Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 113
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Karilka napisał(a):
Skąd jestes? Mieszkasz w domku czy bloku? Miałaś/eś wcześniej psa? Wszyscy domownicy chca psa? Czemu akurat ammstaffo buldożer:evil_lol:?

Warszawa
Blok - 70 metrow mieszkanie
mialam DA wczesniej, suke
ludzie ja mam prawie 30 lat, nie porywam sie z motyka na slonce, TZ chce psa, czy tego nie wiem musialabym zapytac, kota pytalam ale nie odpowiada
szukam czegos w typie jakiegos molosa, teraz mam na DT niufke mala i zanim wezme psa musze ja wydac - ale dom juz jest, poprostu chce ja zaszczepic

Posted

wiem o tym
ja tez juz swoje lata mam, dlatego nie porywam sie z motyka na slonce tylko uczciwie pisze, ze musialabym porozmawiac z TZ
dlatego tez robie wstepny wywiad czy on w ogole jest do adopcji
poniewaz TZ zgodzil sie abysmy byli DT ja musialam "zejsc z tonu" i szukam mniejszego molosika do adopcji
a do psow z takim "podbitym okiem" zawsze mialam slabosc
krzywdy by mu nikt u mnie nie zrobil
wiem jak karmic i wychowac takiego malucha
byleby kota nie maltretowal

Posted

Czas - nieograniczony. Byleby super extra wystrzałowy dom sie trafił.:cool1:

Troche go moje psy pogoniły... bo wlazł na śpiącego Dolara to go troche przestraszył... Ze dwa razy...Nic mu nie zrobił tylko mocno wystraszył.

Posted

Karilka mówiłam, że mogę go trochę poniańczyć. :loveu: Ach wycałowałabym ten nakrabiany, gruby brzuchol.

W Bolusiu zako****e się chyba każdy kto na niego spojrzy. :loveu: Dostałam zapytanie o Bolusia z Wałbrzycha.

GameBoy pytaj TZ-ta, pytaj. :cool3:

Posted

Gameboy jak tam decyzja męża?

Łaaaa... Małego nie da sie nie kochać! Jest super!

No... fakt już mi wydłubał dziurę w wykładzinie, chciał zjeść odkurzacz i zostawił kilka niespodzianek hehe ale jest niesamowity!!!

Posted

wiec tak
TZ sie zgadza
ale trzeba do sprawy podejsc rozsadnie
mam na tymczasie mala niufe, ktora bardzo mi chorowala i jeszcze nie ma szczepien - zaszczepie ja w czwartek dopiero
wydam pewnie ok soboty, niedzieli
czy maly moglby ten czas jeszcze spedzic u Ciebie?
dwa- chce przyjac na tymczas po wydaniu niufa mastiffke dorosla, nie wiem czy do konca zdrowa....czy ten maluch jest zaszczepiony i czy niczym mu to nie grozi??

zakochalam sie w nim:loveu: ale trzeba dzialac z glowa
on jest sliczny i mlodziutki, pewnie beda sie bic o niego
zastanowcie sie i napiszcie mi jak to jest w takich sprawach - ja dopiero zaczynam swoje "dogomaniackie" zycie

przeciez chodzi o to, zeby znalezc mu jak najlepszy dom, nie chce go nieptrzebnie narazac....

Posted

GameBoy:
Boluś jest odrobaczony, ma jakieśtam szczepienie ale to trzeba powtórzyć. Dokładniej niech napisze Pepsi76.
Ma kłopoty z oczkiem - coś mu sie tam paprze, łysieje. Mam dzisiaj dostać kropelki dla niego.
Musisz wziąć pod uwage, że już teraz odznacza sie jego charakter.
Trzeba będzie dużej odpowiedzialności i doświadczenia w układaniu go, odpowiedniej socjalizacji i szkoleniu...
Psiak wszystko che postawić na swoim.. Boluś ma racje, Boluś rządzi... Strach sie bać co będzie jak ta cecha mu sie utrzyma podczas okresu dorastania i dalej....
Widze też, że nie da sobie innym psom w kasze dmuchać... Pogonił mojego Dolara jak bawił sie kością (taką wapienną;)) a Dolar to potężny doberman - na szczęście wykazał sie tolerancją wobec małego.
Kiedy zostaje sam (no: z innymi zwierzakami) nawet tylko w pokoju - wyyyje i wyyyyje.
Nie potrafił usnąć sam na łóżku - jak go zaniosłam ('ledwożywego', główka mu leciała, chrapał...taki flak- a ja byłam zajęta pracą przy laptopie) zaczął piszczeć i szybko sie przygramolił z powrotem:evil_lol:.
Podaję swój nr. telefonu: 667 733 538
Pozdrawiam.

Posted

dzieki za te informacje, przekaze TZowi, pogadamy jeszcze
doswiadczenie z psami trudnymi i duzymi mam - to nie poblem
ja Bolka moglabym wziac najwczesniej w poniedzialek
jezeli do tego czasu zglosi sie dobry dom chetny od zaraz to ja daje im pierwszenstwo
najwazniejsze, zeby dom byl dobry ale tez by w miare szybko

mowie od razu, ze u mnie nie ma opcji, zeby maluch spal w lozku, bedzie mial swoje poslanie przy lozku:eviltong:

Posted

Pepsi76 - dzwoniłaś do mnie, miałam dostać zdjęcia i do tej pory cisza... No ale widzę, że ciotka KarOla już małego poogłaszała a i domek jest chętny :)

Posted

Co do spania w łóżku, to jeśli już w tej chwili widać dominujący charakter małego, to zgadzam się z GameBoy, że powinien spać w swoim własnym posłaniu.

Posted

katya napisał(a):
Co do spania w łóżku, to jeśli już w tej chwili widać dominujący charakter małego, to zgadzam się z GameBoy, że powinien spać w swoim własnym posłaniu.

no wlasnie tez tak mi sie wydaje
czasem ciezko odmowic takiemu slodziakowi ale przeciez za chwile wyrosnie z niego dosc pokaznych rozmiarow pies...

Posted

katya napisał(a):
Pepsi76 - dzwoniłaś do mnie, miałam dostać zdjęcia i do tej pory cisza... No ale widzę, że ciotka KarOla już małego poogłaszała a i domek jest chętny :)

Nie wiem jak się rozwinie sprawa adopcji małego prze GameBoy, więc jakby co to cioteczko prosimy o allegro. :oops: