Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='GreenEvil']Nie, statut jest dokumentem ogolnodostepnym z definicji. Nie jest zastrzezony tylko dla czlonkow ;)
Swoja szosa tez bym sie chetnie z nim zapoznala, gdzie mozna go dostac?

pzdr
GreenEvil[/quote]

[quote name='Berek']O.K.
Sąsiad doniósl na mnie że katuję moje Cosie. Przyjeżdża "patrol" SOS Sfora. Dzwoni do drzwi. Wychodzę, mowię "spadówka na bambus" i jeszcze wzywam mojego prawnika z podstępnym zamyslem złożenia skargi na policji na nękanie tudzież nachodzenie i zakłócanie miru domowego.
To o to chodzi? :evil_lol:

Ktoś tu chyba faktycznie za duzo filmikow na Animal Plannet się naoglądał...[/quote]

Z tą różnicą ,że ja już byłam na wielu interwencjach,a jedyny bambus z jakim się spotkałam należy do Ciebie....

• Replies 370
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Chcesz powiedzieć że nasze spoleczeństwo nie zna swoich praw...?

Nie, no jasne, tak bywa - ale opisana przeze mnie sytuacja czysto hipotetyczyna może miec wszak miejsce.
Szczerze mowiąc podstaw do wpuszczania Was gdziekolwiek nie ma w polskim prawie.
:-o

Posted

[quote name='Mraulina']Znakomicie ujęte! Naprawdę!

A ja powtarzam: statut - to jest to, co zostało przyjęte i zatwierdzone.
SOS S ma na razie projekt statutu. I to ściśle tajny.

SOS S - jesteś w Filemonie. Czy w ramach tej organizacji nie ma możliwości działania na rzecz zwierząt?
Wiem - Filemon zajmuje się kotami, a wy chcecie zajmować się... tym, czym zajmuje się już kilka innych organizaji w Krakowie. Ale one są be.

Wydaje mi się, że w jedności siła.

A może tak naprawdę w grę wchodzi nie tyle działalność na rzecz zwierząt, ale cheć zaistnienia? [I][B]Pani prezes, panie prezesie[/B][/I] - jak to brzmi!

Organizacja, której jedynym sukcesem jest to, że powstała (tak to było wyraźnie powiedziane!) może budzić zastrzeżenia.[/quote]

A myślałam ,że zachowam to w tajemnicy ,[COLOR=Black]PREZES brzmi dumnie,dla tego tytułu jestem zdolna do wszystkiego,nawet Ci powiedzieć ,że jesteś chyba idiotką .A jak się nazywasz,czy to tajemnica ,czy działasz w w podziemiu?A może masz coś do ukrycia?[/COLOR]

Posted

[quote name='Berek']Chcesz powiedzieć że nasze spoleczeństwo nie zna swoich praw...?

Nie, no jasne, tak bywa - ale opisana przeze mnie sytuacja czysto hipotetyczyna może miec wszak miejsce.
Szczerze mowiąc podstaw do wpuszczania Was gdziekolwiek nie ma w polskim prawie.
:-o[/quote]

A czy to czemuś przeszkadza?

Posted

[quote name='Berek']Chcesz powiedzieć że nasze spoleczeństwo nie zna swoich praw...?

:-o[/quote]

[quote name='Mraulina']Nie chwal się, SOS, znajomością bambusa Berka.
A w ogóle - to bez aluzji seksualnych proszę. :mad:

O, wycofałaś posta! A ciekawy był.......[/quote]

Tekst był bez seksualnego podtekstu,a ja nic nie usnęłam.

Posted

[I]
[B]A myślałam ,że zachowam to w tajemnicy ,PREZES brzmi dumnie,dla tego tytułu [COLOR="Red"]jestem zdolna do wszystkiego,nawet Ci powiedzieć ,że jesteś chyba idiotką [/COLOR].A jak się nazywasz,czy to tajemnica ,czy działasz w w podziemiu?A może masz coś do ukrycia?[/B][/I]

No, chamstwo to też argument.
Chyba straciłaś panowanie nad sobą, SOS.
Może wycofasz tego posta - już wycofałaś ten post o bambusie Berka......

Jak się nazywam? Nie wiem, czy kogokolwiek poza tobą to interesuje.
Poza tym ja nie jestem osobą publiczną, ja nie zakładam żadnego stowarzyszenia.
Ja działam w już istniejących.
A są nawet tacy, którzy działają w nieistniejącym stowarzyszeniu Amicus (zob. wyżej).

Posted

Posty się przesuwają.
Cytat - do Berka:
[I]
[B]Z tą różnicą ,że ja już byłam na wielu interwencjach,a jedyny bambus z jakim się spotkałam należy do Ciebie....[/B][/I]

No no....

Posted

[quote name='Mraulina']Posty się przesuwają.
Cytat - do Berka:
[I]
[B]Z tą różnicą ,że ja już byłam na wielu interwencjach,a jedyny bambus z jakim się spotkałam należy do Ciebie....[/B][/I]

No no....[/quote]

Nie wiedziałam ,że to mężczyzna ,więc skąd pomysł,że to tekst seksualny?

Posted

Moje imięi nazwisko?
Ani mi się śni!!!!!

Po co ci to jest potrzebne?
Powiedziałam - nie jestem osobą publiczną, nikogo poza tobą to nie interesuje.

A ci, którzy mnie znają i ze mną współpracują w ramach pomocy dla zwierząt, znają moje imię i nazwisko.

Pisz, SOS, pisz.
Ale może coś o twojej organizacji, o której nie masz czasu pisać?
Może projekt statut wkleisz?
Albo przynajmniej numer KSR? To ostatnie może być ciekawe...

Posted

[COLOR=black][FONT=Verdana]Tak ogólnie tylko powiem, bez zagłębiania się w szczegóły, że jeżeli SOS Sfora będzie działała tak samo stanowczo, jak stanowczo tu „pyszczy” /bez urazy :lol: /, to ma duże szanse zaistnieć w pomocy psiakom. Bo to nie jest „robota” dla grzecznych dziewczynek :mad: .[/FONT][/COLOR]

[COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=1]/Ja jestem wyjątkiem :evil_lol: /[/SIZE][/FONT][/COLOR]

Posted

Smutne. "Kulturalna" i "konstruktywna" wymiana myśli :(. Nie ma sensu zakładanie wątku i wymaganie danych osobowych, czegokolwiek (no, może poza kulturą) od osób prywatnych, zainteresowanych, czytających.
Mają sens pytania, dociekania, oczekiwania ze strony tychże osób/społeczeństwa skierowane do organizacji - z założenia jawnej, publicznej. Każda taka organizacja jest/powinna być otwarta na opinię publiczną, więcej, liczyć sie z nią. Statut to wizytówka stowarzyszenia, podobnie stosunek do potencjalnych członków i tejże opinii publicznej. Brak szacunku i pyskówki nie służą inicjatywie, a już na pewno nie zwierzętom :(. Dla mnie postawa inicjatorki wątku jest zbyt emocjonalna. Dostępność do danych osobowych nie świadczy o otwartości. Straciłam zainteresowanie.

Posted

SOS S - czy możesz podsumować okres od listopada do dziś? Co Wam się udało w tym czasie zrobić? Prawie pół roku to już kawał czasu. Z czym mieliście w tym okresie największe problemy? Jakie plany na następne pół roku?
Da się o tym napisać na forum? Bo chyba każdego spotkania nie rozpoczynacie od podsumowania poprzedniego półrocza?

Ja sobie tak zebrałam:
- czy udało Wam się zarejestrować stowarzyszenie?
- strony jeszcze nie ma - problem z adresem
- interwencji jeszcze nie przeprowadzacie - ze względu na braki formalne?
- a może jakieś akcje edukacyjne? - czy do tego potrzebne są papiery o rejestracji
- chyba jakieś problemy lokalowe mieliście?

Ale z wątku pamiętam że pomogliście znaleźć zaginionego psa albo domek dla jakiegoś, prawda?

Posted

[quote name='SOS Sfora']Przeczytaj kilka wierszy wcześniej pisałam o tym:shake:[/quote]
A nie wiem, czy zauwazylas gdzie mieszkam. Na spotkanie z tegoz powodu nie przyjde.
Gdzie moge zapoznac sie z statutem?

pzdr
GreenEvil

Posted

SOS ma projekt statutu. Z doświadczenia wiem, że przy rejestracji często w projekcie wprowadza się zmiany.

Najistotniejsza jest zwykle wstępna część statutu, dająca informacje o charakterze ogólnym.

Posted

[quote name='salibinka']Smutne. "Kulturalna" i "konstruktywna" wymiana myśli :(. Nie ma sensu zakładanie wątku i wymaganie danych osobowych, czegokolwiek (no, może poza kulturą) od osób prywatnych, zainteresowanych, czytających.
Mają sens pytania, dociekania, oczekiwania ze strony tychże osób/społeczeństwa skierowane do organizacji - z założenia jawnej, publicznej. Każda taka organizacja jest/powinna być otwarta na opinię publiczną, więcej, liczyć sie z nią. Statut to wizytówka stowarzyszenia, podobnie stosunek do potencjalnych członków i tejże opinii publicznej. Brak szacunku i pyskówki nie służą inicjatywie, a już na pewno nie zwierzętom :(. Dla mnie postawa inicjatorki wątku jest zbyt emocjonalna. Dostępność do danych osobowych nie świadczy o otwartości. Straciłam zainteresowanie.[/quote]
Wyjęłaś mi to z ust

Posted

Nie chwal się, SOS, znajomością bambusa Berka.
A w ogóle - to bez aluzji seksualnych proszę. :mad:[quote name='sugarr']Wyjęłaś mi to z ust[/quote]

Kabaret ,dziękuję za chile rozrywki:evil_lol:

Posted

[quote name='Mraulina']Moje imięi nazwisko?
Ani mi się śni!!!!!

Po co ci to jest potrzebne?
Powiedziałam - nie jestem osobą publiczną, nikogo poza tobą to nie interesuje.

A ci, którzy mnie znają i ze mną współpracują w ramach pomocy dla zwierząt, znają moje imię i nazwisko.

Wykręcasz się jakoś dziwnie od tej odpowiedzi,może James Bond w spódnicy?Przecież sama napisałaś,że nie działasz w podziemiu ,jak mam uwierzyć w Twoje "dobre "intencje skoro nie chcesz się nawet przedstawić.Na spotkanie miałaś zamiar przyjść w masce?
To bardzo wygodna sytuacja,dla kogoś kto chce mieszać i rakiem się potem wycofać.Są na tym forum osoby,które muszą zachować anonimowość ,ale Ty do nich nie należysz ,kimże jesteś ,że tak się chowasz ?

Posted

[quote name='sugarr']Jeśli przyjście jest problemem to znaczy, że chciałabym najpierw wiedzieć po co tam idę, a nie dowiedzieć się dopiero na miejscu[/quote]

Jak nie wiesz ,to lepiej sobie podaruj tą wizytę,

Posted

Nie rozumiem oburzenia SOS Sfora, jej lakonicznych odpowiedzi i ignorowania pytań.
Skoro powstaje organizacja, która chce nieść pomoc zwierzętom i [B]na dodatek ogłasza się na forum dogomanii[/B], to wiadomo, że będą głównie pytania o statut, legalność organizacji i inne związane z działalnością.
Tego typu informacje (o ile SOS Sfora chciała wzbudzić zaufanie), powinny się pojawić zaraz na samym początku wątku). A tak niestety są tylko wątpliwości, na czym podejrzewam, bardzo ucierpi reputacja powstałego, czy też powstającego (na razie nie mamy nic konkretnego) stowarzyszenia.
Niestety tego typu wykręty rodzą wątpliwości i zniechęcają ludzi do pomocy.
Ile byłoby prościej, gdyby na wątku była rzeczowa informacja typu:

[I]- pełna nazwa stowarzyszenia[/I]
[I]- nr KRS (podobno już jest)[/I]
[I]- treść statutu: link do strony bezpłatnej, tymczasowej)[/I]
[I]- adres stowarzyszenia[/I]
[I]- tel. kontaktowy[/I]

Przecież stowarzyszenie chyba chce działać oficjalnie i legalnie,a nie w podziemiu i po cichu.

Rozumiem, że na początku terminu założenia wątku stowarzyszenie było w trakcie załatwiania formalności, ale skoro już podobno jest zarejestrowane w KRS, tzn, że już prawie jest zalegalizowane,więc w czym tkwi problem, aby podać informacje o stowarzyszeniu?

Posted

[quote name='SOS Sfora']Wykręcasz się jakoś dziwnie od tej odpowiedzi,może James Bond w spódnicy?Przecież sama napisałaś,że nie działasz w podziemiu ,jak mam uwierzyć w Twoje "dobre "intencje skoro nie chcesz się nawet przedstawić.Na spotkanie miałaś zamiar przyjść w masce?
To bardzo wygodna sytuacja,dla kogoś kto chce mieszać i rakiem się potem wycofać.Są na tym forum osoby,które muszą zachować anonimowość ,ale Ty do nich nie należysz ,kimże jesteś ,że tak się chowasz ?[/quote]
Ale to nie jest wątek o Mraulinie. Idę o zakład, że jeżeli ona będzie kiedyś zakładać organizację przedstawi się i odpowie na wszystkie pytania. Ale to jest wątek SOS SFORA i nie dziwne, że ludzie chcą się czegoś o niej dowiedzieć... Atakowanie innych użytkowników wydaje mi się nie na miejscu, biorąc pod uwagę, że zamiast szukać już teraz ludzi do pomocy wszyscy będą się odsuwać od Sfory i zamiast zjednoczenia bęzie poróżnienie. Ale już się chyba do tego przyzwyczaiłem :roll: