Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='SOS Sfora']Jak nie wiesz ,to lepiej sobie podaruj tą wizytę,[/quote]

w ten sposób na pewno nie zachęci Pani nikogo do pomocy...
a chyba im więceej ludzi przyłączyłoby sie tym lepiej...

• Replies 370
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='salibinka']Smutne. "Kulturalna" i "konstruktywna" wymiana myśli :(. Nie ma sensu zakładanie wątku i wymaganie danych osobowych, czegokolwiek (no, może poza kulturą) od osób prywatnych, zainteresowanych, czytających.
Mają sens pytania, dociekania, oczekiwania ze strony tychże osób/społeczeństwa skierowane do organizacji - z założenia jawnej, publicznej. Każda taka organizacja jest/powinna być otwarta na opinię publiczną, więcej, liczyć sie z nią. Statut to wizytówka stowarzyszenia, podobnie stosunek do potencjalnych członków i tejże opinii publicznej. Brak szacunku i pyskówki nie służą inicjatywie, a już na pewno nie zwierzętom :(. Dla mnie postawa inicjatorki wątku jest zbyt emocjonalna. Dostępność do danych osobowych nie świadczy o otwartości. [B]Straciłam zainteresowanie[/B].[/quote]
Ja też, niestety.

Posted

Na ogólnodostępnej stronie Krajowego Rejestru Sądowego tej organizacji nie ma.
Czyżby świadome kłamstwo?
A może ktoś nie wie, co to jest KRS?

Informacja nt. jednostek, mających w nazwie określenie - fsora:

"ALWERNIA-FOSFORANY" SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ
0000286164 BIURO DETEKTYWISTYCZNE STAWCZYK I MACHNOWSKI "SFORA24" SPÓŁKA JAWNA
[COLOR="DarkRed"] 0000213209 FUNDACJA NA RZECZ OPIEKI NAD ZWIERZĘTAMI - "SFORA" [/COLOR]
0000270222 JELENIOGÓRSKI KLUB MOTOCYKLOWY "SFORA"
0000184534 STOWARZYSZENIE MIŁOŚNIKÓW PSÓW RAS PÓŁNOCNYCH I SPORTU ZAPRZĘGOWEGO "SFORA"
0000187195 STOWARZYSZENIE MIŁOŚNIKÓW PSÓW ZAPRZĘGOWYCH "SFORA NAKIELSKA

Bo to nie jest fundacja, o której mowa!

Zob. [url]http://www.sfora.org.pl/[/url] !

Posted

przepraszam za offa....
ale jest tu duzo ludzi z krakowa

[B]Prosimy o pomoc...Łatka uciekła z hoteliku[/B] [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=108520[/URL]

Posted

A tak wogóle, łażąc po mieście i różnych forach widzę, że sprawa opieki nad zwierzętami w Krakowie wygląda na tle innych miast bardzo przyzwoicie. Co nie znaczy, że należy spocząć na laurach. Zwierząt w potrzebie jest bardzo dużo. Ja i grupa moich koleżanek "robimy w kotach" - z psami sprawa jest trudniejsza i bardziej skomplikowana.
Uważam, że zamiast się kłocić i dzielić powinniśmy współpracować, i to raczej w ramach już istniejących organizacji.

Posted

SOS S - czy możesz podsumować okres od listopada do dziś? Co Wam się udało w tym czasie zrobić? Prawie pół roku to już kawał czasu. Z czym mieliście w tym okresie największe problemy? Jakie plany na następne pół roku?
Da się o tym napisać na forum? Bo chyba każdego spotkania nie rozpoczynacie od podsumowania poprzedniego półrocza?

Ja sobie tak zebrałam:
- czy udało Wam się zarejestrować stowarzyszenie?
- strony jeszcze nie ma - problem z adresem
- interwencji jeszcze nie przeprowadzacie - ze względu na braki formalne?
- a może jakieś akcje edukacyjne? - czy do tego potrzebne są papiery o rejestracji
- chyba jakieś problemy lokalowe mieliście?

Ale z wątku pamiętam że pomogliście znaleźć zaginionego psa albo domek dla jakiegoś, prawda?

Posted

:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:
Jutro o godzinie 18-tej ul.Siemiradzkiego 17 (sklep zoologiczny) odbędzie się zebranie SOS Sfora ,jeśli ktoś ma ochotę przyjść zapraszamy.

Posted

SOS Sfora napisał(a):
:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:
Jutro o godzinie 18-tej ul.Siemiradzkiego 17 (sklep zoologiczny) odbędzie się zebranie SOS Sfora ,jeśli ktoś ma ochotę przyjść zapraszamy.

A to nie Prima Aprilis?

Posted

SOS S - czy możesz podsumować okres od listopada do dziś? Co Wam się udało w tym czasie zrobić? Prawie pół roku to już kawał czasu. Z czym mieliście w tym okresie największe problemy? Jakie plany na następne pół roku?
Da się o tym napisać na forum? Bo chyba każdego spotkania nie rozpoczynacie od podsumowania poprzedniego półrocza?

Ja sobie tak zebrałam:
- czy udało Wam się zarejestrować stowarzyszenie?
- strony jeszcze nie ma - problem z adresem
- interwencji jeszcze nie przeprowadzacie - ze względu na braki formalne?
- a może jakieś akcje edukacyjne? - czy do tego potrzebne są papiery o rejestracji
- chyba jakieś problemy lokalowe mieliście?

Ale z wątku pamiętam że pomogliście znaleźć zaginionego psa albo domek dla jakiegoś, prawda?

Posted

SOS Sfora napisał(a):

Kto był na spotkaniu? Coś wiadomo więcej o stowarzyszeniu?

Posted

[quote name='SOS Sfora']Może następnym razem się uda.:lol:

To chyba odpowiedź na wszystkie pytania zawarte w tym wątku :roll:.

A ja już nie wierzę w cuda,że coś więcej o stowarzyszeniu na tym wątku dowiedzieć się uda.;)

Dla mnie, to stowarzyszenie jest mało wiarygodne i szkoda poświęcać mu czas, skoro w ten sposób podchodzi do udzielania oczywistych informacji. :ban: :spam2:

Posted

Racja.

Czasem pewne organizacje sa tworzone trochę "bez głowy", ale mimo to zasługują na pomoc i uwagę. Tutaj mamy organizację, czy też raczej je zalążek, która nie udziela profanom informacji na swój temat, w działaniach "ochroniarskozwierzęcych" słabo się orientuje (informacje, że sprawnie działający Amicus... nie istnieje!!!!!!), a za swój największy sukces uważa ... swoje powstanie (innych sukcesów jakoś się nie wymienia - może ich nie ma?). Poza tym - ten arogancki stosunek do dogomaniaków! Czyli - do swoich potencjalnych członków czy współpracowników!

Kompletny klops.

Posted

Jeśli na tym forum znajdą się ludzie ,którym będzie warto odpowiadać na pytania z pewnością je otrzymają .Nie mam zamiaru w kółko odpowiadać na te same pytania ,czy relacjonować spotkań osobom,którym nie "opłaca" się przyjść.Nie będę się również tłumaczyć się z naszych zamierzeń .Jeśli komuś ten wątek pod tym względem nie odpowiada,a wypowiada się wyłącznie krytycznie to tylko potwierdza moje poprzednie słowa ,że nie chodzi mu o zwierzęta ,a jedynie ,żeby sobie ulżyć.Ja wielokrotnie zapraszałam na spotkania lub do kontaktu telefonicznego.Nikt nie skorzystał z zaproszenia ,ale za to wielu potrafi krytykować ,choć nie wiadomo co ,bo nas nie znacie.
Nie widzę możliwości porozumienia z takimi osobami i to ja dziękuję za możliwość poznania "niektórych" osób.

Posted

Czyli jestem osobą nie zasługującą na odpowiedź. Mimo, że już ze trzy razy wpisywałam swój post. A chciałam się tylko dowiedzieć co wam się udało od listopada zeszłego roku zrobić. Chyba niewiele skoro nie chcecie na to odpowiadać. Odradzałabym wstępowanie do tej organizacji - gdybym spotkała kogoś kto by jeszcze tego chciał...

Posted

Yorija - oni od listopada nic nie zrobili.
Więc o czym mają pisać?

A tego Amicusa im nie daruję.
Bo to jest skandal.
Amicus bardzo mocno tkwi w krakowskich realiach. Działa jak wściekły, ma stronę internetową... Ja do Amicusa nie należę, ale muszę mu oddać sprawiedliwość.

Posted

Mraulina napisał(a):
Yorija - oni od listopada nic nie zrobili.
Więc o czym mają pisać?

A tego Amicusa im nie daruję.
Bo to jest skandal.
Amicus bardzo mocno tkwi w krakowskich realiach. Działa jak wściekły, ma stronę internetową... Ja do Amicusa nie należę, ale muszę mu oddać sprawiedliwość.

A nie sądzisz, że przyzwoitość wymagalaby żeby napisać cokolwiek. Nawet jeśli nic się nie udało - to napisanie "Jeszcze nic nie zrobiliśmy..." jest lepsze od ignorowania takich pytań?

Czy jeśli pójdę na spotkanie (teoretycznie) i zapytam to też zostanę zignorowana?

Wiem, wiem - ja już mam od SOS Sfora etykietkę, że tylko mieszam - czy jakoś tak - to z listopada - jak ten wątek się zaczął.

A wszystkich, którzy myśleli o tej organizacji polecam kilka innych krakowskich - w tym Amicusa :-)

Posted

Prosiłam ,aby osoby,które piszą tu wyłącznie nie na temat i tylko po to by mieszać znalazły sobie inny wątek.Ponawiam prośbę ,tym bardziej ,że lepiej wiecie co robimy niż my sami.Myślę,że szkoda Waszego cennego czasu na ustawianie naszego Stowarzyszenia ,bo i tak nic z tego nie wyjdzie.Mamy swoją już obraną drogę i nie potrzebujemy jadu jaki sączy się z waszych ust ,wprawdzie w małych ilościach jest leczniczy ,ale u nas chorych brak.

Posted

Proszę Pani, jak na działaczkę tego typu organizacji trochę Pani przesadza.

Chyba że przygotowaliście kółko wzajemnej adoracji.
:angryy:

NIKOMU nie udało się uzyskać w tym wątku odpowiedzi na żadne pytanie.
To chyba rekord.

Każdy kto w ogóle się ośmielił spytac o cokolwiek - dowiaduje się że jad sączy, że miesza, itp., itd.

Mnie się strasznie podoba opowiadanie o setkach interwencyj :cool3: ale pytanie o PODSTAWĘ PRAWNĄ i ich PRZEBIEG jest ignorowane (jak wszystkie zresztą).

Gratulacje.
:shake:

Posted

Proszę mi pokazać jedno zdanie ,które wskazywało by chociaż na chęć współpracy.Większość osób to zwyczajni rozrabiacze , ukrywają się pod pseudonimami,które mają ich chyba chronić przed odpowiedzialnością własnego języka.Nie mam ochoty toczyć dyskusji dla tego rodzaju rozrywki,bo nie widzę sensu.Na większość pytań odpowiedziałam,ale jeśli pytania się powtarzają ,nie ma potrzeby na nie odpowiadać na raz wtóry.