Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 113
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wczoraj dostałam smsa:
"Czy możliwy jest dowóz do Warszawy? 16 letnia córka bardzo sie zakochała i możemy jej przetłumaczyć że to jest amstaff, który jest psem agresywnym."

Odpisałam, że już teraz widać w nim cechy amstaffa, będzie miał silny charakter i nie polecam małego ludziom początkującym w układaniu psów...

Kolejnego smsa nie dostałam.:cool1:

Teraz, właśnie dzwoniła całkiem ciekawa pani z Warszawy, ktora straciła dobermana, ma suczkę kundelke, nie ma dzieci...Obecnie ma dużo czasu dla nowego psa bo nie pracuje.
Fajna oferta ale zeszła na dobermany....:oops:

A czy te wcześniejsze domki jeszcze istnieją:roll:...nie dzwonił nikt do mnie.:|

Posted

Karilka ta Pani od 16 letniej córki to jest ta o której mówiłam. Najpierw pisała do mnie jej córka, a potem mama. Ja jej też napisałam, podobną odpowiedź do Twojej i po raz kolejny podałam Twój numer telefonu. Wysłałam jej linki do innych szczeniaczków szukających domu.

GameBoy noo radary to one mają. :evil_lol: Zwłaszcza ta większa.

Posted

Hej!
Psiak prześliczny, szkoda że dziecko dostało uczulenia :-( ale Karlika napewno wypatrzy super dom dla maluszka, a takiemu trudno się oprzeć... :loveu:
a jak jego oczko??

Posted

Oj... przepraszam. Myślałam ze mają kontakt do mnie Katya:shake:

Słuchajcie...bardzo dziwna sytuacja: wczoraj o godzinie bodajże 18 (nie pamiętam dokładnie) dostaje telefon że ludzie chcą przyjechać po Psiaka... stwierdziłam, ze mogą go obejrzeć u mnie i razem podejmiemy decyzję jednak nie stety nie dzisiaj - jestem poza domem.... na Stwiedzenie "nie dzisiaj" reakcja była "a dlaczego?" ....No cóż. Troszke mnie to pytanie zszokowało...Nie mam zamiaru sie tłumaczyć pierwszej lepszej osobie, której nawet na oczy nie widziałam dlaczego nie jestem w domu i gdzie jestem i po co / dlaczego..:roll:.

Dzisiaj, bedąc w szkole, na lekcji dzwoniono do mnie koło 10 razy ...Niestety nie mogłam odebrać (lekcja) wiec zadzwoniłam na przerwie.
Odebrał pan. Pan, (od tej osoby co dzwoniła dnia poprzedniego) który bardzo chce pieska zobaczyć - chce przyjechać. OK. Umawiamy sie na godzine 17 u mnie... Po czym o godzinie 14:20 dostaje telefon od pewnej pani (bardzo sympatycznej, rozsądnej, z którą byłam w kontakcie od kilku dni i nie mam żadnych zastrzeżeń co do tej osoby), że po zastanowieniu wstępnie ustala termin przyjazdu po Bolusia na sobotę, ale jeszcze chce to rozważyć tak do końca z mężem.
Wiec natychmiast wysyłam sms do tego pana, ze niestety psiak ma dom (ten pan mówił mi, ze ze swojego miasta wyjeżdża po godzinie 15 - jak kończy prace, więc wiedziałam, ze nie narażam nikogo na zbędne koszta związane z paliwem) i ze dziękuję za zainteresowanie...
Teraz... dzwoni telefon i:
"proszę pani! Ale my zrobiliśmy na allegro "kup teraz" i co w związku z tym?!? Pani sprzedaje psa komuś innemu? Przecież uzgodniliśmy że chłopak przyjezdża na 17 - umawia sie pani a teraz rezygnuje?!? Jak tak można? Wystawimy pani negatywa na allegro i sie skończy!"
Tłumaczę, że wszelkie ogłoszenia są wystawiane informacyjnie a nie w celu zarobku... czy czegokolwiek innego: że liczy sie dla nas wszystkich znalezienie psu wspaniałego domu a nie pieniądze....
Po chyba 2 min. narzekania i monologu na temat tego że sam koszt telefonów jest wysoki (na co odpowiedziałam: utrzymanie psa jest większym kosztem) słyszę sygnał rozłączonej rozmowy....:shake:

Ehhh....

Posted

Jeszcze ta pani musi do końca przedyskutować wszystko z mężem. Bądźmy dobrej myśli - podobają mi sie ci ludzie. Mają 10 letnią, bokserke i ogólnie wydają mi sie b. przyzwoici....
Ten domek co tak wydzwaniał to jakieś nieporozumienie jak dla mnie:roll:.

Posted

a z tego domku na "kup teraz" zrezygnowalas juz calkowicie?

kurcze czasem ludzie robia dobre wraznie przez tel a pozniej jest roznie i na odwrot, czasem "gbur" przez tel okazuje sie fajnym czlowiekiem

oj, nielatwo zdecydowac o domu dla nunika :roll:

Posted

Tak, koleś kupił na allegro Bolusia, napisałam mu że chyba nie myśli że dostanie psa bez kontaktu, sama mu negatywa wystawię, jeśli takowego dostanę.

Karilka, Ci wszycy od maili mają do Ciebie telefon, ale zawsze Ty też możesz napisać.

Byłam dziś w schronie, ten rudo-biały szczeniak jest identyczny jak Boluś, kto wie - może z tego samego miotu.

Posted

Allegrowicz (ten co zalicytował) dzwonił do Ciebie wczoraj, zaicytowal dziś, szkoda Karilka, że nie powiedziałaś żeby nie licytowali, albo że obejrzenie nie oznacza nabycia, bo teraz czeka mnie negatyw.

Posted

katya napisał(a):
Allegrowicz (ten co zalicytował) dzwonił do Ciebie wczoraj, zaicytowal dziś, szkoda Karilka, że nie powiedziałaś żeby nie licytowali, albo że obejrzenie nie oznacza nabycia, bo teraz czeka mnie negatyw.

nie martw sie tak bardzo
ludzie czytaja za co sa negatywy, poprostu odstawisz i napiszesz, ze pies byl do adopcji a nie na sprzedaz i licytowanie nie oznacza nabycia psa :roll:

Posted

Ta pani zrezygnowała ale dzisiaj przyjeżdża taki pan obejrzeć psiaka. Ma domek z ogrodem i zobaczy sie...przez telefon normalny człowiek ale nie psiarz. Jak ten pan nie wypali to jest jeszcze samotna kobieta, ktora właśnie szuka buldożka. Nawet fajna przez telefon;).
Zobaczymy... mam przygotowaną umowę adopcyjną na wypadek gdyby pan okazał sie fajnym człowiekiem.

Posted

fajnie, ze cos sie ruszylo ....:p
oby ten dobry, jedyny domek sie znalazl
Boluś - jak kazdy psiak tutaj zreszta - zasluguje na kochajacy dom i swojego Pana :loveu::loveu::loveu:

Posted

Boluś właśnie pojechał do nowego domku.... a ja nie wiem czy śmiać sie czy płakać.
Przyjechały dwie panie, wygłaskały mi wszystkie psy podpisałam umowe adopcyjną powiedziałam wszystko co trzeba wiedzieć.... Myślę że wszystko jest ok... w przyszłym tygodniu ich nawiedze:diabloti:.
Boluś dostał imie Ziutuś...
Dziękuję wszystkim!!!:loveu: