SOS Sfora Posted February 8, 2008 Author Posted February 8, 2008 Zapraszam Cię zatem w pierwszy wtorek marca,czyli 04.03.2008r o godzinie 18-tej :lol: Quote
SOS Sfora Posted February 24, 2008 Author Posted February 24, 2008 Szukamy nowej siedziby,Piertobus Ty może coś wiesz w tej sprawie? Quote
SOS Sfora Posted March 1, 2008 Author Posted March 1, 2008 :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: 0.03.2008r ZAPRASZAMY ZA ZEBRANIE SOS SFORA O GODZINIE 18-TEJ Krakó w ul.Siemiradzkiego 17 (sklep zoologiczny) Wszyscy ,którym zależy na losie zwierząt mile widziani,wiek,zawód nie mają znaczenia . Zapraszam do lektury ostatniego "Zwierzaka" jest tam art o nas" :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
SOS Sfora Posted March 14, 2008 Author Posted March 14, 2008 W związku z wypowiedzeniem lokalu ,poszukujemy wolnego pomieszczenia np sucha piwnica,strych na złożenie naszych mebli na bliżej nieokreślony czas czyli ok pół roku.Może ktoś dysponuje wolną przestrzenią w Krakowie ? Musimy jak najszybciej opuścić dotychczasowy lokal ,prosimy o pomoc w szukaniu. Quote
Tomo 2 Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 Bardzo mi przykro z tego powodu że straciliście lokum. Mam pytanko szukam na terenie Krakowa dobrego behawiorystę , bo mamy problem z beaglem znajdą . Potrzebne jest spojrzenie fachowca,jego rady i zalecenia , wiemy że to kosztuje . Pozrowionka :lol: Quote
monita Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 Wejdź na stronę : http://www.psycholog.zoologia.pl/ Quote
SOS Sfora Posted March 18, 2008 Author Posted March 18, 2008 Napisz na prv swoj adres ,wyślę Ci namiar Quote
mar.gajko Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 [quote name='SOS Sfora']Po pierwsze Amicus już nie istnieje ,po drugie pozostali działają w innych kierunkach.Jestem w kontakcie z tymi organizacjami i w wielu sprawach będziemy razem działać.:cool3: A skążęsz te info w listopadzie.:diabloti: O AMICUSIE. :diabloti: Zapraszam na stronę: www.amicus.malopolska.pl i proszę o adres Waszej strony, chyab już od listopada powstała? Quote
salibinka Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 Witam :) Mam kilka pytań dotyczących Stowarzyszenia SOS Sfora. Jeśli nie doczytałam czegoś w wątku, przepraszam. Jaki obecnie ma status - czy jest już zarejestrowana? Ilu ma członków? Sympatyków? Z kim współpracuje? Jak wygląda działalność? Akcje, interwencje... Chodzi mi o inicjatywy i sposób ich realizacji. Jak wygląda struktura organizacji? Kiedy jest planowane spotkanie w kwietniu? Czy mogłabym otrzymać odpowiedzi na te pytania (lub namiary, linki, może jest już strona)? Jestem w trakcie przeprowadzki do Krakowa, szukam w tym mieście dla siebie możliwości aktywnego włączenia się w działania na rzecz zwierząt. Z góry dziękuję i pozdrawiam Quote
SOS Sfora Posted March 18, 2008 Author Posted March 18, 2008 [quote name='mar.gajko']A skążęsz te info w listopadzie.:diabloti: O AMICUSIE. :diabloti: Zapraszam na stronę: www.amicus.malopolska.pl i proszę o adres Waszej strony, chyab już od listopada powstała? Zapraszasz na swoją stronę? Quote
SOS Sfora Posted March 18, 2008 Author Posted March 18, 2008 [quote name='mar.gajko']A skążęsz te info w listopadzie.:diabloti: O AMICUSIE. :diabloti: Zapraszam na stronę: www.amicus.malopolska.pl i proszę o adres Waszej strony, chyab już od listopada powstała? [quote name='salibinka']Witam :) Mam kilka pytań dotyczących Stowarzyszenia SOS Sfora. Jeśli nie doczytałam czegoś w wątku, przepraszam. Jaki obecnie ma status - czy jest już zarejestrowana? Ilu ma członków? Sympatyków? Z kim współpracuje? Jak wygląda działalność? Akcje, interwencje... Chodzi mi o inicjatywy i sposób ich realizacji. Jak wygląda struktura organizacji? Kiedy jest planowane spotkanie w kwietniu? Czy mogłabym otrzymać odpowiedzi na te pytania (lub namiary, linki, może jest już strona)? Jestem w trakcie przeprowadzki do Krakowa, szukam w tym mieście dla siebie możliwości aktywnego włączenia się w działania na rzecz zwierząt. Z góry dziękuję i pozdrawiam Ponieważ te pytania się powtarzają ,a nasze najbliższe spotkanie będzie miało miejsce 01.04.2008 o godzinie 18-tej,zapraszam w tym terminie ul.Siemiradzkiego 17(sklep zoologiczny).Jeśli nie masz czasu tego dnia ,możemy się umówić na rozmowę innego dnia. Strona jeszcze nie powstała ,więc adresu nie podaję Quote
mar.gajko Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 SOS Sfora napisał(a):Zapraszasz na swoją stronę? Nie na swoją, na Stowarzyszenia w którym dziąłam. Nie "uwłaszczam" strony ani stowarzyszenia:p Nie wiem skąd info, że nei dziąła? Wiec proponuje zajrzeć i zobaczyć:p Quote
Mraulina Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 Dlaczego pewne informacje są tajne? Dlaczego udziela się ich tylko na posiedzeniach organizacji?????? Tworzycie stowarzyszenie, która funkcjonuje niejako w podziemiu. Sama chciałabym uzyskać odpowiedzi na postawione wyżej pytania odnośnie waszej działalności! (Zob. salibinka). A brak informacji nt. istnienia i działania Amicusa podważa w moich oczach waszą wiarygodność. Quote
SOS Sfora Posted March 19, 2008 Author Posted March 19, 2008 mar.gajko napisał(a):Nie na swoją, na Stowarzyszenia w którym dziąłam. Nie "uwłaszczam" strony ani stowarzyszenia:p Nie wiem skąd info, że nei dziąła? Wiec proponuje zajrzeć i zobaczyć:p Skoro działasz w tym Stowarzyszeniu to powinnaś mieć aktualne wiadomości,a tego chyba Ci brak:shake: Quote
SOS Sfora Posted March 19, 2008 Author Posted March 19, 2008 [quote name='mar.gajko']Nie na swoją, na Stowarzyszenia w którym dziąłam. Nie "uwłaszczam" strony ani stowarzyszenia:p Nie wiem skąd info, że nei dziąła? Wiec proponuje zajrzeć i zobaczyć:p [quote name='Mraulina']Dlaczego pewne informacje są tajne? Dlaczego udziela się ich tylko na posiedzeniach organizacji?????? Tworzycie stowarzyszenie, która funkcjonuje niejako w podziemiu. Sama chciałabym uzyskać odpowiedzi na postawione wyżej pytania odnośnie waszej działalności! (Zob. salibinka). A brak informacji nt. istnienia i działania Amicusa podważa w moich oczach waszą wiarygodność. Tajna organizacja zaprasza na jawne spotkanie 01.04.2008r :multi: Mieszkasz w Krakowie ,więc to chyba nie problem przyjść i zobaczyć na własne oczy kim jesteśmy i co mamy zamiar robić.To raczej Ty sprawiasz wrażenie osoby ,która nie chce się ujawnić.Ja chętnie się spotkam i z każdym porozmawiam osobiście lub telefonicznie,ale nie będę relacjonować przebiegu spotkań SFORY ,bo to ani miejsce na to ,ani ja nie dysponuję takim czasem,żeby pisać elaboraty.Nie podważam działalności Amicusa ,a to co napisałam pochodzi z wiarygodnego żródła. Mraulina zamiast ciągle mieszać napisz o swoich wybitnych osiągnięciach , a może w końcu się odważysz i wstąpisz do nas.(mam na myśli rozmowę) Quote
salibinka Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 Szkoda... Myślę, że to są podstawowe pytania, myślę, że dałoby się (choćby krótko) na nie tutaj odpowiedzieć (?) (tym bardziej, że nie ma strony). Wtedy nie tylko mnie, ale też pewnie wielu innym osobom, byłoby łatwiej podjąć decyzję o jakiejś formie aktywniejszego zainteresowania, zaangażowania (choćby właśnie przyjście na spotkanie). Myślę, że udzielenie jasnych odpowiedzi byłoby też swoistą promocją Stowarzyszenia. Szkoda... Tajemniczość organizacji na wstępie budzi we mnie brak zaufania (nie mam jeszcze doświadczenia z organizacjami na rzecz zwierząt). SOS Sfora, nie mniej pozdrawiam, proszę o zrozumienie mojej ostrożności, życzę powodzenia Quote
mar.gajko Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 SOS Sfora napisał(a):Skoro działasz w tym Stowarzyszeniu to powinnaś mieć aktualne wiadomości,a tego chyba Ci brak:shake: :crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye: Raczej nie. Quote
mar.gajko Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 [quote name='SOS Sfora']Nie podważam działalności Amicusa ,a to co napisałam pochodzi z wiarygodnego żródła. [quote] A to gratuluje źródeł:p Jak wszytsko jest TAK wiarygodne, tym bardziej gratuluje:evil_lol: Quote
Faro Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 [quote name='SOS Sfora']Tajna organizacja zaprasza na jawne spotkanie 01.04.2008r :multi: Mieszkasz w Krakowie ,więc to chyba nie problem przyjść i zobaczyć na własne oczy kim jesteśmy i co mamy zamiar robić.To raczej Ty sprawiasz wrażenie osoby ,która nie chce się ujawnić.Ja chętnie się spotkam i z każdym porozmawiam osobiście lub telefonicznie,ale nie będę relacjonować przebiegu spotkań SFORY ,bo to ani miejsce na to ,ani ja nie dysponuję takim czasem,żeby pisać elaboraty.Nie podważam działalności Amicusa ,a to co napisałam pochodzi z wiarygodnego żródła. Mraulina zamiast ciągle mieszać napisz o swoich wybitnych osiągnięciach , a może w końcu się odważysz i wstąpisz do nas.(mam na myśli rozmowę) SOS Sfora - prześledziłam pobieżnie ten wątek , naprawdę znacznie mniej czasu zajęłoby napisanie tu ogólnych informacji nt. kto tworzy to stowarzyszenie (?) , dlaczego, jakie ma doświadczenia dotychczasowe, jak zamierza realizować pomoc dla zwierząt w ramach tworzonej organizacji . To tylko parę kontretów a nie elaborat . Znacznie więcej czasu tracisz w tym watku na wypowiedzi nie zawierające konkretów ......... (chyba , że jest to świadoma "technika uników" , bo ...... konkretów brak). Wszelkie niedomówienia - wywołuja podejrzenia , więc nie oburzaj sie na dociekliwość czytających ten wątek. Informacje dot. Stowarzyszenia Amicus są z Twojej strony jak najbardziej nieprawdziwe - Stowarzyszenie istnieje, prowadzi konkretne działania na rzecz zwierzaków .Moje info są BARDZO aktualne (mimo iż nie jestem członkiem tego stwoarzyszenia) , bowiem codziennie spędzam z AMICUSAMI 3 -4 godziny pomogając im trochę w opiece nad bezdomnymi zwierzakami) . Przydałyby się w tym wątku konkretne i rzetelne informacje - sama chętnie bym je przeczytała (nie elaboraty o niczym , ale kilka konkretów :lol:) ..................................... i jeszcze taka malutka podpowiedź - może lepiej zmienić termin tego spotkania (z 1.04) , by ktoś po przeczytaniu tego wątku nie pomyślał, ze spotkanie to prima'aprylisowy żart Quote
Mraulina Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 Tajna organizacja zaprasza na jawne spotkanie 01.04.2008r :multi: Mieszkasz w Krakowie ,więc to chyba nie problem przyjść i zobaczyć na własne oczy kim jesteśmy i co mamy zamiar robić.To raczej Ty sprawiasz wrażenie osoby ,która nie chce się ujawnić.Ja chętnie się spotkam i z każdym porozmawiam osobiście lub telefonicznie,ale nie będę relacjonować przebiegu spotkań SFORY ,bo to ani miejsce na to ,ani ja nie dysponuję takim czasem,żeby pisać elaboraty.Nie podważam działalności Amicusa ,a to co napisałam pochodzi z wiarygodnego żródła. Mraulina zamiast ciągle mieszać napisz o swoich wybitnych osiągnięciach , a może w końcu się odważysz i wstąpisz do nas.(mam na myśli rozmowę) Nie każdy ma czas. Nie każdy ma wolne popołudnia. Nie masz czasu na elaboraty - a na działalność masz? Dwóch zdań nie możesz napisać? Odpowiedzieć na kilka istotnych pytań? Jeżeli mam iśc na spotkanie, to chciałabym wiedzieć, z kim. I czy warto... A chwalić mam się czym. Ludzie z Krakowa znają mnie i moją ferajnę. A o Amicusie chyba wiesz trochę mniej, niż mar.gajko. Quote
salibinka Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 SOS, tak sobie jeszcze myślę... Nie znam Twojej organizacji, ale jeśli robicie dobre rzeczy dla zwierząt, jeśli jesteście na początku drogi, staracie się rozwinąć, to chyba prawidłowa strategia powinna polegać na otwartości i zdobywaniu jak największej liczby sojuszników, sympatyków... Promowanie, opowiadanie na lewo i prawo, docieranie do kogo się da. Sama pisałaś w którymś poście, że każda osoba jest ważna, każda mogłaby coś wnieść do stowarzyszenia. Ale pozyskiwanie ludzi to przede wszystkim dialog, otwartość, zachęta, informacja... Do tego trzeba czasu i cierpliwości, poświęcenia, fakt, ale to chyba jest wpisane w tego rodzaju pracę. Szanuję ludzi z inicjatywą, wyobrażam sobie jak bardzo trudne muszą być początki. Nie rozumiem jednak Twojej postawy. Jeśli masz serce dla zwierząt (pewnie tak jest, bo nie ma podstaw sądzić, że nie) to szkoda tego serca na takie dyskusje. Wydaje mi się, że dogomania to jedno z wielu dobrych miejsc na aktywną promocję. Byłoby szkoda stracić taki potencjał, a to się właśnie chyba dzieje. Ok. Możesz nie mieć czasu na pisanie tutaj (z drugiej strony to Ty założyłaś wątek). Może w takim razie ktoś inny z Twojej organizacji przejąłby funkcję "rzecznika". Quote
SOS Sfora Posted March 19, 2008 Author Posted March 19, 2008 Nie każdy ma czas. Nie każdy ma wolne popołudnia. Nie masz czasu na elaboraty - a na działalność masz? Dwóch zdań nie możesz napisać? Odpowiedzieć na kilka istotnych pytań? Jeżeli mam iśc na spotkanie, to chciałabym wiedzieć, z kim. I czy warto... A chwalić mam się czym. Ludzie z Krakowa znają mnie i moją ferajnę. Jeśli nie masz czasu ,to raczej nie wstąpisz do Stowarzyszenia.Ja nie mam czasu na elaboraty ,bo wolę poświęcić ten czas na inne sprawy.Odpowiedzi na zadane pytania padły juz dawno ,więc nie widzę sensu w kółko powtarzać tego samego.Czy warto przyjść ?na to pytanie odpowie tylko ten ,który przyjdzie.Kim jesteśmy ?Wystarczy przeczytać początek,a Ty Mraulina z pewnością go znasz,więc nie rozumiem Twoich słów,"z kim?" Quote
Recommended Posts