SOS Sfora Posted March 27, 2008 Author Posted March 27, 2008 [quote name='GreenEvil']Nie, statut jest dokumentem ogolnodostepnym z definicji. Nie jest zastrzezony tylko dla czlonkow ;) Swoja szosa tez bym sie chetnie z nim zapoznala, gdzie mozna go dostac? pzdr GreenEvil[/quote] [quote name='Berek']O.K. Sąsiad doniósl na mnie że katuję moje Cosie. Przyjeżdża "patrol" SOS Sfora. Dzwoni do drzwi. Wychodzę, mowię "spadówka na bambus" i jeszcze wzywam mojego prawnika z podstępnym zamyslem złożenia skargi na policji na nękanie tudzież nachodzenie i zakłócanie miru domowego. To o to chodzi? :evil_lol: Ktoś tu chyba faktycznie za duzo filmikow na Animal Plannet się naoglądał...[/quote] Z tą różnicą ,że ja już byłam na wielu interwencjach,a jedyny bambus z jakim się spotkałam należy do Ciebie.... Quote
Berek Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 Chcesz powiedzieć że nasze spoleczeństwo nie zna swoich praw...? Nie, no jasne, tak bywa - ale opisana przeze mnie sytuacja czysto hipotetyczyna może miec wszak miejsce. Szczerze mowiąc podstaw do wpuszczania Was gdziekolwiek nie ma w polskim prawie. :-o Quote
SOS Sfora Posted March 27, 2008 Author Posted March 27, 2008 [quote name='Mraulina']Znakomicie ujęte! Naprawdę! A ja powtarzam: statut - to jest to, co zostało przyjęte i zatwierdzone. SOS S ma na razie projekt statutu. I to ściśle tajny. SOS S - jesteś w Filemonie. Czy w ramach tej organizacji nie ma możliwości działania na rzecz zwierząt? Wiem - Filemon zajmuje się kotami, a wy chcecie zajmować się... tym, czym zajmuje się już kilka innych organizaji w Krakowie. Ale one są be. Wydaje mi się, że w jedności siła. A może tak naprawdę w grę wchodzi nie tyle działalność na rzecz zwierząt, ale cheć zaistnienia? [I][B]Pani prezes, panie prezesie[/B][/I] - jak to brzmi! Organizacja, której jedynym sukcesem jest to, że powstała (tak to było wyraźnie powiedziane!) może budzić zastrzeżenia.[/quote] A myślałam ,że zachowam to w tajemnicy ,[COLOR=Black]PREZES brzmi dumnie,dla tego tytułu jestem zdolna do wszystkiego,nawet Ci powiedzieć ,że jesteś chyba idiotką .A jak się nazywasz,czy to tajemnica ,czy działasz w w podziemiu?A może masz coś do ukrycia?[/COLOR] Quote
Mraulina Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 Nie chwal się, SOS, znajomością bambusa Berka. A w ogóle - to bez aluzji seksualnych proszę. :mad: O, wycofałaś posta! A ciekawy był....... Quote
SOS Sfora Posted March 27, 2008 Author Posted March 27, 2008 [quote name='Berek']Chcesz powiedzieć że nasze spoleczeństwo nie zna swoich praw...? Nie, no jasne, tak bywa - ale opisana przeze mnie sytuacja czysto hipotetyczyna może miec wszak miejsce. Szczerze mowiąc podstaw do wpuszczania Was gdziekolwiek nie ma w polskim prawie. :-o[/quote] A czy to czemuś przeszkadza? Quote
SOS Sfora Posted March 27, 2008 Author Posted March 27, 2008 [quote name='Berek']Chcesz powiedzieć że nasze spoleczeństwo nie zna swoich praw...? Nie, no jasne, tak bywa - ale opisana przeze mnie sytuacja czysto hipotetyczyna może miec wszak miejsce. Szczerze mowiąc podstaw do wpuszczania Was gdziekolwiek nie ma w polskim prawie. :-o[/quote] [quote name='Mraulina']Nie chwal się, SOS, znajomością bambusa Berka. A w ogóle - to bez aluzji seksualnych proszę. :mad: O, wycofałaś posta! A ciekawy był.......[/quote] Tekst był bez seksualnego podtekstu,a ja nic nie usnęłam. Quote
Mraulina Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 [I] [B]A myślałam ,że zachowam to w tajemnicy ,PREZES brzmi dumnie,dla tego tytułu [COLOR="Red"]jestem zdolna do wszystkiego,nawet Ci powiedzieć ,że jesteś chyba idiotką [/COLOR].A jak się nazywasz,czy to tajemnica ,czy działasz w w podziemiu?A może masz coś do ukrycia?[/B][/I] No, chamstwo to też argument. Chyba straciłaś panowanie nad sobą, SOS. Może wycofasz tego posta - już wycofałaś ten post o bambusie Berka...... Jak się nazywam? Nie wiem, czy kogokolwiek poza tobą to interesuje. Poza tym ja nie jestem osobą publiczną, ja nie zakładam żadnego stowarzyszenia. Ja działam w już istniejących. A są nawet tacy, którzy działają w nieistniejącym stowarzyszeniu Amicus (zob. wyżej). Quote
Mraulina Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 Posty się przesuwają. Cytat - do Berka: [I] [B]Z tą różnicą ,że ja już byłam na wielu interwencjach,a jedyny bambus z jakim się spotkałam należy do Ciebie....[/B][/I] No no.... Quote
SOS Sfora Posted March 27, 2008 Author Posted March 27, 2008 Czy w takim razie powiesz jak się nazywasz skoro to nie tajemnica? Quote
SOS Sfora Posted March 27, 2008 Author Posted March 27, 2008 [quote name='Mraulina']Posty się przesuwają. Cytat - do Berka: [I] [B]Z tą różnicą ,że ja już byłam na wielu interwencjach,a jedyny bambus z jakim się spotkałam należy do Ciebie....[/B][/I] No no....[/quote] Nie wiedziałam ,że to mężczyzna ,więc skąd pomysł,że to tekst seksualny? Quote
Mraulina Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 Moje imięi nazwisko? Ani mi się śni!!!!! Po co ci to jest potrzebne? Powiedziałam - nie jestem osobą publiczną, nikogo poza tobą to nie interesuje. A ci, którzy mnie znają i ze mną współpracują w ramach pomocy dla zwierząt, znają moje imię i nazwisko. Pisz, SOS, pisz. Ale może coś o twojej organizacji, o której nie masz czasu pisać? Może projekt statut wkleisz? Albo przynajmniej numer KSR? To ostatnie może być ciekawe... Quote
Mraulina Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 Jeżeli macie Nr KRS - to jesteście tu; [url]http://pdi.cors.gov.pl/KRSSED/Default.aspx[/url] Quote
niceravik Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 [COLOR=black][FONT=Verdana]Tak ogólnie tylko powiem, bez zagłębiania się w szczegóły, że jeżeli SOS Sfora będzie działała tak samo stanowczo, jak stanowczo tu „pyszczy” /bez urazy :lol: /, to ma duże szanse zaistnieć w pomocy psiakom. Bo to nie jest „robota” dla grzecznych dziewczynek :mad: .[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=1]/Ja jestem wyjątkiem :evil_lol: /[/SIZE][/FONT][/COLOR] Quote
salibinka Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 Smutne. "Kulturalna" i "konstruktywna" wymiana myśli :(. Nie ma sensu zakładanie wątku i wymaganie danych osobowych, czegokolwiek (no, może poza kulturą) od osób prywatnych, zainteresowanych, czytających. Mają sens pytania, dociekania, oczekiwania ze strony tychże osób/społeczeństwa skierowane do organizacji - z założenia jawnej, publicznej. Każda taka organizacja jest/powinna być otwarta na opinię publiczną, więcej, liczyć sie z nią. Statut to wizytówka stowarzyszenia, podobnie stosunek do potencjalnych członków i tejże opinii publicznej. Brak szacunku i pyskówki nie służą inicjatywie, a już na pewno nie zwierzętom :(. Dla mnie postawa inicjatorki wątku jest zbyt emocjonalna. Dostępność do danych osobowych nie świadczy o otwartości. Straciłam zainteresowanie. Quote
Yorija Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 SOS S - czy możesz podsumować okres od listopada do dziś? Co Wam się udało w tym czasie zrobić? Prawie pół roku to już kawał czasu. Z czym mieliście w tym okresie największe problemy? Jakie plany na następne pół roku? Da się o tym napisać na forum? Bo chyba każdego spotkania nie rozpoczynacie od podsumowania poprzedniego półrocza? Ja sobie tak zebrałam: - czy udało Wam się zarejestrować stowarzyszenie? - strony jeszcze nie ma - problem z adresem - interwencji jeszcze nie przeprowadzacie - ze względu na braki formalne? - a może jakieś akcje edukacyjne? - czy do tego potrzebne są papiery o rejestracji - chyba jakieś problemy lokalowe mieliście? Ale z wątku pamiętam że pomogliście znaleźć zaginionego psa albo domek dla jakiegoś, prawda? Quote
GreenEvil Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 [quote name='SOS Sfora']Przeczytaj kilka wierszy wcześniej pisałam o tym:shake:[/quote] A nie wiem, czy zauwazylas gdzie mieszkam. Na spotkanie z tegoz powodu nie przyjde. Gdzie moge zapoznac sie z statutem? pzdr GreenEvil Quote
Mraulina Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 SOS ma projekt statutu. Z doświadczenia wiem, że przy rejestracji często w projekcie wprowadza się zmiany. Najistotniejsza jest zwykle wstępna część statutu, dająca informacje o charakterze ogólnym. Quote
sugarr Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 [quote name='salibinka']Smutne. "Kulturalna" i "konstruktywna" wymiana myśli :(. Nie ma sensu zakładanie wątku i wymaganie danych osobowych, czegokolwiek (no, może poza kulturą) od osób prywatnych, zainteresowanych, czytających. Mają sens pytania, dociekania, oczekiwania ze strony tychże osób/społeczeństwa skierowane do organizacji - z założenia jawnej, publicznej. Każda taka organizacja jest/powinna być otwarta na opinię publiczną, więcej, liczyć sie z nią. Statut to wizytówka stowarzyszenia, podobnie stosunek do potencjalnych członków i tejże opinii publicznej. Brak szacunku i pyskówki nie służą inicjatywie, a już na pewno nie zwierzętom :(. Dla mnie postawa inicjatorki wątku jest zbyt emocjonalna. Dostępność do danych osobowych nie świadczy o otwartości. Straciłam zainteresowanie.[/quote] Wyjęłaś mi to z ust Quote
SOS Sfora Posted March 27, 2008 Author Posted March 27, 2008 Nie chwal się, SOS, znajomością bambusa Berka. A w ogóle - to bez aluzji seksualnych proszę. :mad:[quote name='sugarr']Wyjęłaś mi to z ust[/quote] Kabaret ,dziękuję za chile rozrywki:evil_lol: Quote
GreenEvil Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 [SIZE=3]Gdzie moge zapoznac sie ze statutem lub jego projektem? [SIZE=2] pzdr GreenEvil [/SIZE][/SIZE] Quote
SOS Sfora Posted March 27, 2008 Author Posted March 27, 2008 [quote name='Mraulina']Moje imięi nazwisko? Ani mi się śni!!!!! Po co ci to jest potrzebne? Powiedziałam - nie jestem osobą publiczną, nikogo poza tobą to nie interesuje. A ci, którzy mnie znają i ze mną współpracują w ramach pomocy dla zwierząt, znają moje imię i nazwisko. Wykręcasz się jakoś dziwnie od tej odpowiedzi,może James Bond w spódnicy?Przecież sama napisałaś,że nie działasz w podziemiu ,jak mam uwierzyć w Twoje "dobre "intencje skoro nie chcesz się nawet przedstawić.Na spotkanie miałaś zamiar przyjść w masce? To bardzo wygodna sytuacja,dla kogoś kto chce mieszać i rakiem się potem wycofać.Są na tym forum osoby,które muszą zachować anonimowość ,ale Ty do nich nie należysz ,kimże jesteś ,że tak się chowasz ? Quote
SOS Sfora Posted March 27, 2008 Author Posted March 27, 2008 [quote name='sugarr']Jeśli przyjście jest problemem to znaczy, że chciałabym najpierw wiedzieć po co tam idę, a nie dowiedzieć się dopiero na miejscu[/quote] Jak nie wiesz ,to lepiej sobie podaruj tą wizytę, Quote
Yorija Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 A czy mój post doczeka się odpowiedzi? proszę :-) Quote
fx200 Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 Nie rozumiem oburzenia SOS Sfora, jej lakonicznych odpowiedzi i ignorowania pytań. Skoro powstaje organizacja, która chce nieść pomoc zwierzętom i [B]na dodatek ogłasza się na forum dogomanii[/B], to wiadomo, że będą głównie pytania o statut, legalność organizacji i inne związane z działalnością. Tego typu informacje (o ile SOS Sfora chciała wzbudzić zaufanie), powinny się pojawić zaraz na samym początku wątku). A tak niestety są tylko wątpliwości, na czym podejrzewam, bardzo ucierpi reputacja powstałego, czy też powstającego (na razie nie mamy nic konkretnego) stowarzyszenia. Niestety tego typu wykręty rodzą wątpliwości i zniechęcają ludzi do pomocy. Ile byłoby prościej, gdyby na wątku była rzeczowa informacja typu: [I]- pełna nazwa stowarzyszenia[/I] [I]- nr KRS (podobno już jest)[/I] [I]- treść statutu: link do strony bezpłatnej, tymczasowej)[/I] [I]- adres stowarzyszenia[/I] [I]- tel. kontaktowy[/I] Przecież stowarzyszenie chyba chce działać oficjalnie i legalnie,a nie w podziemiu i po cichu. Rozumiem, że na początku terminu założenia wątku stowarzyszenie było w trakcie załatwiania formalności, ale skoro już podobno jest zarejestrowane w KRS, tzn, że już prawie jest zalegalizowane,więc w czym tkwi problem, aby podać informacje o stowarzyszeniu? Quote
Anashar Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 [quote name='SOS Sfora']Wykręcasz się jakoś dziwnie od tej odpowiedzi,może James Bond w spódnicy?Przecież sama napisałaś,że nie działasz w podziemiu ,jak mam uwierzyć w Twoje "dobre "intencje skoro nie chcesz się nawet przedstawić.Na spotkanie miałaś zamiar przyjść w masce? To bardzo wygodna sytuacja,dla kogoś kto chce mieszać i rakiem się potem wycofać.Są na tym forum osoby,które muszą zachować anonimowość ,ale Ty do nich nie należysz ,kimże jesteś ,że tak się chowasz ?[/quote] Ale to nie jest wątek o Mraulinie. Idę o zakład, że jeżeli ona będzie kiedyś zakładać organizację przedstawi się i odpowie na wszystkie pytania. Ale to jest wątek SOS SFORA i nie dziwne, że ludzie chcą się czegoś o niej dowiedzieć... Atakowanie innych użytkowników wydaje mi się nie na miejscu, biorąc pod uwagę, że zamiast szukać już teraz ludzi do pomocy wszyscy będą się odsuwać od Sfory i zamiast zjednoczenia bęzie poróżnienie. Ale już się chyba do tego przyzwyczaiłem :roll: Quote
Recommended Posts