
wiec nie tylko ja jestem nieczulym draniem, ktory pewnie czyta bez zrozumienia Basiu

Posted

wstawiam zdjęcia maluszków - na razie mam tylko 2, ale ma być więcej...

to jest bardziej gładka sunia:) ma więcej czarnego kolorku...

a ta jest bardziej puchata:) i jest bardziej beżowa z podpalanym

Posted

GameBoy napisał(a):
sluchaj daruj sobie ten sarkazm ok?
skoro pies wyszedl ze schronu to powinien byc wysterylizowany - ja bym poszla do schronu i poprosila przynajmniej o znizke przy zabiegu jaka oni maja... w koncu to oni zafundowali taka "niespodzianke"

umiem czytac ze zrozumieniem - widze, ze pieniadze maja pojsc na sterylke ale i tak do mnie to nie trafia
czy za pozostale szczenieta uzyskaliscie jakas kwote?

to na co mnie stac to nie twoj biznes
mam na dt malego niufka wykupionego od pseudohodowcy za ktorego sama zaplacilam, sama place tez za jego karme, leczenie i szczepienie, sunia ma watek na nowofunlandach

przepraszam ze szczerosc ale skoro nie stac ich na szczenieta - ich utrzymanie - trzeba bylo uspic wszystkie zaraz po urodzeniu

Boze..o czym ty wogole piszesz?!
Masz jeszcze pretensje do własciciela?
Jakby uspili szczeniaki to by było wielkie halo bo zabili szczeniaki, ja nie wiem o co tobie chodzi..wyłożyli pieniądze na wychowanie szczeniaków nie uspili ich, a ty ich jeszcze oskarżasz?!
Ten watek ma na celu znaleść suką domek, a nie dyskusji o moralności.
Ja PODZIWIAM właścicieli, że nie poddali się i wychowali te szczeniaki, a że chca 100zł za szczeniaka to źle?!
Oni zbierajana sterylkę...może sa w trudnej sytuacji finansowej, a tu na głowę im spadły szczeniaki..zastanów się...
To chyba schron powinien skontrolować stan suki..jak mogli nie poinformowac włascicieli o ciąży?
Czemu oskarżasz własciciela a nie schron?
Dlaczego to własciciele mają mieć wyrzuty sumienia za to że pozbawili( bo wdl Ciebie powinni uspis malenstwa) 10 stworzeń życia a nie schron? Moim zdaniem postapili odwaznie i chwała im za to, że szczeniaki dozyją tych kilkunastu lat i dane im bedzie zaznać miłości i domu!
Dlaczego zawsze szczeniaki maja cierpieć za błędy człowieka STOP, one też maja prawo do godnego życia.

Posted

Rybka_39 napisał(a):
A czy oprocz dogo szczeiaczki mają gdzies ogłoszenia?

na razie nie, bo czekałam na te aktualne zdjęcia...
są co prawda dwa dopiero... ale... najwyżej kolejne zdjęcia dołączone będą później - będą mieć ogłoszenie na allegro i może jeszcze koleżance uda się zamieścić info na stronie www

Posted

Rybka_39 napisał(a):
Boze..o czym ty wogole piszesz?!
Masz jeszcze pretensje do własciciela?
Jakby uspili szczeniaki to by było wielkie halo bo zabili szczeniaki, ja nie wiem o co tobie chodzi..wyłożyli pieniądze na wychowanie szczeniaków nie uspili ich, a ty ich jeszcze oskarżasz?!
Ten watek ma na celu znaleść suką domek, a nie dyskusji o moralności.
Ja PODZIWIAM właścicieli, że nie poddali się i wychowali te szczeniaki, a że chca 100zł za szczeniaka to źle?!
Oni zbierajana sterylkę...może sa w trudnej sytuacji finansowej, a tu na głowę im spadły szczeniaki..zastanów się...
To chyba schron powinien skontrolować stan suki..jak mogli nie poinformowac włascicieli o ciąży?
Czemu oskarżasz własciciela a nie schron?
Dlaczego to własciciele mają mieć wyrzuty sumienia za to że pozbawili( bo wdl Ciebie powinni uspis malenstwa) 10 stworzeń życia a nie schron? Moim zdaniem postapili odwaznie i chwała im za to, że szczeniaki dozyją tych kilkunastu lat i dane im bedzie zaznać miłości i domu!
Dlaczego zawsze szczeniaki maja cierpieć za błędy człowieka STOP, one też maja prawo do godnego życia.

aha...czytałaś cały wątek czy doszłaś tylko do mojego postu a na resztę zabrakło Ci mocy??
co miałam do napisania na ten temat to napisałam
jak dla mnie kolejne wynaturzenia histeryczki
nie bedę pisała więcej bo Baska traktuje to jako atak na nią co jest bzdura

Posted

basia2202 napisał(a):
na razie nie, bo czekałam na te aktualne zdjęcia...
są co prawda dwa dopiero... ale... najwyżej kolejne zdjęcia dołączone będą później - będą mieć ogłoszenie na allegro i może jeszcze koleżance uda się zamieścić info na stronie www

nie rozumiem po co one sa tutaj
powaznie mowie nie ma w tym zlosliwosci
nei latwiej bylo od razu poprostu je sprzedac a kase przeznaczyc na sterylke?
bo co dorabiac do tego teorie??

Posted

Basieńko ja mam taka liste ogłoszeniową, może wstawic ja tutaj?
Wtedy razem po troszku poogłaszamy;)
Gameboy przyznam Ci rację nie czytałam wszystkiego dotyczacego dyskusji bo szkoda mi nerwow na bzdury;)

Basiu gdybym Ci mogła pomóc to pisz!:razz:
Moge tylko poogłaszac bo finansowo to kiepsko u mnie

Posted

GameBoy napisał(a):
nie rozumiem po co one sa tutaj
powaznie mowie nie ma w tym zlosliwosci
nei latwiej bylo od razu poprostu je sprzedac a kase przeznaczyc na sterylke?
bo co dorabiac do tego teorie??

Jeżeli nie obchodzi cie los szczeniaków to moze po prostu się zamknij i nie wtrącaj w nie swoje sprawy!! :angryy: